- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Ha live módban nem megy a WiFi a laptopon, akkor gondolom teljes telepítés után sem fog menni...
A laposban Dell Wireless WLAN 1379 minicard van.
Esetleg, utólag lehet hozzá drivert telepíteni? -
gzbotii
nagyúr
elementsry OS van innen valakinek tapasztalata?
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok
Az Ubuntu kepes kezelni az express cacheet? (Az a bizosnyos 8-32GB SSHD amit utobbi idoben a laptopokba raknak)
-
gzbotii
nagyúr
13.10 alatt nincs olyan opcio, hogy elrejteni az inditot? 12.04ben volt meg tudtommal..
Foleg bongeszoben zavaro. -
gzbotii
nagyúr
Melyik a leg eroforras-takarekosabb bongeszo Ubuntura?
Egy netbookra kellene, szovaltescoa legkisebb is szamit -
-
gzbotii
nagyúr
PowerISo-val kiirtam a Lubuntu 12.04 alternate i386 verziót CD-re és akartam installálni.
Ezt irta ki:graphics initialization failed
Error setting up gfxboot
boot: _HW: Intle Celeron M 520 1.6Ghz, 1GB RAM, alaplap videokártya
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Rimuru #10169 üzenetére
Itt nem a rendszer sebességével van baj, igazából. Régebb, mig a laptop az enyém volt, nem volt semmi gond, Win7 -el használtam, HD filmeket is vitte BS/MPC lejátszókkal. Gyengébb játékok is mentek (CoD1, Rome TW) majd rendszer módositás nélkül, hatalmasatt lassult az egész. 480p YouTube videok megfektetik már... Filmekből is csak a gyengébb felbontásúakkal birkózik meg...
Ez után, mivel HDD-re gyanakodtam (hogy a végét járja, az a ludas) volt cserélve, Win is cserélve, érdeklődtem eleget, volt "szerviznél". Semmi. Állitólag a proci haldoklik...És mivel én 2 hónapig UK-ben leszek, inkább raknék valami gyengébb rendszerigényű OS-t, amivel valószinübb, hogy túléli a gép.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Rimuru #10166 üzenetére
Az a gáz, hogy apum idősebb korosztályt képviseli, nekik nehéz megtanulni a dolgokat, váltani később még nehezebb.
Egy hónapja álltam át Win7 alatt Chrome-ról Opera-ra, most avval elvan, a speeddial az ami inkább kell neki...Akkor milyen böngészőt ajánlasz Lubuntu alá?
Valamint az Opera mennyire megy jól ott, ezért megéri átváltani Win7 - Lubuntura?
-
gzbotii
nagyúr
Lubuntu mennyivel használ kevesebb erőforrást mint az Ubuntu? Tehát érezhető a különbség?
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Gyengébb vasra, az Ubuntu 12.04 vagy a legújabbat ajálnjátok?
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Valaki probalt/tudott Win8 mellet Ubuntu 12.10-et felrakni? En probaltam, am az installalas inditasa utan egyszerun csak a Win8 bootolt be.
Kicsit utanna neztem, es ezt talatam. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Azt tudom, hogy mas fajlrendszerbe kellen fomrazni Ubuntuna a merevlemezt, ha gyorsabb mukodesre szeretenm birni (EXT4 ha jol remlik). A kerdes, hogy jelenleg Win8 van fent, e helyet menne legalabb ideiglensen Ubuntu, mint egyetlen rendszer..
Egy hard van a gepemben, 2 particiora osztva. A C-t at tudom formazni anelkul, hogy a D:-hez hozzanyulnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Xbox Series X|S
- Béta iOS-t használók topikja
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- ASUS ROG Ally
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest