- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Küszöbön a Galaxy A-széria generálfrissítése
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Most videón mutogatják körbe az új iPhone SE-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz sotetlovag97 #17799 üzenetére
Notiba vízhűtést?
-
sotetlovag97
tag
válasz Achill3uS #17798 üzenetére
Üdv!
Egy barátom megkért, hogy tegyek fel itt egy kérdést.
Ami nem más mint az, hogy: Van neki egy Packard Bell EASYNOTE TK85-GN-452HG notebookja ésaz a gond, hogy a gép kitakarítása után is nagyon melegszik pedig van alatta hűtőpad is de ennek inkább a teteje melegszik.
A kérdés annyi lenne, hogy lehetne e bele vízhűtést rakni, megéri-e, és mennyi lenne?A válaszokat előre is köszönöm!
Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni…
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Pista0001 #17793 üzenetére
köszönöm egyedül nem állnék neki, lehet h több kárt okoznék, de keresek egy hütő javítót.
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Pista0001
addikt
válasz ViZion #17796 üzenetére
Az SLI/CF összekötők rendszerint 10 mm-esek, az EK-nak meg 12-eshez van külön csatija. Az egyik leg költséghatékonyabb az arany színű (asszem) Phobya összekötő, ha még akciós az Aquatuningnál. 10/8-as csővel a legkisebb keresztmetszet kb akkora, mint 16/10-es gumicsővel, az EK-hoz 12/10-est tudsz használni, az a 19/13-as rendszerrel közel egyenértékű.
-
Sziasztok!
Aquatuning rendelés lesz mostanában? Betársulnék. 17 ajró a futár, egyedül sokallanám...
Fix fém csőre valakinek ötlet? Van elképzelésem, na de több szem ugye...
Köszi!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
Mondjuk nem értem, hogy miért nem lehet a csavarlyukakat úgy felrakni hogy az ha túl is megy akkor a két cső közé menten és csak a lamellát gyűrje szét.
-
Joshi
titán
Kérnék egy kis segítséget dual radi (240x45) beszerzésére, ahogy nézem a shopokat iszonyatosan magas az áruk egyszerűen ennyi pénzt nem tudok és nem is akarok kifizetni. Sajnos az itteni apróban mostanában nincs. Tudtok valahol olyan 10k környékén ilyen radit? Természetesen privibe.
-
Pista0001
addikt
válasz Achill3uS #17790 üzenetére
A ragasztókat (legalábbis az epoxit) felejtsd el!! Simán javítható, keress a lakóhelyed közelében autóhűtő javítót. 1-2 ezer forint a javítás általában.
Ha réz, és van egy jó Dremeled és egy erős (60+ wattos) pákád, akkor magad is meg tudod javítani. A sérülés kb 3-5 mm-es környezetében tisztítsd meg a Dremelel (kis, gömbölyű végű, kúpos marószár a legjobb, a sérülés belsejét is meg kell tisztítani) nagyon óvatosan, nagyon vékony az anyag!!!. Ezután tiszta (nem gyantás!!) forrasztóónnal meg tudod forrasztani. Egy kis forrasztózsírt célszerű használni (nem kell a felületre felvinni, elég a forrasztóón végét belemártani). Kis méretű gázos forrasztóval is meg lehet csinálni, de nagyon óvatosan, nem szabad túlmelegíteni, mert maga a cső lemezből van hajtva, az egyik "élén" forrasztva van, ez kifolyhat ha túl sok hőt közölsz vele.
Ha alu, akkor van egy elég speciális kétkomponensű ragasztóanyag, de magában az sem elég, nagyon vékony alu lemezből készített foltot kell a sérülésre ragasztani, vagy hegeszteni kell (láng, 0-s vagy 1-es égőszár, folyatószer, 2 mm-es pálca, némi gyakorlat ).
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
sracok, ugy nez ki elszurtam a radimat, rég raktam ossze vizet elfelejtettem h figyelni kell a venti rogzito csavarok hosszára, valakinek van otlete h javíthatoak ezek a sérülések? fentrol kb 1-3 mm-es benyomodast kapott az egyik fin, ahhoz eleg volt h a viz utat kapjon es szivarogjon. ha igen ötlet h hol?
köszi.[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Tikakukac
titán
válasz Matisz77 #17786 üzenetére
Ja. Hát akkor nyertem a 35-37 fokommal
Semmi értelme nincs azt hasonlítgatni, hogy motoszkálva milyen az egész, mert összehasonlíthatatlan az alap.
Mekkora feszt kér 4.4-en? Mivel hűtöd? A 4.4-en linxes max 85 fok kupakolás nélkül szerintem még mindig topikrekord lenne.
A teszt nagyon is lényeges, nekem pölö míg 0.6.5 linx lefut, prime blend bizony behal. Amire még megoldást kell keresni. Ezt hívják úgy, hogy nem tuning, hanem kókányolás A tökéletes üzem meg addig tökéletes míg be nem vágja egyszer kékhalált. Huszár voltam 2 napig a 4.5GHz-el, aztán egyszer csak kampó. Kapott prime blendet, aztán kiderült, hogy annyi stabil a procim, mint egy 1 lábú disznó.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
[link]
Valahogy így fog kinézni. A maradék cucc majd később jön hozzá. -
Tikakukac
titán
válasz Matisz77 #17783 üzenetére
Egyébként egy 4670K-t hűtök 4,4 Ghz-en bármit csinálok max 45 fok úgy hogy nincs kupaktalanítva!
Jahj. Na mára megvolt a szokásosunk, Linx 0.6.5-ből 25 kört, aztán prime blend 2 óra. Ha utána mutatsz 45 fokot, akkor szerintem betérdel előtted a komplett Haswelles topik, de még én is Sőt az szerinted világ rekord lenne egyúttal.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Matisz77
aktív tag
válasz DigitXT #17779 üzenetére
Köszi srácok, volt vele meló rendesen azért de megérte! Egyébként egy 4670K-t hűtök 4,4 Ghz-en bármit csinálok max 45 fok úgy hogy nincs kupaktalanítva! Egyenlőre vga-at nem majd csak az újat! Majd ahhoz még 1 tripla radit szeretnék berakni, valószínű a kövi Nvidia felső szegmenséből szemezek valamit!
sephi azt már tudtam a legelején hogy nem nagyon fogom bontani!
echterion akár ezen még el is gondolkodok![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aquatuningnál van olyan G1/4 -es dugó amibe 5mm-es ledet lehet tenni?
Most rendeltem egy ilyen filtert , és ebbe kéne a ledes dugó.
Szépen belevágóm a ház tetejébe,aztán megszűnik a szopás a procihűtő dugulással. Leeresztés nélkül tisztítható!
Most nézem a tesztet G1/8-as dugó. [link][ Szerkesztve ]
-
Matisz77
aktív tag
Hali ígértem képet ha elkészül az asztal! A minőség nem a legjobb de majd próbálok másik képet mutatni!
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
meg is jártam, 3mm vastag gumigyürü-re cseréltük a 1.5-est. este kiderül mennyit segített a dolog vagy gari.
-
.mf
veterán
válasz viperabácsi #17773 üzenetére
Elbírni elbír, hiszen a felülete és a rá kerülő ventik légszállítása nagyobb, mint ami léghűtő gyárilag rajtuk van. A kérdés csak a hőmérséklet, hangerő, tuning-tartalék.
DigitXT: lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. A féknél a tömítéseket is mondták-gondolták már páran, de azt hiszem az volt az általános vélemény, hogy nem érdemes kockáztatni, hiába annyival olcsóbb (filléres vs. a gyári pofátlan-irtózatos magas árával).
Egy percig sem kétlem, hogy halkabb lenne; viszont amennyit a léghűtők fejlődtek x évvel ezelőtt, már nem akkora a különbség, mint ami még régen, azelőtt volt. Még Athlon XP-s időkben kezdtem, amin hőcső nélküli alu, majd rézborda volt 80mm-es ventivel (akkoriban ez volt a "top", legtöbb 60mm-es volt) és hivatalosan 68W TDP-vel alapon (de nálam 2 helyett 2.4GHz-en futott, vicces módon alapfesznél alacsonyabban is futotta ezt, ennél magasabbra viszont még 1.85V-tal sem ment..), és asszem a 6600GT volt az első vizesített kártyám, s annak alapból nem volt túl jó hűtése. De még inkább a 7900GS volt az igazán durva, nézd meg annak a gyári hűtését totál elégtelen kicsi borda és nagyon pörgő kicsi venti. Már alapon meleg és hangos volt, játék alatt meg mint egy kis porszívó, pedig Antec P180-asban volt. Húzni csak 450-ről 470-re sikerült. Megkapta a GPU-blokkot, egyből stabil volt már 525-ön, voltmod után 575-ön, az Ultránál is magasabban járt, és az eredeti állapothoz képest szinte hangja sem volt.
Azután viszont gépet cseréltem. Jött a 4850, amire rövid időn belül egy S1-es és egy 120-as került 5V-on hajtva, és nem sokkal később egy i5-750 (még most is ezt használom) akkoriban underclockolva és undervoltolva CM-212+-szal (szintén ma is az UC kivételével), s ennek a kombinációnak sem volt sok hangja, idle-ben a merevlemez volt a leghangosabb, játéknál meg fejhallgató van a fejemen, így nem hallom.[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
DigitXT
nagyúr
Én is vízhűtés miatt jártam anno hozzájuk
De ahogy elnézem, ez nekem akkor is jól jöhet, ha elengedné magát a
Madison hátsó féknyergében a tömítőgyűrű: kíváncsi leszek...Na igen, az FC blokkok sosem voltak olcsók, szinte csak highend VGA
esetén "érte meg", mert ott már 100K+25 nem volt annyira "aránytalan",
mint mondjuk 30-40K-s VGA-ra egy majd' 30K-s blokkot ráapplikálni...
Nem akarom megint elkezdeni az FC vs. univerzális blokk vitát, úgyhogy
befogtam: nekem a GTX285 volt az első, amit levizeztem, lassan 4 éve...
Egy évet használtam léggel, nem is volt nagyon hangos, sőt: csak akkor
tűnt fel, hogy van azért valami alapzaja, amikor a gép körülötte "elhalkult",
köszönhetően a vízhűtésnek, és a mind kevesebb házventinek, stb.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Üdv egy ILYEN elbir egy 4770 és egy 7850 kombót?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
.mf
veterán
válasz Achill3uS #17761 üzenetére
Nincs mit. Én is vízhűtés miatt jártam anno hozzájuk
DigitXT: ja meg a másik felét elfelejtettem: szóval amikor új kártyára váltottam, arra egy új blokk is kellett volna, mert ugyan a 7900-ra még találtam olcsón ahhoz passzoló blokkot (gpu-blokk, amihez ramokat hűtő lemezt is lehetett csatlakoztatni és volt külön vrm-hűtőblokk is, most nem ugrik be a márka és típus), de akkoriban még a 4850-es fc-blokk aranyárban volt (majd' annyi, mint a kártya), amennyire pedig a VRM melegedett, annak is kellett volna valami hűtés. A gpu-blokkjaim sem passzoltak rá. Ez volt igazából a legnagyobb gondom a vízhűtéssel, a kártya hűtése, hogy nincs semmi moduláris, kártyához igazítható hűtés, hiába rohadt drága. Addig még kb. évente cseréltem kártyát (6600GT, 6800GS @XT, 7900GS @Ultra), ugyan a 4850 utána már kihúzott asszem közel 4 évet (rekord, de jó kártya is volt - sőt, most is itt hever), de ezt akkor még nem tudtam.
Egyedül vagyok a szobában, így mást nem zavar az a kevés zaj, ami most van.
-
menalcas
őstag
válasz DigitXT #17769 üzenetére
Pont attól félek hogy, indulásnál többet vesz fel és akkor 10 felé csúszik szerintem(ki kéne mérni de lusta vagyok), ám nekem most ez tetszik nagyon ezzel kiválthatnám kijelzőt és ez vihetné a szivattyút is: EK-Ascendacy, de gondolom arany áron lesz majd
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
menalcas
őstag
válasz DigitXT #17765 üzenetére
Komoly lenne
Ám van egy BitFenix ventiszabályzó a gépben, az 10W-ot tud csatornánként kezelni, de félek ráakasztani, talán ki kéne próbálni, max ha nagyon melegszik a borda rajta akkor felejtósAz élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
DigitXT
nagyúr
válasz menalcas #17766 üzenetére
Ha már custom pcb is van hozzá (erről TESCO-Zsömlét is kérdezheted),
akkor igazán nem nagy kunszt egy custom alsó doboz, beépített blokkal.Szerk: azt nem tudom, hogy neki melyik is van, de lehet, hogy az utóbbi,
mert az emelőmagasságot elnézve az tűnik nagyon felhergeltnek.Szerk: ha jól látom, már nem is kell a tápfesszel játszani: potméter mod.
(Aztán nem tudom, de mintha neki PWM-es lenne, az meg megint más.)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz menalcas #17763 üzenetére
Kisebb feszről járatni próbáltad már amúgy? Ha jó az elektronikája, akár
6-7V-ról is elindul, jóval kisebb fordulaton, így kisebb zajt csinál. (Csak egy
jó ventiszabályzó kell, ami nem melegszik túl, ha 10W-ot kell meghajtania.)vizes blokkolt a nyákra
Ez amúgy nem is akkora hülyeség. Nekem a ventiszabályzómat is víz hűti.
Így már elbírja a DDC-t, ha leszabályozva hajtom, s nincs túlmelegedés.[ Szerkesztve ]
-
-
menalcas
őstag
Hali!
2 kérdésem lenne, van egy Laing DDC-1 Plus (10w) EK-DDC X-Top tetővel, a 0Km-es gyári is megvan, mennyit ér ez most nagyjából mert szeretnék egy kicsit halkabbat (az asszonyt zavarja az kellemes kis búgás este ) és ezzel elérkeztünk a másik kérdéshez, mit ajánlotok helyette ami csendesebb.
Amit visz: i7@4Ghz, full alaplap, GTX480, MO-RA2.
Előre is kösziszerk.: vagy kap egy nagy szivacs burkot, de ezt annyira nem szeretném mert tudom hogy a nyákjuk alapból szeret túlmelegedni
DigitXT: nagyjából akkor 10-ért lehetne meghirdetni
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
DigitXT
nagyúr
Jogos. Teszem hozzá, hogy annak idején az OC-tól vásárolt DDC-m
is 20K fölött volt erősen... Volt vele megszorulás gondom, de szétszed-
összerak után nem nagyon. (Azért tetőt cseréltem rajta később, biztos
ami biztos.) Mai napig megvan és bent is van a körben, csak tesztekre
használom, amúgy a D5 viszi a gépet, csendben, jó erőben. A HD4850
is megvan nálam: GFX Chillát kapott meg bazinagy VRM bordát. De ez
már szinte történelem. Mondhatni a velünk élő történelem, LOL.Azzal egyetértek, hogy nyugisabb a léghűtés, nekem is volt lékem, stb.
Ellenben, ahogy Achill3uS írja éjszakai gépezéseknél, akár full terhelés
mellett is néma marad a cucc, ami nem hátrány! (Ezt szeretem benne.) -
Achill3uS
nagyúr
ön egy Úr
meglátogatom őket a pumpával együtt, meglátjuk mire jutunk.bodva
a felső ív kisebb jóval mint a gumigyűrű, amikor szétszedtem fel volt tapadva a tetőre.[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Achill3uS #17757 üzenetére
O-ring kft, Oktogontól nem messze
Én náluk próbálkoznék, nagy kínálat, jó árak és egyesével is adnak.
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
a nitrobol már énis, meg intelék is rendesen ellehetetlenítették a jatekot... viszont most osszeraktam egy i7-es rendszert jatekra ect, es ált. késő este van időm foglalkozni vele, amikor mar alszik az asszony, viszont olyan szinten fűti fel a vga a házban a levegőt h a procinak már csak az jut, és ha letekerem a ventit elkezdenek bent megfőni az alkatrészek... uh választhatok, h csend vagy hőség, ezért terveztem be egy koltseghatekony viz osszerakását, amellett h azis indok volt h full cover blokk van az alaplapomon (azzal vettem)...
visszatérve a vízre, vettem bekevert fagyallo adalékot uh ez lesz beletolva az ioncserélt vízbe (deszt vizet nem lehet kapni kb sehol), max nem 5%-ot rakok bele hanem 10-et...
másik, jártatok már úgy h zsír új ddc 1p ereszt a pumpa és a tető körül körbe? de már a feltöltés pillanatában, be se kellett kapcsolnom hozzá. szétkaptam és a gumigyűrű láthatóan kisebb mint a neki szánt vájat. uh most megprobalok venni hozzá nagyobbat mert nincs kedvem garozni a pumpát.
[ Szerkesztve ]
-
Akcok94
senior tag
válasz F e Z o #17753 üzenetére
sata-ba van beledugva, molex-sata átalakító. én se értem, hétköznap koliba vagyok és tesóm írta hogy 10-20 percenként kikapcsol a gép haza jöttem és és bekapcsoláskor nem ment elkezdtem mozgatni semmi, kihúztam vissza dugtam és ment is.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Akcok94
senior tag
üdv,
olyan problémám lenne, hogy a laing ddc 1 pumpám nem indul el elsőre mindig, de ha kihúzom a sata dugóból rögtön el indul miután vissza dugtam. MI lehet a baja?
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
F e Z o
veterán
válasz kicsiii #17748 üzenetére
Én személy szerintnem bízok a égek által kiadott vrm bordákban. Egyrészről vagy ott marad vagy nem (kicsi a vrm felülete), másrészről pedig könnyen le lehet törni egyes vrm alkatrész. (pl. ref 6950-nél ez több esetben is előfordult) Általában külön bordát szoktam készíteni a vrm-knek, amit nem ragasztok, hanem 1-1,5mm gap pad-ot teszek a az alkatrész és a hűtő közé, felfogatásnak pedig M3-as csavar rugóval.
Egyébként milyen karira ragasztottad fel a bordákat?
(#17749) .mf : Meg kell hagyni voltak idők, amikor aranyárban mentek a d5-ök. Szerencsére már én is 20k alatt vettem G1/4"-os átalakítóval, HF csatival, igaz használtan
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
.mf
veterán
válasz DigitXT #17747 üzenetére
28k-ért. Amennyiért akkoriban egy középkategóriás videókártyát kapott az ember. Így is lett, nem sokkal később lecseréltem a kártyát egy 4850-re, majd jött rá egy Arctic S1 és egy 120-as venti 5V-on. A 2x2 radi 4db 120-asa 5V-on helyett egy 212+ és egy 4850+S1 1-1 lassú ventivel, még zajosabb se lett. 2x beállt pumpa és egy léket kapott rendszer után nyugisabb a léghűtés.
-
kicsiii
tag
Sziasztok. Olvastam , hogy sokan írtok a VRM ragasztással kapcsolatban, de konkrét termékre nem találtam.
Az en problémám az, hogy megjöttek a VRM hűtőbordák. Feltettem sima mezei kétoldalú ragasztólappal, de melegedés után szepen potyognak le. De ahogy olvastam ez normális
Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy van e valami konkrét tipp vagy termék, amivel biztonságosan, fel tudom tenni a VRM bordákat, és nem esnek le, és talán még a hőt is vezetnék.
De ha esetleg valami okból vissza kellene tennem a gyári hűtőt, akkor le tudjam venni, és el tudjam tüntetni a nyomait. Számítok rátok köszönöm előre is! -
törölt tag
válasz hellboy0415 #17741 üzenetére
Engem leginkább az érdekel, hogy a GTX280-at hogyan fogja lehűteni, attól tartok kicsit.
A zéger gyűrűvel kapcsolatban arra jutottam, hogy leszedem a fenébe. A mágneses erő olyan erős hogy a helyén tartja simán a rotort, ha kihúzom félig akkor is visszaszívja. Nem rakom rá a zégert és akkor zörgés megoldva. A vidin eleve fejtetőn lesz ott nem is tud leesni, a procin meg oldalasan ott gázabb de simán befogja a mágnes nem eshet ki. Ha meg mégis el akar vándorolni mesze nem jut mert a a szivattyú fedő lemez megfogja és pörög azon. Azt meg meghallani úgy is.
-
.mf
veterán
válasz F e Z o #17740 üzenetére
Nem, semmit, sőt. Csak neteztem, így terhelés sem volt sok. Egyszercsak lenéztem a tálcára és látom, hogy a 7900 82 fokon van, ami léggel előfordul, de vízzel egy C2D és 2x2-es radi mellett nem szokványos. S hát kiderült, hogy a pumpa ragadt be, nem indult el gépindításkor. Pumpa kiszed, kitakarít, víz cserél, megy; aztán egy hét múlva ugyanígy. Azóta inkább levegő, nagy bordákkal megtámogatva.
-
echterion
nagyúr
válasz F e Z o #17740 üzenetére
Köszi, megnyugodtam.
Az aida-t én is így használom a legutóbbi ilyen esetem óta (még te írtad kicsit korábban, hogy van ilyen, én nem tudtam róla), párszor le is nyomta a gépet, mikor alacsony volton nem indult el a szivattyú. Így szépen be lehetett lőni neki a minimális feszt, ami indításhoz mindig kell.
-
hellboy0415
aktív tag
-
F e Z o
veterán
válasz echterion #17736 üzenetére
Véleményem szerint simán belefér, nem fog megmarni semmit sem.
(#17738) .mf : El is vitt valamit a bekrepált szivattyúd? Nálam ha valami oknál fogva bedöglik szivattyú vagy elfolyik a víz - ne adja egyiket sem az Úr - , úgy van beállítva az AIDA64, hogy adott hardver adott hőfok elérése után először figyelmeztet, majd 5 fok emelkedés után lekapcsolja gépet, bár amennyi védelem van már a mostani hardverekben...
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
törölt tag
Összeraktam teszt üzemre ezt a rettenetet. Három radi, két blokk, két méter cső és a tartály. Elég nagy az ellenállás, egyedül nem is volt képes kinyomni a vizet hiába szívtam fel tök légmentesre a szívóoldalt. Áramot adtam a másiknak is úgy már frankón megindult és légtelenedett teljesen. Aztán megnéztem a tartályban, egyértelműen erősebben megy ha kettő megy, úgyhogy mindkettőt járatni fogom a végleges koncepcióban is. A harmadikat szerintem felesleges. Lényegében ez volt a legfontosabb amittudni akartam a tesztből.
Sajnos zörög a zéger gyűrű benne, ezt hallani szürcsögésnek amiről beszélnek egyesek. Levettem 9V-ra így abbahagyta, de ezzel valamit majd kezdeni kell. Sajnos van morgós motorhangja is.
A víz az friss tiszta esővíz meg alus fagyálló bekeverve 10%-ra ideiglenesen megteszi.Most 70W-ot kap és venti nélkül elviszi 45 fokon. Sajnos a vidire nem tudom rákötni, mert annak még meg kell a hűtését faragni hozzá, pedig az igazi teszt akkor lenne jó ha a nyakába zúdulna még 300W.
Nem erőlködöm vele tovább, mert a 8-as csövet a 10-es csonkokra eszméletlen erőszakkal lehet csak feltenni és nem akarom megint áztatni a gépet úgyhogy szét is fogom szedni mindjárt. -
.mf
veterán
válasz Achill3uS #17734 üzenetére
Én egy-két csepp rézgálicot vagy algaölőt is tennék bele, s az 5% fagyállóssal mennék. Anno régen xs-en már láttam képeket, ahol egész tenyészet indult fejlődésnek a kellemes langymeleg vízben
Újra víz? Nálam énnemtudomhányéve, az utolsó pumpa-beragadás óta otthon hever minden vizes cucc és azóta csak léggel. Undervoltolt proci, underclockolt és undervoltolt 7870, ami játékokkal még néhanapján játszok ha munka és egyéb hobbik mellett marad idő, azoknak ez is bőven elég, a többiből meg kiöregedtem...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz echterion #17736 üzenetére
azt mondjak amiben alkohol van elkezdi ido utan megenni a csövet... de sztem az se mindegy milyen anyagból van a cső... no meg a kolléga fent azt mondta 10% alkoholt is lehet bele...
no mind1 nézek benzinkuton valami oldatot...[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz Achill3uS #17734 üzenetére
5%-os bekeveréssel fagyálló folyadék vagy 10%-os bekeveréssel tiszta alkohol. Én liter vizenként egy kávéskanál trisót is szoktam beletenni, ami lágyítja a vizet. Az előre bekevert vizeknél, ahány típus, annyiféle vélemény terjeng itt ph-n.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Achill3uS
nagyúr
sziasztok
ma rakok össze vizet, régen fagyalloval hasznaltam a desztviz kombot. mit ajánlotok mostanság?"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
adatfalo
senior tag
A teszteket egymás után 1 - max 2 perces eltéréssel csináltam, kb fél órás terhelésnek volt már előtte is kitével, szóval a vízhőfok szerintem beállt.
A ház oldalán nyitott, de véleményem szerint jobb eredmények lesznek ha rajta lesz az oldallap, mert dideregtem a gép mellett, szóval nem előre- vagy hátra küldi ki az amúgy is hűvös levegőt, hanem oldalt távozik. A dual 280-as radim szendvicsben van, de lehet, hogy még a single-re is szerzek egy ventit, ennyivel már el kéne boldogulnia, nem?
A hőmérsékletek lehetnének alacsonyabbak, talán egy picit többet vártam a kupaktalanítástól, de így is 15-20 fokkal többet hoz, mint egy "feltubózott" 3 ventivel használt noctua nh-d14, arról nem is beszélve, hogy alig ha van olyan alkalmazás ami annyira leterhelné a procit, mint a linx.(#17730) Apollo_21 A proci 1.186-1.200 V között ugrált terhelés alatt. Én jelenleg a Az asrock általt kalibrált automatikus tuningot használom. Legörgethető menüben kiválasztom 4.0-tól 4.8-ig, hogy miylen órajelen szeretném használni, aztán a szorzót és a feszt beállítja magának.
Ami érdekes, és egyben bosszantó, hogy instabilabbá vált a gépem, léggel 4.6-os proci órajellel és 1800-as ram órajellel vígan elindult, viszont jelenleg ezen két beállításon nem indul.(mindig újraindul a boot képernyő előtt). Nem kap elég kakaót? Magamnak kéne a feszültséget beállítani? Valamint ez gyakori?
www.adatfalodesign.hu
-
Joshi
titán
válasz adatfalo #17725 üzenetére
Ezt így nehéz megmondani mert kevés adatot közöltél. Ahogy nézem a házadat elég szűkös belül a hely, kétlem hogy ezek az értékek zárt házban készültek meg aztán a konfigodhoz kevés a single és a dual radi. Nyáron problémáid lehetnek. Én is most váltottam le a konfigomat és egy dual+tripla radim van, a triplán fullon ment a venti a duálon lévő ventik pwm-re voltak kötve azok nem nagyon pörögtek és a ház oldala se volt fent. A hőmérsékleteim. Természetesen a proci nem kupaktalanított a vga pedig alapon járt(itt még).
Ja és az se mind1 hogy a teszteket külön-külön vagy mindent egyben végezted el mert csak akkor kapsz reális képet a rendszeredről ha a víz beáll az üzemi hőmérsékletre azaz amikor már nem melegszik tovább. Nekem a linkelt tesztnél 34,5C°-on stagnált a vízhőfok ekkor álltak be a képen látható hőmérsékletek is. erre 20-30 percre volt szükség.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz adatfalo #17725 üzenetére
Mennyi feszt kért a 4,6hoz? illetve még1 kérdés..úgyanúgy csak kiválasztod a listán megadott értékekből a kívánt órajelet..és a feszt amik elöre megadott lépcsönként vannak beírva h neked melyik szimpi és ennyi volt?
Vagy intelnél nehezebb?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
adatfalo
senior tag
válasz Tidor00 #17728 üzenetére
Vga 1190/1500, Proci 4.6-on igen.
Van egy kicsi szivacs a pumpa alatt, de lehet, hogy keresek valami vastagabbat.
Így, hogy a fejem mellett van a gép így azért van hangja (nem hangos- csak hallom (szélzaj?)), eddig a lábam mellett volt egy picit távolabb, ott biztos nem hallanám (ennyire). De még most vágatok plexit meg lyukat az oldalára, aztán ha azt felteszem biztos tompít kicsit a hangon.
www.adatfalodesign.hu
-
seniman
veterán
válasz Grave_444 #17724 üzenetére
Hercules van nekem is,kiváncsiságból vettem.Egy Q9400-ast hűt,a létező legkisebbre le van véve a fordulata biosból,így alig hallom.Két minimumon forgó mezei CoolerMaster venti hűti push-pullban,AIDA stress teszttel 42 fokig bírtam feltornászni.Létezik ennél szebb is,jobb is,de nekem bőven megfelel.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
adatfalo
senior tag
válasz seniman #17719 üzenetére
Egy pár körös Valley bench után, ezek az eredmények.
GPU max: 49 fok
VRM 1: 61 fok
VRM 2: 42 fok20 perc Linx után pedig ezek.
CPU max:
Core 1: 51 fok
Core 2: 59 fok
Core 3: 61 fok
Core 4: 54 fok(kupaktalanítottam)
Ezek elfogadható értékek? Természetesen jobbak mint léggel és kupakkal voltak, de kíváncsi lennék, hogy Ti hogy vélekedtek.
(#17727) seniman Bocsi, csak véletlenül küldtem neked. Ez mindenkinek szól.
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
AVC Hercules és Asetek LCLC-ről mi a véleményetek?
Egy Ivy I5 mellé gondolom elég lenne ez is, a cél a halk működés, nem baj ha terhelés alatt 65-70 fokra felmegy. Ha bírja esetleg kis tuning 4GHz körül.Silverstone SG05 házba lenne valahogy így. A teljes cikk itt található.
Vélemény? Én is váltanék 2.5"-os HDD-re, mert a normál méretűt nem tudnám rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
Ez valami gyönyörű
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
kona005
senior tag
válasz adatfalo #17713 üzenetére
Sziasztok!
Nézegettem a Corsair H60 vízhűtést. Mennyire jó ez a hűtés? Ehhez még kellene valamit vennem? PCX-en azt írják hogy zárt, előre feltöltött rendszer. Xigmatek Asgard házba bele lehet rakni?
20k körül van ára. Ennyiért van más alternatíva?Előre is köszönöm a válaszokat
-
adatfalo
senior tag
válasz F e Z o #17712 üzenetére
Alpenföhn Wing Boost Royal Blue Plus Viszont az általad linkelt kép alapján a ventik világosabb kékek.
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
törölt tag
Rotor és a helye. [link] [link]
Bent a helyén. [link]
Aztán rajta a fedele a szivattyún, meg a köztes lemez ami a blokkot meg a szivattyút elválasztja. [link]
A talpa. [link]
Villanyrész. [link]
És a radi. [link]
Ez full alu. Viszont mint látható sűrű lamellás és maguk a csövek is sűrűn vannak egymáshoz meg a lamellázat belül mikrobordált. Szóval elég nagy felülete van, ezzel ellensúlyozza az alut. Szerintem tudja egy ritka lamellás rézradi teljesítményét. Ezt támasztják alá a tesztek is, ahol a többi rézradis társával egy szinten van, sőt azoknál még a blokk is kicsit jobb. Mégis azonos vagy 1-2 fok csak az eltérés.
Ehhez viszont még erre a slim radira is elkél a két venti sajnos, ez a hátránya csak így szellőzik át. Viszont jó 5-6 fokot jelent az egy ventihez képest. -
adatfalo
senior tag
Üdv!
Kb 5 évet öregedtem a gép összerakása, illetve megálmodása és megvalósítása alatt, volt itt rendeléses hónapos csúszásoktól kezdve, radi lyukadásokon át minden, de elkészült a kicsike. Ez az első vizem, a szoba másik 20 négyzetméterén még mindig akkora a káosz amekkorát még senki se látott, de legalább már a gép teszi a dolgát. Hamarosan jelentkezem pár eredménnyel.
Üdv,
adatfalo
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
törölt tag
válasz #90933760 #17703 üzenetére
Glicosam fagyállóm nincs, csak az a Teszkós Favorit marhaság. De ha minden igaz akkor itt azon van a hangsúly, hogy alus legyen (rózsaszín) és akkor jó lesz.
Mennyire keverjem? Oké, hogy 5% az algásodás miatt, meg mert felette kicsapódhat, de ilyen kevés arányban van egyáltalán kenőképessége? Azért autókba jóval nagyobb arányba keverik, ott elhiszem hogy keni a szivattyút.
-
mrkorooo
aktív tag
nem tudtok valakit aki plexi vágással/marással foglakozik?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest