Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
az a baj, hogy hőmérőt nem vettem. :S CPU nyugalmi hőfokból ki lehet valahogy találni? azt viszont éreztem, hogy a loopolt Port Royal végére a csövek is több, mint langyosak voltak.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
köszi
amúgy... szerintem is. nézem a különböző YT videókat, ahol 14900K sima 360-as AIO mellett elkocog 70-75 fok környékén... mondjuk nálam a ventillátorok teljesen automatán vannak, a curve-höz sem nyúltam. ennek picit utána kellene mennem.amúgy a TUF GT-501-es ház nem kicsit lett tele, az aljára a táphoz a takarót vissza sem tudtam tenni. valahogy ASUS-ék arra nem gondoltak, hogy ha valaki berak egy pumpát, akkor annak a csöveit is elvinné valahol
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
ment egy 16-os loop Port Royal, így volt a hotspot 75 fok. megveregetem a vállam. nem mondom, hogy nem remegett néha a kezem, de tényleg sikerült áttákolin
-
anulu
félisten
jelentem, Lusankya (gépem ) - nagyon úgytűnik, hogy - túlélte a műtétet. 1,5 napom ment rá, ez volt az első ilyen építésem. nem kevés anyázás, hajtépés és újratervezés volt benne, de most nagyon úgy tűnik, hogy rendben van
C23 10min: 97 -> 89 package temp max - 1400KF @ 5,5/4,4 - Deepcool LT720 volt előtte
Port Royal hotspot: 78 -> 67 - Inno 4090loop: pumpa - 4090 - 140/20 (kifele fújó venti) - 14700KF - 360/45 (kifele fújó ventik) - 360/30 (befele fújó ventik) - pumpa
leak teszthez az EK tesztelőjét használtam és bármit csináltam, kb 1 perc alatt 0.01 bar elment a loopból... a végén úgy voltam, hogy egy életem, feltöltöm, aztán ahol csöpög, ott majd kijavítom. ez volt kb 3 órája, azóta sehol egy csepp... a gépházat még nem zártam be, időnként ránézek, hogy mi a helyzet, de lehet a loop tester rossz? vagy én csináltam rosszul valamit?
összesen a 360/45 mellett levő Arctic P12-esek RGB-je nem megy, de ennyi tömény szívás után egyelőre le se... érdekel, szóval, majd egyszer megnézem
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Színezett DP ultra mennyire jó hosszú távon, csöveket, blokkokat megfogja?
Aquatuningról tervez rendelni valaki?[ Szerkesztve ]
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
aktív tag
válasz fboldog #84792 üzenetére
igen. Ő kicsit más dimenzióban él. wp100 és wp200 is volt neki. Én kifejezetten a w100-ban szeretném a maximumot kihozni. Eselteg ha valaki csinált hasonlót mint amit tervezek megnézném.
Off: régi sztori anno talán 80k körül volt. (kb 10 éve)[ Szerkesztve ]
Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
senior tag
válasz Hellboy2387 #84791 üzenetére
Volt itt már a topikban, Abridabri-nak (W100 + P100)
Off: tetszik a szervíz szekrény alatta. Mennyiért vesztegetik?
üdv.: Boldog Ferenc
-
aktív tag
Sziasztok.
A lenti házból ki mit hozott ki? Nézegetem milyen radik férnek el. A p100 egyenlőre nem terv. Ez is elég nagy
Egy 560as monstrat próbálgatok. 2sor ventivel fent pont beleér a az alaplapi csavarokba. Elöl meg kb 5mm miatt nem lehet rátenni a tetejét. Alul szépen elfér de akkor a táp esett ki a körből.
Lehet egy 560x60 as jó lenne fölülre.
Kinek mi a tapasztalata a házzal?Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
Teasüti
nagyúr
EK-nak van tisztítója/öblítője.
Én spec Blitz rendszer tisztító kit-tel kezdtem (külön a radik szétszedve, külön a loop összerakva, majd deszt vízzel kétszer öblítve).
Két folyadék közti váltásnál elvileg elég a Blitz-nél a System cleaner.
EK-nál pedig ajánlott mind a kettő: a Cleaner, majd a Superflush a Cleaner semlegesítésére.[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz tibcsi0407 #84787 üzenetére
Nem, sőt lágyabb, de így sem tört meg sehol. Valami 250Ft volt folyómétere.
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz tibcsi0407 #84785 üzenetére
Csak a GPU kör kapot új csöveket, mikor kétkörös lett a rendszer. Viszont az is autósboltból 13/10-es.
H2O über alles!
-
őstag
válasz tibcsi0407 #84782 üzenetére
Első körben rendeltem aliról egy Barrow szűrőt, meglátjuk, kap még egy db Alphacool gyorscsatit a loop Vga takarításhoz most megint húzhatom ki a 16pin 12vhpwr-t, tartós lesz ez a kábel is
#84783 Fezo
Nálam ioncserélt kering hónapok óta, nulla lerakódás -
F e Z o
veterán
válasz tibcsi0407 #84782 üzenetére
Az otthoni konfigom, desztvíz + 5% fagyállóval ment majdnem 3 évet 24/7-ben, s nem volt lerakódás a CPU vagy GPU blokkban. Márpedig nem hinném, hogy a nagy cégek vizei agresszívabbak lennének, mint az én házi lötyim.
H2O über alles!
-
anulu
félisten
válasz András12345 #84779 üzenetére
[link]
pár darab még van náluk"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
András12345
aktív tag
Sziasztok!
Ekwb Electric Purple Solid Premix (pasztell) folyadékot használok, és az a gondom, hogy nem igazán lehet már beszerezni. Két litert vettem anno, az pont elég volt, viszont azóta lement annyira a folyadékszint, hogy a visszafolyó cső nem éri el a vízszint tetejét a tartályban.
Ha felhúzom fél deci desztvízzel vajon szétesik tőle a folyadék? :/ elvileg nem szabad semmivel sem hígitani...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tibcsi0407 #84776 üzenetére
Köszi az infót, valami kell mert a nagyon apró gumidarabkák vagy a cpu blokkban rakódnak le a jet plate között vagy a vga blokkban szóródnak szét plexi és blokk közé egy szerelés után, nem is értem hogy vágja meg a fitting a csövet, elég bosszantó
-
anulu
félisten
válasz llacee #84775 üzenetére
ez tetszik, de szerintem csak később fog bekerülni. papíron jópárszor megrajzoltam, hogy hogyan is fog kinézni, de egyelőre nem látom, hogy hol férne el egy ilyen...
-
őstag
válasz tibcsi0407 #84773 üzenetére
Az ajánlott szűrő mennyire fogja az áramlást?
-
tibcsi0407
félisten
-
anulu
félisten
tudom, hogy ahány user, annyi vélemény, de felteszem a kérdést:
mielőtt összeraktok egy custom rendszert, mennyire szoktátok kitakarítani? amire részemről gondoltam, az az, hogy a radiátorokat először normál csapvízzel átmosom, aztán ioncserélttel. hagyom megszáradni.
vagy a fittingeket is kellene vagy legalább illene?
hosszú távra tervezek a rendszerrel és nem akarnám már az alap összerakás előtt elrontani illetve potenciális probléma lehetőséget benne hagyni.
-
anulu
félisten
tegnap szerencsésen megérkeztek az EK-től rendelt cuccok is. mondjuk van náluk fejetlenség vagy nem tudom. előzetesen 27-re írta az oldal.
FedEx-el ez volt az első kapcsolatom, de valahogy nem győzött meg, hogy rajtuk keresztül akarok szállíttatni...mindegy, lényeg, hogy minden itt van és ez a Velocity blokk még szebb élőben, mint a képeken/videókon!
már csak ennek a köhögős / fél lázas állapotnak kéne elmúlnia, hogy neki is álljak...
-
--HARDCORE--
senior tag
+1 DP ultrára. Leengedtem, vissza is töltöttem, az átépített gépbe. 10 hónapja cseréltem le, előtte 3 évig rá se néztem, de az a folyadék is maradhatott volna annyira tiszta volt.
Igaz nekem csak VGA-t hűt, így nincs túlerőltetve.Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
llacee
őstag
Köszi mindenkinek a tapasztalat megosztást!
-
Teasüti
nagyúr
válasz llacee #84755 üzenetére
AquaComputer forumán láttam, hogy EK folyadékban vannak úszók, amik galván anódként működnek. Idővel "elfogynak".
HF Next kapcsán volt kérdés, hogy új EK lötyivel csere érettnek mutatja a szenzor. Érdekességképpen a szerviz intervallum vége felé emelkedni fog a százalékos állapota a szenzor szerint. Míg ugye a Double Protect Ultra az 100%-ról indul és csökken idővel, ahogy növekszik a vezetőképessége.[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz tibcsi0407 #84764 üzenetére
+1 DP Ultra
-
mpierre
veterán
válasz llacee #84760 üzenetére
Alphacool eiswasser (víztiszta) hosszú évek óta hibátlan.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
llacee
őstag
Az biztos, hogy most egy ideje nem volt kifújva a gép, de mikor a vizet cseréltem leeresztőn ment ki a régi és az új üvegből/falakonból bele a tartályba. Lehet akkor leengedem leszűröm, megjáratom desztilláltal és vissza az EK..
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Évek óta saját keverésű vizzel megy a rendszer, az utóbbi időben alkatrész nem lett beépítve.
3 hónapja cseréltem vizet EKWB clear-re és most ilyen fura kicsapódások és darabkák úszkálnak a vízben.Szedjem szét és mossam át? Remélem nem
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz spleenszuru #84753 üzenetére
Arra már nem emlékszem, hogy trackelhető volt-e, de nagyon hamar ideért és nem volt gond vele, jól be volt csomagolva.
Egy LGA 1700 csavar kit és heavy backplate volt benne.utdetailing.hu
-
spleenszuru
őstag
válasz tibcsi0407 #84752 üzenetére
Pont azt írtam, hogy levelet nem szeretnék, mert az nagy eséllyel postára van bízva, ami nagyon nem jó.
Választható opció a levél náluk amúgy erre az alkatrészre, és az nem biztosított, nem trackelhető.Malaka!
-
tibcsi0407
félisten
válasz spleenszuru #84751 üzenetére
Szia,
Írj nekik egy email-t, lehet levélként is fel tudják adni.
Nekem volt már, hogy küldtek cserealkatrészt kis borítékban.utdetailing.hu
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Esetleg rendel-e majd valaki a közeli, vagy távolabbi jövőben Watercool shopból?
Szeretnék egy ilyet, de sokallom a száll. díjat ennyi miatt, levél pedig kizárt, nem trackelhető, feltételezem magyar posta hozná, azt meg köszönöm, nem:Szállítást feleznénk, utána még egy Foxpost, vagy valami.
Amúgy Debrecenben vagyok, hátha ez is stimmelne.Vagy, ha valakinek van ilyen eladó, is működhet.
Malaka!
-
-
őstag
válasz Hellboy2387 #84745 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Megvan a highflow next szenzor, jól teszi a dolgát.
Ha jól néztem quadro kéne ahhoz, h tudjam szabályozni a ventiket és a pumpát az aquasuittal, ugye?
Ugyan itt keresek quadro-t v octo-t.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy cpu blockot néhány hónapja. Csatába fognám az egyik alaplapomon.
De gondoltam előtte szétszedem ne a feltöltéskor legyen gond.
1 órát sikáltam. És még mindig ilyen. Jó mondjuk nem látszodott a block belülről.
Mivel tudom teljesen leszedni a ganét róla teljesen?
Van valami jó praktika?
Én csak viztiszta folyadékot használok nincs benne rutinom.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok, és elnézést az OFF -ért: Lenne véletlenül valakinek egy eredeti AM4 Backplate elfekvőben? pls. pm.
-
fudi2002
veterán
válasz tibcsi0407 #84741 üzenetére
Múltkor járt barátoméknál sztechboltban egy pcx előre összerakott gép, 13900kval és egy 240es aioval amit függőben a ház elejére raktak csövekkel felfelé. A pumpa fura hangot adott ki(meg is pusztult) magából és bootból bioszba 100fok a cpu.
Átlag user meg pislogott, pcx mossa kezeit.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
tibcsi0407
félisten
válasz András12345 #84740 üzenetére
Szerintem aki vizet épít, annak ez már nem kihívás. Átlag user valóban nem.
Sőt, akinek a PCX egy noctua léghűtést tesz rá az végképp nem.utdetailing.hu
-
András12345
aktív tag
válasz tibcsi0407 #84739 üzenetére
Persze, delidelve le lehet hűteni kisebb hűtővel is, meg tény hogy beállítás kérdése is, de ennek ellenére nem mindenki szeret manuálisan állítani ilyen dolgokat (én szeretek ezzel bíbelődni mondjuk )
-
tibcsi0407
félisten
válasz András12345 #84737 üzenetére
Rendesen be kell állítani és akkor hűthető akár AIO-val is.
Ha már valaki egy vízhűtést meg tud építeni, akkor egy kis UV nem okozhat gondot.Nekem egy binnelt 14900 KS van, de ezt is lekorlátozom 320W 400A-re, mert nem akarom, hogy meghaljon hosszútávon, mivel elég jó darab (P SP 122), pedig nálam hűtés terén biztos nincs probléma.
A 320W bármilyen épített vízzel hűthető. Hagyni kell a procit throttlingolni, azért van benne az a funkció. De a PL1 PL2 throttling még mindig jobb, mint a thermal throttling.
Egy delidelt-relidelt i9 pedig AIO-val is hűthető, max azt 280W-ra állítod. Játék alatt akkor is fullgázon fog működni throttling nélkül 60 fok közelében.utdetailing.hu
-
aktív tag
Külső radit nem szeretnék, ha nagyon melegedik akkor kap egy 3770t-t meg egy gyengébb karit. Csak hobbi gép lesz. Ennél pl kell a bővités. Az elégséges kategoria így. 280 montsra meg 420x60mm. De itt se külső radi lesz. Egy thermaltake core w100 -ba durrantom át. Aztán meglátjuk mi kell neki. 2 kör lesz. Külön a proci meg a kártyák. Ha az is kevés berakom alá a p100-at.
-
András12345
aktív tag
válasz Hellboy2387 #84736 üzenetére
Ezeket az új I9-eket csak delidelve DD blokkal lehet normálisan hűteni szerintem...
-
aktív tag
válasz András12345 #84735 üzenetére
Hát ez nyáron volt a csere. Ilyen 28fok körül volt nála. De télleg nem értettem. Mert kindenből kb 240fps volt neki. Csak a kukac méregetés ment gondolom.
-
András12345
aktív tag
válasz Hellboy2387 #84734 üzenetére
Kérdés hogy mennyi volt a szobahő, nálam simán volt 30-32 fok nyáron
-
aktív tag
Egyik barátomnak épitettem egy o11-es gépet. 13700k és 7900xtx. 3x 360 radi. Az oldalsó radon dupla ventisor. Max 42fokos volt a víz nyárpn egész nap játszott. Az a tűrhető kategória. Majd eladta a 13700k-t és vett evy 13900ks-t. Kicseréltem és közölte rosszul raktam össze mert 100fokos a proci prime95 alatt oc-val. Mondták neki annyi nem lehet. Meg a 13700k se melegedett. Aztán mondtam neki a vizzel semmi baj ő volt a gyökér mert nem volt elég a 13700k. Neki muszáj volt egy kazánt venni.
-
őstag
válasz András12345 #84732 üzenetére
Tibcsi jól írta, szauna ez a ház vízhűtésre és akkor az üveg oldallap még fel sem került Kiállításra és demózásra viszont tökéletes
-
András12345
aktív tag
-
őstag
válasz Hellboy2387 #84724 üzenetére
-
Teasüti
nagyúr
válasz Hellboy2387 #84728 üzenetére
Én is így kezdtem.
Mostanra már elmúlt a kezdeti lelkesedés. Már csak használni akarom, nem kínlódni vele. -
aktív tag
válasz flashpointer #84727 üzenetére
Nem vagyok az a feladós fajta
-
flashpointer
őstag
Ne, csak szenvedes lesz vele es ha szerelni kell inkabb felrugod a 3,14csaba
-
aktív tag
válasz fboldog #84725 üzenetére
Ami azt illeti, igen a teteje és az eleje faragva lesz, hogy kapjon levegőt nem ideális a helyzet, A felső lemez amire a ventik mennek sajnos nincs meg. Viszont, hogy felül beférjen a radi szépen a felső lemezre lesz rárögzítve.
Előre ha minden igaz, egy 280x40mm-es ek elér illetve felülre megnézem majd vagy 240 vagy 280-as kérdés hátra hogy férbe a 120-as slim, lehet csak 240-es lesz felül.
Ha jól számolom így 82400mm lesz a hűtési felület.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Haaaaaaat, a proci és a GPU megteszik max terhelésen kb 400W-ot.
Ez a ház igy alap helyzetben sehol sem szellőzik normálisan.
Előre egy 200-as radiátor elfér, de modding nélkül (ki szokták hozni pár centivel az előlapot.) nem kapna levegőt.
400W hűtéséhez ______idealis______ esetben 4*120*120 (57600mm2) felületű radiátor kell, ha az alap thumb rule-t és az ideális delta T-t nézem.
A 200-as radiátor 40000mm2, ha egyáltalán be lehet építeni az elejébe.És akkor még kéne egy kevés hűtés.
Modding nélkül talán a hátulja jó erre vagy moddinggal a teteje.üdv.: Boldog Ferenc
-
aktív tag
Sziasztok.
Valaki épített már ebbe a házba vízhűtéses rendszert? 1 cpu, 1 gpu lesz vizezve.
Esetleg ha van valakinek képe megnézném. 3770k és egy gtx 780-as lesz összerakva. A tervem 2 vagy három radiátor lenne. +1 d5 vagy tartályos vagy külön a tartály és a pumpa. Ezért is lenne jó pár ötletet látni.
[link][ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz flashpointer #84722 üzenetére
Ha a blokkokban nem látszik semmi szörnyűség - már ha plexisek a blokkok - akkor szerintem maradhat. Volt olyan időszak, hogy csak a tartályban lévő folyadékot cserélgettem, mert minden tiszta volt.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
flashpointer
őstag
Karbantartas nelkul csak ratoltogetessel atlatszo folyadeknak mire lehet szamitani? Mostanaban nincs idom foglalkozni a geppel de egy fel ev mulva sztem mar jolesz addigra lesz vagy keteves az osszerakas.
-
Dr V
őstag
Ilyenkor bele tudnám verni a ...
Egész nap szereltem, most teszteltem, víz szivárgás nem volt de a motor tömítése alól egy egy csepp csak kibújik. Víz le holnap újra összerak.[ Szerkesztve ]
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
anulu
félisten
jaja, csak a CPU blokk (meg pár pici kiegészítő) lett EK-tól rendelve.
-
anulu
félisten
nem. ráadásul nem regisztráltként rendeltem, úgyhogy tracking sincs. írtam customer supportnak, hogy tudnak-e adni, de túl sok bizodalmam nincs abban, hogy hamarabb válaszolnak, minthogy a csomag ideér.
ráadásul kicsit verem a fejem a falba, mert nem néztem eléggé körül, Aquatuningnál is van ilyen blokk, pár euróval drágábban. és már itt lenne. mindegy, van tanulsága a történetnek, de ha így alakult, akkor a végén így lesz jó
-
anulu
félisten
szombaton, Németországból rendelt Alphacool cuccok meg is jöttek. kicsit örülök, hogy az EKWB még nem, mert így a hétvégén nyugisan tudok alaplapot cserélni (ASUS TUF Z690 D4 - > ROG 790-E ).
-
gaben22
senior tag
Csökkent? Hát akkor nem a hűtágulás miatt volt ez, mert akkor most pont az ellentettje kellett volna legyen. Nem tudom nálad mi a setup, nálam 2x4 méter EPDM cső van mindkét körben külön-külön, ha 100%-ra tekerem a pumpákat, akkor egyből 1.5-2 centit lemegy a folyadék a tartályokban, mert annyit tágul a cső a nyomástól. Esetleg valami ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
RazoR
veterán
Most, hogy vége a kánikulának és normális idő van a szobában látványosan csökkent a tartályban a folyadékszint. Lehet párhuzam a kettő között? Folyás, szivárgás nyomát nem találtam sehol a rendszerben.
Használja valaki az AC RGBpX lehetőségét? Mióta átraktam az OCTO-ra és a HFN-re a gép RGB vezérlését folyamatosan fagy az Aquasuite, elképzelhető, hogy sok a csatornánként 4 ARGB-s cucc? OCTO-n kimenetenként 4-4 venti, HFN-en vga blokk, cpu blokk, tartály, 1db venti. Pár ventin (Wing Boost 3 ARGB) fura a világítás, teljesen más a szín egy szakaszon mint a beállított. Nem találtam meg neten, hogy hány led van egy ventin de elképzelhető, hogy valamelyik csatornán több van így mint 90db. Ez lehet gond, fagyhat emiatt a AS?
-
Dr V
őstag
EK Supermacy blokkom belsejében a műanyag opálos, ki van fehéredve. Azt hogy tudnám letakarítani? Forró levegő esetleg segítene, mint az autók műanyag alkatrészén? Más ötletem már nincs nagyon
Korábban volt benne fehér víz, de jó ideje színtelen van a rendszerben és sehol máshol nincs ilyen elszíneződésem.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Teasüti
nagyúr
Octo gyanús, hogy nem menne a 12V-ról.
Nem néztem milyen vezérlő van rajta, de vagy 5V-os vagy 3.3V-os IC lesz az, amihez max egy fesz. stab társul csak. Kb 10 másodpercre láttam NYÁK-ot, amíg felcsavaroztam és nem emlékszem semmi nagyobb alkatrészre az IC-n kívül ami egy valamire való tápra engedne következtetni. 12V -> 5V-hoz meg már buck converter kellene.
Szóval ahhoz nagy valószínűség szerint kell egy rendes Molex 5V-tal.Splitty Active szintén zenész, ahol ráadásul elérhető a 3.3V-os ág is, szóval azon még fesz. stab se kell gyárilag.
Ha meg tudod tápolni ezeket, akkor elvi akadálya nem lenne az ötletnek.
De ha már úgyis leszabályoznád a teljesítmény végett, akkor nem egyszerűbb bekötni az ellenállásokat a ventik elé? Felteszem nem csak Noctua mellékel ilyeneket?
De ha igen, akkor érdemes körbe kérdezősködni. Én pl semmire nem használom ezeket, mert a gép szabályoz. Felteszem másoknál is csak a helyet foglalja, ha sajnálják kidobálni a kiegészítőket. Ha soros ellenállást kötsz be, akkor elvileg az indítóárammal se lesz problémád és beférhetsz a keretbe.[ Szerkesztve ]
-
Nemo1
tag
Segítséget kérnék:
Van egy rack szekrényem, ennek a szellőzését szeretném megoldani [link]
A hátsó felső részt kitörtem a vezeték kivezetéseknek, és gondoltam oda is rakok majd 2 db 12 cm ventit fújásra.
De ha már csinálom akkor arra gondoltam, hogy a gyári 2 db ventilátort is lecserélem [link] . Ez eddig 5 db venti lenne, ami ha jól számolok 18W, a rack-be beépített táp 1 A-es...tehát 12 W-ig bírja elméletileg. Teszteltem, meghajtja mind az 5 db ventit. Viszont félek, hogy leégne valami...és alulra előre is raknék be 3 db szívó ventilátort. Ez meg már (8 db) nem hiszem, hogy elbírná...28.8 W. A gyári hűtés a beállított hőmérséklet alapján csak ki-be tudja kapcsolni a ventiket, amik így elég hangosak. Arra gondoltam, hogy raknék bele egy külön pc tápot, csak a ventik-nek, és arról fordulatszám szabályzással hőmérséklet alapján vezérelném a ventiket. Van egy OCTO fan-om [link] és van egy csomó SPLITTY9 ACTIVE [link] . A kérdés, hogy ha sz.gép nélkül meglehet e ezekkel oldani? Vagy mit javasoltok? Ha csak a "programozás idejére kellene a géppel össze kötni az megoldható, van másik gépem amin fel van telepítve a aquasuite softwer.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz TESCO-Zsömle #84704 üzenetére
Nem kell gyártósor, csak tőke.
Meg az árakat visszarántani a földre.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Baryka007
őstag
válasz tibcsi0407 #84698 üzenetére
Pedig komolyan vártam !
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz tibcsi0407 #84689 üzenetére
Megint egy semmitmondó nyilatkozat...
#84691 flashpointer: A kínaiak értenek az üzlethez, ha valaki olyan veszi meg, aki rendelkezik mondjuk a szükséges gyártósorral, az még jól is elsülhet.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
őstag
válasz tibcsi0407 #84702 üzenetére
Nálad már a "javított" nikkelezés van, másfajta technológiával készített?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest