- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
legendary
tag
Hi mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Samsung SyncMaster 943N típusú monitorom és linux alatt csak 1024x768-as felbontást tudok beállítani a natív 1280x1024-helyett.
Ha valakinek lenne valami megoldása hogy hogyan tudnám a natív (1280x1024) felbontást beállítani azt megköszönném. -
legendary
tag
válasz
ubyegon2 #19353 üzenetére
Nem sikerült a telepítés.
W: Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/tsvetko.tsvetkov/trusty-backports/ubuntu/dists/utopic/main/binary-amd64/Packages 404 Not Found
W: Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/tsvetko.tsvetkov/trusty-backports/ubuntu/dists/utopic/main/binary-i386/Packages 404 Not Found
E: Néhány indexfájlt nem sikerült letölteni. Figyelmen kívül lettek hagyva, vagy régebbiek lettek felhasználva.
E: Ez a csomag nem található: mintstick
-
legendary
tag
Üdv Mindenki!
A következő problémával kérném a segítségeteket. Ubuntu 14.10 alapú rendszereknél (jelenleg Lubuntu 14.10 64 bit van) nem tudok bootolható pendrive-ot készíteni. Sem az alap indítólemez készítővel, sem unetbootin-al. Az image-fájlt gond nélkül kiírja de bootolásnál a következő hibaüzenet fogad: "Failed to load COM32 file Menu.c32"
Többféle linux image-t is próbáltam kiírni, egyikkel sem jó. Szeretnék Linux Mint-et telepíteni de így nem tudok, mert nem tudom kiírni pendrive-ra. CD/DVD olvasóm pedig nincs.
Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni. -
legendary
tag
válasz
tothjozsi96 #18269 üzenetére
Te lemezről vagy pendrive-ról telepítetted? Ha pendrive-ról, akkor azt mivel csináltad meg? Nekem ott van a gond, hogy a pendriveról nem tud bootolni valamiért.
-
legendary
tag
válasz
tothjozsi96 #18263 üzenetére
Pedig valami változott, mert a 14.04-ből tudok bootolható pendrive-ot csinálni, a 14.10-ből meg nem. 14.10-ből ubuntu-ból se és xubuntu-ból se. az indítólemez készítő gond nélkül megcsinálja, csak mikor bootolnék róla akkor ír ki valami hibát. talán valamit nem talál, nem emlékszem pontosan mi volt a gond.
-
legendary
tag
válasz
tothjozsi96 #18259 üzenetére
Egyébként mi változott ilyen téren az új ubuntuba, mert a régiekkel semmi baj nincs bámikor tökéletes bootolható pendrive-ot készít?
-
legendary
tag
válasz
tothjozsi96 #18255 üzenetére
Hi, Linuxos program kellene
-
legendary
tag
Hello!
Meg tudja valaki mondani hogy az új ubuntu 14.10 telepítőt hogy tudom kiírni usb pendrivra? Ha úgy csinálom mint a 14.04-et az ubuntu indítólemez készítőjével, akkor nem boot-ol be a pendrive-ról. Elég régi, hagyományos bios-os gépem van. Előre is kösz a segítséget. -
legendary
tag
Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki mondani hogy Ubuntu 14.04 alatt a GOG.com hol tárolja a játékmentéseket?
A játékok a "/opt/GOG Games" mappában vannak, de én ott nem láttam a játék mentéseket. Előre is köszi, ha valaki tud segíteni. -
legendary
tag
Üdv mindenkinek!
Nekem Kubuntu 13.10 volt a gépen és soha nem jött hozzá egy frissítés/javítás se, nem úgy mint az ubuntuban. A szoftverközpontjában a programokra érkeztek frissítések, de azt onnan manuálisan kellett telepíteni, nem önállóan értesített róluk. A frissítéskezelő egyszer se értesített hogy új frissítések érhetőek el. Érdeklődnék, hogy ez a kde sajátossága vagy nálam volt valami gubanc? -
legendary
tag
Hi mindenki!
Meg tudja valaki mondani hogy Ubuntu 13.10 64 bit-ben a szoftver központban miért nincs benne a steam?
Nem szeretek külön forrásból telepíteni de nekem a steam fontos lenne. Az előző verziókban, 12.04 és 13.04-ben simán telepíthető volt a szoftver központból. Előre is köszi a választ. -
legendary
tag
válasz
Neil Watts #11643 üzenetére
Kösz. A radeonok Ubuntuval akkor teljesen felejtősek?
Eddig csak integrált intelt használtam, de egy játék miatt kellene az erősebb vga. -
legendary
tag
Hi mindenki!
Az lenne a kérdésem hogy milyen új vga-t érdemes venni Ubuntus gépbe ami olyan max 12k -ba kerül és passzív hűtésű? Jelenleg egy nvidia 8600 GT van de az aktív hűtése nagyon idegesít ezért mindenképpen cserélném. Tehát minimum ilyen teljesítményű legyen az új vga is. -
legendary
tag
Hello mindenki!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémára:
Ubuntu 12.04 LTS-ben a frissítéskezelőben a következő frissítésre=> on-line manual pager (man db) azt a hibát írja hogy, "Nem megbízható csomagok telepítését igényli." "A művelet nem hitelesített forrásokból származó csomagok telepítését igényli."
Csak egy bezárás gomb van, amire nem történik meg a frissítés. Gondolom valami egyszerű probléma lehet, de kezdő vagyok a linux világábanÖrülnék ha tudnátok segíteni.
-
legendary
tag
Helló Mindenki!
Az lenne a kérdésem hogy Ubuntu/Lubuntu -hoz tudtok-e egy Irfanview tudásával rendelkező programot javasolni?
Kösz a segítséget. -
legendary
tag
Üdv Mindenki!
Valaki tud valamit a Lubuntu 12.04.1-ről? Miért nem jelent még meg?
Illetve nekem az alap Ubuntu 12.04-el olyan problémám volt, hogy ha feltettem az nvidia zárt drivert akkor mindig 60 Hz-en futtatta a monitort és ha át is állítottam 85-re, restart után mindig visszaállt 60 Hz-re. Egyetlen előző ubi verzióval se volt még ilyen gondom, mindig alapból 85 Hz-en futatta. Kérdésem az lenne hogy más tapasztalt-e ilyet és hogy az új Ubuntu 12.04.1-ben megszűnt-e már ez a hiba? -
legendary
tag
Hi Mindenki!
Az új ubival, ha felteszem az nvidia zárt drivert, akkor újraindítás után mindig 60Hz-en futatja a monitort. Hiába állítom be 85 Hz-re és mentem el, restart után mindig 60 Hz-en megy. Ami baj, mert crt monitorom vanVGA egy Geforce 8600 GT. Az előző Ubuntukkal sose volt ilyen gond, alapból 85 Hz-en futatta a monitort, nem kellett semmit se állítgatni.
Valami ötlet hogy ezt hogy tudnám megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- Asztalos klub
- Bestbuy játékok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged