Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis gyors segítség:
Amikor bekapcsolom a gépet és beírom a jelszót utána azt írja hogy a gép offline állapotban van, és lépjek be a legutóbb használt jelszóval.
Az a helyzet hogy ezt a gépet (Laptop) úgy vettem hogy előre telepített a Win8-volt és én nem csináltam offline fiókot, ilyenkor mi a teendő?Előre is köszönöm.
Üdv
Zoli -
pakriksz
őstag
Újraindítottam a gépet, és megkergültek a win 8.1-ben a betűtípusok. Közepes, 125%-os skálázásra volt állítva eddig, és maradt minden így, kívéve a böngészőkben az összes böngészőben leszámítva az IE-t, a fejléc betűi megnőttek, és a weboldalak betűi is, sőt még a böngésző ikonok is. Minden más maradt ahogy volt. Ez mi az isten?
-
akyyy
senior tag
na feltettem egy sima alap oem változatot, fel is ment és nincs rajta semmi szemét.
frissités, 98 db, letölt, telepít, újraindít, konfigurál, és nem sikerül.
Nem hiszel el, teljesen legális Windowsok és csak szívok fele több órákat.
Win 7-et is kellet tennem egy másik notira, csak az már nem volt teljesen legális: augusztusi rilíz lejött, telepít, "aktivál". Semmi gondnem volt. Itt meg ...whááá
-
Tournament
aktív tag
válasz
Yiggdrasil #54490 üzenetére
Teker a vinyo és nincs semmi ami fogná akkor csusztasd el a beállitásait cristal disk progival 1-ről ---- 0-ra
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Próbáltam keresni az összefoglalóban de nem találtam,nincs kedve leírni valakinek milyen windows 8.1 rendszerek vannak és miben térnek el. Mi az AIO Mi az N és mi a VL mi a felhasználó szerű és mi az üzleti. melyikben van windows media player , mik az eltérések a professional és mi az enterprise között.
Mert próbálom telepíteni a windows és ezt írták: Windows 8.1, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1 Enterprise (Ha bizonytalan vagy, valaszd a Pro-t.) Na most Pro-ban is van AIO, N , VL verzió ? És ha igen Miben térnek el egymástól? Próbáltam rákeresni a microsoft oldalán de nekem laikus kezdőként ez nem érthető[ Szerkesztve ]
-
akyyy
senior tag
Help. 2 napja szenvedek itt egy laptoppal.
Acer laptop. Van rajta egy gyári Windows 8.
Ha azt felteszem, egyrészt tele szemeteli a Windowst mindenféle acer segédprogrammal. Nem, nem driverek, hanem ilyen idióta programok, McAfee, stb.Ha futtatom a windows update-t, akkor hiába jelölöm ki hogy csak pár frissítést szedjen, leszed akkor is 95-öt, megpróbálja feltenni, de újraindítás előtt azt írja ki hogy:
A Windows frissítések konfigurálása nem sikerült
Visszaállítás. Ne kapcsoljam ki a gépet.És nem egy tovább, hiába megy órákat.
Próbálok csökkentet módot indítani hogy csak a frissítést állítsa vissza, de nem sikerül, csak tölt órákat.Leszedtem egy ilyet:
hu_windows_8_x64_OEM_dvd_915424.isoHa ezt feltelepítem, ki tudja olvasni biosból a cd kulcsát, vagy esetleg megsérülhet a gyári Windows telepítő rajta, és nem érdemes ilyet feltenni? (arra, hogy nem pro, direkt figyeltem)
-
zolee0307
őstag
válasz
Yiggdrasil #54490 üzenetére
Rákeresve a neten azt találtam, hogy ez a hiba ssd, hdd-hez köthető. Szóval lehet, hogy a hdd a ludas. A neten azt is írták, hogy firmware, driver frissítés megoldhatja.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
zolee0307 #54486 üzenetére
Nincs tunningolva, még a proci maximális teljesítményét is lejjebb vettem az energiagazdálkodási beállításoknál. Bios pedig a legfrisebb van rajta, de az is vagy 1 éve volt frissítve.
Ami még érdekes, hogy a feladatkezelőnél a merevlemez 80% körül mozog. Esetleg lehet a winyó a ludas? (nem SSD, 750gigás HDD, 7200RPM)[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Sziasztok,
valami megtudja mondani, hogy mi alapján jegyzi meg a beépített pdf olvasó, hogy melyik oldalt olvastam legutoljára az adott pdf-ben?
Néha megjegyzi, de legtöbbször az első oldalt tölti be, amikor megnyitok vele egy pdf-et. -
zolee0307
őstag
válasz
Yiggdrasil #54485 üzenetére
Nincs tuningolva a gép, a proci nincs alulfeszelve? BIOS csere volt esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
Tapasztalt már valaki DPC_Watchdog_Violation errort?
Nekem 1 napja sajnos 2-3 óránként bekövetkezik. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Balathruin #54480 üzenetére
Akkor nem értem nálam miért nem ment fel a friss rendszerre, a 8-as gond nélkül felmászott..
[ Szerkesztve ]
-
tomas9320
tag
Üdv!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok miota felraktam a windows 8.1-et kb 2 hete random fagyások keletkeznek közben. Hol böngészésnél fagy le (Mozilla Firefox) és egyszer csak helyreáll, valamikor a hiba másolás közben jelentkezik és szintén egyszer csak helyreáll. a Böngészőt lehet megtudtam oldani a hardveres gyorsitás kikapcsolásával. Gépadatok, Phenom II 965, 4GB DDR3, Samsung 840 SSD win7-el semmi baja nem volt. -
F.B.I.
veterán
Üdvözletem!
Kis segítség kellene: feltelepítettem barátom asztali gépére 8.1 32bit msdn verziót, ami az én TV készülékemen, gond nélkül települt, frissült (1920X1080 felbontásban). Nála sajnos nem jelenik meg az asztal, bootoláskor out of range felirattal jelentkezik be a Technosonic LCD tv, melyen VGA bemenetre van kötve a gép. Egy régi 17"-os monitioron átállítottam a felbontást 640x480-ra de így is ugyan ez a probléma áll fent.
Mi lehet a gond? -
válasz
A_ScHuLcZ #54464 üzenetére
Esetleg próbáld eltávolítani a KB2918614 Windows Update-et, bár nálam nem okozott ilyen hibát (az offline Java installer-t használtam). KUC napló:
2918614 "6.3.1.4" "Installed" "Security Update" 2014.08.23. 22:59 "2918614" " " "Windows8.1-KB2918614-x64.msu" " " "" "GM" "OK/WARNING" "This package may cause installation error of third party software (java)! " ""[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
nbware #54463 üzenetére
Nem fut semmilyen telepítés. Kb 7-8 alkalommal próbáltam már úgy telepíteni, hogy előtte újraindítottam a gépet, ezzel megelőzve azt, hogy bármi fusson. Ezen kívül feladatkezelőben is ellenőriztem, nem volt msiexec.exe a folyamatok között, mielőtt elindítottam a java telepítését. A telepítés hatására 3, majd 4 is megjelent, utána közölte velem a lentebb látható hibát. Ezt bezárva egyébként érdekes, hogy egy msiexec.exe ott marad a futó folyamatok között.
Rávettek, hogy tegyem fel ez a 8.1 csodát, de érzem, hogy (megint) meg fogom bánni, 1 évvel ezelőtt is nagy csalódás volt, most adtam neki 1 újabb esélyt..
[ Szerkesztve ]
-
válasz
zolee0307 #54458 üzenetére
Ha tényleg valódi nyers minőséget akarsz, akkor ez a tuti (ezt nem zavarja a driver beállítása, legfeljebb a morp AA, mert az direkt agresszív mindenevő disznó): madvr, nem csak, de pl. MPC-HC-vel (ennek van saját, friss a/v kodeke).
-
A_ScHuLcZ
addikt
Java telepítési problémával találkozott-e már valaki? 1 napos a windows 8.1, céges eredeti, és nem megy fel a java, mindig azt írja ki, hogy a telepítő valamilyen hiba miatt leállt, visszavonja a változtatásokat. 64bites a rendszer, 64-es és 32-e java-nál egyaránt ezt csinálja.
Van ötletetek?
Kismilliószor újraindítottam már, frissítések fent vannak.
-
-
válasz
zolee0307 #54450 üzenetére
A CCC-ben mindhárom Video szekció alatti fülön, a deinterlace kivételével, minden létező dobozkából vedd ki a pipát, illetve AMD helyett legyen Player-re állítva a jelölőpont, így már nem nagyon nyúl bele (csinál egy moslékot a szép képből is).
Plusz, ahogy mondták, kapcsold ki a Morp AA-t is. -
Ti Bo
aktív tag
Sziasztok
Remélem valaki tud segíteni. Vettünk páromnak egy Acer Aspire E3-111 lapost, amiben ugyebár nincs optikai meghajtó, de van "remek" limpus linux... Csináltam a Windows 7 Usb Download tools-al pendrive-ot, de nem látja a rendszer F12-vel való boot menüben... Próbáltam másik pendrive-al, win 8.1-el is, de semmi.. Valakinek van tipp esetleg? (Rufus-al is csináltam de ott sem változott semmi...) Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Miért van az, hogy A Windows media player, meg a videó app is pixelesen, életlenül, homályosan játsza le a videókat. Volt olyan, hogy annyira pixeles volt a videó, hogy semmit nem lehetett látni. Smplyert használok még az tökéletesen lejátszik mindent.
-
rita7107
aktív tag
Na most akkor ha van egy win8 licence kulcsom hogyan tudom a leggyorsabban befrissíteni 8.1-re.?Hagyjam frissíteni saját magát vagy akkor van valahol egy 8.1+update.
-
-
-
rita7107
aktív tag
Sziasztok.
Meg lehet azt csinálni hogy egyben letölteni az öszes win 8.1 frissítést valahonnan? Újra kell telepítenem a windowst, és ha lehet már most letölteném az összes frissítést hdd-re majd ha újra raktam akkor onnan frissíteni.
-
Schuby
aktív tag
válasz
fradi81 #54438 üzenetére
Üdv!
Az utóbbi időben meghülyült a 8.1 em. órák alatt tölt be, elfelejt betölteni dolgokat, rocket dockot rendszeresen, ha megpróbálok egy progit elindítani, nem találja vagy nincs hozzá jogosultságom, időnként nincs wifi, és a bluetooth-os egeremet mindig az eszközkezelőben kell hardverváltozással újra kerestetni. menet közben is időnként egyszerűen leáll az egér, és újra az eszközkezelőben kell újra kerestetni. az egér másik géppel kifogástalanul megy, hardver tesztek hibátlanul lefutottak, Memtest, hd sentinel virusirtók nem találtak hibát. inditási hibajavító nem talált hibát. Az érdekes hogy ha mindezeken átküzdöttem magam, már elfogadhatóan müködik, bár van hogy egyes progik nagyon lassan töltődnek be. előfordul hogy bekapcsoláskor semmilyen wifi jelet nem lát, egy restart után rendesen müködik. előrebocsátom, a win eredeti, nem mókolt, mielőtt még ezzel jönne valaki. Nem hajtja a procit, nem zabálja a memot, van hogy a lemez se egyfolytában foglalt a progi mégis csigalassúsággal tölt be. a jelenség nem köthető progihoz, indítás után bármelyik betöltése órák kérdése, ha egyáltalán sikerül. Legyen az böngésző, irfan , vagy core temp.
Ha valakinek lenne erre valami ötlete igen boldog lennék, mert nem nagyon van se időm se kedvem újratelepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
fradi81
veterán
utsó kérdés, windows modules installer worker eszi a gépet, mit kell kilőni hogy befejezze?
-
fradi81
veterán
válasz
premete #54435 üzenetére
Telepítve van szerintem. Erre gondoltam Mondjuk nem fontos megvagyok nélküle
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
Fényképező csatolásakor bejön teljes képernyőn valami képkezelő dolog, ezt hol lehet kilőni?
-
Aakisan
senior tag
valaki tudja ,hogy miért ugrik 100%ra a HDD m néha és megfagyasztja a progikat róla olyan 20s re?windows 7 et is felrakta hogy csinálja -e ezt de az tökéletes,újra is raktam a windows de semmi
-
válasz
Csaszykj #54428 üzenetére
Na igen, SecureBoot...
A CSM-re egyébként nincs szükség, mert a Win7 is tud EFI módban települni.
Nem is kéne szarakodni a Rufus-al és hasonlókkal (ennek én nagyon örülök Vista óta).Egyszerűen átmásolod a Vista, Win7 vagy Win8 DVD tartalmát (szó szerint, vagy kibontod pl. WinRAR-al, 7Zip-el, stb az ISO-t, de a Win8 már maga is mountol-ni) egy FAT32-ven formázott pendrive-ra és máris rákap az alaplap, ha rámutatsz a pendrive-ra, nem kell külső programokkal piszkálni a telepítőt (még az MBR-t sem kell piszkálni, akár a pendrive is lehet GPT is).
Miért nincs ez leírva az első hozzászólásokban?
(Ez szerintem nem warez jellegű téma, sok laptopban nincs már DVD olvasó.)[ Szerkesztve ]
-
Savanya12
csendes tag
Sziasztok!
Lehet már volt kérdés, de, ameddig visszaolvastam, nem találtam.
Windows 8-at szeretném az áruházból frissíteni Windows 8.1-re, de azzal a hibaüzenettel dobja vissza, hogy "Csak rendszergazdai jogosultsággal telepíthető".
A fiók, amiből beléptem rendszergazdai jogokkal bír (igazság szerint, nincs is rajta más fiók). Utána megpróbáltam váltani Microsoft fiókra, de úgyis ez a hiba. Kiléptem, beléptem, mindenhová léptem, de mindig ugyan ez a hiba.
Hogyan lehetne ezt orvosolni valahogy?
Mielőbbi válaszotokat köszönöm!
-
Csaszykj
aktív tag
válasz
szabonagyur #54425 üzenetére
Rufus-al GPT szerint készítettem, a leírás alapján.
Több pendrive-al is elkészítettem ugyanazt, ugyanaz a hibaüzenet fogadott.
Most készítettem egy MBR particiós BIOS vagy UEFI-s gépre, ugye ez mindkettőhöz jó elviekben, ugyanaz fogadott.Két ilyen gép is Win7-re vár, néhány hónaposak, más még nem nyúlt hozzájuk előttem.
-
bb.bocs
őstag
kapcsolta. a lapozófájl közel 8gb ra volt téve
kilöttem 1000mb ra és igy közeé 8.5 gb om lett szabadon
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
Csaszykj #54424 üzenetére
És a pendrive is tuti jó? MBR szerint készült Rufussal ugye?
Másnak felment már erre a gépre? Havernak volt olyan Asus gépe amire fel sem lehetett rakni sem a Win7-et.Up: most olvasom mi alapján csináltad.. az a leírás UEFI Win-hez van
Úgy csináld a telepítőt, hogy a Rufusban a particiós séma a legfelső legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Csaszykj
aktív tag
válasz
szabonagyur #54421 üzenetére
UEFI-t persze, driver nem lényeg.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Balathruin #54419 üzenetére
SIS chipsettől rémálmaim szoktak lenni
(#54423) szabonagyur Lehet az újak már jobbak, a P4 korszakban lassult a gépem meg KÉPHIBÁZOTT tőle[ Szerkesztve ]
-
Csaszykj
aktív tag
Sziasztok!
Win8-at szeretnék downgradelni notebook-on.
A notebook gyártójának topikjában leírtam mindent: itt.Ha esetleg tudtok segíteni, nagyon megköszönném.
Köszönöm!
-
Diego!
senior tag
válasz
szabonagyur #54374 üzenetére
Tényleg
Köszi. -
-FreaK-
veterán
Köszönöm a válaszokat!
Megcsináltam a másik fiókot, a meglévőt pedig mindjárt átállítom.A beépülők (flash, java, silverligh) alapértelmezetten ne induljon el, hanem csak kattintásra.
Ezt hogy tudom elérni? Firefox alá volt régen valami Flashbock nevű addon, ez csak kattintásra indította el, ez megfelelő lehet? -
kispx
addikt
válasz
-FreaK- #54412 üzenetére
Ahhoz kell egy másik fiók ami rendszergazda:
- létrehozol egy másik fiókot, ami rendszergazda. És a jelenlegi fiókot ekkor már áttudod rakni korlátozott felhasználói fiókká.
vagy
- létrehozol egy korlátozott felhasználói fiókot és azt fogja használni.> "Biztonsági szempontból jelent hátrányt ha nem Windows 8.1 csak sima 8 van telepítve?"
Egyelőre még kap biztonsági frissítéseket, csak a 2 év támogatás nemsokára lejár. Akkor már csak a 8.1 fog> "Egyéb amit megtehetek a védelem érdekében?"
A beépülők (flash, java, silverligh) alapértelmezetten ne induljon el, hanem csak kattintásra.[ Szerkesztve ]
-
válasz
-FreaK- #54412 üzenetére
Csinálj egy új helyi fiókot (pl. admin néven), adminisztrátori jogokkal (esetleg nyisd meg a beépített, de alapból letiltott Administrator fiókot), jelentkezz át oda (bár ez a lépés talán kihagyható), adj neki egy hosszú, de még megjegyezhető jelszót, és akkor innentől a régi fiókot át tudod állítani korlátozott jogúra (ha pedig valaminek mégis admin jog kell, akkor kéri majd az admi jelszót egy felugró ablakban).
Az egyetlen admin-tól nem veheted el az admin jogokat, mert akkor senki nem tud konfigolni, vagy új admin jogot osztani, így kizárnád magad a gépről...
Azt nem tudom, hogy miért is van pontosan letiltva az Administrator fiók, mert ha nyitva lenne, akkor alapértelmezésben is rögtön user joggal nyithatná meg az új fiókokat. Így viszont kénytelen admin joggal indítani a legelső user fiókot is, amivel lényegében ugyan ott van, viszont ha ezen változtatni szeretne valaki, akkor így több a dolga.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Olyan felhasználói fiókja van, hogy:
Helyi fiók
Rendszergazda
JelszóvédettNem tudom átállítani normálra rendszergazdáról.
A felhasználói fiókok felügyelete (UAC) csúszka felülről a második állapotban van.Defender fut, frissítések automatikusan települnek, böngésző (FF) is frissíti magát automatikusan.
Felrakok még egy Spybot-ot is.
Egyéb amit megtehetek a védelem érdekében? Régen használtam még ezt a host fájl védelmet, az ajánlott még?
Biztonsági szempontból jelent hátrányt ha nem Windows 8.1 csak sima 8 van telepítve?
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Apám Windows 8.1-et futtató laptopját szeretném biztonságosabbá tenni, ehhez tudnátok adni tippeket?
Banki műveleteket is végeznek rajta, ezért fontos lenne a lehető legjobb védelem.Milyen vírusirtót, malware irtót, egyebet rakjak fel szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Aakisan
senior tag
sziasztok,volt már olyan valakinek ,hogy pl játszott vagy filmet nézett és kb 20 s re befagyott az egész,hdd 100% ra emelkedik ilyenkor,semmi baja sincs a hdd-nek 1 hónapos 100/100 ,wint újra telepítettem,továbra is csinálja random,ezt úgy kell elképzelni hogy csak a film fagy be de mivel az ssd-n van arendszer tök nyugodtan tudok addig netezni
most a windows search szolgáltatást lekapcsoltam és így nem jön elő.Másnak volt ilyen? win7 nem csinálja ezt
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Azt olvastam hogy win8 RT-re csak az áruházból lehet letölteni alkalmazásokat. Igaz ez? Ha igen van valami mód arra hogy telepítsek az áruházon kívülről is?
Üdv Ákos
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz
szabonagyur #54401 üzenetére
akkor nem szenvedek vele, marad a Win7
köszi
-
szabonagyur
félisten
Akkor üdv a klubban ugyanez a gépem van csak én cseréltem benne egy P8400-ra...
Nem fog rajta menni a 8.1 semmilyen kiadása, hülye Sis chipsetet nem szereti a 8.1... Mindent kipróbáltam már, rengeteget szenvedtem minden fórumban de sajna nem fog menni
Sima Win8-at fel lehet rakni rá, de annyira nem stabil.@(#54402) Lenry: más lehetőség sajnos nincsen :/ Pedig ennél a gépnél jól jönne a Win8.1 féle gyors indulás stb., de sajna nem megy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!