-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
Sziasztok!
Van valami megoldás a volte kikapcsolásra? Yetteles vagyok és p20 pro-m van. Egyszerűen nem tudok telefonálni a munkahelyemen. Felhívtam ezeket az anyaszomorítókat de nem hatotta meg őket, hogy Bp belterületén nincs normális hálózatuk.
-
Landsmann
addikt
válasz gyogyeger #4995 üzenetére
Redmi 9-nél az égvilágon semmi nem jelzi a VoLTE hívást. Se hívás közben, se a híváslistában nincs nyoma. A VoWiFi hívásnál igen. Redmi 6 a híváslistában kiírja, hogy kimenő vagy bejövő VoLTE hívás. Redmi Note 10 5G-nél a híváslistában és hívás közben ott a HD kijelzlés. Szóval ahány telefon, annyiféle a kijelzés, vagy annak a hiánya. Mindhárom említett készülék csak a Yettel SIm esetén tesz ki VoLTE ikon a térerő mellé.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
gyogyeger
csendes tag
Sziasztok.
Oneplus 5t-m van.
Tegnap óta Telekomos vagyok.
Sms-ben bekapcsoltattam a volte-t.
Meg is jelenik a kijelzőn , de híváskor nincs HD felírat. Ez így jó? -
zelikocc
senior tag
válasz domper2015 #4990 üzenetére
VÉGRE….
-
HUNgabus
senior tag
válasz domper2015 #4990 üzenetére
Most voltam Londonba, es volt VoLTE Yettel kartyaval, bar nem figyeltem melyik volt a roaming szolgaltato, sorry.
-
-
Killing
addikt
Sziasztok, csak érdeklődésképpen kérdezem, VoLTE roamingra van már példa, akár itthon akár külföldi szolgáltatónál?
A 3G lekapcsolással egyre égetőbb lesz, főleg akik majd hozzánk jönnek, de ahogy hallottam kint is mennek a lekapcsolások.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok!
Poco M4 Pro 5G-n működik a Digis VoWIFI (Kódok beírása után/nélkül)? Redmi Note 11 a másik kiszemelt, ugyanez a kérdésem. Köszönöm szépen!
-
szsolt76
csendes tag
Nekem azóta nem megy a Realme GT Neo2-n a VoLTE mióta megjött rá az Android 12. Ez van.
-
HUNgabus
senior tag
Ma volt nalam egy iPhone 12 pro, hat nem lettunk baratok, vagyis maradnek a megszokott Androidos vonalon.
Tudsz / Tudtok ajanlani olyan csucs kameras telot ami az egyik ( Telekom vagy Yettel ) halozatan stabilan mukodik, van volte van vagy lesz vowifi?!
Xiaomi szinten nem nagyon jott be, ezert azokat szinten kihagynam. Pixel sorozat kesz katasztrofa olvasgatva a topicjat.
Oppo find x5 pro? Vhol irtak hogy az x3 pro mukodik jol.
-
adam1400
tag
viktor? yettel mikorra tervezi a wowifit? vagy előbb lesz a vodánál?
-
Avayasoft
tag
válasz adam1400 #4981 üzenetére
"és ami idevág, hogy vajon yettel volte müködik rajta"
Yettinél vettem az "i" nélküli Realme 8-at. Az első héten működött a VoLTE, de utána már nem. Vagy letiltották, vagy a "nagy szombati" leállás miatt történhetett valami, nem tudom (az ügyfélszolgálat állítja, hogy be van kapcsolva a kártyán a VoLTE)...
-
adam1400
tag
ez a vodás teló Realme 8 I Dual ők függőként árulják? és a másik hogy lehet ott azonnal függetleniteni? és ami idevág, hogy vajon yettel volte müködik rajta?
-
zelikocc
senior tag
1414-re SMS: +4GHANG
“A szolgáltatás aktiválása fokozatosan és automatikusan történik, de az előfizető személyesen Telekom üzletben vagy telefonos ügyfélszolgálaton, illetve díjmentes SMS-ben a +4GHANG kód elküldésével a 1414-es számra kezdeményezheti a funkció bekapcsolását.”
-
luccc
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy iphone 13 és egy iphone 13 pro telekomos szolgáltatónál. Az iphone 13-mal telefonálás közben is hasít a net, az iphone 13 pronál telefonálás közben nincs net . Utóbbihoz e-simes iwatch is van. Az apple oldalán feltüntetett beállítások alapján a 2 telefon beállításai megegyeznek, mindkettő a legfrissebb softwaren fut. Mi lehet a gond, kihez forduljunk?
Megjegyzés: az iphone 13 proba kedden került egy vacsiúj sim kártya, mindkét telefon hivatalos apple storeban lett vásárolva.
Üdvözlettel![ Szerkesztve ]
-
tomp
Topikgazda
-
HUNgabus
senior tag
Sziasztok
Lehet lama kerdes de Ti melyik szolgaltatot ajanlanatok ha ezen technologiakat ki szeretnem hasznalni. Telekom vagy Yettel? Iphone 13pro es S22u lenne a 2 ceges telo
Koszi -
4Grider
nagyúr
válasz Avayasoft #4973 üzenetére
Nyilván nem véletlenül csinálják, bár tény, hogy a VoLTE-képesnek mondott, de az ő hálózatukban nem támogatott modellek igen kis része halasztja csak le a rendszerüket. Az ügyintézőknek ki van adva, hogy VoLTE-tiltást csak támogatott készülékekről vehetnek le manuálisan.
-
tomp
Topikgazda
válasz Landsmann #4969 üzenetére
Csak azt hiszed, hogy nem jön frissítés!
A Xiaomi egy igazi X akta!
Vodánál egyik pillanatról a másikra kezdett bugos lenni a Xiaomi IMS miközben látszólag a telefon nem frissített és a szolgáltatónál sem történt semmi IMS változtatás.
Xiaomi egy csodaphone!Ha bekapcsolod de nem jön létre x időn belül az IMS regisztráció akkor time out és annyi. Mármint így kellene viselkednie annak a telefonnak.
-
Landsmann
addikt
No de az az érdekes, hogy kb 2 évig nem volt gond vele. Mivel a Redmi 6-ra már nem jön frissítés, így nem a telefonban változtattak meg valamit, hanem a szolgáltatói oldalon. Ott meg nem biztos, hogy tesztelték ezt a felállást, mert ugye ki az a hülye, hogy bekapcsol a telefonon egy olyan szolgáltatást, ami egyébként nincs az adott szolgáltatónál.
-
tomp
Topikgazda
válasz Avayasoft #4961 üzenetére
Ez úgy hülyeség ahogy van!
Kronk
Én még a OnePlus 5-nél kapcsoltattam be a VoLTE indulása első napján. Azóta volt 7 Pro, 7T Pro most pedig egy 9 Pro. Egyszer sem kapcsolta ki a rendszer magától.
9 Pro-tól már félhivatalosan támogatva van.Landsmann
Bekapcsolt VoWiFi kapcsolóval ledöglik a telefon az IMS-ről? Fantasztikusan lehet megírva akkor az IMS konfig a telefonon. -
Landsmann
addikt
válasz slice14 #4965 üzenetére
Ki van kapcsolva. Az érdekes az, hogy a Redmi 6-on be volt kapcsolva kb 2 évig és utána jelentkezett a probléma. Gondolom valamit mókoltak a hálózattal. A másiknál meg úgy vettem észre, hogy időnként eltűnt a VoLTE kijelzés és bármit csináltam, nem jött vissza. Újraindítás után egy ideig ott volt, aztán pár órával később nem, de nem is lehetett felhívni. Így azon is kikapcsoltam. Így aztán várom a hivatalos bejelentést, hogy bevezették. Annál is inkább, mert szoktam olyan helyen lenni Debrecen mellett, ahol mindhárom nagy szolgáltató térereje gyatra. A Telekomos kártya legalább át tud menni VoWiFi-re, át is megy, de a Vodafone-os és a Yettel vergődik. Talán 2G még úgy ahogy, de azért azzal is vannak néha kihagyások. Ablaknál vagy az udvaron oké, de azért bent is használná az ember.
-
slice14
veterán
-
Landsmann
addikt
válasz Avayasoft #4961 üzenetére
Akkor nem tudom mit higgyek, Redmi 6-ban két kártyára, Redmi 8-on egy kártyára van bekapcsoltatva a VoLTE és évek óta működik, nem veszik le hetente. (egyszer sem vették le) Pedig egyik sincs a támogatott készülék listán. Mindkét készülék a Telenortól lett véve, úgyhogy tökéletesen tisztában vannak az IMEI alapján milyen készülék. Sőt, a Redmi Note 10 5G-ben lévő kártya korábban egy csak 3G képes telefonban volt. Erről a SIM-ről sem vették le a VoLTE-et. Pedig ez a kártya volt cserélgetve a Redmi 6-ban és 9-ben is. (A Redmi 9 támogatott)
-
-
slice14
veterán
válasz Landsmann #4959 üzenetére
Ha a VoWifi-t kikapcsolod a készüléken, akkor se érhető el ha wifi-re vagy csatlakozva?
Elvileg ha nincs bekapcsolva a VoWifi, akkor marad LTE-n a hang. Legalábbis OP-nál és most Samunál is ez van. Az OP volt annoTelenor-alYettel-el is használva. Bár OP-nél PDC-vel kellett anno mókolni a profilokat, hogy működjön a Telenor VoLTE.[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
Landsmann
addikt
válasz Avayasoft #4957 üzenetére
Mikor a készülékcsere program keretén belül kiszemeltem egy 5G-s jószágot, megkérdeztem az ügyfélszolgálattól, hogy támogatott-e VoLTE-ilag a készülék. Erre azt mondja az ügyintéző, hogy a készülék VoLTE képes. Mire én, azt tudom hogy az, a kérdés az volt, hogy a szolgáltató által támogatott-e. Csak értetlenkedett, hogy ha fel van tüntetve, hogy VoLTE képes, akkor támogatott. Erre odaszúrtam neki a keresztkérdést, hogy a VoLTE oldalon amikor rákattintunk a Válasszon VoLTE képes készüléket, akkor a kilistázott készülékek között ez a típus nincs felsorolva, noha VoLTE képesnek fel van tüntetve. Akkor most támogatott, vagy nem? Korábban is árult olyan VoLTE képes készüléket a Telenor, ami nem támogatott, példának hoztam a Redmi 6-ot. Erre csak ugyanazt tudta elmondani amit korábban. Hát nem volt túl meggyőző, de végülis hiba nélkül megy rajta VoLTE, csak a VoWiFi ne legyen bekapcsolva, mert akkor nem lesz elérhető a készülék. De ugyanezt tapasztalom Redmi 6 esetén is. Nyilván, ha már lesz VoWiFi, akkor nem hasal el a készülék a beállítástól. Redmi 9-en simán megy, a beállítás Vodafone-ra bekapcsolva, ahol szintén nincs VoWiFi.
Azért jó lenne egy konkrét lista ami készülék támogatott. Nem csak a mostani, hanem a korábbi készülékekkel együtt.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Avayasoft
tag
válasz 4Grider #4956 üzenetére
Tudom, hogy technikai problémájuk van a Volteval, de akkor miért forgalmaznak olyan készüléket, ami nem kompatibilis a hálózatukkal (tudom, naív kérdés volt, akkor kb. harmad ennyi teló lehetne a kínálatukban). Vagy miért nem fejlesztik a hálózatukat, hiszen a többi szolgálónál ilyen korlátozások nincsenek.
Vowifit a 3. negyedévre, ezek mindig csúsznak. Akkor majd jövőre :)
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Avayasoft #4955 üzenetére
A yetinél nincs még vowifi, de dolgoznak rajta, harmadik negyedévről volt szó, amikor nekem ígérték.
VoLTE pedig a hálózatuk által támogatott készülékeken van. Ezektől eltérő telefonok vagy fennmaradnak VoLTE-n, vagy inkább letiltásra kerülnek róla. -
Avayasoft
tag
Sziasztok!
2 hete a Yettelnél vásárolt mobilon nem műkődik a Volte, mert nem támogatott a készülék. Pedig kb 1 hétig működött.
Vowifi sincs nekik. Ezzel pedig tehermentesíthetnék a tornyokat...Nem értem céget, miért jó ez így nekik...
-
Kizabrt
újonc
válasz zelikocc #4951 üzenetére
I saw that, but i discovered yesterday that lg phones not allowing to put mbn files from any other devices that are not LG devices(OnePlus mbn, Pixel mbn) through PDC, so for LG devices, PDC and efstool methods are not working, so i will try to see if i can put some global mbn file from LG Velvet on my V30 through PDC(i saw that Velvet is on official Yettel Hungary site on list of supported devices for VoLTE), as it's just 1 generation newer chipset, so that might work, not sure, will see, but thank you!
-
Kizabrt
újonc
Can anyone please confirm that OnePlus 5/5T VoLTE works in Yettel?
-
martonl
senior tag
válasz tomboy0013 #4948 üzenetére
Szia!
A cégesen kérdezd meg a kapcsolattartót, engedélyezve van-e a szolgáltatás (vagy ellenőrizd magad, ha van rá jogosultságod).[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Sziasztok!
2 SIM van a telefonomba (Poco F2 Pro). Egy céges és egy privát, mindkettő telekomos. A privát számomon megy a VoWifi, a cégesen viszont nem, VoLTE mindkettőn működik. A cégest nem tudom rávenni a működésre sehogy sem. Valakinek ötlet?[ Szerkesztve ]
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok!
Redmi Note 11 Pro+ 5G-n működik a Digis VoWIFI? -
Soma01
veterán
A Google Drive-on lévő táblázatot, hogyan lehet szerkeszteni? Vagy ki szerkeszti?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Blue.Box #4942 üzenetére
Igen, működik!
Jelenleg pont ilyen telefont használok! (egyébként még a hivatalosan nem támogatott Redmi Note 9T-vel is működött)
Ennél a típusnál már hivatalosan is támogatott:
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Blue.Box
újonc
Sziasztok, DIGI-s előfizetéshez Xiaomi Redmi Note 11 telefont szeretnék venni. A VoWiFi elengedhetetlen volna számomra. Néztem a topic összefoglalójában a készülék-táblázatot, de ez a telefon még nem szerepel benne. Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy ezzel a típussal működik-e a DIGI-n a VoWiFi?
-
Kizabrt
újonc
Hello, i'm new here, i'm so sorry for writing in english, hope someone can help me, i was searching all over internet for solution how to get VoLTE on my lg v30 in Yettel(Telenor) Serbia, then i saw this good site. Does anyone maybe have mcfg mbn file from V30 with which VoLTE works in Telenor, or mbn file from any other snapdragon 835 device? I only enabled VoLTE toggle in settings, video call button in dialer, and access to IMS settings in hidden menu, but IMS always says: not registered. I tried to use these 2 methods with PDC and EfsTool.exe, but it didn't work for me:
https://telegra.ph/Trying-out-different-PDC-profiles-on-devices-with-Qualcomm-SoCmodem-to-make-VoLTEViLTEVoWIFI-work-07-03
https://forum.xda-developers.com/t/guide-no-root-required-epic-update-how-to-add-volte-support-for-other-carriers-to-the-g8-and-other-qualcomm-powered-lg-devices-too.4343655/
https://forum.xda-developers.com/t/guide-activate-volte-vowifi-oos-11-ob1-ob2.4223967/
On first link, in end of text says: "Don't be surprised when very-unlikely-to-work profiles start to work :D For instance here, in Hungary it seems that the 4 VoLTE capable carriers (Magyar Telekom / Telenor / Vodafone / Digi.HU) are all working in terms of VoLTE when we set the Vodafone India profile :D" , i put Vodafone India mbn through PDC, it didn't work. I need to make IMS registered
Any help much appriciated -
Landsmann
addikt
válasz zelikocc #4938 üzenetére
Kíváncsiságból kipróbáltam. 4G-ről 3G-re állítottam a telefont, hogy ne legyen VoLTE. Hívásindítás wifiről. A végletekig ragaszkodott a wifihez. Mikor már tényleg semmi térerő nem volt, akkor szakadt meg a hívás. Körülbelül kétszer akkora távolságra el tudtam menni a hívás megszakadásáig mint délelőtt amikor átváltott. A hang már nagyon szakadozott volt, teljesen használhatatlan volt beszélgetésre.
-
Landsmann
addikt
Azt viszont kipróbáltam délelőtt, hogy van-e migrálás a wifi és a mobilhálózat között. Jelentem, van. Megszakadás nélkül szépen vált egyikről a másikra és vissza is.
-
zsolt501
nagyúr
Tegnapi nap délután a Telekom VoWiFi nem ment, csak a VoLTE ment, de az sem volt valami acélos. A hang minőség valami siralmas volt meg meg akadt a hangátvitel, szóval szolgáltatással valami gebasz lehetett, mert a Digi hálózatából nem indult el csak estére tért magához (sem nálam sem az ismerősömnél nem ment csak estére).
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Landsmann
addikt
Most már megy rendesen nekem is. Ezek szerint valami technikai gubanc lehetett valahol. Azonnal csatlakozik. Többször tesztelve.
-
zelikocc
senior tag
válasz domper2015 #4930 üzenetére
Pontosan milyen Samsung? És milyen a régiója a ROM-nak?
A szolgáltatói oldalon aktiválva van a VoWiFi? -
Landsmann
addikt
válasz domper2015 #4930 üzenetére
Akkor lehet, hogy szolgáltatói, vagy közvetítő szolgáltatói hiba van. Az én mikrós netem a 4IG-hez csatlakozik, ami ugyebár tulaja a Diginek.
-
domper2015
senior tag
Debrecen Digi vezetékes net és Telekom Sim = nincs VoWifi. Samsung a telefon.
-
Landsmann
addikt
Most már az istennek sem tudom rávenni, hogy csatlakozzon.
-
Landsmann
addikt
válasz pitiless #4926 üzenetére
Nekem nem volt mókolás egyik telefonnal sem. MIUI12.5 van mindegyiken. A Note 10 5G-n tegnap frissült a MIUI, de azon nem tudom milyen volt korábban, mert azon eddig nem teszteltem, mert a Redmi 9-ben lakik a Telekomos SIM. VIszont ott tökéletesen működött. Hiába van beállítva elsődlegesnek a WIFI, most például esze ágában sincs csatlakozni. Ha csinálok egy repülő módot, majd vissza, akkor feljön az ikon, de kis idő múlva el is tűnik. Aztán meg már általában nem jön elő csak ritkán. Most úgy hagyom, kíváncsi vagyok, hogy mikor tér magához.
Global ROM van mindegyiken.[ Szerkesztve ]
-
-
MDanny
senior tag
válasz Landsmann #4924 üzenetére
Nálam nincsen semmi probléma, POCO F3 Telekom VoWiFi-zik, a Xiaomi 11 Lite 5G NE pedig DIGI VoWiFi-zik, mindkettő digis optikai internetről, egy TP-Link AX1500 router segítségével.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
Landsmann
addikt
Nem tudom. De most elég nyögvenyelősen csatlakozik mindkét telefon a VoWIFI-re. Korábban 2-3 másodperc alatt kint is volt az ikon. Most meg sokadik próbálkozásra kerül ki, aztán eltűnik, majd újra vissza. Szerintem a Telekomnál lehet valami. 3 wifi hálózatomon teszteltem, minden esetben ugyanaz a helyzet mindegyik telefonnal.
Redmi 9 készenlétben és hívás közben:
Redmi Note 10 5G szintén készenlétben és hívás közben:
-
MDanny
senior tag
válasz Landsmann #4922 üzenetére
Az én Redmi 7-esem MIXM, tehát Global ROM-os, lehet az ő készüléke EUXM, tehát EU ROM-os. Utóbbi lehet tartalmazza a DT Hungary profilt, az enyémen a sima ROW aktív, ezzel mind a 4 hazai szolgáltató VoLTE szolgáltatása működik, továbbá a DIGI VoWiFi-je is. A török profillal (vagy a göröggel, nem emlékszem pontosan) működik a Telekom VoWiFi is, de gyárilag nem.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
Landsmann
addikt
A VoWIFI működéséhez elvileg a routernek is támogatnia kellene az ipsec passthrough funkciót. Viszont érdekes, hogy az általam próbált 6 router közül ilyen beállítás csak egyben van. A többiben nincs, illetve egyről nem tudok. Mindegyikkel megy csont nélkül, sőt a free wifin is. Ennél nem tudom, hogy mi a helyzet az ipsec-el. Redmi 9-el próbáltam, azzal megy. Van még egy Redmi Note 10 5G, azzal nem néztem, de mindjárt kipróbálom.
-
MDanny
senior tag
-
fenyes
csendes tag
No, megvan a hiba. Domino 5 csomagban voltam még, átváltottam Domino fix-re és a huaweiken megy, redmin továbbra se.
-
fenyes
csendes tag
Sziasztok, tapasztalatokra lennék kíváncsi, domino vowifi-vel kapcsolatban. Van akinek működik, ha igen milyen telefonnal?
Nem tudom működésre bírni, szolgáltatónál aktiválva, új sim kártya, telefon is tudja, redmi 7, huawei mate 20, és p20 lite, amelyekben előfizetéses kártyával viszont működik– de a feltöltőssel nem. -
4Grider
nagyúr
2 évnél fiatalabb a sim kártyám, és konkrétan ott az van:
"Amennyiben az Előfizetőnek az előzőekben írt lépések elvégzését követően még mindig nehézsége adódik külföldön a hálózatra való feljelentkezéssel, a Yettel üzletekben személyesen és díjmentesen lehetősége van kérni a SIM-kártya cserét."
Tehát a kézi feljelentkezés az önmagában nem probléma eszerint.
Ja, és nem gondolnám, hogy ez nem függ össze a VoLTE-val, mert novemberben még ugyanezekkel a kártyákkal ugyanezeken a hálózatokon még nem volt gond...[ Szerkesztve ]
-
tomp
Topikgazda
-
4Grider
nagyúr
válasz martonl #4910 üzenetére
Nem véletlenül problémás az automatikus roaming nagyjából december óta a yetinél. (Konkrétan ha átléped a határt, akkor nem áll át automatikusan roamingra a készülékek többsége, kézzel kell hálózatra ráállni). Ez egyébként áprilistól le is lett írva az ÁSZF-ben. (Bírom az ilyen egyet előre, kettőt hátra típusú fejlődést...)
-
martonl
senior tag
Elég régóta létezik volte, ennyi idő alatt már illett volna összerakni a roamingot is, ami még csak mutatóba van a világon. Próbáltak a költségekkel takarózni, de ennek inkább műszaki akadályai vannak, én is úgy érzem. Most pár hónap alatt kéne ezt összecsiszolni, ha jól sejtem. Ha meg élesedik a rendelet, és emiatt panaszkodó ügyfelek miatt elkezdik büntetni a szolgáltatókat, akkor sanszos, hogy mást fognak az operátorok kitalálni. Persze az a logikus, amit írtok, ne legyen igazam.
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
A roaming az tényleg érdekes lesz. Sokszor egy adott szolgáltató hálózatán a saját maga által forgalmazott készüléken sem megy a VoLTE. Akkor mi garantálná egy másik országban, olyan szolgáltatónál, ahol talán nem is forgalmazták azt az adott típust, de lehet még más szolgáltató sem az országban. Lehet azt csinálják majd, mindenkinek bekapcsolják a VoLTE-t, aztán ha valakinek nem megy a saját hálózatán, pontosabban problémák adódnak a szolgáltatással, akkor lekapcsolják, aztán ha roamingolni akar, akkor vigyen 3-4 készüléket és SIM-et, hátha valamelyikkel menni fog. Mert ugyebár ha a szolgáltató az előfizetésen lekapcsolja a VoLTE-t, akkor az bizony máshol meg még úgy sem fog LTE hálózaton csicseregni. Ezt a problémát tényleg érdekes lesz úgy megoldani, hogy működjön is és műszaki problémák se legyenek. Míg van 2G, addig nagy vész nincs, azon lehet telefonálni. Probléma azokkal a készülékekkel lesz, amik SIM kártyáin aktív a VoLTE, itthon jól működik, külföldön viszont nem, de le sem vált a készülék. Valljuk be, az emberek legalább 98 %-ának fogalma nincs mit kezdjen ebben a helyzetben, hogy tudjon telefonálni.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz slice14 #4904 üzenetére
Arra megy rá az EU-s roaming szabályzás, hogy EU-s roaming közben hasonló/ugyanolyan feltételekkel tudd használni az előfizetésed, mint otthon.
A roaming szolgáltatók sohasem korlátozzák maguktól a roamingoló ügyfeleket, mert elég jól megélnek belőlük. A roaming korlátozása tehát csak a roamingoló előfizetők szolgáltatóinak érdekében áll, hiszen minél több és jobb szolgáltatásra kell szerződniük a roaming szolgáltatókkal, annál nagyobb költséggel jár az előfizetőjük roamingolása, miközben a szabályzás pont azt írja elő, hogy a többletköltséget csak nagyon kevés esetben háríthatják át az előfizetőre. -
4Grider
nagyúr
válasz zelikocc #4902 üzenetére
Mivel a roamingot nyújtó szolgáltatóknak közel nulla információjuk van a hálózatukon roamingoló előfizetőkről, így egyértelműen nem tudják, hogy azok milyen szolgáltatásokkal rendelkeznek otthon. Ergo őket szabályozni nem sok értelme lenne, ezt talán még egy EU-s szakpolitikus is fel tudja fogni.
-
zelikocc
senior tag
válasz 4Grider #4901 üzenetére
Szerintem független a roamingtól, mivel a VoWiFi nem a "barangolásszolgáltató" hálózatától függ, hanem a honos szolgáltatótól. De attól függ, hogyan értelmezik.
Én úgy értelmezem, hogy a rendelet a barangolásszolgáltatót kötelezi, hogy biztosítsa ugyanazt a minőséget a barangoló ügyfélnek is, mint a saját ügyfelének.
De persze úgy is lehet értelmezni, hogy a barangolásszolgáltatónak a barangoló ügyfél honos szolgáltatójának a minőségét kell biztosítania, de akkor ezt honnan tudják, hogy az ügyfélnek van-e otthon 5G-je pl?Mindenesetre szerintem a VoWiFi egyik esetben sem mérvadó. Ha mégis, akkor a Telekomnak se telik sokba annak a pár EU-s országnak az IP címét felvennie a kivételek közé a tiltólistán.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest