Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aljasvip

senior tag

válasz MPowerPH #70795 üzenetére

Zen3 esetében azzal a 2-300MHz-el kapott lepkefingnyi ~4% plusz teljesítmény akkor megéri a dual loop MoRa rendszerre költendő ~300k Ft-ot?
    Erősen kétlem, de hobbinak tényleg jó, nyeli a pénzt ez is mint bármi más.

Nálam is jól ment a single loop a névlegesen akár 380W-al benne, és urambocsá' a házban is voltak azok a radiátorok.
    Itt egy valós usecase, Cyberpunk 2077 1080p@Ultra és High beállításokon (144Hz-re törekedve, de örültem ha ebből 90 meglett):

Mérés ideje: 2021.01.17. Szobahő: ~23°C
    HW: R5 5600X, Vega64 [kép]
    A rendszer: Phanteks P600S (fedlapok leszedve); Alphacool 280x30mm (front intake) és XSPC 280x40mm (top exhaust) radiátorok, rajtuk 4db Arctic P14 (@1250RPM), plusz egy Phanteks P140 (@1000RPM) exhaust-nak a proci felett.
    A rendszer teljesen Byksky elemekből épült, egy DDC volt a lelke, ami 60%-on tekert játék közben.
    A kész setup nem volt hangos - mondjuk ez relatív, én simán hangfallal játszottam mellette -, és a képeken is látható módon korrekt hőfokokkal elbírt egy ilyen, manapság közepes teljesítményűnek számító géppel.

A CPU teljesítményén itt szerintem nem esett csorba a VGA limit miatt. Talán vannak olyan helyzetek, ahol a vízhő miatt a CPU boost nem annyi, amennyi lehetne, de emiatt dual loop...

TL;DR: Nem feltétlen kellene a topikot ebbe az eltúlzott irányba lökni.
    MoRa és dual loop nélkül is lehet jó vízhűtést építeni, talán.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák