Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Magisk
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#41133696 #55788 üzenetére
Hát igen, van ok-okozati: Windows 7: Windows Update History Empty After WindowsImageBackup Restored.
FSL leírja a tutit. BitLockereseknek ezért szívás, mert Acronis True Image HD az ugye eleve kiesik. A leírás Windows 7-ről szól, de Windows 8.x-re is érvényes.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #55790 üzenetére
Köszönöm, megnézem, mit tud.
-
HKorn
veterán
Adott egy Lenovo Ideapad S400 laptop jelenleg Win7 fut rajta, viszont 8.1-et rá szeretném fájdalommentesen rakni, úgy hogy ne kelljen legyalulni az egész rendszert. Megoldható ez szerintetek?
Egyáltalán elfut a 8.1 ezen a gépen?
-
törölt tag
válasz
#41133696 #55791 üzenetére
Most próbálom:
A Windows Update szolgáltatás összetevőinek alaphelyzetbe állítása
Mondjuk ez pont nem arra való
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
BomiBoogie #55789 üzenetére
A Windows-to-go a funkció amit keresel.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Lehet, hogy nem ez a jó topik, de első körben megpróbálom.
Azt vajon meg lehet csinálni, hogy veszek egy külső vinyót, rakok rá egy külön Wint, és a céges laptopról futtatom, és arra telepítek mindent (pl. Steam és társai), amiket a céges értelemszerűen nem enged?
Úgy olvastam, hogy a Win 8 Pro tudja ezt a Portable funkciót. Vagy ez nem az?
-
sanyek2
senior tag
Sajnos nem hogy jobb, rosszabb lett a helyzet. Most görgetésnél még össze is mosódnak a sorok a böngészőben.
Leszedtem először az intelt, aztán az amd-t is.
Vissza installáltam. Azonnal összeugrott a képernyő.
Más remek ötlet?
Ezt helyre tudom hozni, de az összeugrás még mindig rejtély előttem... -
szabonagyur
félisten
A beépített időjárás abban eddig 2 szolgáltató adatait lehetett nézni, most pedig egy van? Lehet tudni az okát,
-
skyline997
csendes tag
válasz
xxSanchez #55774 üzenetére
A probléma megoldódott, egyszerűen csak várni kellett kb másfél-két órát mire elkészült...
Most egyenlőre jó így, de más lehetőség nem lett volna? Csak az áruházon keresztül tudom frissiteni a win8-at 8.1-re?
Nem lehet mondjuk letölteni egy win 8.1-et és ahhoz használni a 8-hoz kapott kódot?
-
trufa12
addikt
válasz
Tournament #55671 üzenetére
Már nincs húzva a proci sem, a vga -sem, lefuttattam memtest-et, hibátlan .
A vga-ra rá engedtem a furmark burning testjét, meg mellette futott a prime95 proci tesztje , semmi gond.Aztán leállítottam a tesztet, a prime 95 maradt elindítottam egy kis bugyuta játékot meg mellette zene . és paff megfagyott az egész gép még resetre sem reagált.
Akkor rossz lehet a cpu? még biost is vissza tettem régebbit a lapra , meg volt clrmoss . minden.
-
xxSanchez
őstag
válasz
skyline997 #55773 üzenetére
Próbáld meg letörölni a vírusírtódat frissítés előtt, ha van.
[ Szerkesztve ]
-
skyline997
csendes tag
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni!
Windows 8 PRO 8.1re történő frissítésnél valami problémába ütköztem.
Odáig minden jól megy, hogy a frissítést letölti a store-ból és újra indul a gép, de a telepítésnél 82%nál megáll és 10-15 percig semmi nem történik. Ha újra inditom, dolgozik egy kicsit és vissza áll az előző állapotra.Találkoztatok már ilyen problémával?
Előre is köszönöm
-
ZGO
tag
Üdv!
win 8.1-et lehet úgy "PRO"-ra frissíteni, hogy egy komplett "Win 8.1 PRO" oprendszert megvásárolunk, és annak termékkulcsát megadva frissítünk?
Lemezt nem tudunk használni, mert nincs ODD meghajtó. -
Joshi
titán
válasz
sanyek2 #55769 üzenetére
A legfapadosabb módszer ha a Display Driver Uninstaller-el(DDU) letörlöd a VGA drivert és újrarakod.
-
sanyek2
senior tag
Üdv mindenkinek!
Projektoros topikból jövök, de szerintem a winnel van a gond. Rápillantanátok erre?
Hogyan tudnám visszahozni az első csatlakoztatás utáni állapotot? -
-
t72killer
titán
válasz
artiny #55766 üzenetére
Igen, ez már kb expert kategória, ha nem számtech céghez mész. SzVSz egy profinak nem feltétlen kell minden apróságot tudnia, de bármi megtanulására képesnek kell lennie. Pl eddig nem tudtad a group policy editorban finomhangolni a rendszert? Utánanézel és holnapra belövöd a gépparkot. OK, ha vkinek ez a szakmája, akkor sok finomságnak reflexből kell menni.
-
artiny
őstag
Helotok
ha egy interjun azt kerdik hogy milyen szinten ismerem a Windowsot...
ezek kozul: kezdo,kozepessen halado,halado,expertMi számít expertnke? ujra tudom instalalni a gepet,felosztani a patriciokat,telepiteni nyomtatot...stb /fotos cegnel kerdezik/
-
MasterMark
titán
Hello
Windows 10-nél ha kétlépcsős azonosításom van, akkor alkalmazásjelszót kell megadni?
[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
freemail.hu accounttal vagyok regisztrálva Microsoft accountra.
Már hosszú évek óta...
A WP 8.1 OS-es készülékemen akartam restore-t csinálni reset után, ehhez kellett volna egy visszaigazoló e-mail kapnom a megadott *@freemail.hu címre. Nos, ez nem jött meg. Tegnap este óta ezen agyalok mi lehet a gond, már a MS supporttal is chaeltem kb. 2 órát, sőt távvezérlés is volt, de nem tudtuk megfejteni.
Az utolsó supportos hölgy szerint az mail szolgáltatómmal beszéljek.
Természetesen a telefon után webes felületen is igyekeztem/tünk, de akárhányszor küldetek el egy igazoló e-mailt a freemail,hu-s címemre, nem kapok levelet. Persze, mondanom sem kell, minden más levél gond nélkül megérkezik.
Beállítani másik fiókot jelenleg nem tudok, amíg meg nem kapom a visszaigazoló e-mailt a jelenlegi fiókomra. Túl sokszor probálkoztam már....
Jelszót tudok változtatni, ott meg lehet adni egy akármilyen e-mail címet ahova küldjön visszaigazoló linket. Megadok egy gmail-es címet, és ok. De ennyi.Úgyhogy ciki van.
Valaki tapasztalt már hasonlót? Megoldás gyanú?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok, a PAE címkiterjesztést próbálta már valaki beizzítani 8.1 32-biten?
-
worxland
addikt
válasz
szabonagyur #55757 üzenetére
Az E8400 tudja a VT-x-et, a Q8200 nem. Próbáltam, közölte is a Win telepítője, hogy menjek a sunyiba.
-
junior11
veterán
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Win8.1 rendszer, Lenovo Z500 noti. A problémám, hogy a lock screen-nek a Bing képei vannak beállítva, vagyis minden nap más, de sokszor előfordul, hogy pl. elalvásból való felébresztéskor vagy máskor is nem a Bing képeit jeleníti meg, hanem az FB timeline képét és az ott lévő profilképemet, nem értem miért. Hogy tudnám ezt megoldani, hogy rendben legyen? Köszi.
-
worxland
addikt
válasz
szabonagyur #55755 üzenetére
Nem csak az első széria. Core2 Quad 8200 például nem megy Win8 x64-el.
-
ZGO
tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy DELL notebookkal, amin Win 8.1 (64bit OEM) szalad nagyon szépen, és ennek örülünk is
A kérdés ezzel kapcsolatban:
Szeretnénk frissíteni a "Pro" változatra, mert vállalati hálózatba / tartományba kell csatlakoztatni.Hol lehet minél olcsóbban hozzájutni ehhez a "Pro Pack" csomaghoz? Persze hivatalosan. Felajánl a windows egy alternatívát, ami kijön 160€ -ra :S Ez egy kicsit sokkk...
Van ötletetek?
Üdv!
-
kraftxld
félisten
válasz
Janika-1982 #55748 üzenetére
Ott van mellette leírva hatszor, hogy ugyanaz vonatkozik rá mint a Windows 8-ra.
De biztos majd lecsökkentik mint ahogy az XP-nél is csinálták -
Doma88
tag
Mostanában olvasgattam a Windows 8.1-ről és úgy döntöttem, hogy itt az ideje váltani, viszont olvastam olyanról, hogy egyes processzorokkal nem kompatibilis. Nekem konkrétan egy E7300-am van és ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy feltelepíthetem-e vagy felejtős a dolog?
-
kraftxld
félisten
válasz
Janika-1982 #55746 üzenetére
Talán az derŰl ki belőle, hogy 2018 január 9-ig van általános támogatás, és 2023 január 10-ig extended support.
-
kraftxld
félisten
válasz
Janika-1982 #55744 üzenetére
-
Janika-1982
tag
Kíváncsi leszek hogy meddig tudom majd használni a Windows 8.1 Professional+Media Center-t,mikor fogják megszűntetni önhatalmúlag a támogatását,a kijelölt határidő elérkezése előtt!
Ezzel is ráerőltetve az emberre az új operációs rendszer megvásárlását(Windows 10).[ Szerkesztve ]
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
szabonagyur #55741 üzenetére
-
xxSanchez
őstag
válasz
MikaVejneGI #55740 üzenetére
Persze. Control Panel-ben válaszd az "Add Language" opciót.
-
szabonagyur
félisten
válasz
MikaVejneGI #55740 üzenetére
Vezérlőpult/nyelv/ és add hozzá ami kell.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok
Angol Win 8.1 Pro-t , lehet magyarosítani? -
aero.
veterán
válasz
szabonagyur #55738 üzenetére
Kiraly, koszi!
-
aero.
veterán
Windows USB tool-lal csinaltam egy pendrive-ot win8cal. A vinyo GPT-re van formazva, igy legacy modban nem tudom telepiteni, UEFI-ben meg nem bootol a pendriverol. Mi a megoldas?
-
demmer123
őstag
Csak eredeti windowsról lehet op rendszert updatelni frissíteni?
-
steewcv65
őstag
válasz
szabonagyur #55704 üzenetére
Nem találtam aktív topicot azért írtam ide!Cache-en mit lehet beállítani?
-
bostone
addikt
Félelmetes a 8.1. Elindítom a gépet és másodpercek alatt betölt. Nekem eddig nagyon pozitív, bár én alapból nem kedveltem a rendszert.
-
-
ReSeTer
senior tag
Üdv!
Normális az, hogy egy lassan 2 éve felrakott rendszer annyira lelassul, hogy lassan már minden program 4 sec múlva indul csak? Chrome-ra még 5 felett is kell várni sokszor. Van fent eset SS, de nem talál semmit se. A feladatkezelőben megint csak nem látok semmit, mert 2%-on van a processzor, a ram meg 35%. Ez friss telepítéskor is ennyi volt. Minden update fent van. Mi lehet akkor a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
Alister71 #55722 üzenetére
Pontosan nem tudom, mindegyikben máshol, majd ha újraindítom a gépet megnézem, de kb ott kellene keresni ahol a AHCI mód és ezek illetve az integrált eszközök állíthatóak.
up: Wake on LAN vagy Wake by USB ilyesmik nem keltik fel?
@(#55723) baboss: szívesen! én is meglepődtem pár éve amikor először volt ilyen a gépemben hogy mi ez vagy mire jó. (számomra felesleges)
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz
szabonagyur #55721 üzenetére
Megtaláltam, ki van kapcsolva.
-
baboss
őstag
válasz
szabonagyur #55712 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz
szabonagyur #55721 üzenetére
Nem találok ilyen néven a biosban semmit, hol kellene lennie?
-
Alister71
nagyúr
Továbbra sem bírok a géppel illetve a 8.1-el. Ahogy olvasgattam másnak is volt már hasonló problémája, de megoldást még most sem találtam. A gond az update óta van.
A gép van, hogy magától bekapcsol, teljesen random, illetve leállítás után rögtön visszakapcsol, van, hogy többször is. Próbálgattam a biosba kapcsolgatni 1-2 dolgot, már úgy tűnt, hogy jó lett, aztán megint kezdte a random bekapcsolgatásokat.
Volt rá példa, hogy mentem haza melóból, és ment a gép, bekapcsolt. Azóta lekapcsololom a tápot, de ezt a verziót nem szeretem, mert nem így kellene működnie.
Esetleg valakinek, tanács? Hátha van valami amit még nem próbáltam. Az uefiben a gyors boot be van kapcsolva, 8 whql van beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz
szabonagyur #55711 üzenetére
Köszönöm szépen
-
válasz
Воланд #55715 üzenetére
Okés, ki fogom próbálni.
A Windows oldaláról adjak neki fix IP-t, vagy a routeren állítsam be, hogy X MAC address-hez Y IP-t rendeljen? Vagy tök mindegy?Ha sikeres is lesz ez a manőver, akkor is kiváncsi vagyok, hogy mi okozza a problémát.
Ezt hogy tudom kideríteni? Van a windows-ban valami részletes log, ami tartalmazza azt, hogy pl. mi vezet a kialakult helyzethez?F_Zolee: Nem, a routerek mindig áram alatt vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Ha kihúzom éjszakára a gépet a konnektorból, akkor az első bekapcsolásra nincs net, csak ha újra indítom a gépet.
Amikor nincs net, akkor azt látom a hálózati központban, hogy több hálózat / multiple networks.
Ha az adaptert letiltom, majd újra engedélyezem, akkor megjavul. Ugyanígy helyrejön a net, ha kiadom az ipconfig /release majd az ipconfig /renew parancsot.
Két külön környezetben / lakásban is tapasztalom a hibát:
- Win 7 asztali gép + T-Home modem-router
- Win 8 laptop + TP-Link 3600 routerMi a megoldás erre? Se újraindítgatni nem akarják a gépeket a használóik, se indulás után hálókártyát tiltogatni, vagy parancssorozni nem akarnak - érthető módon.
A gép áram alatt tartása sem megoldás.
Egyáltalán azt nem értem, hogy miért befolyásolja a net elérhetőségét a gép áramtapanítása.
Arra gondoltam, hogy a routerek lassan adnak ip-t a gépeknek, de akkor áramtalanítás nélkül miért gyorsabb?Bármi segítség jól jönne.
Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
Látom nem olvastad végig amit írtam fentebb...
Windows 8.1 Core így néz ki:Windows 8.1 Pro Media Centerrel:
Ha megvan neked melyik van fent, akkor meg van mit kell visszarakni... A kulcsod máshoz amúgy sem jó. De nem olvasod el amit írok csak a felét... Ott a linkelt program, szedd le a 8.1 telepítőt és ha szerencséd van akkor egyből tudsz 8.1-et leszedni vele. Ha kiírja, hogy nem tudsz akkor van valószínűleg Win8 kulcsod és nem Win8.1
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Érdekes dologra lettem figyelmes.Este kikapcsoltam a gépet (nem alvás-hibernálás).
Az ágyban feküdtem és kb 10 perc után egyszer csak bekapcsolt a gép.Ez mitől lehet ? -
blu79
addikt
válasz
szabonagyur #55708 üzenetére
szia a kulcsot már megkerestem, csak azt nem tudom melyik win-t rakjam fel a core vagy pro vagy melyiket mert csak sima 8.1 írnak a progik a windows meg csak sima 8 at
-
szabonagyur
félisten
Nem kell WIn8-at, Aida illetve még másik ilyen kulcs keresővel meg kell nézni milyen kulcsod is van. Fontos több verziót megnézni mivel van, hogy egyik program mást ír ki. Ha meg van a kulcs, fel kell rakni egy sima Win8.1-et a kolléga által említett generic kulccsal, ezt a kulcsot a google-ban megtalálod. Ez csak addig jó míg felmegy a rendszer, utána aktiválásnál megtudod adni a sajátodat.
-
blu79
addikt
válasz
szabonagyur #55703 üzenetére
szia oem egybegép van , a gépen a matricára win 8 van írva, de amikor megkaptam a gépet win 8.1 volt rajta, és köszi a választ
akkor előszőr win 8-at kell telepítenem?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
szabonagyur #55698 üzenetére
Tegnap üzemeltem be a laptopot, letöltött kb. 580MB-ot, de ez a Update 1 nem volt közte.Akkor majd talán ma, mivel az előbbiek már települtek.
-
szabonagyur
félisten
Ha neked Pro kiadásod van akkor azt a rendszer tulajdonságainál kiírja, ha Media Centerrel bővített akkor azt is, ha Core verzió akkor nem ír ki semmit.
Ha megvan a kulcs Aida 64 illetve egyéb programok segítségével akkor itt egy program ami az MS-től lehúzza a neked való telepítőt a kulcs megadása után.Arra figyelj, hogy nem e Win8 volt eredetileg a gépen és az lett frissítve 8.1-re!
Illetve ez valami OEM egybegép lenne vagy laptop? Ezekhez nem szokott kulcs járni... Ha nem ilyen és te külön mondtad a botlban, hogy neked Win8.1 kell rá akkor ahhoz CD szokott lenni, de papírod mindenképpen szóval a kulcs azon rajta van.
@(#55700) cybermanus: a kolléga egyértelműen megmondta, hogy neki nem Pro van, illetve ha Win8.1es kulcsa van nem kell semmi generic kulcs, ne bonyolítsd egyből túl.
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy miért csinálj azt a az utorrent ,hogy nagy kiterjesztésű állományoknál megfagy??Ha ujraindítom akkor meg csak 10-30kb/sec-el tőlt le?Win 7-en nem csinálta
torrent méret (32gb)Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!