Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mini tri-fold koncepciót mutatott az Infinix
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
@matthew@
őstag
Gyors kérdésem lenne, ami eléggé életbevágó, mert nem szeretnék rossz dolgot csinálni:
Eddig volt egy Win7 Professional 64bit-es licencem, azt upgradeltem Win 8 Pro 64bit-re, mert azt akartam a gépemre feltenni, de nem tetszett, így ment vissza a Win7, a Win8 meg a fiókba. Most vettem egy laptopot és szeretném rá feltenni a Win8-at, de azt írja: Ez a termékkulcs egy másik számítógépen használatos. Próbálkozzon meg egy másikkal, vagy vásároljon újat.
Ez azért van mert a gépemen fent van a Win7, amiről Upgradeltem és egyszerre a 2 így nem futhat 2 gépen?
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek, és ez egyáltalán nem annak indult h "csaljak" a dolgokkal és egyebek, csak azt hittem h ez nem korlátozó tényező, vagy mégis -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Vettem egy notit: [link] és most telepítek rá Win8-at, annyi kérdésem lenne h az ugyebár alapból 8-as verzió, érdemes a 8.1-et egyből feltennem, csak mert ahhoz más drivereket kell feltennem a laptopra elvileg. Illetve Chipset driver a gyártó honlapja szerint még nincs is a 8.1-hez, vagy az nem is kell akkor? -
@matthew@
őstag
Van itt olyan aki Gugabyte MA770-UD3 lappal használja a Win8-at? Driverrel kapcsolatban kéne valakinek esetleg az van
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
A HDD-m kb 3 éves, de már nem ezen a van a rendszer, hanem egy SSD-n, viszont amióta feltettem a Win8-at, ezt írja ki mindig: [link] valakinek van vmi 5lete h ez miért jöhetett elő? HDD Sentinel szerint 100%-os a HDD és szektorhibát sem vél felfedezni, úgyhogy nem tudom mi lehet a gond -
@matthew@
őstag
Újabb gondom lépett fel:
amikor csatlakoztatom a külső HDD-m és egyből kiadás-t nyomok akkor minden gond nélkül leválasztja, azonban amint vmit is megnyitottam rajta, másoltam róla, és az után szeretném a kiadás funkciót használni, mindig azt kapom h zárjak be mindet ami használja, pedig a vírusirtóm sem ellenőrzi ekkor már, és a másolással is végeztem, vagy lenne a Win8-ban vmi rejtett rész pl a feladatkezelőben amit ki kéne lőnöm ilyenkor? (AHCI drivert már frissítettem hátha az volt a gond alapon, de az sem oldotta meg) -
@matthew@
őstag
Az normális h a windows frissítéseket miután feltette és újraindítást kér, a konfigurálás kb 10-15 percig tart?
-
@matthew@
őstag
válasz
< CyberBob > #36453 üzenetére
Rendben, akkor még pár WU-et végigvárok hátha felteszi, Win7 anno feltett mindent csak későbbi frissítési folyamat során
Amúgy azt h tudom beállítani h ha törölni szeretnék vmit és a delete gombot használom, akkor megkérdezze h tuti törlöm?
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Ha feltettem a Win8-at, akkor Windows Update-en keresztül felteszi majd nekem a videokártyám és az alaplapom illesztőprogramjait, vagy ezt manuálisan végezzem el?
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudom megváltoztatni a felhasználói fiókom nevét? Mert most a teljes nevemet használja, de csak a keresztnevemet szeretném h megjelenítse, van rá vmi lehetőség? -
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Tervezem feltenni a win8-at, már rég megvettem csak eddig nem vettem magam rá a telepítési procedúrára, de most kéne egy reinstall így inkább azt tenném fel, viszont nekem a win start gomb mindenképp kellene, mi a legjobb a start8 vagy a classic shell? Vagy van vmi más lehetőség rá? Amúgy ezek mennyire tiszta telepítők, h megbízhatok bennük, nincs semmi háttér folyamat vagy háulütője, ugye? -
@matthew@
őstag
válasz
< CyberBob > #27404 üzenetére
Köszi a helpet!
-
@matthew@
őstag
válasz
gyulank #27391 üzenetére
Éz engem is érdekelne h a live logint hogy kell kiszedni, mert az engem is zavar
Amúgy fentebb olvastam h Vista2 lesz ebből, szerintem meg az a "gond" h nagyon eröltetik a népre, persze én is beruháztam egyre 9k-ért megérte, de amíg lehet a 7-et használom. Viszont gyakran járok kint Hollandiában és ott a számítógépek 99%-a Win8-al van és ha épp vki 7-est nez, az sajnos 50-100€-val többe kerül, és nagyon ritka is h van olyan noti vagy gép amit lehet azzal választani (igaz ez kint nem nagy pénz
) megott még az is fura h olyan gépeket amiket itthon kapni ki sem mernek tenni mert itthon még felüti fejét Teszkó újságban Dual Core proci és társai
-
@matthew@
őstag
válasz
Psychonaut #27135 üzenetére
Értem, köszi a helpet! Megnyugodtam
-
-
@matthew@
őstag
válasz
CyberPunk666 #27131 üzenetére
Ok, közben feljött az h telepítem-e most, vagy készítek .ISO-t. Megnyugodtam
azt hittem h most ráhúz mindent pedig még nem akartam
Amúgy olyan verziót vettem meg, mint amilyen a rendszerem, tehát 64bit-et, mert erre vonatkozó kérdést nem is láttam
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Amúgy frissítési segédlettel leszedtem a Win8-at, de ez most el is kezdi nekem telepíteni? Mert ezt írja: A fájlok előkészítése
-
@matthew@
őstag
válasz
CyberPunk666 #27124 üzenetére
Igazából annyi h saját cégnévre volt elírva, és mivel az már megszűnt, így saját névre kérném, de akkor nincs gond. Köszi a helpet!
Szerk.: már meg is van
Most tölti le a telepítőt, azt hova menti el, vagy hogy kell majd kiírnom az iso-t?
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Most rendelném meg a Win8 Upgrade-et és a számlázási címnél amiket kér adatokat, akkor az gáz ha nem egyeznek meg azzal ami a másik Win7-re lett írva, ami frissítve van? -
@matthew@
őstag
válasz
#41133696 #27037 üzenetére
Nos ez így tényleg képlékennyé tette a dolgot, akkor lehet először ismerkedni fognak vele, majd megszokják, ha nagyon nem megy akkor majd meglátjuk. Amúgy arról nincs vmi infód h anno amikor még próbáltam a Win8-at akkor csináltam egy shutdown parancsikont de akármennyire próbálkoztam, nem tudtam alvó állapot/hibernáló gombot csinálni, mert a gépet "lekapcsolta" az a gomb, de utána nem indolt be csak a főkapcsoló megnyomásával, és teljesen elölről boot-olt a rendszer és hibát írt, erre van vmi megoldás, mert azok a funkciók is eléggé el vannak sajna rejtve
-
@matthew@
őstag
válasz
#41133696 #27031 üzenetére
Köszi a helpet, a Classic Shell-et láttam és azt tenném fel, mert a csempés rész nem nagyon jött be számmomra felesleges, de amúgy jó a win8, mert gyorsabb a boot, meg a frissítés ára is tetszik
Ciszont a Classic Shell mennyire megbízható, stabil, használja vki?Sub-ZeRo: mimdenképpen kéne egy ilyen lehetőség, mert szüleimnek kissé macerás a win8, nem csak én használnám a gépet. Amúgy már használtam a win8 pár hétig de nem volt annyira megszokható számomra, őszintén szólva OS S-re váltanék legszívesebben, de az macerás lenne
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Hallottam olyan progiról csinál egy start gombot az asztalon, és hasonlóan használható, mint a win7, illetve nem tudom vki használja-e és vajon ezek a telepítők vírusosak lehetnek, vagy teljesen tiszta kiegészítők?
-
@matthew@
őstag
Ha megveszem a Win8-at 9000Ft-ért most de még nem tenném fel hanem lehet h csak fél év múlva, akkor azzal nincsen semmi gond, ugye? Tehát nem probléma ha csak "biztonság" kedvéért megveszem a Win8-at és beteszem a fiókba, ha bármi van akkor csak előveszem és feltehetem?
-
@matthew@
őstag
Az érdekes, mert Win7-et amikor akartam telepíteni egyszer tiszta szoftverrel, és már lejárt a licence akkor hiába írtam be, nem aktiválta
Vagy az Office "butább"
Illetve ha most fent van az Office a gépemen, de azt nem használom, (ki van húzva a gépből) és a Win8 egy másik HDD-re van telepítve és beteszem a telepítőt, majd azzal a kóddal regisztrálom, akkor lehet belőle gáz? -
@matthew@
őstag
válasz
xxSanchez #20738 üzenetére
Én nem vagyok benne biztos h szólna érte, bár ki tudja, utána meg nem lenne Office-om ami kicsit fájó tud lenni
A virágbolti Win7-es Upgrade-el nincs gond, megy szépenMondjuk nekem eredeti a Win7-em csak ismerősnél gondoltam kipróbálhatjuk
FLx: a telepítő megvan, de a licence már lejárt, ami azt jelenti h mivel a Win7 esetében már március előtt be lett regisztrálva (ugyanis akkor járt le), azóta már nem babrálta, viszont ha letörölném és feltenném a telepítővel és beírom a licence kódot akkor bizony sírna h bocsika de ezmiez
akkor szívás lenne, márpedig ez történne
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz
xxSanchez #20731 üzenetére
Értem, igazából ha rámegyek arra h megtartok vmit és kiválasztom h mi kell (éppen a Microsoft Office lenne ilyen) de igazából a többi pótolható nekem akkor arra is van lehetőségem h csak azt az 1-et megtartsa?
SSD-m van a gépben csak azon van a Win7, amit nem akartam letarolni mert jól működik, ezért kerestem egy itthon nem használt HDD-t a többit lehúztam amin a Win7 és réig dolgok vannak és most ez a kis "egyszerű" dolog van bent, próba erejéig, h össze tudok-e barátkozni a Win8-al de nagyon úgy tűnik h igen, csak olyan gondom van h tiszta szoftveres Office-om van és a licence lejárt március végén (elfelejtettem letörölni
) és az nagyon jól jönne
ha megmaradhatna, úgy van rá lehetőségem ha Win7-ről frissítem és azt megtartom?
-
@matthew@
őstag
Olyan kérdésem lenne h a Win7-ről való Upgrade esetén, ha lenne pár progi amit meghagynék, az h mennyire "működőképes" szóval később mennyiben okozhat galibát/fagyást, bugot?
Illetve most egy jó régi (sztem 6 éves) Maxtor 80GB-s IDE csatis HDD-re tettem fel próbaidőre egy Win8 64bit Pro-t és néha kicsit lassú (egy Chrome megnyitás, progi, vagy indítás is lassabb) ezen SSD gyorsítana gondolom, de mennyire bízzak abban h lesz olyan gyors mint a Win7-em ami most szépen futkározik, vagy más nincsenek olyan bugok benne? -
@matthew@
őstag
válasz
Kernel #20691 üzenetére
Én is azzal éleszteném, de nem tudtam. Amúgy ha a sima hibernálást használom vagy az alvó állapotot akkor fel tudtam éleszteni a vezeték nélküli egérrel/billel. Mind1 majd keresegélek meg ismerkedek a Win8-al aztán lehet vásátlás lesz belőle.
Amúgy a Win7-ről történő frissítés lehetőség,ha megtartok alkamazásokat, az mennyire okozhat valibát? Illetve bármilyen progit meg tudok tartani?
-
@matthew@
őstag
válasz
Kernel #20675 üzenetére
Igen, az újraindítást megtaláltam. Amúgy a hibernálás és az alvó mód között akkor van vmi más különbség a RAM-HDD mentésen kívül? Illetve nem káros a gépnek ha sokszor használom?
Amúgy nagyon bejön a Win8 elkezdtem csoportokba rendezni a csempéket meg leszedni az alkamázasokat amik kellenek és szépen megy minden, nagyon tetszik
-
@matthew@
őstag
Közben találta itt egy olyan oldalt, ahol leírja hogyan csináljak Sleep (alvó állapot) ikont az asztalra, de megcsinálom úgy ahogy leírja, rányomok, elmegy "alvóba", de utána billentyűzet nyomkodással nem tudom felkelteni a gépet, megnyomom a bekapcs gombot, és akkor a gép teljesen elölről boot-ol be, ez másnak sem működik?
[link]Illetve itt van egy oldal ahol lerínak mindenféle kisegítő gomb létrehozását:
[link] -
-
@matthew@
őstag
válasz
geza844 #20612 üzenetére
Így érthető a dolog
Amúgy van olyan lehetőség h a kikapcsolás, újraindítás, kijelentkezés lehetőségeket, tehát a főkapcsolót kitegyem vhogy az asztalra, vagy hogyan lehet egyszerűen elérni? Mert eddig csak a jobb felülre húzott egér, ott beállítások résznél találtam csak meg de az eléggé kacifántos dolog
-
@matthew@
őstag
válasz
yuri90 #20605 üzenetére
Vezérlőpult --> Alapértelmezett programok --> Alapértelmezett programok beállítása (legfelső) ez betölt, majd jobb oldalt lesz egy görgethető sor, ott megkeresed a Chrome-ot és közép-alul lesz olyan h Program beállítása alapértelmezettként, és akkor minden esetben azzal nyit meg dolgokat.
geza844: minek neked legális Upgrade alap? Ha nincs, akkor is fel tudod tenni a 9k-s Win8 dolgot a Microsoft oldaláról elérhető módon, max nem jogtiszta dolog, de működik
[ Szerkesztve ]
-
-
@matthew@
őstag
Most tettem fel a Win8-at próbaképpen, eddig egész érdekes, bár az asztal-i rész ugyan olyan mint Win7-nél, a csempés rész meg sima monitoron sztem felesleges mert így olyan mintha 2 asztalom lenne, csak az egyik kevésbé van grafikusan kidolgozva.
A 2 felület közötti mindig más alkalmazás nyílik meg kicsit érdekes, de egész szokható a rendszer
Amúgy az alap Kamera, Zene, Videó mire jó? Én próbáltam lejátszani egy filmet az alap lejátszóval de laggolt mint állat, úgyhogy gyorsban jött VLC media player barátunkBilux: Nekem az van, miért?
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Ez érdekes, mert van olyan akinek hibátlanul futkározik, van akinek meg bug-os kicsit a dolog, most csak az a bajom h az Enterprise verzióról nem halottam semmi "rosszat" és az van 90 napos trial-ban de ha megvenném már a Pro-t kapnám, ami meg lehet nem úgy szuperál, ez nem annyira jó sztem
-
@matthew@
őstag
válasz
abteam2008 #20055 üzenetére
És más esetben nem volt vele gondod? (Vagy vki másnak?)
Amúgy Upgrade esetén a Microsoft Office-t meg tudom tartani? -
@matthew@
őstag
A Pro-val kapcsolatban van vkinek olyan észrevétele, h nem működik a net, vagy vannak bug-ok benne? Pár oldalon olvastam h van akinek volt net problémája, vagy az eredeti Win8 Pro-val nincs ilyen probléma?
Illetve az Enterprise és a Pro miben különbözik? -
@matthew@
őstag
válasz
#41133696 #19825 üzenetére
Azt nem is akartam, mivel Upgrade-el lenne megoldva a Win 8 Pro-ra történő átállás, de előtte mindenképpen kipróbálnám 1 hétig h hogyan szuperál.
Amúgy Upgrade-nél van olyan funkció h megtart alkalmazásokat/szolgáltatásokat, ha nekem Win7-re fel van téve Office 2010 akkor azt meg tudom tartani Win8-nál h ne kelljen újra feltenni? -
@matthew@
őstag
Win8-ból nincs vmi free verzió ami pl 30 napos próbának felel meg vagy vmi ilyesmi megoldás? Mert van itthon egy HDD-m amit nem használok és arra fel tudnám tenni, próbálgatni pár napig h tetszik-e és utána megvenném, vagy nincs ilyen opció?
-
@matthew@
őstag
Win 8 Pro-hoz jár vmilyen Office, vagy nincs benne?
-
@matthew@
őstag
Amúgy a Win8 mennyire támogatott, tehát a programok mennyire kompatibilisek vele? csak mert olvastam 1-2 progiról ami nem nagyon ment, vagy ez nem gyakori, illetve Chrome hogy működik benne? Meg engem kicsit lehet zavarna a Metro UI-s appok és sima appok kezelése, azt be lehet állítani h minden app vagy bizonyos appok asztali módban induljanak el?
-
@matthew@
őstag
válasz
rétisün #19651 üzenetére
Viszont ha lenne 64bit-es XP-m (lehet tudok szerezni) akkor azzal gond nélkül menne a frissítés? Illetve ha későbbiekben újrahúzásra szorulna a gépem akkor megint XP- t fel kéne tennem, és utána Win8 frissítő CD be ugye? Ezt bányszir játszhatom el a frissítő lemezzel?
-
@matthew@
őstag
válasz
fleetcmd #19619 üzenetére
Akkor sem a ha a tiszta szoftveres Win7 nem frissített verzió hanem rendes Win7? Mert telepítésnél ennél a lemeznél amit kaptam csak betettem és a frissen kibontott SSD-re feltoltam viszont egy előző esetben (1 évvel korábbi lemez esetén) sírt h ez csak frissítés, és nincs mit frissíteni, szóval akkor ez a verzió tuti nem frissíthető?
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ez a Win8 Pro verzió ha jól gondolom, csak egy frissítést jelent, szóval XP-ről Vista-ról és Win7-ről frissíthetek Win8-ra ezzel a dologgal, ezt a jól gondolom?
Illetve ez a frissítés hogyan működik? Hányszor használhatom tehát van-e vmiféle megkötés h hányszor telepíthetek vele?, ekkor kapok egy új kódot amivel be kell "regisztrálnom" az Win-t? vagy a régié marad meg?
Illetve nekem az lenne a fontos h a jelenlegi Win7-em tiszta szoftveres megoldás volt, és sajnos már azzal a kóddal nem tudok újra telepíteni, ezért gondoltam h akkor WIn8 lenne belőle mert ezt így egész olcsón megúsznám, de nem tudom mennyire időtálló ez a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Deus Ex Human Revolution Directos Cut- PC GOG Kód
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc