- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Janaboy #15703 üzenetére
Hazaértem, beüzemeltem, firmware ápdét után íme az első használat eredményei:
Megkönnyeztem.
Szó szerint amikor meghallottam, hogy VÉGRE VAN MAGAS HANG gyerekek kiült egy akkora mosoly az arcomra, hogy csak na.
Anyaghasználat:
Ez annyira soha nem volt nálam szempont nem szokásom dobálni a cuccokat, hogy bírják a kiképzést és szét sem szokott potyogni nálam semmi. Ebben nem jobb mint a BliccWóf.
Kényelem:
Soha nem voltam oda ezekért a fülesekért egyik sem tud úgy elhelyezkedni a fülembe, hogy ne zavarjon. Legalább is amiket eddig kipróbáltam. Ez talán annyival jobb mint a Wolf, hogy könnyebb így kevésbé "húzza" a fület. De megpróbálom másik gumival is majd.
ANC:
Működik és sokkal jobb mint a Bliccé. Az áteresztés is tök jó.
Applikáció:
A Blicc-nél nem volt mert azt a tokon lehetet szabályozni. Ennek van app-ja is és hát kiváló. Mindent is be lehet állítani rajta. Van pár gyári EQ én a BASS-t kicsit átalakítottam. Érdemes kikapcsolni az automata Hang/Videó felismerő cuccot és akkor szól igazán jól nem mókol bele a hangba. Testre lehet szabni a gesztus vezérléseket is kényed kedvedre. Ja és ami a legjobb, hogy MEGJEGYZI azt amit beállítottál akkor is ha az app nem fut.
Vezérlés:
A gesztus vezérlés kiválóan működik első érintésre reagál és kapsz is minimális hang visszajelzést amikor megérinted ez nagyon jó dolog.
Hang vezérlés is van Google és Alexa amiért szintén jár a hatalmas piros pont.
Csatlakozás:
A tok kinyitása után mialatt behelyezed a füledbe a cuccot már csatlakozva van nem kell várni. Szeretem amikor valami működik.
Hangminőség:
Hát gyerekek ha egy egyszerű példát kéne hoznom akkor a BlicWolf a Marianna árok feneke ez a JBL meg a Everest csúcsa.
A magas hangok végre megszólalnak sokkal tágasabb a tér ahol szól a zene, eszméletlen jó hallgatni.
Bass kikapcsolt EQ-val annyi van mint a Blicc-nél a legmélyeb EQ-val, ha ezt átállítod a gyári BASS EQ-ra hát letépi a fejed és nem csak a "kopogós" mély szól jól hanem az elnyújtott berregő deep bass is remek. Ha erre rápakolsz PowerAmp mélykiemeléssel hát áááááááááááá XD Naon durva.
Mindenevő vagyok tehát minden zenei stílust hallgatok legyen az Rock, Pop, DnB stb. Kipróbáltam több zenével és igazából mind jól szólt. A rock közép hangjai nem bántóak, a DnB magas nyikorgásai nem fülsértőek és a mély hang sem torzít be sehol sem még magasabb hangerőnél sem.
A két oldal amúgy egyformán szól nem hangosabb egyik a másiknál.
Mikrofon minőség:
Nem tud érdekelni és használva sem lesz soha telefonálásra. A hang áteresztő módban teljesen jó míg a Blicc-nél valami otromba zajos volt.
Üzemidő:
Még nem tudok nyilatkozni róla, de ha már 5-6 órát bír ANC-vel nekem elég.
Garancia:
2 évet kaptam rá míg a Bangood-ról rendelt Blicc-re "semmi" nincs.
Ár/érték:
A semmirevaló BliccWolf után ez a 25k kevésnek tűnik ahhoz képest amit kaptam. Egy normálisan működő minőségi terméket kaptam aminek a lényege a zenehallgatás és azt 100%-osan ki tudja elégíteni.
Összehasonlítás:
Nyilván most egy 8500Ft-os terméket próbálok hasonlítgatni egy 25k-shoz így nem igazán mérvadóak az itt leírtak.
Egy hasonló árkategóriához kéne megnézem, DE mivel ezzel meg vagyok elégedve nem fogok másikat venni.
Utóirat: Köszönöm JBL. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
-NoVa- #15704 üzenetére
Persze persze vegyek meg ~100k értékben ilyen cuccokat meg fizessek elő TIDAL Hi-Fi-re, hogy tudjam hallgatni BICIKLIZÉS vagy MUNKA közben a Lédi Gagát.
Te itt valamit nagyon félreértettél. Nem várok el egy ilyen fülbe dugható cucctól annyit, hogy úgy szóljon mint egy 1 millás állványos hangrendszer én csak annyit várok el tőle, hogy pár óra hallgatás után ne akarjam kidobni a kukába a f.s hangja miatt.
Semmi gondom nem lenne ezzel a BliccWolf-al ha lenne benne némi magas hang, de egyszerűen annyira nincs benne, hogy úgy érzem mintha be lenne dugulva a fülem miközben használom.
Ha a JBL már mutat valami fejlődést ebbe az irányba és esetleg még az ANC is jobb akkor már megérte lecserélni.
Ez a 25-35k közötti árazás pont arra jó, hogy havonta tudjál venni egyet kipróbálni. Mivel visszaküldeni elvileg nem lehet 14 napon belül a "higiéniai" okok miatt. Jól kihasználják ezek a mocsok boltok ezt... pont egy hangszórós terméket nem lehet visszaküldeni holott pont ez lenne a lényege ennek a 14 naposnak hogy ilyeneket le tudj tesztelni.
Na indulok vásárolni aztán meglátjuk mi lesz bukom vagy nem azt a 25k-t. Buktam én már egy termék eladásnál ettől 3x-or több összeget is ez a 25k-t már meg sem érzem.
Akkor miért nem egy ilyen vásárlásával kezdted? Kérdeznéd.
Mert bizakodó voltam azért, hátha tudott annyit fejlődni az évek során kína, hogy végre valami minőséget is kapjunk a pénzünkért.
Hát nem tudott... inkább egyre rosszabb lett.
Az érintő kijelző helyett rakhatott volna bele egyel jobb hangszórókat. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Janaboy #15701 üzenetére
Most már igen. Hát bennem az a kép élt, hogy ami Buds elnevezésű annak nincs szára.
Megnéztem ezt Scarbir oldalt de hát... minden "hulladék" le van tesztelve csak a JBL-ek nem. 1db JBL teszt van ami 4.5 csillagos.
De van olyan Tronsmart ami szintén 4.5 csillagos.
Hát én nem tudom azt elképzelni, hogy a Tronsmart szól úgy mint egy JBL.
Amúgy az általad említett cuccokról is olvasni jót és rosszat is egyaránt.
JBL-eknek azért van lehúzva az értékelésük mert TELEFONÁLÁSRA akarják őket használni szélben. Hát én nem azért veszem, hogy telefonáljak vele hanem, hogy zenét hallgassak.
Nekem az utolsó szempont a mikrofon minősége.
Amúgy az ilyen teszt oldalak értékelése azért nem releváns számomra mert az 5 csillagot a teljes összkép adja nem pedig CSAK maga a hang minőség.
Tehát az is 3 csillagos ami 5 csillagos hangminőség de 1 csillagos ANC.
Meg az is 3 csillagos ami 1 csillagos hangminőség de 5 csillagos ANC.
A legjobb mindig a saját tapasztalat én azt mondom.
Lásd a fent leírt véleményemet a BlicWolf-ról. Hiába írnak róla csak jókat az interneten mikor számomra a hangminősége egy nagy nulla.
Leteszteltem magam és kész most már tudom milyen.
Az összes többit csak úgy fogom tudni, hogy milyen ha magam megveszem. Ezzel a JBL-el kezdem aztán ha nem győz meg jön a következő hasonló árkategóriában.
Liberty 4NC egyik kommentje:
Annyi, hogy fülhallgató, így nem a legegészségesebb a fül anatomiáját figyelembe véve, de néha azért lehet használni.
Micsoda néha lehet használni?Na jólvan indulok az Euronics-ba.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Öcsielvtárs #15695 üzenetére
Próbáltam a PowerAmp EQ-ját vagy is a magas kiemelős részét de még +100%-on sem akart magas hangot adni.
Janaboy:
Buds-ot nem akarok mert kiesik a fülemből, csak olyat nézek aminek van szára. -
NvidiaRTX
őstag
Szasztok.
Megint behúztak a csőbe az értékelések és a tesztek.
Megvettem ezt az érintőkijelzős csodát ~8500Ft-ért de ez is sok volt érte.
Mást sem látni csak, hogy milyen jó a hangzása...
Hát nem tudom kik írják ezeket a véleményeket és teszteket, de ha ennek jó a hangja akkor a JBL vagy Sony termékeknek istenkirály hiperszuper hangjuk van.Oké ár/értéket nézzük akkor nem rossz DE ha a hangvilágát nézzük ami nincs neki akkor egy fillért nem ér.
Tompa a hangja, a magas hangot felejtsük el, az alap EQ az full lapos se magas se mély semmi. A Pop EQ egyedül ami értelmes hangot szólaltat meg, de magas akkor sincs csak túltolt puffogós mély.
Egyszerűen nem bírom felfogni hogy lehet így kiadni valamit.. a Tronsmart echte ugyan ez... az a fránya magas hang nem akar megszólalni egyikben sem mintha valaki direkt mínusz irányba lehúzná a magashangokért felelős Hz tartományt.
2 óra hallgatás után fogtam kidobtam a kukába mert bántotta a fülemet a hangja.
Ez a terv helyette: [link]
Már az elején ezt kellett volna választanom nem ezeket a kínai vackokat.
A végén mindig a JBL vagy más nagy márka mellett lyukadok ki.Oké nem várok el JBL minőséget de azért na...
Ez a 8500Ft a hangon kívül minden mást lefedett.
Mondjuk a zajszűrése is olyan hogy... semmirevaló.Sok kínai szemet igénytelen embereknek ez a véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest