- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magyarított Android alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
válasz
V.Stryker #42975 üzenetére
Szia,
Sokat keresgéltem én is a témában, nálam is feltétel volt, hogy mind a három platformon ugyanazok az állományok legyenek meg. Hamar rájöttem, hogy sem a Google, sem az MS megoldása nem játszik. Én a Mega-t választottam, mert így Windows, Android, IOS és Linuxon is ugyanúgy meg voltak az állományok. Nem okoskodik, teszi a dolgát, Debian, Arch vonalon is hibátlan a kliens. Titkosítva tárol mindent a szerveren. Szerintem érdemes kipróbálni, az ingyenes fiókot is fel lehet tornázni 25 GB-re, ha beválik, akkor előfizetni.
-
válasz
V.Stryker #42888 üzenetére
15 Ways to Tweak Nemo File Manager in Linux to Get More Out of it
Linux Mint fájlkezelőjét érdemes felrakni Ubuntura is, sok plugin van hozzá, de alapból is jobb kétablakos filemanager, mint a default Ubuntus.
Alternative File Managers to Ubuntu 24.04's Default Nautilus
-
válasz
V.Stryker #42886 üzenetére
Igazán nincs mit!
Sejtettem, hogy még nincs ebben gyakorlatod, amúgy ezt linkeltem volna:
XnView Classic Alternatives for Linux
Elég sok program crossplatform, de tényleg az a legjobb még az elején, ha rákérdezel.
A linkelt oldal egész jó, így is tudsz csoportosítani, csak szűrni kell Linuxra:
Jól áttekinthető, látod a platformokat, etc..
-
-
válasz
V.Stryker #42666 üzenetére
Ha pedig GUI megoldást keresel, akkor egy Nautilus plugin is segíthet, vagy a Phatch is megér egy próbát.
-
-
válasz
V.Stryker #39159 üzenetére
Persze, elég a / alatt minden, a swapfájl is és akkor nem kell swap partíció.
Más biztosan máshogyan vélekedik, én a swapfájlt preferálom.
nálam 8G ram mellett 2Gb swapfile.
Meg a külön adatpartíciót, sőt inkább a külön adatlemezt. Ha beüt valami akkor mehet az újratelepítés és minden adat megmaradt.
Bár egy Linuxot jellemzően a halálból is vissza lehet hozni.
A /-ről meg napi mentés automatizálva Timeshift-tel, szintén másik lemezre.
Atombiztos, ha véletlenül legyalulod a Linuxot, vagy lemezt csrélsz, Live alól visszateszed a Timeshift mentést akár üres partícióra is, icipici grub babrálás és onnan folytatod ahol abbahagytad. -
Rimuru
veterán
válasz
V.Stryker #26561 üzenetére
Valsz elbaszta az aki csinalta, megneztem a valos igeny az 3.5GB tehat egy 4GB-os kartyanak is elegnek kene lenni, de a kep az tenyleg 7.5GB.
Ha ennyire szeretned ezt akkor szerintem csinald meg kezzel a particiokat es csak siman masold at oket a kepbol.
du -sh /mnt/A/
3,5G /mnt/A/
Itt van hogy a kepben hogy nez ki a particios tabla, ilyet kell neked is, csak a masodik merete lesz mas (amugy az elso a lenyeges hogy bootoljon).
Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/loop0p1 * 2048 133119 131072 64M c W95 FAT32 (LBA)
/dev/loop0p2 133120 15728639 15595520 7,4G 83 Linux -
válasz
V.Stryker #19877 üzenetére
Mountolás jelszóval valami ilyesmi (csak gúgliztam, az én nfs-emen nincs)
mount -t nfs -o username=foo,password=bar ipaddresofNAS:MEGOSZTÁS /hova/mountolod/
Aztán csinálsz egy file-t, aminek az első sora #!/bin/bash
utána beírod azt a parancsot, ami mountolja a megfelelő megosztást, elmented, futtathatóvá teszed. Ezután az a script akárhonnan indítva bemountolja a megosztást. De azt is lehet, hogy x percenként lefusson, és ha megfelelő IP-je van a gépnek, akkor a megfelelő megosztást mountolja. -
válasz
V.Stryker #18486 üzenetére
Bocs, hogy segíteni próbáltam. A kérdés azért volt, mert ezeket a belinkelteket a Synapticból lestem ki. Kár egy jogos kérdéstől megbántódni, főleg amiatt, mert volt már olyan kezdő, aki nem is hallott a Synapticról és örült neki, mikor megemlítettem neki!
Sajnos elég nehéz belőni a kérdező tudásszintjét, talán maga a kérdés feltevése az egyetlen szempont ehhez.Újabb kérdésem: El szoktad- e olvasni a segítségképpen belinkelt programok rövid leírását?
Mint ahogyan fórumtársunk már utalt rá, a CheckGmail Features- ben található egy ilyen mondat:
Can be run in multiple instances to check different mail accounts
Use the -profile=[profile name] command-line switch to set up a new accountPróbáld ezt összevetni azzel a kérdéssel:
Olyat keresek, ami egyszerre több gmail fiókot tud kezelni.Újra elnézésed kérem, hogy értelmetlennek gondolható válaszommal mindkettőnk drága idejét pazaroltam!
Nem fog többször előfordulni, kivéve ha külön leírod, hogy akár én is küldhetek javaslatokat!
(#18484) szundybence
Azt jelenti, hogy rakd fel kézzel a GRUB- ot! -
Fritz Teufel
addikt
válasz
V.Stryker #18486 üzenetére
Nem tudom, hogy mi volt az eredeti kérdés, de a Thunderbird egyszerre akárhány fiókot kezel. Én hármat használok. Ugyan az mint a Windows-verzió.
SzJoco_: hátózati dolgokba még nem folyam bele, de mérget vennék rá, hogy ezekre nincs grafikus verzió. Javaslom az Arch topikot vagy a Linux abszolút kezdőknek topikot. Ezeken a helyeken mindig előfordul valami komolyabb szakember. Az Arch Linux Wiki-je egyébként jobb mint akár az Ubuntu-é is, a Manjaro pedig az alapján grafikus telepítővel kezdőnek is felmegy. A srácok meg segítenek a terminálos beállításokban.
-
válasz
V.Stryker #16160 üzenetére
SWAP-ot nyilván nem túl célszerű rajta létrehozni. Ha több gépbe szánod, akkor ne telepítsél zárt eszközmeghajtót a videovezérlőhöz. Egyébként annyi történik, hogy pár eszköznek az elérési neve gépenként megváltozik (pl. a hálózati vezérlőé). Illetve természetesen előfordulhat, hogy nem minden gépben fog egyből normálisan elindulni (de ez a telepítővel is ugyanígy van). Egyébként a te dolgod, hogy miként próbálod csökkenteni az írási mennyiséget. Teljes értékűen nyilván több írás történik mint Live-ként használva.
-
kispx
addikt
-
spammer
veterán
válasz
V.Stryker #11786 üzenetére
x200 lehet, hogy nem lesz a legjobb (nálam x1100 van régi laptopban, sleepből resume = crash), de lehet, hogy nálad nem lesz gond.
Nézd meg ezeket: elementary OS, Mint MATE, esetleg Zorin OS Lite (ez ugyan LXDE felület, de szerintem "kulturált"
), vagy marad a Xubuntu, szerintem azzal sincs gond.
-
-
PuMbA
titán
válasz
V.Stryker #3171 üzenetére
Leszeded a legújabb Wubi-t, ami 12.04-es iso-t vár maga mellé (ha nincs ott akkor elkezdi letölteni), ennek a neve pl. ubuntu-12.04-desktop-i386.iso. A Pear OS képjét átnevezed erre a névre és ennyi. A gép újraindítása előtt a wubi mappájában lesz egy seed.cfg vagy hasonló config onnan ki kell szedned a swap meghajtónak a sorát. Ha így nem megy akkor sehogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest