Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Netfone
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Hirdetés
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
TKL-es újoncokkal gyarapodott a Corsair belépős K70 Core billentyűzetcsaládja
ph A FlashTappel kecsegtető, kompaktabbá tett megoldások egyike a cég továbbfejlesztett Slipstream rádióját kapta.
-
GPS és jobb üzemidő a Garmin Lily 2 Active-ban
ma Valamelyest a forma is változott, de a legnagyobb újdonság a műholdas vevő bekerülése.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alratar
addikt
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok! Feltöltenék két tömböt végjelig de az első elem után véget ér a feltöltést és az eredményeket írja.
Valakinek valami ötlet, hogy miért nem megy így? Teljes kód
-
alratar
addikt
válasz sztanozs #7455 üzenetére
Hibaüzenetet sajnos nem, ugyanis nem volt semmi, simán nem csinált semmit.
Itt töltöm fel a tömböt a második form textboxainak adataival.
private void btn_save_Click(object sender, EventArgs e)
{
FileOperations fo = new FileOperations();
trackData[0] = tbx_trackname.Text;
trackData[1] = tbx_distance.Text;
trackData[2] = tbx_laps.Text;
trackData[3] = tbx_lapdistance.Text;
trackData[4] = tbx_speed.Text;
trackData[5] = tbx_corners.Text;
fo.trackSaveToXml(trackData);
//mw.updateTrackList(trackData);
this.Close();
}És ez van a főformon, amivel a listviw-hoz próbálom tenni az új sort.
public void updateTrackList(string[] trackData)
{
ListViewItem lvi = new ListViewItem(trackData[0]);
lvi.SubItems.Add(trackData[1]);
lvi.SubItems.Add(trackData[2]);
lvi.SubItems.Add(trackData[3]);
lvi.SubItems.Add(trackData[4]);
lvi.SubItems.Add(trackData[5]);
lvi_tackList.Items.Add(lvi);
}10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
BTminishop
aktív tag
Üdv!
Webes alapú programot kellene írnom C#-ban. Milyen irányba nézelődjek? -
Alexios
veterán
válasz BTminishop #7459 üzenetére
asp.net mvc
-
-
amargo
addikt
válasz BTminishop #7459 üzenetére
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
sztanozs
veterán
válasz alratar #7466 üzenetére
Legegyszerűbb, ha van a Form2-ben egy Form1 típusú publikus tag:
Public class Form1:Form {
Public Form1 form1referecia;
...Ezt a Form2 peldányosítása után átadva feltöltesz neki a button1_Click függvény végén:
frm2.form1referencia = this;
Ezután a Form2-ben tudsz hivatkozni az eredeti fórumra a form1referencia változó segítségével.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
-
törölt tag
válasz latis666 #7468 üzenetére
VB-s vagyok, csak egy tipp:
A Form1-en lévő lista Modifiers legyen internal, vagy public.
A Form2-ben meg legyen pl ez a kód://Veszed a Form 1 megnyitott példányát
Form1 frm = Application.OpenForms["Form1"] as Form1;
//lw elem adatai
string[] values = {textBox1.Text, textBox2.Text, textBox3.Text};
//lw elem
ListViewItem item = new ListViewItem(values);
//elem hozzáadása
frm.listView1.Items.Add(item);
//Vagy a korábban írt kódod szerint:
frm.updateTrackList(values);Profik javítsanak ki, ha valami nem jó
[ Szerkesztve ]
-
BTminishop
aktív tag
Üdv
Ha leszedek valamilyen .dll-t az én esetemben (officeos dll), akkor hol tudom megnézni milyen metódusai vannak az adott librarynek?! -
BTminishop
aktív tag
válasz BTminishop #7470 üzenetére
EDIT
-
BTminishop
aktív tag
Sziasztok,
Ha van egy txt fájlom, amiben egymás alatt vannak a számok, akkor azt, hogy tudom kiíratni mátrix formában ?
pl:
1
2
3
4
5
6KIMENET:
1 2 3
4 5 6 -
Froclee
őstag
válasz BTminishop #7472 üzenetére
Kis help: Console.Write nem ír új sort, csak a Console.WriteLine. Hajrá.
-
Chesterfield
senior tag
Sziasztok!
C#-ban is célszerű minden osztálynak külön fájlt készíteni, mint Java-ban?
Van erre valami bevett szokás?köszönöm
-
alratar
addikt
válasz Chesterfield #7475 üzenetére
C#-ban is célszerű minden osztálynak külön fájlt készíteni, mint Java-ban?
Az át tekinthetősig kedvéért, igen.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
j0k3r!
senior tag
válasz Alexios #7477 üzenetére
Mi köze van az oop-nak, ahhoz hogy a kódod külön fileokban van-e, vagy sem? Nekem ez most nem akar leesni.
(#7475) Chesterfield: +1 érv a külön file-ok mellett: ha valaha elkezdesz csapatban dolgozni, ahol van source control is, akkor kevesebbszer lesz majd conflict mergeléskor, amit kézzel kell feloldani.
some men just wanna watch the world burn...
-
Chesterfield
senior tag
Ok, köszönöm a válaszokat.
-
Chesterfield
senior tag
Developer university tutorialokért megéri pénzt adni?
Vagy mit javasolnátok?köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
BTminishop
aktív tag
-
Chesterfield
senior tag
Desktop alkalmazásoknak van jövője szerintetek, vagy mindenképpen ASP.NET MVC irányba érdemes mozdulni?
-
nagyúr
válasz Chesterfield #7483 üzenetére
Pl. WPF-nek miert ne lenne?
-
martonx
veterán
válasz Chesterfield #7483 üzenetére
Klasszikus desktop alkalmazásnak nincs. UWP az új desktop, illetve speciális esetekben WPF még játszhat, de az is inkább már csak megszokásból.
Én kérek elnézést!
-
Chesterfield
senior tag
Köszönöm a válaszokat, azért kérdezem, mert lenne egy olyan álláslehetőség, ahol Windows Forms alkalmazásokat kellene fejleszteni.
-
martonx
veterán
Az UWP architekturálisan teljesen más, sokkal modernebb. Ugyanakkor eléggé felülről nézve az is yaml + c# alapú (leszámítva a js képességet és a DX12 + C++ képességet).
Két fő különbség van egyébként (ahogy én látom, aztán persze hosszasan lehetne még sorolni az apróságokat): 1. UWP csak store-ból telepíthető, 2. UWP minden esetben sandboxban fut, abból sehogy nem tud kilépni, nem adható neki admin mód.
Ja, és UWP tud .Net Native-ra fordulni, míg WFP nem, már ha ez fontos (teljesítmény szempontból).Én kérek elnézést!
-
amargo
addikt
És persze UWP-t csak windows 10-től tudsz futtatni..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Milgram1
aktív tag
Hali!
Kaptam egy olyan házi feladatot, hogy egy korábbi adatnyilvántartó programomat kell átírnom úgy hogy rekordok tárolásához struktúrát használjak, és mindenhez függvényt kell. Ez meg is van viszont a problémám az, hogy a keresés, és módosítás rész sehogy sem akar össze jönni, vagyis ha olyan azonosítóra keresek ami nem létezik akkor vagy kifagy a program vagy pedig csak kiír valamit ami egyébként nincs benne. Próbáltam már több módot, a törlés részből másoltam akkor sem volt jó szóval nem nagyon tudok vele már mit kezdeni.más: Az miért van, hogy a code::blocks rendesen megjeleníti ahogy elterveztem, viszont nem működik a program? ez alatt azt értem, hogy amikor új adatot akarok megadni akkor folyamat csak új azonosítót kér, a devC++ meg fordítva.
-
sontqq
csendes tag
Sziasztok!
Itthoni kis projektemhez szeretnék segítséget kérni. WPF-ben szeretnék diagrammot / chart-ot létrehozni.Alapból WPF-ben nincs benne a CHART controller és ez hátráltat. Napok óta bújom a goglit de nem találok olyan megoldást ami működik. Próbáltam a NuGet-el megnézni párat de siker nélkül. Próbáltam ezt a Dynamic Data Display-t is de semmi. Konkrét hibát nem tudok mutatni, igazából temérdek van mindig. Nem akarom magam nagyon beleásni a dologba, egy egyszerű alkalmazást szeretnék ami megnyitáskor egy fájlból beolvasott értékeket megjelenít egy lineáris vagy oszlop diagrammon.
Úgy tűnik mintha a neten lévő tutorialok és controllerek outdatedek lennének, semmi nem úgy működik mint ahogy a dokumentáció szerint kéne.
Szóval ha volna köztetek valaki aki egy példakódot vagy egy rövid leírást tudna adni a megvalósításra annak nagyon megköszönném!
-
Tomaaasz
aktív tag
Én ezt használtam egy időben WPF-hez:
Oda mentem, ahol vagyok!
-
Chesterfield
senior tag
Sziasztok!
Felvettek egy ASP.NET gyakornoki programba, és szeretnék előre tanulni hozzá.
Fel tudnátok sorolni azokat a témaköröket, amiket ismernem kell?C# az ugye alap.
HTML5? CSS3?köszönöm
-
Goose-T
veterán
válasz Chesterfield #7497 üzenetére
Projektfüggő, ismerni kellene azokat a frameworköket, könyvtárakat, amiket használnak a webes részhez.
Javascriptből ezeket érdemes átnézni: KnockoutJS, AngularJS, Bootstrap, Node.js, meg az ehhez kapcsolódó segédcuccok (Webpack, Npm, Bower, RequireJS, Gulp stb.).
ASP.NET-ben van még az MVC4/5, Web API, esetleg az ASP.NET Core.
Programnyelvből még érdemes megnézni a Typescriptet, egyre több helyen használják a Javascript helyett (illetve egész pontosan annak az "elfedésére", mert ts-ből js fordul).
Ezek mellett még az Entity Framework ismerete is elégge alapvető már mostanában, ha eddig még nem találkoztál volna vele.
[ Szerkesztve ]
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
BTminishop
aktív tag
válasz Chesterfield #7497 üzenetére
HTML5,CSS3,Javascript,jQuery esetleg
-
Froclee
őstag
válasz BTminishop #7499 üzenetére
jquery nagyon 2014. en egyenesen egy frameworkkel kezdenek, mint amiket Goose is felsorolt. React-ot meg hozzaadnam, esetleg a signalr-t is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen