- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz AnTomySm #298 üzenetére
Nem. Soha nem tanultam agykontrollt, nem is ismerem, így igazán nem is tudom mi az. Azt viszotn tudom, hogy sokmindenre képes az emberi agy, olyan dolgokra is, amik ''csodának'' minősülhetnek.
'' Csak tudod akkor a gyülekezet nagy többsége is rendelkezik efféle képességekkel.''
ÉS? Az hogy imádkoztak, egyet jelent: hittek abban, ha nagyon akarák, akkro sikerülhet. Az , hogy pont imádjkoztak, az valószínűleg vallásosságukból fakad, én nem rendelném ezt alá annak, hogy jaj, mert imádkoztak.
''Meg ismerve az embereket, ha valaki ilyen képesség birtokába jutna, akkor már másnap pénzért gyógyítana.''
Ismerve ''álatalánosítva'' az embereket. Magyaránigazán nem is ismerni őket.. Lenne ilyen is, olyan is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Hát ha érted, akkor nem írtad volna le ide ezt
Az ateista is hisz abban, hogy neki ez így jó. Szóval semmilyen istenben..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Jared
aktív tag
Ugyan már.
''Mindenki hisz valamiben.''Az ateista meg nem hisz semmiben sem (mármint Isteni lényben), nem? Nem feltétlenül amiatt, mert az neki jó lehet.Bocsánat, ha megsértettelek, nem állt szándékomban.Persze gondolom lehet szabad elhatározás is az esetek többségében.
Én hiszek Istenben, de nem tartozom egyik felekezethez sem.
Szerk:Vagy akkor nem vagyok tisztában az ateista fogalommal, ez meglehet.
[Szerkesztve]Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.
-
tildy
nagyúr
please ne írd már az IStent nagy betűvel. Ammellet az isteni tudomásom szerint nem tulajdonnév.... Sosem tudom, hogy most akkor kire érted.
Oké akkor fogalmazok úgy, hogy az ateista nem hisz ''maga fölött álló'' lényben. Ettől függetlenül még hihet abban, hogy pl. nincsenek istenek, az egész csak kitaláció (És még nagyon sokmidnen másban is hihet, ufoktól kezdve szinte akármiben .. Ez nem jelenti azt, hogy ennek ''alárendelné'' magát ). Ez is egyfajta hit.
Sőt hieht abban is, hogy nem hisz semmiben
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Jared
aktív tag
Most már értem.Így egész máshogy fest a dolog.Lehet, hogy keverem a dolgokat, de akkor az ateisták részben taoisták is?Igen a lényeg a hit.
Tulajdonnév, nagybetűvel irandó. A magyartanárom a szájunkba rágta az óráin.
Szerk:Kiváncsi vagyok vajon egy ateista magyartanár nagybetűvel írja-e?Micsoda dilemmák!
[Szerkesztve]Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.
-
cousin333
addikt
Nos, nézzünk egy példázatot:
Isten megígéri egy hívő embernek, hogy másnap személyesen meglátogatja. Az illető természetesen egész álló nap tűkön ül, és percenként az ajtóhoz rohan. De általában nincs ott senki. Egyik alkalommal azonban az utcabeli hajléktalant találja az ajtóban, aki be akar kéredzkedni egy meleg ebédre. Az illető azonban eltessékeli, mondván, hogy most egy nagyon fontos valakit vár. Isten azonban nem jön el a nap folyamán. Másnap imájában szemére veti az Istennek, hogy nem tartotta meg az ígéretét. Erre Isten: ''De hiszen ott voltam! ÉN voltam a hajléktalan!''
Összegezve: Nem feltétlenül csodában nyilvánul meg az isteni kegyelem, hanem látszólag hétköznapi eseményekben. Az már más kérdés, hogy észrevesszük-e. Egy hívő Istennek tulajdonítja, egy ateista nem. De belegondol abba az ateista, hogy ha valóban az ''agya'' gyógyította is meg, az nem-e Istennek köszönhetően történt-e?
Avagy: Bölcsességet kértem, és kihívásokat kaptam, amiket megoldva okosabb lettem... Soha nem azt kaptam, amit kértem, és mindig megkaptam, amire valóban szükségem volt...
A kisbetű, nagybetű szőrszálhasogatást hanyagold már, légy szíves!
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
tildy
nagyúr
Rosszul verte a fejetekbe. Írandó , illetve írható kicsivel is , nagy betűvel általában a bibliai Isten nevét írják..
Cousin: csak azért mondom, mert zavaró. Nagyon zavaró. Nem igazán érthető ugyanis így, hogy konkrétan általánosságban gondol rá, vagy egy konkrét ''személyre'' .
Egyébként hogy válaszoljak is: tökmindegy ki mire fogja. De tényleg.
Ha ettől úgy érzi, hogy neki jobb
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
cousin333
addikt
Akkor te miért írod naggyal? Pláne az első két betűjét .
''az ateista nem hisz ''maga fölött álló'' lényben''
''Ez nem jelenti azt, hogy ennek ''alárendelné'' magát''
Ez enyhén szólva nagyképű és egoista világkép...
''Sőt hieht abban is, hogy nem hisz semmiben''
Ez meg már a szellemi szegénység csalhatatlan jele... No comment!"We spared no expense"
-
tildy
nagyúr
válasz cousin333 #312 üzenetére
Azért mert az ő írására hivatkoztam. (a második véletlen lett nagy)
Azt hogy te mit gondolsz az iylen emberekről az más tészta, de wikipedia szerint :
''Az ateizmus egy vallási, filozófiai és egyéb csoportokat tömörítő gyűjtőfogalom, mely csoportok közös jellemzője az egy vagy több transzcendens lényhez (Isten, istenek, istenségek) tartozó hit hiányának elgondolása, esetleg kifejezetten tagadják a transzcendencia létezését.
A korai ógörög nyelvben az atheos (άθεος) melléknév (ami a theos, isten szóból jöt létre az a- fosztóképzővel) istennélküliséget vagy istenekben való hit nélküliséget jelentett. A szó az i.e. 5. század körül újabb jelentést kapott: istentagadó, istentelen. Cicero átvitte a szót a latin nyelvbe. A szó a korai keresztények és pogányok vitái során terjedt el, akik egymást kölcsönösen ateizmussal vádolták.
[szerkesztés]
Az ateizmus ágai
Az ateizmusnak két fő változata létezik:
A gyenge ateizmus (vagy negatív ateizmus) egyszerűen az isten(ek)ben való hit hiánya. A gyenge ateisták nem jelentik ki, hogy nem léteznek istenek, egy részük érvelése szerint azonban az istenekben való hit létezésük bizonyítatlansága miatt nem indokolt.
Az erős ateizmus az a meggyőződés, miszerint nem léteznek istenek. Az erős ateisták bizonyítottnak érzik az istenek nemlétét. (vagy pozitív ateizmus)
''
Ezzel csak azt akartam megmutatni, hogy az ateista is hihet valamiben. De az nem valamely isten(ek) , vagy Isten.
-
Dalai Láma
őstag
Így van. Az igaz, hogy a középkorban volt pár csúnya húzásuk, és a legfelsőbb szinteken valóban nagyon messze kerültek Istentől. De ez elkezdett a visszájára fordulni, és mára a pápa is visszatért Istenhez. És keményen munkálkodik Istenért. Lásd II. János Pál. Egy ember, aki igazán keresztényi életet élt, ezzel példát mutatva mindannyiunknak. És a papság is teljesen más ma, mint mondjuk 700 éve.
És nyilván, minden, a tiétektől eltérő vallásra kimondjátok, hogy az nem az igazi ágat képviseli, mert az a tiétek. De minden ág ezt gondolja, sőt minden vallás. Ettől vallás, ezt már kifejtették páran. Ilyenkor lehet bizonygatni az embernek az igazát, de mivel főleg hitbeli kérdésekről van szó, ez igencsak nehézkes.
Ezért egy vallás topicban az ilyen kijelentések, mint Viszlát #271-e. Csak arra jó az ilyen, hogy ingerelje vele az adott tanokat vallókat. Semmi másra.''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
cousin333
addikt
Pedig egyszerű: nagy betűvel írva az Egy és Mindenható Istenről van szó (írhatnék Allahot is, de katolikus vagyok és nem teszem). Nem kérdés, hogy kire gondolok. Kis i-vel írva úgy általában valamilyen felsőbb erőre gondolok, vagy pedig sok isten közül egyre. Jalzőként megintcsak kis i (pl.: isteni). [De régen volt nyelvtan...]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Tudom , hogy elírtad a 2. betűt. A válaszomban én is elírtam így egy szót .
Amit írtam, azt tartom. Kiegészítve egy kérdéssel:
''Ezzel csak azt akartam megmutatni, hogy az ateista is hihet valamiben. De az nem valamely isten(ek), vagy Isten.''
Akkor miben? (Csak nehogy azt írd, hogy a sorsban, meg a kjsfdhbjs-kban, mert ezt csakis Isten ''szinonímáiként'' tudom értékelni, ahol csak az Isten szó zavarja az illetőt)."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Dalai Láma #314 üzenetére
Az első felével teljesen egyetértek .
A másodikat kegészíteném azzal, hogy az lenne a következő lépés, hogy a vallások közös pontjait és gyökereit lássuk meg. És ne a különbözőségeket vadásszuk."We spared no expense"
-
Dalai Láma
őstag
válasz cousin333 #317 üzenetére
Ezzel egyet tudok érteni. Még annyit tennék hozzá, hogy a különbözőségeknek is megláthatnánk az értékeit. Vagy legalább tarthatnánk tiszteletben. Ez így sokkal emberibb lenne -keresztényit nem merek már mondani, mert egyesek szerint egy kereszténynek mindegy, milyen életet él, ha elfogadja Istent és Jézust.
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
cousin333
addikt
válasz Dalai Láma #318 üzenetére
Így van. Túl sok a ''keresztény'', és túl kevés az igazi hívő (keresztény) ember .
A különbözőségek arra jók, hogy jobban belegondolhassunk a saját hitünkbe, letörje a szélsőségeket és a káros fanatizmust."We spared no expense"
-
sasa311
veterán
Persze, hogy teljesen más ma, hiszen jelentősen redukálódott mind a gazdasági, mind a politikai hatalmuk mióta az emberek logikusan próbálnak gonolkodni (tisztelet a kivételnek).
cousin:
''Ezzel csak azt akartam megmutatni, hogy az ateista is hihet valamiben. De az nem valamely isten(ek), vagy Isten.''
Mondjuk a józan észben és a materialista világszemléletben, amiben nincs helye csodáknak, varázslatoknak és isteneknek?
szerk: micsoda flametopic
[Szerkesztve]Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
-
kymco
veterán
válasz Dalai Láma #318 üzenetére
A keresztény ember református megfogalmazásban:
Olyan ember, akit Isten ingyen, kegyelemből megmentett, ezért hálából olyan életet szeretne élni, ami tetszik Istennek. Ez így már elfogadható neked is?www.refujvaros.hu
-
Viszlát
addikt
Mondjuk ha megnézed, hogy mire írtam reakcióként, akkor talán jobban tudod értelmezni az okát. Másrészt mint már korábban is kifejtettem, Jézus nem egyházakért halt meg, úgyhogy nem számít semmilyen egyház és gyülekezet, a lényeg az, hogy Te, Gipsz Jakab miként állsz Isten előtt. Nekem vannak megtért katolikus barátaim, akik maradtak az egyházban azért, hogy még több embernek felnyissák a szemét, de felhagytak minden olyan hitgyakorlattal, ami nem biblikus.
Mellesleg éppen a katolikus egyház vallja magát az egyedül üdvözítő, apostoli anyaszentegyháznak, sőt a mostani pápa már felelősséget érez minden vallás minden egyháza miatt"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Dalai Láma
őstag
Igen, így jobban hangzik Főleg az első fele, hogy kegyelemből megmentett. Az, hogy hálából él olyat, az iselfogadható. De ezt valahol belülről érzi az ember, mert úgy lett megalkotva, hogy hajlamos legyen az ilyen életre. Persze emellett ott a bűnre való hajlandóság is. Egyébként a hála is igaz, mert nem lehetünk neki elég hálásak, az a minimum, hogy igyekszünk neki tetsző életet élni. Ha saját fiát is feláldozta értünk.
-
Dalai Láma
őstag
Többször írtál hasonló kijelentéseket, és a megfogalmazásodból is is ez jön le. Pl hogy katolikus volt, de megtért, meg hasonlók. Ezek bizony sértők erre a vallásra nézve. Egy vallás topicban pedig főleg provokatívan hatnak. Ugyanígy lehetne közelíteni minden valláshoz is, ahhoz is, amit te gondolsz, hogy helyes út. És mivel nem tudjuk, maximum hisszük, hogy mi az igazság, így az ilyen kijelentéseknek nem sok értelme van.
-
Viszlát
addikt
válasz Dalai Láma #326 üzenetére
Jézus az igazság Neked provokatív, van akinek pedig komoly információ tartalommal bír. Mindenesetre azt ne gondold, hogy az a célom, hogy bárkit megbántsak vagy provokáljak.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Dalai Láma
őstag
Remélem hogy nem direkt csinálod. De ugye tudod, hogy nem arról beszélek, amit most te írtál. Jézust nem vonom kétségbe, még ha most próbálod is így beállítani a dolgot. De szerintem te is tudod. De ezt most ne folytassuk, inkább térjünk vissza értelmesebb vizekre És örülok, hogy nem célod a provokáció.
-
cousin333
addikt
''Persze, hogy teljesen más ma, hiszen jelentősen redukálódott mind a gazdasági, mind a politikai hatalmuk mióta az emberek logikusan próbálnak gondolkodni''
Úgy gondolod, hogy az emberiség fejlődött szellemi téren? Valóban tapasztalható, hogy az eleve létező világból az ember egyre több mindent ért meg, és a tapasztalt törvényszerűségek alapján képes alakítani bizonyos dolgokat. Azonban amit te ''fejlődésként'', logikusabb gondolkodásként értékelsz, az a szememben jórészt csupán egy újabb Ádám-Éva vs. kígyó történet. Kezdetben az ember harmóniában élt a környezetével De azzal, hogy egyre több mindent fedezett fel, egyre egoistább, öntudatosabb lett. Ez azzal járt, hogy kezdte elhinni: ő a legfontosabb földi elem, aki önállóan, isten(ek) nélkül is nagyszerűen elvan. Pont, mint a bibliai történeteben, Istennek képzeli magát (''Olyan leszel, mint az Isten.''), és nem tetszik neki, hogy el kellene fogadnia egy nála nagyobb, felsőbb hatalmat. Ez pedig nem más, mint az önös érdekek előtérbe helyezése (''L'Oreal - mert megérdemlem!''). Úgy kezdtünk el gondolkodni, hogy minek Isten, én teljesen a magam ura vagyok. Ez pedig nyilvánvalóan együtt jár azzal, hogyha nem kell (=? nincs) Isten, akkor nem kellenek az ő papjai, és egyháza(i) sem. De legkevésbé az előírásai és törvényei (=? megkötései). Már csak azért sem, mert azok folyton emlékeztetik őket arra, hogy nem ők a legfőbb lények.
Egy ''felvilágosult'' társaságban egyszer a résztvevők hangosan szidták Istent és az ő parancsait. Egy hívő is volt köztük, azt mondta: ''Valljátok be, sokkal könnyebb lenne hinni, ha nem lenne a 7. parancsolat (''Ne paráználkodj!''). Erre nagy csönd lett...).
Holott mi az , amit ma tudunk? Megismertük a meglévő világot, kiismertük a törvényszerűségeit. Az igaz, hogy tudásunk finoman szólva is töredékes, de ez mellékes, nagylelkűen megelőlegezem azt, hogy egyszer mindent megismerünk világunkból. Sok mindenre képesek vagyunk és lehetünk (klónozás, világűr meghódítása, 200 éves várható életkor...), de akkor sem tudjuk áthágni a világ alapvető törvényszerűségei. Mindig lesznek korlátaink. Az sem véletlen, hogy az általad dicsért ''logikusság'' úttörői közül jó néhány ember mélyen vallásos volt, vagy istenhívő (pl. Newton, Heisenberg, még Einstein is valamelyest). Tették mindezt az új ismereteik birtokában. Én úgy élek meg egy új felfedezést, áttörést, mint Isten csodálatos világa újabb titkának megismerését, és nem mint Isten ''hatalmának'' az újabb csökkenését. Annál is inkább, mert az új ismeretek általában csak még több kérdőjelet szülnek.
A folyamatok másik mozgatója az pontosan az a tény, hogy az egyház hatalma bizonyos korokban túlzott volt és nem szolgálta a hitéletet. Tulajdonképpen ezen eseteknél is az emberi önzést figyelhetjük meg (pl. minél több pénz gyűjtése -> búcsúcédulák). A kezdeti keresztény közösségek sokkal jobban megélték a hitet, ahogy - úgy vélem - a ma egyháza(i) is jó úton jár(nak). Persze a hívők száma között nagyságrendi eltérés van, ami lehetetlenné teszi az akkori egyházszervezet megtartását.
''Mondjuk a józan észben és a materialista világszemléletben, amiben nincs helye csodáknak, varázslatoknak és isteneknek?''
És ez neked/nekik elég? Mert nekem nagyon kevés. A materialista világkép egyetlen lényeges és alapvető kérdésre sem tud válaszolni. Meg tudja mondani, hogy hogyan hat a gravitáció de azt nem, hogy miért (egy két ok-okozati viszonyt le tud vezetni, de egy ponton elfogy a tudománya). Nem tud arra sem válaszolni, hogy egyáltalán honnan származik maga az anyag (lásd anyagmegmaradás törvénye). Hogyan alakulhatott ki elképesztően komplex világunk pusztán a holt anyagból. Sőt, azt sem, hogy maga az ember egyáltalán miért töpreng el ezeken a kérdéseken. Nem tartod azt sem furcsának, hogy a mai sok ''logikusan gondolkodó'' embertársad, akivel sikerült meggyűlöltetni az egyházakat, miért keres mégis folyton transzcendens irányokat a babonától, szektáktól kezdve a Feng-Shui-n át a lélekvándorlásig (és akkor itt csak a nyugati embert néztem, akitől például az utóbbiak alapvetően messze állnak, és új dolgoknak számítanak).
Egyszóval a materialista/ateista világképet alapvetően homokba dugott struccfejként látom. Amit látok és meg tudok magyarázni, az létezik. És mindez társul önnön tudásunk istenítésével (példa kicsiben: ''A nyugati ember kineveti a sámánokat, akik dobolással akarják elűzni a gonosz szellemeket, közben pedig dudálással próbálják szétoszlatni a közlekedési dugókat'').
''...mióta az emberek logikusan próbálnak gondolkodni (tisztelet a kivételnek).'' <-> micsoda flametopic
Na vajon miért/ki miatt?
-
Dalai Láma
őstag
válasz cousin333 #329 üzenetére
Szerencsére mindig vannak kivételek. fontos megismernünk a világunkat, de azt kellő alázattal és körültekintéssel kel lvégeznünk. És igyekeznünk kell nem visszaélni vele, hanem lehetőleg alkotni. A korlátainkon nem fogunk túl lépni, mert nem vagyunk istenek. Erre csak Isten képes. Mi alá vagyunk rendelve a fizika törvényeinek, és ezen nem tudunk változtatni. Ha mégis úgy tűnik, az csak azért lehet, mert még nem ismerjük elég jól a törvényeket, amiknek alá vagyunk rendelve.
De azt sem kétlem, hogy az emberiség fejlődése Isten munkálkodásának eredménye. Isten célja nem az volt, hogy megragadjunk az őskorban. Sajnos az ember néha letér a helyes útról, és ilyenkor sikerül visszavetnie önmagát ebben a fejlődésben. Aztán kezdi előlről. A fejlődés célját és okát sem látjuk, nagyon sok miértre ne mis fogunk tdni választ kapni. Amire meg tudunk, arra keresni is kell a választ, hiszen Isten ezért hagyta nyitva számunkra az ajtót. Amit nem akar, hogy tudjunk, azt nem is fogjuk,''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
sasa311
veterán
válasz cousin333 #329 üzenetére
Igen, úgy gondolom, hogy az emberiség fejlődött. Az, hogy egy önző egoista a saját környezetét pusztító faj, az egy dolog. Nincs sok köze se istenhez, se semmi máshoz. A középkorban pont ugyan így pusztítottunk mindent, csak annyi volt a különbség, hogy fejszével nehezebb erdőt irtani, mint láncfűrésszel és munkagéppel.
Már-már azt hittem valamire ki akarsz lyukadni majd azzal, hogy tudomány így, tudomány úgy. De mikor a végére értem nagyon sántított a dolog. Azzal próbálod megbuktatni a tudományos fejlődést, hogy még nem tudunk mindenről mindent? És mivel még nem tudjuk, hogy az első protonokból, neutronokból és elektronokból hogy lett egy atom, ezért az csak és kizárólag egy isteni csoda lehetett?
Régen szentül hitte mindenki, hogy a föld lapos.. Mostmár tudjuk, hogy tojás alakú. Minden csak idő kérdése.
Furcsa, hogy felhoztad a 10 parancsolatotból a 7.-ek. Ezt sem értettem sose, hogy a korai egyházvezetők miért tartották olyan fontosnak, egyáltalán minek tettek bele egy ilyen ''prűd'' dolgot a legfőbb törvényükbe. Lévén Konstantinusz maga is római volt, ahol aztán megvolt minden, ami az orgiákhoz kellet..
Félreértés ne essék, én nem ezért nem vagyok vallásos.
Amit a végefelé felhozol, hogy sokan miért Fen-Shuiznak meg miért járnak lélekvándoró szektákba nem tudom. Nekem ilyen még meg se fordult a fejembe.
Ja és amiben összefoglaltad az írásod:
Amit látok és meg tudok magyarázni, az létezik.
Azért ez nem egészen így van.
Én inkább úgy mondanám, hogy amit látok(vagy bármilyen módon érzékelek) azt megpróbálom megmagyarázni logikusan, a természet törvényei alapján. Ha sikerül nagy az öröm ha nem, akkor csak idő kérdése, hogy másnak sikerüljön.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
AnTomySm
tag
A föld lapos dologról jut eszembe, hogy egyszer hallottam egy jó gondolatot:
Ézs 18,3. Föld kerekségének minden lakói és földnek lakosai meglássátok, mikor a hegyeken zászló emelkedik, és halgassatok, ha kürt szól!
Most ebből csak arra akarok utalni, hogy ez az ige amely időszámításunk elött lett papírra vetve, kerek földről beszél. Holott ha jól tudom amikor európából elindultak hajón felfedezőutakra, akkor még laposnak vélték a földet. Azért ez érdekes Kinek mi a véleménye erről? -
cousin333
addikt
Az első bekezdés második felével - sajnos - egyet kell értenem.
Szerintem sikerült kilyukadnom, legfeljebb elsikkadtál felette. Azt mondtam, hogy nem tudunk mindenről mindent, de megelőlegeztem az is, hogy ez majd elmúlik (bár azt is írtam, hogy 1 válasz 10 kérdést generál). Ugyanakkor nem azt írtam, hogy a protonból és neutronból hogyan lett atom kérdése (ami, amennyire én tudom, már meg lett válaszolva) csak isteni csoda lehet, és mi nem válaszolhatjuk meg. Hanem azt, hogy: 1. Nem tudjuk, és nem is fogjuk tudni, hogy a proton és a neutron miért pont gy viselkedik, ahogy (na jó konkrétan ezt tudni fogjuk, de akármilyen mélyre ásunk kell lennie tudományosan gondolkodva egy vagy több alap építőelemnek, aminek a viselkedését megérthetjük, de meg már nem magyarázhatjuk), 2. Nem tudjuk, hogy a semmiből hogyan jöttek létre a protonok illetve azok építőelemei, azaz a semmiből az anyag (mert azt - megint csak tudományos alapon - nem lehet hinni, hogy az anyag öröktől fogva létezik).
Azért a 7. parancsot hoztam fel, mert az általam hallott történetben az szerepelt, és valóban ezt tartom az ellenszenv egyik okának.
''Amit a vége felé felhozol, hogy sokan miért Fen-Shuiznak meg miért járnak lélekvándorló szektákba nem tudom. Nekem ilyen még meg se fordult a fejembe.''
Ez már 1 (azaz egy) egész ember, nagy eredmény ez, valóban. Nem kételkedem abban, hogy te, esetleg még nem kevesen ezt a véleményt osztják, de mondjuk nézd meg, hogy globálisan hányan hisznek valamilyen ''földöntúli'' jelenségben és úgy viszonyíts.
''Én inkább úgy mondanám, hogy amit látok(vagy bármilyen módon érzékelek) azt megpróbálom megmagyarázni logikusan, a természet törvényei alapján. Ha sikerül nagy az öröm ha nem, akkor csak idő kérdése, hogy másnak sikerüljön.''
Ez elég árulkodóra sikeredett kijelentés. A kulcsszó a természet törvényei alapján. Esetleg elmagyaráznád, hogy a természet törvényeit hogyan magyarázod meg tudományosan? Természetesen úgy gondoltam, hogy tetszőleges mélységig, hogy ne legyen kételyem. A hiányokra ott van a transzcendens világ, azaz számomra Isten. Nevezheted te ezt egyszerűsítésnek és a probléma megkerülésének, én viszont a probléma egyetlen értelmes és lehetséges (valamint tökéletes) megoldásának látom..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Dalai Láma #335 üzenetére
Gagarin meg nem járt az űrben .
Nem értem, mi itt a gond. Arról nem is beszélve, hogy a próféta nyilván nem magyarul írta, amit, azaz le is kellett fordítani. Na meg aztán, amit írtam, az még a Biblia szó szerint vételével is megállja a helyét, azaz, hogy ez tulajdonképpen nem bizonyítsemmit.
Ami igazán szomorú, hogy AnTomySm elvette tőlem a 333-as hsz-t
-
cousin333
addikt
válasz Dalai Láma #331 üzenetére
Valóban, az Isten felé törekvés illetve az Isten-szeretet része az is, hogy meg akarjuk ismerni az általa teremtett világot. Mint ahogyan pl. a gyermekünk rajzát sem azért nézzük meg, mert az akkora egy műalkotás, hanem mert szeretjük, és kíváncsiak vagyunk rá, és ezzel is megtiszteljük. Ellenben Isten világa még kifejezetten szép is.
"We spared no expense"
-
kymco
veterán
válasz Dalai Láma #325 üzenetére
Az újjászületett ember igénye, hogy engedelmeskedjen annak, akit megismert a megtérésekor. Nem lesz már olyan izletes sohasem a ''tiltott gyümölcs'' annak, aki megélte Isten személyes szeretetét......
Egyébként én is református voltam anno, majd megtértem.... Most református egyházban élek református keresztényként....www.refujvaros.hu
-
Dalai Láma
őstag
Most akkor mi voltál, és mi lettél? Reformátusból reformátusba? Képzavar, vagy információhiány. Kérlek segíts feloldani.
Az biztos, hogy ha valaki Istent ismerve bűnt követ el, akkor jobban igyekszik megbánni azt, mert tudja, hogy van egy felső kontroll. És mert látja, hogy a jó út a jó, már magától is megbánja a bűnt, nem csak Istenfélése miatt. Mert tudja, hogy ezek a törvények nem csak a túlvilágra kerülésben segítenek, hanem itt a Földön is az együtt élésben.''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
kymco
veterán
válasz Dalai Láma #340 üzenetére
Attól, hogy egy ember egy gyülekezethez tartozónak képzeli magát, még nem biztos, hogy ismeri Jézus Krisztust.... Más dolog a kettő, és bár a Krisztushoz tartozás közösségbe viszi az ember, de fordítva már egyáltalán nem törvényszerű a dolog.
Ennlél szerintem kevésbé misztikusan is lehet értelmezni a második bekezdésedet.
Ha szeretsz valakit, akkor igyekszel a kedvébe járni. Ha bízol valakiben, komolyan veszed, amit mond...www.refujvaros.hu
-
-
tildy
nagyúr
-
emitter
őstag
és az ''örökké éljen'' az a földi életre vonatkozott, vagy az azutánira?
(gondolom előbbi)
MOD: ja, az igehely
''Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson az élet fájáról is, hogy egyék, és örökké éljen, kiűzte az ÚRisten az Éden kertjéből, hogy művelje a földet, amelyből vétetett.''
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
A horoszkópok.
Nem hiszek bennük, én a sorsomban hiszek. Abban, hogy semmi nincs ok nélkül.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Hát ha Isten ezt kimondja, akkor azt hiszem , hogy jobb is hogy másfele indultam el. Nem jósolgatok, nem horoszkópozom ,csupán megérzéseim vanank, amik általában be is jönnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest