- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
spammer #20296 üzenetére
Hopp, akkor azt én írtam rosszul
Az a baj amúgy, hogy itt neki a 14.04 kernelében akad össze valami.@szetcsuszott : Próbálj már fel egy 14.10, ha abban újabb kernel van... Erre a wifi kártyára panaszkodtak Lenovo gépeken is, én is onnan szedtem az ötletet.
Esetleg lehetne egy 13.10 feltenni.
Különben el kell keserítselek, én most win alól vagyok, mert egy tabletet kellett mókolni, de elegem van, tetű, nem hsizi el, hogy a 0 az 0, és altot nyom helyette, és ilyesmik.
Haver új gépén win8 játékok alatt 2 egérkurzor van. -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20301 üzenetére
kihúztam a kábelt és semmi. ha rámegyek jobbra fenn a kapcsolatokat jelző kis ikonra és legördítem, a wi-fi hálózatok felirat sötét, és nem is dobja fel a szomszédaimét sem.. mit kellene csinálnom?
lejjebb a hálózat bekapcsolása és a wifi bekapcsolása szövegek fehérek és ki vannak pipálva.. -
szetcsuszott
aktív tag
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20296 üzenetére
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ sudo rmmod rtl8723be && sudo modprobe rtl8723be[sudo] password for doman:
rmmod: ERROR: Module rtl8723be is not currently loaded
most arra gondoltam visszateszem a 12.04-et, és megpróbálok a driverekkel variálni, hátha nem fagynának a videók..mással nem volt bajom, de ez a 14.04...ez felb@sz. -
-
morfondír
csendes tag
válasz
spammer #20172 üzenetére
Ez Windowsos program!! Hitem tiltja Billie Gates ördögi termékeinek a használatát! Mikor megláttam a sátáni "EXE "- jelet, éreztem a Sötétség hullámát.. .-) Komolyra fordítva : nem nagyon van alkalmam vinfosos gépet használni, de kedvem sincs hozzá. Más megoldás esetleg? Mi lehet a probléma?
-
szundybence
aktív tag
válasz
spammer #20139 üzenetére
mert kb. 0 az esélye
Ez nem így van, de persze nem vitatkozom. Ez nem az a hely, ahol ezen kellene vitatkozni. De az sem, hol ilyen fennhéjázó szöveget csak úgy be lehetne lökni.
Na-mindegy, rejtélyes az biztos, de nem agyalok rajta sokat. Nincs annyi időm, hogy ilyenekkel foglalkozzam. Csak mint érdekességet mondtam el nektek.
-
spammer
veterán
válasz
spammer #19769 üzenetére
sleep.d script témához kis fejlemény: az én rendszeremben lesz a bug, másik gépen 12.04 (eOS Luna) alatt minden probléma nélkül azonnal ment a scriptelt hdparm is, fájl kreálás is ébresztéskor. Szóval legalább most már tudom, hogy hiába szórakoztam annyit vele, nem a scriptekkel volt a gond.
-
válasz
spammer #19771 üzenetére
Ez csak egy egyszerű, háttérben futó (mint egy démon) folyamat. Tulajdonképpen egy végtelen while ciklus ami 30 másodpercenként ellenőrzi a disabled állapotot, és ha nem az van, akkor beállítja. A /dev/null azért kell, hogy ne írogasson sehova. De ettől függetlenül még lehetne rajta szépíteni, mert ha a megadott eszköz nem elérhető, akkor bizony jönnek a hibaüzenetek. Tehát pl. így kicsit jobb lenne:
[ -b $dev ] && ($(hdparm -I $dev | grep "level: disabled" >/dev/null) || hdparm -B 255 $dev >/dev/null)
-
-
válasz
spammer #19761 üzenetére
Én a Lemezek nevű alkalmazást használom (Ubuntu alatt az alaptelepítés része), bár azt nem tudom, hogy működik-e felfüggesztéssel is. De gyanítom, mivel egyébként teljesen automatikus, csak egyszer kell beállítani és utána megjegyzi az eszközt (/etc/udisks2/eszköz.conf). Szóval ezt tudom javasolni neked is egy próbára.
A te szkriptedben nyilván ott a gond, hogy rendszergazdai jog kell a parancshoz, amihez a sudo jelszót kérne, de nincs ki/mi beírja neki. A hdparm nem grafikus alkalmazás, kb. az összes többi sor jelentéktelen (felesleges). A parancs lefutásához a sudo-t kell úgy konfigurálnod, hogy ne kérjen hozzá (kifejezetten ehhez a parancshoz) jelszót. -
válasz
spammer #19629 üzenetére
Én írtam is ezt a lehetőséget
A Mindigtv-s tunert így is használom. Be kell hangolni, csinál egy csatornalistát, és azt odaadni a vlc-nek, vagy más médialejátszónak.
VLC nekem úgy indul, hogy nincs felület, csak egy keretes ablak, jobb kattra van menü, lejátszólista, abban vannak a csatornák.
Erre lehet .desktop-ot csinálni, de KDE alatt én inkább egy menübejegyzést alkottam, így onnan indul. -
jimmy399
senior tag
válasz
spammer #19362 üzenetére
Hello!
Én is viszonylag sokat használtam Transmission-t, de volt végül egy fura bug benne, ami miatt kukáztam. Az volt a bug, hogy, letöltött mindent 100%-ban, DE aztán visszaugrott 99,9%-ra egy idő múlva és lemez hibát jelzett és természetesen nem seedelt így hiába ment a gép napokat egyben, nem vettem észre hogy ezt csinálja a program... Feleslegesen ment a gép.
Túrtam a netet írták, hogy jaja van ez a hiba, hibás diszk meg miegyébb, de sehogy sem sikerült megoldani, így leszedtem és feltettem a Deluge-t... Azóta hiba nélkül megy a töltés és seedelés
-
törölt tag
válasz
spammer #19362 üzenetére
n00n-nak is:
szerintem nincs baj a sebességgel. Az ugrálás relatív, gondolom, a ténylegesen átcsúszó csomagmennyiségek változnak. Nézd meg olyan alkalmazásban, ahol szintén van hálózati forgalom mennyiség figyelés. Nálam a Rendszerfigyelőben vagy pl. a conky-ban stabilan egy sebességet mutat a forgalom, míg a Transmission-ben ugyanúgy ugrál, mint nálatok. Gondolom, más a mintavételezés vagy az átlagolás, vagy akármi más. -
gyulank
addikt
válasz
spammer #19341 üzenetére
Így reinstallal is Hiba http://downloads.sourceforge.net/corefonts/arial32.exe
Időtúllépés miatt nem lehet kapcsolódni a következőhöz: skylink.dl.sourceforge.net: 80 (109.230.212.53)
E: Sikertelen letöltés: http://downloads.sourceforge.net/corefonts/arial32.exe Időtúllépés miatt nem lehet kapcsolódni a következőhöz: skylink.dl.sourceforge.net: 80 (109.230.212.53)E: Download Failed
Van fenn wine, gondolom az akarja telepíteni. Vagy nem tudom mi akarja, azt sem tudom, mit tartalmaznak ezek, de akkor ezt lehetetlen telepíteni, csak eltávolítani lehet? -
szundybence
aktív tag
válasz
spammer #18635 üzenetére
"Kell-e szívni 64bit miatt programokkal, extra telepítésekkel, nem induló cuccokkal?"
Igen, néha kell. Nekem volt hozzá szerencsém a Xubuntu 14.04.1 LTS Desktop 64-bit telepítésekor. Kapásból nem ismerte fel az alaplapi Realtek hálókártyámat, úgyhogy az internetnek kapásból lőttel. De ez még semmi, egerem sem volt. Szóval Reset-gomb és gyalu.
-
válasz
spammer #18635 üzenetére
Ha egyáltalán kompatibilis (az Intel előszeretettel tiltotta az olcsóbb procikban régebben), és kilátásban van a memóriafejlesztés (ami miatt még bőven jó a 32-bites is, hiszen alapértelmezett a PAE kernel), akkor megfontolandó lehet a 64-bites, igen. Szoftveresen nem kell szívni vele, sőt, a 64-bites telepítőkép az ajánlott már hivatalosan is. Nem beszélve arról, hogy lassan be is szüntetik a 32-bites kiadásokat az Ubuntunál.
De általánosan még mindig igaz az, hogy a 64-bites programok kicsit nagyobbak, több helyet foglalnak el a RAM-ban, valamint még mindig van olyan zárt program amiből nincs 64-bites változat, ezért egy-egy library-ből (mint függőségek) 32-bitest is telepíteni kell (még több helyet foglalnak). -
n00n
őstag
-
Janos_
csendes tag
válasz
spammer #11530 üzenetére
ez megoldodott, viszont ujabb problémám van:
particionálásnál az van, hogy adok 25 gigát rendszernek / ext4
aztán adok 470gigát a fájloknak /home ext4
+ 5 giga swap, ekkor marad 109 mb szabad terület, de kiir valami ilyesmit, hogy 35mb kell valami 'EFI boot"nak, de ezt meg már nemtudom hogyan kell beállítani. -
válasz
spammer #11181 üzenetére
Mármint pontosan milyen ikonokra gondolsz? Az oldalsávra alapból kihelyezett alkalmazásoknak vagy a használt téma ad ikont, vagy ha nem tartalmaz valamihez akkor van nekik sajátja, amit a fejlesztője biztosít. De mindegyik megtalálható a /usr/share/icons könyvtár alatt, megfelelően besorolva.
-
gery2123
őstag
válasz
spammer #11075 üzenetére
Nem csak kép alapján. Én a hétvégén raktam fel és nem tudok tőle szabadulni. Mondjuk én az ikonokkal nem foglalkoztam, mert tetszik az alap.
Most teszteltem még egyszer a Linux Mint 15-öt. De amennyire nem szerettem a Unity-t annyira megkedveltem. A Mint mellet számomra a kevesebb erőforrás szól csak. Egyenlőre maradok az Ubuntu-nál
-
Focke-Wulf
csendes tag
válasz
spammer #11042 üzenetére
Nos, nem nagy baj, végül is, ha eltűnik minden változtatás. Skype nélkül is kibírom, lehet használni a gmail csetet. A jelszót is be tudom írni minden egyes alkalommal, de azért megfontolandó normálisan feltenni.
Ha normálisan felteszem, akkor is ráférne egy 2 gigás pendrive-ra?
Nem tudom menne-e újabb. Az, hogy a laptopom 2005 körül készült indokolja, hogy újabb ne menjen? Mert a 12.04 nonpae nem fut, és a 12.10 se. Ubuntu-t véletlenszerűen választottam ki, a többivel mi a tapasztalatotok?
Azt a perzisztens módot hogyan kell bekapcsolni? -
BoB
veterán
válasz
spammer #10320 üzenetére
Wine alatt fut az office, lehet úgy oldják meg.
https://wiki.archlinux.org/index.php/Wine#Installing_Microsoft_Office
-
-
-
spammer
veterán
válasz
spammer #10129 üzenetére
fwcutter fent, additional driverben apply, restart, wifi nincs, additional driverben sincs semmi.
sudo apt-get install firmware-b43-installer, restart, wifi továbbra sincs, additional driverben sincs semmi.Hát azért nem gondoltam volna, hogy egy wifivel ennyit kell szívni
szerk: BCM4311, Lubuntu 13.04 32bit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Gitáros topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest