Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz
flashpointer
üzenetére
Egy Define 7-es házikóba kerül. Előre megy a 280-as intake-nek, felülre a 240-es exhaust-nak. Meg hátul ugye még egy exhaust. Aztán meg indul majd a füstölő teszt, h ki legyenek egyensúlyozva a fordulatok és maradjon pozitív a légnyomás.
Csak a Noctua.
Pedig remegett a kezem a kosár felett, hogy RGB legyen-e, vagy ne. De semmi sem fog világítani.
CPU is full nikkel. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Shkiz0
üzenetére
Egy 4070 Ti S és egy Ryzen 5800x3d. Cirka 400 Watt max TDP. Jellemző felhasználás mellett közelebb lesz a 300-hoz, mint a 400-hoz. AlphaCool dolgozó bejegyzése alapján 800 rpm venti fordulat mellett ennyi radiátor felület bőven elég kell legyen. Ha mégse, akkor 1000 rpm mellett nem lehet gond.
-
Teasüti
nagyúr
Megjött a Mikulás. Első ízben építek ilyet. Hétfőn szabadnap.
Lehet fogadásokat kötni kedden üzemelni fog-e, vagy egy hétig állni fog, mert vmi kimaradt vagy nem lesz jó.
-
fudi2002
nagyúr
[link] MO-RA IV
-
-
F e Z o
veterán
-
Teasüti
nagyúr
válasz
flashpointer
üzenetére
4070
-
Teasüti
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Épp csak érte a memóriákat is. Egyik memória chip nyomot se hagyott a 0.5-ös pad-on. Rendeltem 1 mm-est azért. De csak a kíváncsiság kedvéért, maradhatna ez így?
Léghűtőről levettem amit tudtam és felraktam a VGA-ra, majd squishy-squishy...
Ha nem tart ki a GPU felett (jók a hőmérsékletek), akkor van ezzel vmi elvi probléma? Vagy azzal, hogy rétegelve van a VRM sor a jobb szélen? -
Teasüti
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
0.5-öst kaptam az AlphaCool blokk mellé és nem éri el a VRM chip-eket. Elég puha anyag, úgy kell vele bánni, mint a hímes tojással. Szemre úgy tűnik nem nagyon van tartása ennek az anyagnak.
Amúgy a bejelölt alkatrészek azok micsodák és mennyi hőt termelnek?
A vizes blokk ezeket nem fedi egyáltalán, míg a gyári hűtő igen.
A blokk tulajdonképpen semmit nem fed a GPU-n, memórián és VRM-eken kívül.
-
Teasüti
nagyúr
GPU blokk felrakásakor a mellékelt hővezető "tappancsok" helyenként nem érintkeznek. Kell-e vennem vastagabb anyagot, vagy elég ha kettőt egymásra helyezek?
-
RazoR
veterán
Létezik, hogy az EK pump top-ba nem jó az Alphacool Apex pumpa? A tömítés nem akar sehogy a helyére menni...
-
Ek velocity blokkot 5000 ryzennél fel lehet rakni 90 fokkal elforgatva? Úgy jobban tudnám elvezetni a csöveket, de arról nem találtam semmit, h van e különbség ha elforgatva rakom fel a blokkot.
-
Teasüti
nagyúr
Van jelentősége a jet plate-es cpu blokkoknál a bordázat sűrűségének manapság? Rendeltem egyet, amin 0.15 távolság van a bordák között. Aztán itt olvastam feljebb, hogy a kevésbé sűrű bordázat kisebb ellenállású. Oké, nyilván. De ez probléma vagy nem kell foglalkozni vele? Vannak a boltban 0.4-es bordaközök is, de mind jet plate-es. Ryzen 5000 tetejére kerül, ami üzemszerűen 95°-on megy (Prime 95, gyári kupakkal), csak a boost órajelben van különbség a jobb hűtés javára.
Lesz egy D5 Ultitube, 240 + 280 radi, meg a cpu + vga.
Gondolom nem kihívás egy D5-nek ez, de van bármilyen egyéb szempont amibe a blokk borda sűrűsége belejátszik?
Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
Hali!
Vki el tudná nekem magyarázni, ha házon belül a tartály alacsonyabban van, mint a top radi, akkor hogy-hogy nem a top radiban van a vízszint? Valamint ugyanezen okból van értelme esetleg a legmagasabb pontba tenni vmilyen légtelenítési lehetőséget?
Köszi! -
tippm86
aktív tag
-
RazoR
veterán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Én majd 1 órát szívtam vele, mire rájöttem, hogy ha az Octo-n van a pumpa pwm-je akkor szerintem 10%-on megy a pumpa, átdugtam az alaplapra egy random csatlakozóra és hiába nem volt még csak táp alatt sem a gépben lévő tápegység mégis azonnal 100%-on tekert a pumpa.
Arra figyelj majd, hogy időben nyomd ki a külső tápot, mert hamar kifogy a tartály és üresben nem jó ha megy a pumpa folyadék nélkül.
A tép 24pin csatit ha felül van a pöcök a 3. és 4. pint kell összekötni, hogy a táp kapcsolójára induljon a pumpa.
-
spleenszuru
őstag
Micsoda ötlet, köszi! Eszembe nem jutott volna. Van nekem is egy másik Project 7 tápom.

Egy másik, fel nem tett kérdésre is adtál így választ, ugyanis nekem is lesz octo a rendszerben, amibe majd megy a pumpa.#84147gaben22
Nekem is lágy csöves lesz, mivel első vizes build lesz, biztos nem fogok merev csövekkel próbálkozni.
13/10 EPDM. -
gaben22
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Én házon kívül tesztelem, mosom és járatom a cuccot egy régebbi táppal. Blokkokat is leszedem, úgyis újra kell pasztázni évente. Mondjuk én lágycsővel játszok nagy ráhagyásokkal, hogy kényelmes legyen szerelni.
-
RazoR
veterán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Én ezt egy második táppal oldottam meg (van itthon egy régi TT 650-es táp), a gépet fullra csináltam, minden be volt kötve a helyére, a külső tápról adtam a betápot a pumpára, annyi, hogy a pwm csatlakozót az alaplapra kell dugni, különben nem 100%-on fog indulni a pumpa (lehutóbb ezzel szívattam meg magam, a pwm csatit az Octo-ra dugtam és nem értettem, hogy miért szállít a pumpa olyan keveset).
Szóval vagy kölcsönkérsz (tudok adni) egy tápot vagy veszel egy olcsó tápot elre a célra. Úgy is kelleni fog többször is.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Lassan égőnek érzem, hogy mindjárt 1 éve itthon vannak a vizes cuccok, az új házzal együtt, és azóta sem kezdtem neki.
Ilyen az, mikor a Honeywell olyan jól bírja a vga-mon, hogy nem indokolt nekiállnom..Na de a kérdés, amiért jöttem: továbbra is az a biztos megoldás, hogy a töltés, és teszt erejéig semmilyen tápcsatit nem dugok fel az alaplapra?
Azért kérdezem, mert a ház tetején lesz 2 db 360x60 radi, plusz nyilván ventik, és nem tudom, mennyire lesz körülményes bedugni a CPU csatlakozóit, ha már ezek fel lesznek szerelve a házban. HAF 700. -
RazoR
veterán
Le a kalappal a varázslósok előtt, tegnap fél 4-kor jeleztem, hogy rossz pumpát küdtek, az imént vettem át az Apex-et a futártól
-
RazoR
veterán
Nincs valakinek egy felesleges EK-UNI Pump holder-e?
-
RazoR
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Szó nélkül küldik az Apex-et helyette, annyi, hogy oda kell adnom a futárnak majd a VPP-t
-
TESCO-Zsömle
titán
És bizonyítsd be, hogy nem te cserélted ki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
sz: Volt kolléga TV-t vett, ragaszkodott a helyszíni kibontáshoz és a vadonatúj LG dobozából az eladók egy 10+ éves használt valamit húztak elő. Méltatlankodott is nem keveset, hogy ha ezt most ő innen hazaviszi és otthon bontja ki, ki hinné el neki ami történt?
-
RazoR
veterán
Mikor rendelsz egy Apex-et a merlintől és egy VPP655 Solo van a dobozban......
Felbecsülhetetlen...
-
mpierre
veterán
válasz
jones965
üzenetére
A műhely sokat számít. A Swiftech-vel - úgy érzem - mákom volt. Elég sokat méricskéltem, számoltam, stb. Lefogatóért új blokkot venni felesleges pénzkidobás. Kb.
Most éppen a XSPC Raystorm Neo TR4 blokk kb minden socketre is jó lefogatóját tervezgetem.
Szerk.: Amúgy nálam az adta az ötletet, hogy rákérdeztem a Swiftech-nél, hogy megvan-e nekik még az Apogee HD am3-as leszorító lemezének a terve. Azt tudták válaszolni, hogy: nincs, csináljam meg magam...
-
mpierre
veterán
válasz
jones965
üzenetére
Éljen az újrahasznosítás! A régebbi blokkok nem feltétlen esnek ki a felhasználhatóság bűvköréből, csak mert más foglaltra készült. Pl gyakorlatilag bármilyen 1366-os blokkból is lehet 1700-ra faragni megfelelő hűtést.
A Swiftec Apogee HD járt nálam így, igaz oda kellett az EK 1700 backplate-.je, meg az Alphacool leszorítócsavarja.
-
RazoR
veterán
Két pumpánál hogy alakul a flow rate, dupla annyi gondolom azért nem lesz?! Vagy de?
-
echterion
nagyúr
válasz
echterion
üzenetére
No, egész jó lett a terheléses tesztje a rendszernek. Ezekre a hőfokokra állt be a gép. Már csak a vízhőfokot lenne jó megtudni, mert hiába kötöttem be a rendszerbe a hőmérőt, nem tudom, mivel tudnám az Alienware lapról kiolvasni a szenzor értékét. Van rajta több szenzorcsati is, egyikből se láttam semmit se AWCC-rel, se Afterburner-rel, se HWinfo-val.
Utána jön a rendrakás a házban, hogy ki is nézzen valahogy. -
jones965
Modder
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Véletlenül jutott eszembe, hogy nekem még ilyen is van. A fiam újított platformot, aztán megnéztem a mostani blokkok árait és dobtam egy hátast.
A lapon van lga 1200-as hűtőnek is felfogatási furat, így minimálisan kellett a leszorítót bővítenem, hogy átérje. A back plate pedig egy all in one.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
jones965
üzenetére
Az a blokk egy drágakő. Úgy tartja a lépést, hogy közben szinte semmi áramlási ellenállása nincs a konkurenciához képest, mivel nincs szüksége jetplate-re.
sz: Nagy bánatom, hogy a benne levő műszaki megoldás megbukott, mert amúgy van olyan alkalmazási terület, ahova csak ez lenne a jó. -
jones965
Modder
Lga 775 blokk socket 1700-ra? Miért ne?
Teljesítményben még mindíg ott van a jó öreg enzotech sapphire, felveszi a versenyt a mai korszerű blokkokkal. Egyelőre tesztpadon teljesített 13600KF@5500mhz-en/1,27V-on ( all core) egy Strix Z790-ben ahol a legmelegebb core 71°C volt.
-
echterion
nagyúr
válasz
mpierre
üzenetére
Hát, lehet,igazad van. Már rég vettem új radikat, nem emlékszem, milyenek gyárilag. Összeraktam, feltöltöttem, majd tesztelni kell még hosszabban. Rövid teszteken átment a cucc, nem folyik, nem koszos, a menetek is jónak tűnnek, talán egy kivételével. Kicsit át kellett szabni, most így néz ki belül. Ha nem leaz így se jó, még úton van három p12-es venti. Ha összeáll a cucc, akkor jön az m.2 ssd (meg az adapter) beszerzése, meg a kábeldzsungel eltüntetése.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Én is így látom, meg víz is volt benne, az oxidáció alapján. Na mindegy, szerencsére kb. használt árban jutottam hozzá, így kipróbálom, aztán ha valami nem stimmel, visszakuldöm. Remélem, nem ereszt sehol, az rgb nem tudom, milyen lesz rajta, azt nem fogom tudni tesztelni sztem.
-
echterion
nagyúr
Ez ma jött meg az Astrohardver-től. Szerintetek ez új cucc (papíron azt rendeltem)?
-
RazoR
veterán
Összeállt az új loop.
Kikerült a gépből 2 darab 240/30-as radiátor, helyükre alulra 2x140, felülre 2x120 venti ment.
A házban maradt elöl egy 280/30 és oldalt egy 240/30 radi.
Az első építésnél átmostam minden radiátort alaposan de így is jött még ki retek bőven.
Az Airplex az asztal alá került a falra, sokat agyaltam a rögzítésen, végül egy TV konzollal oldottam meg

Sokkal jobb lett az áramlás, azonos fordulaton többet szállít így a pumpa mint a 4 belső radiátoros looppal.Egy OCTO vezérel mindent, vízhőfok alapján.
Netezős: pumpa 2000rpm, ventik 600rpm, vízhőfok 27-28, gpu 28, cpu 30
Játék: pumpa 3000rpm, ventik 900-1000 rpm, vízhőfok 33 fok, gpu ~48, cpu ~45
Mindezt 26-27 fokos szobában
Asszem megvagyok
Még egy Highflow Next-et tervezek a Barrow helyett.A Velocity2-vel nem vagyok kibékülve, domború az alja, tervben van a platformváltás AMD-re, majd kap egy Core 1-et a 7800X3D.
Ezúton is köszönöm fboldognak a sok segítséget és a lehetőséget!
-
flashpointer
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nahat valaki tuljutott a solidworksos tutorialon es ugy dontott csinal egy semmitmondo szimulaciot szar zenevel.
-
tibcsi0407
félisten
Liquid Exstasy block flow simulation: [link]
-
ImpersonatoR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Erre mondjuk nem gondoltam de elvileg működhet az ábra alapján.
Kimenetből radiátorba abból meg a jelölt bemenetbe.
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- GARIS/GYÖNÖYRŰ/AKCIÓS Lian Li HydroShift !!LCD!! 360R (RGB) FEKETE
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Lian Li HydroShift LCD 360R és LCD 360 Fanless fekete eladó
- Új Arctic Liquid Freezer III. 360 Pro A-RGB eladó ventik nélkül, 6 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pedig remegett a kezem a kosár felett, hogy RGB legyen-e, vagy ne. De semmi sem fog világítani.
CPU is full nikkel.

Úgy könnyű.

Az első építésnél átmostam minden radiátort alaposan de így is jött még ki retek bőven.
Grózi