- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
gippazoid #16819 üzenetére
Idő kérdése, meg kémia. Én a Comply szivacsokat is el tudom használni évekig, mire kifogy a memóriaeffektus belőlük, másnak meg pár hét alatt elmállik, bőrtípus függő. Persze át lehet állni szilikonra, aztán keresgélni megfelelőt, kinek mi válik be. 2 hónap alatt nincs rajta semmilyen látható öregedésnyom, pedig sokkal többet használom, mint az eddigi TWS-eimet.
Az ifi Go Pod-ot azóta nem vettem elő, csodásan szól, de kényelemben hátrányban van a Sony mögött. A Beyer meg visszanőtt a vezetékére, DAP-ról úgyis mindent felül tud múlni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gippazoid #16814 üzenetére
XM5 -öt használom Teams callokra is rengeteget, tiszta, jól érthető, de ebben a Samsung Buds 3, meg a Sony LinkBuds S, és még sok másik sem gyenge. Ellenben ha a többi szempontot is odateszem...
A Samsung Buds 3 a half-in-ear mivolta.miatt nagyon kellemesen transzparens, de kellően erőteljes, átható hangja van, hogy utcán is használható maradjon. Mondjuk egy Üllői úti járda csúcsforgalom idején határeset, de elmegy. Ideális család mellett meetingelni, hozzám tudnak szólni közben, vagy háttérzene közben is tudok beszélgetni, de keményen EQ-zva is csak egész jó lesz, a határai végesek. Mondjuk én túligényeskedem a dolgokat itt, ami megugorja azt a szintet, hogy hajlandó vagyok rajta zenét hallgatni, az messze nem rossz.
De ha ott az XM5 a listán, kár mást nézni. Ez a 8mm DD hamar megszerettette magát. Korrekt tonalitás, nagy dinamikatartomány, preciz, érzékeny mikrofon, elég élethű transzparens mód, nagyon kényelmes és jól izoláló hibrid szivacsos eartipek, és zenél. Hangszerhűen, élően, tágasan, úgy, hogy nem sietek mellette előásni a vezetékes cuccokat annyit. Persze a Beyerdynamic Xelento Wireless gen 2 sokkal jobban feltölti érzelmekkel, valósággal az előadást, de 3 számjegynyi Euro-ért az XM5 nagyon rendben van.
És ugyan olcsóbban a Sony LinkBuds S hangját is kedveltem, de mind térben, mind dinamikában akkora a kompromisszum az XM5-höz képest, hogy azt nem kompenzálja már az árkülönbség.
-
Janaboy
veterán
válasz
gippazoid #16814 üzenetére
Még idevenném a Huawei Freebuds Pro 3-at és a Samsung Galaxy Buds 3 Prot.
Azt nem tudom, hogy a Jabra Elite 10 milyen, de általánosan több panasz volt rá, hogy ahhoz képest hogy ilyen headseteket gyártanak a TWS-ek gyengék mikrofonban.Half-in earben:
Huawei Freebuds 5
Galaxy Buds 3 -
gippazoid
senior tag
válasz
gippazoid #16789 üzenetére
Van esetleg valakinek javaslata erre?
- irodában telefonos konferenciahívásban kell használni naponta, legyek hallható
- szóljon rendesen a zene (nem vagyok audiofil de utálom a dobozhangot)
- utcán, ha a fülemben van, a környezeti zajokat ne zárja ki teljesen
- ne essen ki járás közben a fülemből
- Windows11 (Webex, MS Teams) és Android kapcsolat kell nap közbenVagyonokat nem költenék rá, de nem is a leggagyibbra hajtok.
Milyen ársávban, márkákban érdemes gondolkodni?
Jabra Elite 10?
Sony WF-1000XM5?
Bose QuietComfort Ultra?
Valami Sennheiser?Eselteg van értelmes darab a fenti 80e Ft-os ársáv alatt is?
Köszönöm szépen!
-
stellaz
veterán
válasz
gippazoid #11592 üzenetére
Hétvégén próbáltam -Nova- fórumtársét. Azt tudni kell, hogy egyrészt valahogy nem sikerült jól a fülembe illeszteni, illetve éppen 120-300 dolláros ársávban mozgó earbud füleseket volt szerencsém hallgatni, ami azért közvetlen ellenfénybe borít egy bármilyen tws fülest.
A hangja nekem tetszett, kellemes, de a fentiek figyelembe vételével nem mernék megalapozott véleményt írni róla. Ami biztos, hogy egészen fantasztikus a nyitottsága, ami tényleg olyan, mintha semmi nem lenne az ember fülében. A Samsung Buds Live ehhez képest olyan, mint egy IEM egy earbudhoz képest. Amikor szólt a zene, az kb olyan volt, mintha a kocsiban szólna a zene és simán lehet beszélgetni is zene mellett.
Nekem az ára már túlmegy a tws-re szánt kereten, de amúgy én magamnak simán ezt venném a buds live helyett. -
-NoVa-
veterán
válasz
gippazoid #11355 üzenetére
Azért van az, hogy a Sony/Samsung/Sennheiser trió váltogatja egymást az értelmesebb, hangminőséget figyelembe vevő review-k tetején, de ha nagyon specializáltan a használhatóság rovására áldozol a hangminőségért, akkor egy Noble FoKus Mystique-et érdemes kipróbálni. Nem éri el azt a szintet, amit egy jó vezetékes BT DAC-cal el tud, nem olyan jó a mikrofonja, és a transparency módja, mint a nagyobb gyártóké, nem olyan ergonómikusan apró a tokja, és nem olyan jó a tere és a hangzása, mint a már nem kapható FoKus Pro-nak, de sokat nem rontottak ahhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest