Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
4Grider
nagyúr
Nem tudok róla. A nagy gyártóknál inkább az a rendszer, hogy a mobilszolgáltatókat fogadják csak el ilyen szempontból támogatásra. Te úgysem tudhatod a szolgáltatód VoWiFi vpn alagútjainak elérhetőségeit. Jó kérdés, hogy a VoLTE és VoWiFi szabványait miért ilyen balfék módon találták ki, kihagyva belőle a szolgáltatók által küldött egyedi konfigurációs állományok fogadásának lehetőségét.
-
danergo
csendes tag
Szerintem is + Reddit felhasználók szerint is.
Telekom szerint viszont az óra NEM tudja a 2G-t, ezért nem tudok hívást indítani róla VoLTE nélkül.
Kérdés1: hogyan győzhetném meg a Telekom-ot hogy engedjenek GSM-en telefonálni?
Kérdés2: ha valakinek van Telekom multiSIM telefonban, megtenne egy próba hívást VoLTE nélkül plsplspls?
-
zelikocc
senior tag
Amíg valaki le nem teszteli, addig csak ennyi infó van.
A Samsung valós, az iPhone valós, és úgy néz ki a Huawei is valós.tomp: nem. A VoLTE Roaming nem szolgáltatói konfigtól függ, hanem a készüléktől. A szolgáltatónak csak magát a VoLTE-t kell támogatnia, onnantól a VoLTE Roaming már csak a készüléken múlik.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
Bocsi rosszul fogalmaztam, tehát abban az esetben függ a készüléktől a dolog, ha amúgy a szolgáltató lehetővé teszi a VoLTE Roamingot, ami egy általános konfig. Nem kell minden egyes készülékre külön külön szolgáltatói oldalról támogatni, mint a sima VoLTE esetében.
Tehát ha a sima VoLTE-t támogatja az adott szolgáltató ÉS támogatja az általános VoLTE Roamingot adott külföldi operátoroknál, akkor onnantól a készüléktől függ, hogy támogatja-e roamingban is. -
-
aktív tag
Én könnyebben tűröm ezt a dolgot , mert az Almás gyártó már a bevezetése pillanatától kezdve nem tette elérhetővé a VoLTE-kijelzést, így eleve ezt szoktam meg. Azaz csakis a mobilinternet állapota mutatja, hogy a hívás VoLTE-szolgáltatással megy-e, vagy sem.
iPhone 15 iPhone 8 Plus • Redmi Buds 4 Active • Mercedes Benz W124 200D
-
goop
őstag
Nekem mégjobb. Samsung s23, nincs még vowifi, csak be volt kapcsolva. Hálózaton belül, ha wifin voltam nem jött be a hívás, amint a wifit kikapcsoltam, már jöttek is a hívás értesítő smsek. Most inkább kikapcsoltam a vowifit, és tesztelem, de eddig úgy néz ki, hogy jó. Szóval ki kell kapcsolni a szolgáltatást, ami még nem is megy...
Ezek után érthető, hogy miért nem megy még a yettel vowifi. -
zelikocc
senior tag
Én arra tippelek hogy megint előjön az idióta Samsungos régiós hülyeség. Ha független régió akkor gondolom XEH.
Lehet, hogy csak a Yetteles PAN régió kapta meg a VoWiFi támogatást?
Aki esetleg nem akar többé ilyennel szívni, annak javaslom az iOS-t, akár egy 5 éves készüléket is (iOS 17) és nem lesz többé ilyen gondja, mint amiből ezen topic 99%-ban áll. Csak egy tipp (nem vita tárgya), valakinek biztos hasznos, én is Samsungról jöttem. Sokan olvasnak hozzászólás nélkül. -
4Grider
nagyúr
Általában a VoWiFi rendszerhibák ilyenek, azaz nem érintenek mindenkit. Nálunk az előfizetések 70-80%-a pillanatnyilag nem tudja használni, azon a telephelyünkön, ahol fontos lett volna az igen rossz térerő miatt a használat, péntek óta már egyetlen telefon sem csatlakozott fel rá.
-
dr9
junior tag
Ott van az O2 is. Már miért vágná el a PPF a VoLTE roamingot a saját leányvállalatai között?
Engem csak a TIM nagyon zavar, nem látom az értelmét, miért szüntették meg a roamingot.... De még nem is lett volte helyette a WIND-el. Remélem minél hamarabb visszajön a TIM roaming, és vele a VoLTE is. Meg remélhetőleg nemsokára meg lesz a maradék Európai ország is, mint pl Egyesült Királyság, Hollandia stb... Akkor már lassan T szintet közelítené Európában.
[ Szerkesztve ]
cosmoT
-
-
4Grider
nagyúr
Ha elolvasod a leírását, akkor kiderül, hogy a kliensen az allowed ips sorral határozod azt meg, hogy mi felé tegye be a forgalmat a kliens. Ha ott azt mondod, hogy "0.0.0.0/1, 128.0.0.0/1" akkor a teljes forgalom be fog bújni, ha viszont egy/több publikus ip címet/tartományt sorolsz ott fel, vagy a távoli/otthoni alhálózatot, akkor azok felé a vpn szerveren keresztül és/vagy csatornában fog a forgalom menni.
Ezzel nem azt mondom, hogy tutira működni fog ezzel a beállítással a Yettel VoWiFi egy külföldi wlan-on, de egy próbát megérhet... -
4Grider
nagyúr
Akkor egyre inkább úgy néz ki, hogy a backup calling nem működik azonos slotok (itt két esim) között. Nálam a fizikai kártya az egyes slotban van, a második slot-al osztozkodnak az esim-ek. Sajnos mostanában visszalépés volt ez ügyben, korábban a kettes slot ment bármelyik esim-el párban, manapság már csak az egyes slotba tett fizikai kártya működik esim-el együtt Samsungokon.
-
4Grider
nagyúr
Egy hónappal ezelőtt még ment a második (fizikai) slot az esim-ek valamelyikével dual sim-ként. Egy frissítésnek köszönhetően ma már csak vagy a két fizikai sim, vagy az egyes slot valamelyik esim-el, vagy a két esim megy dual sim-ként, de ezek szerint a két esim esetén is vannak korlátozások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.