Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Elérhető az iOS 18.4, vele pedig megérkezett az Apple Intelligence is
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Az Amazfit bemutatta a Bip 6-ot
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Ez az iOS 19 várható rendszerkövetelménye
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
Én a hifi-passion.de -ről szoktam SpinFitet rendelni, ott választék is van, meg hamar jön.
-
-NoVa-
addikt
Az Omni rövidebb, hártyaszerűen vékony, és puha, nagyon kényelmes.
A CP100 hosszúkásabb, mélyebbre nyúl l, merevebb, gumisabb anyag. A 100+ -hoz jár 1mm-es vetőcsőhöz adapter betét, Etymotic, Westone, Shure fülesekhez pl.
Neo-t még nem próbáltam.a Beyerdynamic füleseimen Omni van, az XM5-ön W1. -
-NoVa-
addikt
Nem a flacon múlik, az már tényleg csak némi finomságot, érzelmi mélységet visz az egészbe. A finom részletesség, és a tág dinamikatartomány az viszont korrekt erősítést igényel. Még armatúrákkal is, amiket könnyen hajthatónak gondolna az ember.
Szerintem köss kompromisszumot, és ne a mostani TWS generációktól várj világmegváltást. 1-2-3 év alatt eleget fog még fejlődni ez a rész, akár driver, akár akku technikai lépcsőt ugranak meg, most valódi nagy minőségi ugrást nem kapsz semmitől. Nem a BT protokoll, nem a sávszélesség meg az antenna a korlát, hanem véges akkukapacitásból kell vállalható ideig energiaigényes dolgot művelni. Az már csak ilyen.
-
-NoVa-
addikt
Bose-tól hangerőt várni fölösleges, amikor a csendről szól
Bár én a LinkBuds S-t is halkan hallgatom ANC-vel zajos közegben, ezek arra valók. Nyugalmat veszel ilyenkor, nem zenét. Arra más való.Az előbb emlegetett UTWS5 ügyesen ötvözi a TWS-ek hátrányait és korlátait a kényelmetlenül nagy formátummal, én inkább a necbkandjükre szavaznék (LC-BT02), az egy Mangird Tea-vel szimbiózisban szépen lezenéli a piac nagy részét. Persze ismerek olyat, aki elvan vele egy resin házas LetShuoer EJ07m -et hajtva, de én ahhoz a füleshez ezerszer inkább egy jó DAP-ot tudok ajánlani, nagyon nagyon más minőségi szintet tud mutatni. Vagy egy Etymotion egy ER3XR vagy ER4XR társaságában, és akkor Bose szintű izoláció is megvan passzívan. Ha nincs anatómiai akadálya (túlságosan kanyarodó hallójárat), akkor ez a legjobb BT kompromisszum, amit hozhatsz.
-
stellaz
veterán
A zenehallgatás van prioritásban? Mindenképpen csak tws füles jöhet szóba? Vannak olyan bluetooth lejátszók, amikhez tudsz madzagos fülest tenni, amilyet csak szeretnél és hangerő/hangminőség tekintetében másik liga a tws-ekhez képest. Ha a zsebedbe rakod, a kábelt meg ruha alatt elvezeted, akkor a telefonon keresztül kényelmesen lehet használni utazás közben. Ennél összetettebb mozgáshoz, telefonáláshoz meg nyilván jobb a tws, de oda meg elég olcsóbb és nyitott modell is, a hangminőségre úgyis nehéz koncentrálni sportolás közben.
Nekem egy iFi go blu van, de teljes hangerőn szerintem instant halláskárosodást szenvedsz vele.
-
bwoay
nagyúr
nekem is kényelmetlen volt az első pár napban, de az én fülem már rég elszokott a füldugóktól - több, mint 10 éve fejhallgatókat használok. 2 nap után viszont már észre sem vettem, de szerintem a kezdeti diszkomfort konkrétan a Sony szivacsra vezethető vissza, aminek viszont (lássuk be) pont az lenne a lényege, hogy szétfeszül a hallójáratban a jobb izoláció érdekében. Ettől függetlenül hiba a Sony részéről, hogy sima szilikon tipeket nem mellékelnek hozzá. Egyébként én megnézném, hogy az Airpods Pro szilikonok rámennek-e, mert lényegében csak egy kis cső megy be a fülbe, és annak a külső párnázásán múlik minden. Feltéve persze, hogy nem a fülkagylót nyomja valahol, mert az más kérdés.
stellaz:
számomra kényelem szempontjából a Linkbuds az abszolút csúcs, elképesztő, mennyire el lehet feledkezni róla. 2 napon át kísérleteztem a szilikon bizbaszokkal, de megérte, mert megvan az a méret, amivel atomstabilan ül a fülemben, de egyáltalán nem nyom 6-8 óra folyamatos viselés után sem - ma azért kellett kivennem a fülemből, mert lemerültA hangereje számomra hagy némi kívánnivalót maga után, zajos környezetben nem hiszem, hogy tudnék vele telefonálni, még ha értenek is a másik oldalon. Viszont az zseniális, hogy ha csak az egyik fülben használja az ember, akkor nincs meg a szokásos "felemás" érzet, nem okoz érezhető halláscsökkenést.
Egyébként nekem ilyen célra a Buds Live is jó lenne, de az jóval instabilabban ül a fülemben, és számomra sokkal körülményesebb a megfelelő módon behelyezni a fülbe. Már rendeltem hozzá szilikon covert, attól sokat várok, mert egyébként tetszik, és abszolút nem zenehallgatásra kellene. -
-NoVa-
addikt
Sima airpodsból hallottam többet, a Pro kimaradt. Azt úgy fogalmaznám, hogy podcastra jó, zeneileg a nyitott LinkBuds-hoz viszonyítva enyhén részlettelen, és színezett, de a pocséktól azért még távol van. Kicsit a Samsung Buds Live környékére tenném, kevésbé basszustúlsúlyosan. A méretét, tokját imádtam, az akkuidejét már nem annyira.
A Pro-któl már a mért grafikon is elrettentett, erőtlen középtartomány súlyosbítva egy zavaróbb 7KHz-es emeléssel, azokat messziről szoktam kerülni, mert közepes hangerőn már kellemetlen. Nem mindenki érzékeny rá, de nem véletlenül finnyognak sokan. Nem nekem való termék, kár pénzt önteni bele.
Az XM4-el összehasonlítva ha megnézed, elég szembetűnő, miről beszélek. Le kell scrollozni az aljára a grafikonért. Ehhez képest a LinkBuds kicsit középhangsúlyosabb, és nincs annyi mélyemelése, számomra jobb, természetesebb hangzás.
-
-NoVa-
addikt
A Muzix forgalmaz Comply-t, náluk nézd meg. Természetesen heroináron megy, de szilikonból sem olcsó a legjobb minőség.
Részemről már rég, és többször is megfogalmaztam itt, hogy a TWS az mint használati tárgy fontos, nem mint audiocucc, ezért a tok mérete, meg a fizikai mérete van olyan fontos tényező, hogy pusztán ez alapján én az XM4-et és a Sennheisereket is hanyagoltam. A kétféle Linkbuds viszont teljesen jól teszi a dolgát nálam megjelenésük óta, a maguk területén beváltak. Az S-t persze nagyon, nagyon ritkán veszem elő, inkább utazáshoz dobom be, a mindennapi zenehallgatós szokásaimhoz egy jóféle vezetékes + DAP jobban illik. Hangminőségben ég és föld még mindig.
-
bwoay
nagyúr
akkor úgy mondom, hogy amennyiben valaki hangzásban keresi a non plus ultrát a Sonynál, akkor az jelenleg az xm4. DE! A Linkbuds S hangja (és tudása) majdnem ugyanott van, viszont mindenesként jobban megállja a helyét. Egyrészt a kisebb mérete által mélyebben, az alacsonyabb súly miatt pedig stabilabban ül a fülben. A súlyt javarészt az akkumulátoron tudták megspórolni, mégis tud valós 6 óra üzemidőt. Az ANC jó, az ambient mód jó, a mikrofon konkrétan jobb, mint az xm4-nél, az érintős vezérlés ugyanaz, codec támogatás, IP besorolás szintén. A tok meg kisebb.
Az xm4 is beválhat sportra, de a gyári szivacsokkal nekem konkrétan dobolt a fülemben - ezt a jelenséget redditen is említette valaki. Szilikon dugókkal jobb a helyzet, Comply szivaccsal meg állítólag teljesen megszűnik, de egyik sem tartozék, hanem további költség. Mondjuk talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez egy elkerülhetetlen kiadás, mert a Sony szivacsok nagyon gyorsan leamortizálódnak, olvastam róla, hogy valakinél egy hetet sem bírtak ki.
csak most látom, hogy az előző postban mx4-et írtam xm4 helyettez van, ha a gyártó képtelen normális nevet adni a terméknek.
-
stellaz
veterán
Nem futottam vagy edzettem vele, de nekem stabil volt, még úgy is, hogy a jobb fülem belül össze volt törve edzésen pár éve, ezért nehezebben ül meg benne bármi.
Futni mondjuk én a sima linkbudsot venném (most az van), mert szó szerint teljesen nyitott, de az meg zajos környezetben nem szigetel semennyit.
Ha csak egy füles játszik, ami univerzálisan használható, akkor nyilván az anc-s linkbus s a nyerő a kettő közül. De igazából a két termék külön-külön adja a legjobb megoldást minden helyzetre (legalábbis árban kijön mind a kettő a bose árából, ha szánsz rá ennyi pénzt).
-
stellaz
veterán
A linkbuds s nagyon könnyű, nagyon kényelmes, ezt meg tudom erősíteni. Van benne olyan fukció is, hogy ha elkezdesz beszélni, akkor transparency módba kapcsol és megállítja a lejátszást. Szerintem ez nagyon használható funkció a mindennapokban. Az anc-je is teljesen jó volt, nem torzította a hangot, elég hatékonyan szűrt, és van automata módja, hogy pl séta közben az előre beállított fokozatú transparency módra vált, stb.
Szerintem nem nagyon lehet stabilan aludni a samsunggal, mert a fülkagylóba kapaszkodik és ha ráfekszel, akkor kimozdul onnan elég könnyen. Én úgy szoktam elalváshoz kabarét, vagy podcastet hallgatni, hogy van egy kis sony bögre hangszóróm és azt odarakom a fülem közelébe, akár félig a párna alá, vagy a vállamhoz és úgy már nagyon halkan is elég hallgatni, nem, de legalábbis csak elviselhető mértékben zavarom vele az asszonyt.
-
bwoay
nagyúr
Tudtommal:
a Bose-nál jelen pillanatban nincs multipoint, nem használható tetszés szerint bármelyik füldugó önmagában, és nincs lehetőség az ANC teljes kikapcsolására.
A tokja meg közel akkora, mint a Sony wf-1000xm3-é, ami kb világrekord.
Egyébként tapasztalataim szerint nagyon kényelmes, szépen szól és még jól is néz ki. Ugyanakkor ilyen ár mellett nehéz átsiklani a fenti hiányosságai felett. Meg én úgy látom, hogy ez a stílus (bár nekem tetszik) már túlhaladott, ennél jóval diszkrétebb, a fül síkjából jóval kevésbé (vagy egyáltalán nem) kiálló dugókat is találni.Ha számít a mikrofon minősége, akkor a Linkbuds S a nyerő a Sonynál, ami nem mellesleg szerintem az eddigi legjobban sikerült füldugójuk. A WF-1000xm4 valamivel jobban szól, minimálisan többet tud, jobb az üzemideje, cserébe nagyobb, nehezebb, kevésbé kényelmes, és drágább is.
-
stellaz
veterán
Azt mondják a Bose és a Sony jók igazán ANC-ben.
WF-1000XM4 a csúcs sony, az eggyel olcsóbb Sony Linkbuds S-em volt, nekem arra sem volt panaszom, ez pedig annál jobb valamivel a tesztek szerint minden téren.
A sony teljesen jól működött androiddal, nem tapasztaltam szoftveres problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / Újszerű állapotban / 100%-os akku / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest