Hirdetés
- iPhone topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Elképesztő erővel rúgta be a Dimensity 9400 az ajtót
- A Redmi tablet esete a Snapdragon 8-cal
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Most a három Galaxy S25 képernyő bukott le
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzimash
őstag
Sziasztok,
Adott egy richtextbox, mely mellett egy trackbar van elhelyezve. program indításkor a trackbar középre van pozicionálva, azt szeretném, hogyha ezek után betöltök a boxba egy .txt fájlt, akkor a trackbar-nak megfelelően, szöveg közepe jelenjen meg, ill. ha mozgatom a trackbart, akkor a szöveg is ennek megfelelően mozduljon.
A szöveg nem editálható, de a betűtípusa, és mérete változtatható, a feladat az, hogy a richtextbox fölött jelenjen meg egy tooltip, mely mutatja az aktuális font tulajdonságokat.
Segítsetek légyszi.[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
válasz BTminishop #7555 üzenetére
kinek mi a nehéz
a tooltip része már ok, hellyel-közzel.
így sikerült megoldani:private void richTextBox1_MouseHover(object sender, EventArgs e)
{
toolTip1.Show("[" + richTextBox1.Font.Name + richTextBox1.Font.Size + richTextBox1.Font.Style + "]", richTextBox1);
}Köszi, hogy időt szántál a kérdésre
trackbar-os részére ötlet? -
tzimash
őstag
válasz BTminishop #7557 üzenetére
Délután tudok csak képet küldeni.
A lényeg, hogy a trackbarral mozgassam a richtextboxban lévő szöveget, kb úgy mintha az abban lévő scrollbar-ral tenném.
ill. mikor betöltök egy szöveget (ami jó hosszú, tehát kilóg a textboxból, és lehet scrollozni), akkor az vertikálisan középre pozicionálva jelenjen meg. A feladat úgy van megadva, hogy a trackbar is középre legyen állítva. (maximum value:800, value:400 értékekkel). Az is kikötés még, hogy a trackbar "skálája" 8 részre legyen osztva, vagyis 9 kis vonal van rajta és itt kell az ötödikre, vagyis középre pozicionálnom.
de ez a része könnyű volt, megcsináltam, a text mozgatásával van problémám -
tzimash
őstag
válasz BTminishop #7557 üzenetére
Szóval a szöveg scrollozását nem richtextboxban lévő scrollbarral szeretném megoldani, hanem a textbox melletti trackbarral.
-
Lacc
aktív tag
Hello.
Az online fizetési megoldásokat mennyire könnyű egy asp.net alapú oldalba beintegrálni?
Most megnéztem párat, mint az OTP is, és úgy vettem észre a példák a legtöbb helyen PHP vagy Java nyelven volt. Akárcsak egy kliens Library, bár gondolom, lehet őket API-n keresztül hívogatni C#-ból.
Az ilyen kliens Library, gondolom csak megkönnyíti a dolgot. -
sztanozs
veterán
Igazából a fizetési portálok átirányításos alapon működnek, szóval csak dobsz egy redirect-et összeggel és merendelés azonosítóval a tranzakciós oldalra és a végén a szolgáltató visszadobja felhasználót a te oldaladra (és dob egy általa generált fizetési azonosítót), miután az ügyfél minden adatot megaott.
Amint visszakapod vagy rögtön megvan a verdikt (sikeres/sikertelen fizetés), vagy ajax-szal kérdezgezed a szolgáltatót (a kapott azonosító alapján), hogy mi lett az eredmény.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
C# allasinterjura mit erdemes atnezni?
Illetve mibol erdemes keszulni?
(Hozzateszem, hogy tudasfelfrissitesrol lenne szo, ugyanis kb. 3 evet mar fejlesztettem C# -ban, viszont most ugy hozta a sors, hogy megint C# -ozni fogok.)[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
-
lorcsi
veterán
namespace Feladat
{
public partial class FeladatKiírás : Form
{
public FeladatKiírás()
{teléjesen belezavarodtam
de jól gondolom, hogy apublic partial class FeladatKiírás : Form
sorban a FeladatKiírás lesz az osztály neve?[ Szerkesztve ]
-
alratar
addikt
válasz pvt.peter #7570 üzenetére
Sziasztok,
Ma olyat láttam, hogy nem hittem el!Streamwriter-rel ki akartam írni egy fájlba 304 sort.
Beírtam, hogy Writeline, meg a paramétereket, azt kiír a fájlba 284-et. Abból is utolsó sor csak félig szerepel.
Gondoltam valamit én adtam meg rosszul, így a sorokat kiírattam konzolra, ahova viszont kiírta az összes sort.Most akkor hogy van ez: Mégiscsak én rontok el valamit?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Domonkos
Ármester
válasz alratar #7571 üzenetére
Elso ami beugrik, hogy lehet elfelejted bezarni a file-t es mivel az bufferelt, igy az utolso par sor bennragadhat a bufferben. Nezdd meg hogy bezarod-e a filet es hogy ha igen, akkor tenyleg bezarodik-e!
Vagy ha explicit ra tudsz hivni valami flush-re, akkor hiv ra kiiras utan, kilepes elott. Kerlek ne kerdezd hogy hogyan kell, mert ruhellem ezt a nyelvetGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Poolip
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a C# futássebességével kapcsolatban. Írtam egy kis képfeldolgozó programot és egy kicsit lassan fut le, i7-es processzoros gépen akár 10-15 másodperc.
Melyik gyorsabb?
1. Ha a kép pixel adatait beolvasáskor egy tömbbe teszem, majd a képfeldolgozás során a FOR ciklusban számoláskor a tömbből hívom elé az értéket és végzek vele műveleteket, végül pedig egy másik tömbbe beírom az eredményt.
2. Vagy ha nem használok tömböket, hanem képfeldolgozás rész FOR ciklusában olvasom ki egyenként a kép pixeleit a "GetPixel" utasítással majd írom egy másik fájlba egyenként "SetPixel" utasítással?
Esetleg ha a fenti két megoldás egyike sem gyors, akkor hogy kéne ezt megoldani? Vázlatszerűen valaki el tudná mondani?
-
Goose-T
veterán
Feldarabolod a képet, párhuzamosan indítasz több Task-ot a részek feldolgozására, aztán a végén összerakod az eredményeket. Csak így tudsz érdemben gyorsítani a feldolgozáson.
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
sztanozs
veterán
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Windows Form Applicationsben szeretnék létrehozni egy kis játékot (táblajáték). A grafikus részével kapcsolatban szeretnék kérdezni. Egy olyan problémám akadt, hogy a pálya egyik részét szeretném csak frissíteni (bábuk), a másik részét nem (tábla).
A frissítést úgy oldom meg, hogy létrehoztam egy Timert, amivel meghívom minden időközönként a függvényt, amivel azt rajzolom ki, amit frissíteni szeretnék (bábuk). (Ezt valószínűleg módosítani fogom arra, hogy Timer helyett egy gomb lenyomásakor fog csak frissíteni, nem állandóan, mert zavaró a pálya folyamatos villogása.) Ennek a függvénynek az elejére beraktam azt, hogybabugraph.Clear(Color.Ivory);
amivel elérem azt, hogy nem marad ott a képernyőn a minden egyes frissítés után a amit kirajzolt. Ez ugye azért kell, mert ha egy bábuval ellépek, akkor ottmaradna az eredeti helyen is kirajzolva.
A probléma az, hogy a Clear a táblát is letörli (tehát minden kirajzolt elemet), pedig azt nem kéne, mert így a második kirajzolásnál már csak a bábuk vannak ott, pedig én azt hittem, hogy ha úgy hívom meg, ahogy fent is írtam, akkor csak azt a babugraph részt fogja törölni a kirajzolásból, nem pedig a teljes kirajzolást.
Van erre valamilyen módszer, amivel el lehetne azt érni, hogy a pálya ne törlődjön, csak egy részét frissítse a kirajzolásnak? A pályát ráadásul nem is itt rajzolom ki, hanem aForm1_Paint
függvényben, nem értem miért nullázza le az egészet.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Lacc
aktív tag
Üdv.
Én sosem foglalkoztam Webservice-kel, de rá lettem dobva.
Anno működött, hogy a Webservice-ket (.svc) tartalmazó projektet elindítottam, akkor a böngészőben lehetett látni, minden szép infót róla.
Egy hónap után valami nem stimmel. Most már ilyen információ fogad:HTTP Error 403.14 - Forbidden
The Web server is configured to not list the contents of this director
Amely lükeség, mert ha be is konfigolom akkor is csak kilistáza a webszerveren lévő fájlokat és könyvtárakat.Az IIS Log-ban pedig csak ennyit látok:
#Date: 2017-07-03 10:55:24
#Fields: date time s-ip cs-method cs-uri-stem cs-uri-query s-port cs-username c-ip cs(User-Agent) cs(Referer) sc-status sc-substatus sc-win32-status time-taken
2017-07-03 10:55:24 ::1 GET / - 2161 - ::1 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+Win64;+x64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/59.0.3071.115+Safari/537.36 - 403 14 0 8
2017-07-03 10:55:24 ::1 GET /favicon.ico - 2161 - ::1 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+Win64;+x64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/59.0.3071.115+Safari/537.36 http://localhost:2161/ 404 0 2 2Hát nekem ez sokat nem mond.
Azért kéne futtatni ezt a szeméthalmaz webservicet, hogy egy másik projet-ben tudjam ezt a webservicet- updatelni, ami referenciaként hozzá van adva.
Ha közvetlenül próbálom elérni a webservice-t: http://localhost:2161/webserviceV2.svc
akkor ezt az üzenetet kapom:HTTP Error 404.17 - Not Found
The requested content appears to be script and will not be served by the static file handler.
Na erre rákeresve egy command line parancsot ajánl fel, amit meg lefutattva a windows azt írja, hogy á-á-á internal batch nem futattható.Igazából egy solution-ön belül van egy projekt ami webservice-eket futattna, de ezek nem futnak a fentebb leírt hiba miatt.
Mit lenne érdemes még átnéznem? (History alapján senki sem nyúlt ehhez a projekt kódhoz már vagy egy éve)
-
alratar
addikt
Sziasztok,
a problémám nem teljesen c#, inkább VS szerintem.Észrevettem, hogy VS 2017 alatt a konzolos appok futtatásánál kapok egy zöld kerete.
A sima cmd, amit startból indítok nem hozza ezt.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
nagyúr
válasz lord.lakli #7590 üzenetére
Köszi, nem is gondoltam hogy ez ilyen egyszerű, müxik
-
nagyúr
Sziasztok! Adott egy WPF projekt, elkészült, publisholtam telepíthető formára. Itthon 3 különböző gépen telepedik az app és működik hibátlanul. Amint fater beviszi pendriveon az appot a munkahelyére, a benti gépre ugyan feltelepedik, de el nem indul. Konkrétan nem történik semmi, nem fut a háttérben sem. Első körben vírusírtóra gondoltam, de miután leszedte az avastot ugyan ez a probléma áll fent. A benti gépekhez nem férek hozzá, mit lehet tenni?
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
-
vlevi
nagyúr
Win10-re (de 8-asra is ) van jóhéhány valutaváltó app, ami a startmenüben élőcsempeként működik. Elvileg. Aztán, hogy az élőcsempék működőképessége mennyire reális, és mennyire nem, az már megítélés kérdése. Pl. az OTP-s alkalmazás, ha ross kedve van, akkor napokkal el van maradva árfolyam frissítés ügyben.
-
martonx
veterán
Ezt egyrészt web app-al is meg lehet csinálni HTML5 Notification API-ra keress rá.
Másrészt ehhez az UWP tökéletes (már ha win10-ről beszélünk), annak is van értesítő funkciója.
A WPF se volt rossz választás részedről ehhez, csak mint látod ezeknek a klasszikus telepítgetős appoknak pont ez a nagy hátránya, hogy ki tudja hol fognak futni és hol nem.
Ahol van UWP, ott az tutira futni fog. Ahol van egy modern böngésző, ott a HTML5 tutira futni fog.Én kérek elnézést!
-
nagyúr
A csempes megoldas nem jo, az nem latszik mindig. Uwp-t meg sose hasznaltam, de ha lesz egy kis idom megpróbálom atirni a wpf appot uwp-re. Koszi a tippeket
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple notebookok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- 3DMark03 eredmények
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Energiaital topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Dell Latitude 5540 CTO:i7 1370P (14mag),16GB DDR5,512GB SSD,GeForce MX550,400nit 100%sRGB
- Thinkpad P15 Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjolv gar
- Dell Precision 3520, 3541 workstation notebook-ok 16-32Gb RAM, Quadro M600, P600, számla
- HUAWEI MateBook 16: Ryzen 7 5800H,16GB,512GB,16" 2.5K 2520x1680 350nit 100%sRGB,Radeon RX Vega 8
- Felújított Sony PlayStation 4 Slim 9.00 FW + GoldHEN magyarosított PS4 játékokkal
- HP U32 - 4K monitor ÚJ BONTATLAN 2DB
- TOSHIBA 40L5435 LED TV 3D , Full-Hd , 102cm
- Nikon AF-S 14-24mm f2.8 G ED Objektív Szép Állapotban Gyári Nikon Szövettokkal 14-24
- DellEMC Seagate 2Tb SATA HDD 7.2K 6GB 3.5" Merevlemez 2TD130-136 (ST2000NM012B) 0Y4CD
- Red Faction Guerilla Re-Mars-tered Nintendo Switch játékszoftver
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen