- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Palafi #31218 üzenetére
Pl te se tudod. Problémába pedig minden oprendszer alatt lehet ütközni.
kibogozhatod mitől ekkora
bogozd ki te, te szereted "kibelezni" a rendszered
Vagy esetleg hazugságot tartalmazó képet tettem fel?
Ezt te tudod, de nem változtat a tényen, miszerint azonos programokkal megrakott w7 és w8 sacc/kb ugyanannyi helyet foglal
-
arnyekxxx
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
Palafi #31213 üzenetére
De sajna nem illik ide az idézeted (szerintem).
Mert itt nem a "védelméről" van szó, hanem a Szerinted gyermekbetegségek megcáfolásáról. Ugyanis - ahogy már Psychonaut kolléga is írta - A gyermekbetegség nem egyenlő a nem tetszéssel. Most már tetszésről-nem tetszésről írsz, eddig viszont problémákról írtál (amik akkor sem problémák voltak, hanem a te ízlésednek nem megfelelő dolgok (szerintem)).
Ha már az elején úgy fogalmazol hogy neked ez és ez nem tetszik benne, nem jön be (a betegség helyett), akkor tuti nem született volna ennyi felesleges plusz hsz.szerk: Driver ügyileg csak annyit fűznék hozzá, hogy pl. nálam mind az asztali, mind a lapos alatt mindent alapból tudott/ismert, míg win7-nél mindkét esetben voltak felkiáltójelek. Attól függetlenül szerettem a win7-et is, de a 8 jobb. És hogy lassabb, ezt is tőled hallottam asszem először (vagy talán még 1 vki írta anno, de ebben nem vagyok biztos). Eddig csak olyanokat hallottam hogy gyorsabb vagy hogy nem vettek észre különbséget.
(#31214) Psychonaut:
Nah, mire bepötyögtem, Te is leírtad -
Psychonaut
veterán
válasz
Palafi #31204 üzenetére
Aki csak a szokásos dolgokra használja a gépét (internet, közösségi oldalak, filmezés, torrent, stb...), azoknak semmi baja nem lesz a Win8-al.
Tehát a felhasználók túlnyomó többségének. Akkor már jó.Driver problémákra, kompatibilitási gondokra gondolok főleg.
Kevés ilyen van, de azt tudod, ugye, hogy ez nem a Microsoft, hanem a gyártó/fejlesztő hibája?Win8-at is meg kell tanulni kezelni, beállítani, "kibelezni"(akik nem csak a felsorolt dolgokra használják), hogy egy megfelelően gyors, és főleg probléma mentes rendszer legyen.
Ugyan már. Kezelni csak akkor kell megtanulni, ha nem használtál még Microsoft rendszert az elmúlt 10 évben, mert a Start Screent meg a charm bart körülbelül egy óra megszokni. "Kibelezés" alatt meg nem tudom, mit értesz, de ha azt, hogy jobban tudod a Microsoftnál, hogy minek kell futnia, és mi "felesleges", akkor egészségedre.
Nekem ilyen trükkök nélkül is gyorsabb, mint a 7.A képed kicsit félrevezető, vagy csak én vagyok béna, de soha nem sikerült sem a Windows 7-et minden általam telepített programmal ilyen kis méretűre kihozni, sem a Windows 8-at gyakorlatilag friss telepítés után ilyen nagy méretűre. Jelenleg 36GB-ot foglal a teljesen belakott rendszerem, és nem érdekel, mert azért van nagy vinyó a gépemben, hogy ki legyen használva. Nem dísznek van a hely rajta.
Ha egy cégvezető lennél, jelenleg lecserélnéd a Win7-es gépparkot Win8-ra, ha a pénz nem számítana? A dolgozók ugyan azt a termelékenységet tudnák elérni?
Miért ne tudnák? Ha nem azért fizetem őket, hogy a Start menüt nyissák meg és zárják be egész nap, akkor nem értem, miért ne lehetne ugyanolyan hatékonyan dolgozni vele. Vagy talán nem megy rajta irodai, tervező, fejlesztő vagy egyéb programcsomag, ami negatívan befolyásolná a használhatóságát? -
arnyekxxx
veterán
válasz
Palafi #31204 üzenetére
"kibelezni"
Ja a "profi" elkezdni "kibelezni" aztán csodálkozik, hogy elromlik.
Én spec munkára használom (a szokásos alapdolgok mellett kép és videoszerkesztés) egy nem épp firss hardveren, köszöni jól van, soha ilyen kevés gondom nem volt oprandszerrel (w7-el se volt számottevő, de a w8-al konkrétan semmi. feltettem, nem beleztem ki és használom)
A méret érdekes, nekem a közvetlen w8 telepítése előtti w7x64SP1 biztonsági mentésem 35GB, a w8x64 ugyanazokkal a programokkal (- chrome) lassan féléves "belakással" 28,6GB. nyilván a w7-et növeli az öregebb winsux mappa meg fissitések letöltései, szóval a két rendszer gyakorlatilag ugyanannyi helyet foglal ha arányosítjuk a használati idővel.
Szerk: Ha egy cégvezető lennél, jelenleg lecserélnéd a Win7-es gépparkot Win8-ra, ha a pénz nem számítana?
Minek kellene w7 gépparkot lecserélni, amin a w7 elfut azon a w8 is röhögve.
"A dolgozók ugyan azt a termelékenységet tudnák elérni?"
Igen. Aki nem, azt vagy kirugom mert GYP-s, vagy felveszek rá valami értelmi fogyatékosok után járó adókedvezményt.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Palafi #22900 üzenetére
Hát a cím és a "jövőben rendszeres időközönként (például évente egyszer) gazdagodhat majd új funkciókkal az operációs rendszer." mondat sem áll összefüggésben, meg egyáltalán az egész majd egyszer talán. Persze lehet hogy ez lesz, mert ugye így jobban meg lehet fejni az embereket.
-
Воланд
titán
válasz
Palafi #22893 üzenetére
a licencszerzodes jo lesz?
-
StLui
veterán
válasz
Palafi #22852 üzenetére
Én Xp oem -et telepítettem 3 teljes gépfrissítésen keresztül (új alaplap, proci, minden), és mindig tudtam aktíválni normálisan. Ez miatt el is bizonytalanodtam ezzel az "oem xp-hez megveszem az upgradet" dologgal, mert már azt sem tudom milyen alkatrészhez vettem az oem xp-t, lehetett akkor akár egérhez! is. És most megint egy teljesen új gépre kerülne a win8. (régi gépek persze már nem üzemelnek)
-
rétisün
veterán
válasz
Palafi #22698 üzenetére
itt is van....betettem a cardgamess.dll-t is, az is kell, a patchelést viszont nem csináltam meg.
-
Visormail
addikt
válasz
Palafi #22670 üzenetére
Installing Windows 7 games on Windows 8 a kérdésben van a link egy cikkre, a beszélgetésben pedig a további tippek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kuponkunyeráló
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest