- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
sqpp
őstag
Töröltem, szerintem kipróbálok egy más linuxot, egyébként jött egy új HDD, úgy már nem akadna össze a grub?
-
sqpp
őstag
Na már jó a Grub, viszont a Windows 7 megint újraindulgat, ha kijelölöm -.-"
-
sqpp
őstag
Installing for i386-pc platform.
/proc/devices: fopen failed: No such file or directory
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
grub-install: warning: your embedding area is unusually small. core.img won't fit in it..
grub-install: warning: Embedding is not possible. GRUB can only be installed in this setup by using blocklists. However, blocklists are UNRELIABLE and their use is discouraged..
grub-install: error: will not proceed with blocklists.Valami nem oke nagyon
-
sqpp
őstag
Most megcsináltam fixmbr-el, de most meg grub nincs..xd
-
sqpp
őstag
Van egy kis gond, nem akar Win7 -be betölteni, amint kiválasztom és enter rebootol...
ötlet?:S
-
sqpp
őstag
és X-Fi 5.1-et hogy oldjam meg szerintetek? Mert nagyon nem szól az összes hangfal.. 3db szól a 6 csatornából.
Találtam közben egy leírást, szerintem jó lesz.
-
sqpp
őstag
KDE-re le lehet valahogy cserélni ezt a Unity-t? nem az a baj, hogy nem tetszik, csupán a KDE szerintem szebb..
apt-get install kubuntu-desktop ?
-
sqpp
őstag
Ez az nVIDIA driver sehogy se megy fel... ugye parancsorból kell indítani, hisz valamiért azt írja, hogy le kell állítani az X-Server-t, amit meg is tettem futtatnám, de azt írja, hogy valami másik driver van betöltve a kernelbe, ezért nem leheséges a futtatás? Ötlet?
Szerksz:
Úgy néz ki megoldottam, simán apt-get install-al telepítettem, úgy néz ki így jó lesz.
-
sqpp
őstag
Ubit, szerintetek hogy rakjam fel? Wubirol vagy inkább Pendrive? csak régen mindig gond volt a wubi, hogy ha letöröltem a Windowsból, akkor bebugozott a rendszerbetöltő.. és újra kellett raknom a mbr-t ...
-
sqpp
őstag
válasz
lionhearted #19826 üzenetére
Igazából már megoldottam neki
-
sqpp
őstag
Tudom, hogy ez nem ide illik, de a debian topik kicsit halott...
Nem tudjátok Compiz mehetne-e Debian 7-re?
mert felrakja meg minden, de az új gnome-al gondolo mmár nem biztos, hogy jó
-
sqpp
őstag
válasz
lionhearted #17536 üzenetére
lol, azt hittem PM-be írtok,
meg persze bár ott is jelez valami bibi-t pedig én már értek annyira hozzá, hogy ne tenné, de valahogy még is -
sqpp
őstag
válasz
lionhearted #17533 üzenetére
Csáó,
Bocsi hogy PM-be zavarlak, de nem engedi telepíteni, próbáltam apt-get -f install-t is de ígysem jó, valami függőségeket ír, de mikor azokat szeretném telepíteni azt írja, hogy elavult forrásokba található csak, és az meg nemtudom me
-
sqpp
őstag
Üdv,
Feltelepítettem a gépemre a Debian 7-et az lenne a kérdésem, hogy a grafikus drivereket hogy telepítsem? melyiket? mert próbáltam de hibát írt.
nVIDIA 7600GT
-
sqpp
őstag
Na ismeri itt valaki az ntalk-ot?
-
sqpp
őstag
válasz
N0zer0 #17423 üzenetére
Intel D915GAG alaplap
Intel Pentium 4 (3.0GHz 530J 2x3000MHz) HT
2GB(4x512MB DDR 400 Dualchanel)
120GB Seagate HDD 100/100
Inno3D nVIDIA Geforce 7600GTEzzel a konfiggal elindulna a Unity azért?
Kíváncsi vagyok, mert tényleg régóta akarok Ubuntut használni rendszerességgel. -
sqpp
őstag
P4 3.0GHz HT, 2GB RAM, nVIDIA 7600GT ezzel elmenne a Unity?
-
sqpp
őstag
válasz
fradi81 #17227 üzenetére
És ha veszek majd mellé valami GeForce karit? (PCI-E)
Azon már talán-talán eldötyög csak valahogy. Fontos lenne a munkám szempontjából a Linux, mert itthonról dolgozom, és általában VPS-ekkel, egyébb dolgokkal kell foglalkoznom, amelyek nagyrésze linux alapon fut.
Így jobb lenne, ha lenne valami Linux a számítógépemen. -
sqpp
őstag
Sziasztok, segítséget szeretném kérni, szerintetek elfutna egy ilyen konfigon a rendszer?
Processzor: Intel Pentium 4 HT
Memória: 2GB RAM
Videókártya: Alaplapi IntelCsak mert, kíváncsi vagyok azért, gondolom a debian azért menne rajta
Csak hát az Ubuntunak több kakaó kell a Unity3D miatt, és ezért is kérdezem, annyira az új Ubuntukban nem vagyok otthon.
-
sqpp
őstag
Nekem a Team Speak 3 szerverem ma valamiért nem indul el... mert kellett egy kis config... de kb az annyi volt hogy töröltem az ikonokat, mert újjat akartam feltölteni...
De teljesen más hibát ír ki a szeró...
elvilegcsendes@Ubuntu-Serveer:/home/ts3srv$ ./ts3server_linux_x86
2013-12-18 21:39:42.767508|INFO |ServerLibPriv | | TeamSpeak 3 Server 3.0.10.2 (2013-12-02 08:19:01)
2013-12-18 21:39:42.773944|INFO |ServerLibPriv | | SystemInformation: Linux 3.8.0-34-generic #49~precise1-Ubuntu SMP Wed Nov 13 18:08:04 UTC 2013 i686 Binary: 32bit
2013-12-18 21:39:42.784669|INFO |DatabaseQuery | | Please make sure you use the supplied ts3server_minimal_runscript.sh to run the server, or set LD_LIBRARY_PATH yourself
2013-12-18 21:39:42.793449|CRITICAL|DatabaseQuery | | unable to load database plugin library "libts3db_sqlite3.so", halting!Ezt írja ki pedig... megvan minden próbáltam már futtatni a ts3server_minimal_runscript.sh -t is de azzal se fut.. pedig ma délután még tökéletesen ment minden
-
sqpp
őstag
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám növelni az Ubuntu szerverem biztonságát, azon kívül, hogy erős jelszót adok meg ssh belépéshez, és megváltoztatom az alapértelmezett portot, valami másra.. Mert ezek alapvető dolgok, illetve azt nem tudom hogy az iptable-s hogyan tudom még biztonságosabbra beállítani, e részhez nem igazán értek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest