- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Aktív témák
-
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12867 üzenetére
Csak ezket írtam be:
wget http://crunchbanglinux.org/build-scripts/crunchbang-installer-8.10.02.sh
chmod +x crunchbang-installer-8.10.02.sh
sudo ./crunchbang-installer-8.10.02.sh
itt a link mit kellet volna még hogy jó legyen? -
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
Major Major #12815 üzenetére
Köszönöm szépen.
gyurnam:Xubuntu nem, csak a sima ubuntu csatol.
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #12775 üzenetére
Felraktam az új Ubuntut, már nem tudom kipróbálni... Kicsit lomhábban mozog a gépen, de hát; valamiért valamit...
Gondolkodtam a Linux Mint-en (xfce), de nincs stabil verzió még belőle. Bár egy live cd-t meg lehetne kukkantani, különös tekintettel a csatolásokra. -
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #12770 üzenetére
Csak egyetlen hdd van a gépben.
Sok mindent javasoltatok (pl. utólagos kézi csatolás). Az Ntfs partíciót sikerült olvashatóvá / írhatóvá tenni, a Fat32-es csak olvashatóvá vált (akárhogy bütyköltem a jogosultságokat a "Felhasználó és csoportok" beállításain keresztül).
Azért bosszantó ez a dolog, mert az Ubuntu ilyen meglepetésekkel nem áll elő. (vagy legalábbis engem még nem örvendeztetett meg ilyesmivel...)A Xubuntu tényleg jó kis rendszer (volna) régebbi vasakra, kár, hogy ezt a hiányosságát még nem "orvosolták"... Szerinted tudnak egyáltalán erről a fejlesztők? (talán írni kéne nekik...)
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #12726 üzenetére
Köszi
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #12723 üzenetére
Ez nem a bluetooth egér!
http://www.papirdepo.hu/index.php?id=termekek&art_id=122206&erkezett=www.olcsobbat.hu.huValami ilyesmi csak fele ennyiért. kb 10000ft-ért kapom nagyker áron.
Nyugtass meg, hogy jó lesz -
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12708 üzenetére
Jó neked. V3 kicsit más. Javához kell valami program de még win alol sem tudtam feltenni javát. Amugy netezéshez nem állítottál semmit?
Csak mert itt gondolom azért a teloban kéne valami profilt csinálni nem? Nekem nincs BT adapterem
De amugy én ugy értettem, hogy a telon akarok netezni. Mivel a gépen van net ezért átvinni telora kábelon keresztül. -
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12705 üzenetére
Istenem hallod... már itt szenvedtem a legújabb moto4lin forgatásával mivel nem vagyok valami profi az ilyesmibeb és synapticben meg csak a régi van fent. Tényleg kellet elé a sudo
Ez hihetetlen. Sosem gondoltam hogy menni fog. Amugy én is googleztam de ezt pont nem találtam meg amit linkeltél. THX! nagyon
-
harry3
őstag
válasz
Major Major #12668 üzenetére
Igen. Minden fent van, pont ezért nem tudom, hogy miért nem jelennek meg.
-
Keem1
veterán
válasz
Major Major #12600 üzenetére
"még azt tedd meg pls, hogy közvetlenül a stick bedugása után beírsz egy
dmesg |tail parancsot"Ezt kaptam:
imi@imi-ubi:~$ dmesg|tail
[ 71.247061] pan0: Dropping NETIF_F_UFO since no NETIF_F_HW_CSUM feature.
[ 71.421376] Bluetooth: SCO (Voice Link) ver 0.6
[ 71.421442] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[ 78.495645] mtrr: your processor doesn't support write-combining
[ 116.043384] UDF-fs: No VRS found
[ 116.067134] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
[ 116.088632] ISO 9660 Extensions: RRIP_1991A
[ 166.344625] usb 1-1: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
[ 166.990982] usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 167.019551] hso0: Disabled Privacy Extensions
imi@imi-ubi:~$A pinkódot már réges-régen kikapcsoltam, csak probléma volt vele (pl. gépet váltottam, vagy épp családtag akarta használni, aki amúgy nem tudta fejből, a wines kliensben nem lehetett beállítani, hogy "pin megjegyzése".
Szerk:
Ezt most VirtualBox-ra telepített ubival csináltam, de eddig natívan live cédéről indítva is ugyanazok az eredmények születtek mint VirtualBox-szal. De azért kicsit később ugyanezt kipróbálom a live cédével is. -
Keem1
veterán
válasz
Major Major #12614 üzenetére
Sorban megpróbálok mindent amit írtál, csak most kell a húgomnak a gép, addig nem indíthatom el a másik rendszert (neki win kell).
Addig is nézem amiket linkeltél, nagyon köszi a türelmedet és a segítőkészségedet!Beszámolok a fejleményekről.
-
Keem1
veterán
válasz
Major Major #12593 üzenetére
Na, az lsusb ezt adja ki:
Bus 001 Device 003: ID 0af0:6971 OptionŐ lenne szerintem a modem, de továbbra sincs a hálózati kapcsolatok között
Lehet, hogy mégis a HSO-val kellene próbálkoznom? A Hardy alatt próbáltam, de nem jött össze az se. Óóóóó... csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Másnak megy mint az ágyba sz***ás, én meg szenvedek. -
VaZso
senior tag
válasz
Major Major #12593 üzenetére
Nálam ugyanígy működött Mandriva alatt, külön megjelent a LAN és WLAN rész alatt miután rádugtam USB-n és rá tudtam menni, hogy "csatlakozás" a szolgáltatóhoz.
/Esetleg érdekes lehet egy dmesg kimenet a csatlakoztatás után, hogy milyen hibaüzeneteket ír, ha ír valamit...
-
Keem1
veterán
válasz
Major Major #12590 üzenetére
Nagyon köszi, jelszó eltűnt
De továbbra sincs net... Ha kattintok az óra mellett a hálózat ikonra, akkor csak az eth0 látszódik. Másnak is kellene? Bepipáltam a mobilnál, hogy automatikusan csatlakozzon. Hogy deríthetem ki, hogy felismerte-e az ubi a modemet, és egyáltalán annak ismerte-e fel?
Ha tényleg nem vagyok messze a céltól, akkor csak szóra tudom bírni... Segítetek nekem? -
harry
veterán
válasz
Major Major #12555 üzenetére
Időközben megoldódott, sajnos nem tudom mitől, volt pár csomagtelepítés és restart, most már szerencsére minden stimmel.
-
rtom
senior tag
válasz
Major Major #12553 üzenetére
Ha már itt tartunk, egy kérdés: router mögött vagyok, dhcp-vel kap a gép IP-t, routeren nincs port forward (vagyis nem arra a portra, amin a transmission megy) sem UPnP, mégis a Transmission az általa alapból beállított porton tud kommunikálni, ha átírom másra, akkor is. Az nmap csak a 80-as portot látja nyitottnak (futó torrent kliens mellett), a netstat -l viszont kilistázza, valamint további 3-at: netbios-ssn; localhost:ipp és *:microsoft-ds - ezek mik? (kapok egy ilyet is: Illegal character(s) in hostname -- replacing with '*') Magyarázat?
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #12510 üzenetére
Köszi a segítséget!
Az a szitu, hogy Ubuntu helyett kipróbálom / tesztelgetem a XUbuntu-t, PIII, 512 MB RAM jellemzőkkel. Jók az első benyomásaim, főleg a teljesítmény terén. De ez egy váratlan fordulat, hogy nem csatolódtak fel automatikusan a partíciók... -
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #12434 üzenetére
"néha törölnöd kell majd a frissítésekkor letöltött, cache-elt csomagokat." - ezt hogy tudom megtenni? Előre is kösz.
gyurman: pppoE modemes, ADSL netkapcsolatom van. Firestartert használtam, elindult minden rendszerindításkor, de a DHCP szűrés részletes beállítását nem értettem, csak kipipáltam, hogy bekapcsolva... Itt a fórumon azt javasolták, hogy felejtsem el a firestartert és használjak inkább ufw-t.
Éppen készültem már feltenni a kérdést, hogy ugye a firestarter mutatja a bejövő támadásokat, de az ufw-nél ezt hogy nézhetem meg? Vagyis hogyan lehet ellenőrizni az ufw-t azon kívül, hogy: "sudo ufw status" ?
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #12404 üzenetére
Köszi. Eddig ez a legjobb?
Floatr: köszi.
-
válasz
Major Major #12385 üzenetére
hmmm.... hot-swap alaplapcsere
köszönöm mindenkinek a választ, akkor megnyugodtam, hogy nem kell újratelepítgetni... na már csak a Windowsnak kéne ugyanezt elmagyarázni...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Manapság már az sem kizáró ok.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Naja
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #12356 üzenetére
szerintem te meg jó fej
Köszönöm.
-
Laybee
őstag
válasz
Major Major #12354 üzenetére
Olyat kérdeznék, hogy szimulátorokból melyik fut rajta? Autóverseny vagy ilyesmi. Van a TORCS, de az linuxos és kezdetleges a grafika.
-
leviske
veterán
válasz
Major Major #12271 üzenetére
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #12280 üzenetére
Uram Ön nyert egy hangszórót
Győztünk.
Most viszont elköszönök mert holnap indul a szívás, elkezdődik a munka
Szia
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #12278 üzenetére
Tehát bemásolom amit írtál a terminálba és enter?
Hogy bírod a sok kezdő újabb és újabb kérdéseit ?
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #12275 üzenetére
Ezután törölni is tudok?
Ez lett feltéve:
NTFS Beállító Eszköz
Honlapja: http://flomertens.free.fr/ntfs-config/
Segítségével engedélyezheted vagy tilthatod az írási képességet az összes belső és/vagy külső NTFS eszköz számára.
Ha szeretnéd használni, telepítsd a következő csomagot:
- ntfs-config
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #12275 üzenetére
proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda3 :
UUID=d3cdcfa7-1547-406a-9741-6402f086fe01 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/sda2 /media/SW_Preload ntfs umask=222,utf8 0 0
/dev/sda1 /media/SERVICEV003 ntfs umask=222,utf8 0 0
/dev/sda5 /media/Mentés ntfs umask=222,utf8 0 0
vizimi@vizimi-laptop:~$A következő köteteket szeretném leválasztani:
Mentés , servicev003 , sw_preload -
vizimi
tag
válasz
Major Major #12273 üzenetére
" cat /etc/fstab kimenetet légyszi" Ne haragudj, de fogalmam sincs miről beszélsz
A cél az lett volna, hogy a gépen levő windows-huz kapcsolódó service partíciót szerettem volna írás és elérés védetté tenni, hogy nehogy véletlenül belenyúljak
-
gyurman
tag
válasz
Major Major #12250 üzenetére
S mi az amit ajánlotok DVD-ből Xvidet csinálni?
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #12250 üzenetére
Nem a varez miatt, de ez kiüti a másolás védelmet? Néha néha szükségem van ilyesmire.
Egyébként köszi a segítséget. -
Yooha
aktív tag
válasz
Major Major #12195 üzenetére
Elkezdtem olvasni a logout-os cikkedet, már abból rájöhettem volna az elveszett partíció titkára
Majd olvasok sokat a linuxról, mert valóban nem ismerem nagyon a rendszert. De ismét fent van a wubis kubuntu, most az alól írok, firefox-al.
Hang amúgy sehol nincs, majd keresek drivert (itt is így hívják?) a hangkártyához. -
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12196 üzenetére
Az applethez sem teszi hozzá. Mellesleg azt sem tudtam megoldani, hogy a cpu hömérsékletét mutassa.
-
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #12195 üzenetére
Nálam előfordult olyan, hogy csontrafagyott az egész. Nem wubit használok. Na ilyenkor hiába nyomkodom a ctrl+alt+backspace-t vagy a ctrl+alt+del-t nem reagál rá. Ilyenkor csak a reset marad. Vagy?
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #12175 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítségedet, elteszem magam mára
Jó éjt mindenkinek -
Vicoo
senior tag
válasz
Major Major #12175 üzenetére
MOst épp azon gondlokodom hogy unalmamba mindjárt kikapcsolom ezt a gépet,és átrakom a másikba a WLAN karit h tudjam frissíteni a nyelvet
Sajnos nem tudok ilyenkor már vezetékkel csatlakozni...
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #12165 üzenetére
Időközben így alakultak a dolgok:
W: GPG hiba: http://packages.medibuntu.org hardy Release: Az alábbi aláírások nem igazolhatók, mert a nyilvános kulcs nem elérhető: NO_PUBKEY 2EBC26B60C5A2783
Előzmény: Compiz Settings progit állítgattam majd újra indítottam a gépet. Eltünt a compiz menü és előjött a fenti üzenet.
Ma már hasonló üzenet miatt egyszer újra telepítettem a gépet, de nincs már rá több feles energiám.
Nem is Compiz az igazi probléma hanem a frissítés.
64 bit-es Ubuntut használok.
Kezdőként nagyon nehéz a linux, kicsit elkeseredtem. Nincs rendszer visszaállítási lehetőség?Köszi
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #12131 üzenetére
Nem irtózom a konzoltól, de most még korán van hozzá.
Partició kezelőt nem találtam, viszont felraktam a gpartedet. Fat 32-es a pendrive, kérdés, hogy hogyan tudom formázni, mert a gpartedben nem volt aktív a formázás menü. -
vizimi
tag
válasz
Major Major #12131 üzenetére
GParted : Ez egy pertíció szerkesztő és jó
-
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12110 üzenetére
köszi sikerült.bár igy sem csinál semmit.megnyitom és semmi
-
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12101 üzenetére
aha! tényleg a tulajdonságoknál futtathatót be kellet pipálni.most már csinálja terminalban:"Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing America's Army for GNU/Linux 2.5.0....
" itt a telepitő elöttem -
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12097 üzenetére
Akkor megnézem ott köszi. És az vajon miért lehet, hogy leszedtem az Americans Army játékot mert az free. Viszont, csak egy "armyops250-linux.run" nevü filet töltött le ami 700MB de ennyi. Semmi mást. Kétszer rá klikkelek és nem csinál semmit.
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #12048 üzenetére
Major!
Elmondásod alapján beállítottam a skype-on a hangokat.
Én mindenkit valós időben hallok viszont engem elég sok késéssel hallanak ami lehetetlenné teszi az élő szóban történő beszélgetést.
Van erre valami ötleted? -
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12056 üzenetére
Köszi. Ez az emesene nem rossz így első ránézésre. Meglátjuk
-
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12051 üzenetére
Érdekelne, hogy ki milyen klienst használ msn re irc re. Én most ezt a PidGin-t de érdekes, hogy néha csak ugy magátol bezáródik.
Ja meg Pidgin ben eszméletlen lassu a file átvitel. -
vizimi
tag
válasz
Major Major #12048 üzenetére
Köszönöm
-
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12044 üzenetére
Nekem igy sem jó. Lehet hibás a .so file?
-
harry
veterán
válasz
Major Major #11982 üzenetére
Mint pl. miért jobb? Nekem wubibal fel sem ment (már nem emlékszem miért, de a vinyóknál volt valami kavarás, a lényeg, hogy a telepítő nem jött be), élesben szerintem sokkal jobb - ha meg tényleg csak tesztelni/ismerkedni akarnak, akkor virtuális gép (bár itt meg valóban csak az alapokat lehet megnézni).
-
vizimi
tag
válasz
Major Major #11929 üzenetére
Alapban vista volt a gépen, letöltöttem az ubuntu.hu oldalról az ubuntut majd telepítéskor a c:/ partíción engedélyeztem 10GB helyet a telepítéshez.
Ha már ilyen segítőkészek vagytok akkor azt is mondjátok el légyszi, hogy milyen irányba induljak el a tanulásban? Hol és merre olvasgassak, az alpokat honnan szedjem össze? Ez kb. a harmadik nekifutásom, sajnos eddig mindig meghátráltam, bár most nagyobb az elszántságom.
-
dany27
őstag
válasz
Major Major #11908 üzenetére
nah megpróbáltam
alapban hd 0,3 volt én végig próbáltam hd 1 hd 2 semmi különbség viszont ha az van ott h hd0,0 akkor lemezolvasási hibát ír ki s nem 22es hibát :S
-
dany27
őstag
válasz
Major Major #11906 üzenetére
és mégis milyen karakterra írjam át??
-
VaZso
senior tag
válasz
Major Major #11870 üzenetére
...vagy pl. a PulseAudio-t, az az én notebookomon is vacakol.
-
VINIKOR
senior tag
válasz
Major Major #11844 üzenetére
Keresem de nem talalálom az external amplifier kapcsoló. Ha magyaritva van az op.-rendszer akkor is így hívják? Ha képet be tudnál linkelni. Kösz!!!
-
viztelen
tag
válasz
Major Major #11811 üzenetére
üdv.
igen, sikerült a parancsikon, köszivideokártyával majd még játszok...
compiz: nézem, és ott is kérdezek ügyesen
köszi szépen a válaszokat.
további Boldog Karácsonytszerk:
firefox-ban meg lehet oldani, hogy backspace-szel visszamenjen előző oldalra (vagy más bill. kombinációval )?hülye kérdés:
kde és gnome között mi a különbség? -
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #11819 üzenetére
megkönnyítetted a dolgom a választásban :p
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Major Major #11734 üzenetére
A titkosítás be van kapcsolva de nincs erőltetve. A deluge tesztje szerint a port is nyitva van. Azt nem írtam hogy csak a feltöltés nem indul el, a letöltés maxon jön. Az viszont érdekes, hogy a firestarter pár perc alatt több száz bejövő kapcsolatot blokkol - lehet h ez a gond
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #11693 üzenetére
Már kúszik is felfelé!
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #11686 üzenetére
upgradet nyomattam update helyett
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #11684 üzenetére
ok, koffice fent sincs, mehet a többi
Valami kínja van.
belus@belus-laptop:~$ sudo kate /etc/apt/sources.list
[sudo] password for belus:
Error: "/var/tmp/kdecache-belus" is owned by uid 1003 instead of uid 0.
kate(2907): createDoc
kate(2907) KateSessionManager::KateSessionManager: LOCAL SESSION DIR: "/home/belus/.kde/share/apps/kate/sessions"
kate(2907) KateApp::initKate: Setting KATE_PID: ' 2907 '
Error: "/tmp/kde-belus" is owned by uid 1003 instead of uid 0.
kate(2907) KateViewDocumentProxyModel::updateBackgrounds: false
kate(2907) KateMainWindow::KateMainWindow: **************************************************************************** 0x9c8a8b8
kate(2907) KateDocManager::slotDocumentNameChanged: docname changed: "Nincs cím" -----> "Nincs cím"
kate(2907) KMimeTypeFactory::parseMagic: Now parsing "/usr/share/mime/magic"
kate(2907) KateDocManager::slotDocumentNameChanged: docname changed: "Nincs cím" -----> "sources.list"
kate(2907) KateApp::startupKate: KateApplication::init finished successful
Error: "/tmp/ksocket-belus" is owned by uid 1003 instead of uid 0.
kate(2907) KateViewDocumentProxyModel::updateBackgrounds: true
kate(2907) KateDocManager::slotModChanged1: KateDocManager::slotModChanged (1)
kate(2907) KateDocManager::slotModChanged1: KateDocManager::slotModChanged (2)
kate(2907) KateViewDocumentProxyModel::updateBackgrounds: true
kate(2907) KateDocManager::slotModChanged1: KateDocManager::slotModChanged (1)
kate(2907) KateDocManager::slotModChanged1: KateDocManager::slotModChanged (2)
QThreadStorage: Thread 0x9b1afa0 exited after QThreadStorage 2147483643 destroyed
belus@belus-laptop:~$ sudo apt-get upgrade
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
belus@belus-laptop:~$ sudo apt-get upgradeAz egyik probléma megoldva, futott még egy syinaptics.
bezártam és:belus@belus-laptop:~$ sudo apt-get upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded. -
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #11682 üzenetére
Nem teljesen értem ezt a howto-t. Addig oké, hogy letörlöm a megfelelő csomagot, de után a nem értem. Nagyon hülye vagyok egyelőre a KDE-hez. Leírnád, hogy pontosan mit merre kell csinálni?
-
Rollee
aktív tag
válasz
Major Major #11586 üzenetére
koszi sikerult megtalalnom es elepitenem.
-
Zagaran
tag
válasz
Major Major #11634 üzenetére
Thx!
Először nem tudtam hol keressem, de most már megvan. -
emitter
őstag
válasz
Major Major #11626 üzenetére
hardy (8.04)
a pipával nem azt választom ki h automatikusan csatlakozzon, hanem ez egy manuális választás arra az adott alkalomra.szerk: tehát alapból ez látszik, amikor belépek: nincs kiválasztva semmi alapértelmezettként. Ha kiválasztom az itthoni hálót, majd zöld pipa, akkor megy a kapcsolat egyből, de következő login után megint ezt kell eljátszani..
-
sowi
őstag
válasz
Major Major #11625 üzenetére
most meg1x megcsinaltam amit te is leirtel, file letrehoz, bemasol, stb. opera alatt mukodi, viszont se firefox, se file manager nem hasznalja a kozepso gombot, helyette ha ranyomok pl. a kozepso gombbal egy konyvtarra akkor backgroundban uj tabon megnyitja...gondolom ez valami elkonfiguralasi bizbasz lesz, csak meg nem tudom hol
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #11627 üzenetére
Köszönöm,akkor meglesem ezt a virtual machine témát.
-
sowi
őstag
válasz
Major Major #11626 üzenetére
jogos, csak en operaval probaltam es nem mukodott mert el volt kurva valami az opera configjaban, na de most mar igen...kiraly
-
válasz
Major Major #11602 üzenetére
-
válasz
Major Major #11589 üzenetére
Valami érdekes hibája lehet. Kicsit várok (és alt + f1 el nézzve a boot-ot, látom,, h valami i/o sector hiba) pár perc után tovább lép...
Lehet a vinyón fizikai hiba van?
-
Rollee
aktív tag
válasz
Major Major #11525 üzenetére
nem baj,akkor egyenlore igy marad.
koszi -
Rollee
aktív tag
válasz
Major Major #11523 üzenetére
monika@monika-laptopja:~$ cat /boot/grub/menu.lst
# menu.lst - See: grub(8), info grub, update-grub(8)
# grub-install(8), grub-floppy(8),
# grub-md5-crypt, /usr/share/doc/grub
# and /usr/share/doc/grub-doc/.## default num
# Set the default entry to the entry number NUM. Numbering starts from 0, and
# the entry number 0 is the default if the command is not used.
#
# You can specify 'saved' instead of a number. In this case, the default entry
# is the entry saved with the command 'savedefault'.
# WARNING: If you are using dmraid do not use 'savedefault' or your
# array will desync and will not let you boot your system.
default 0## timeout sec
# Set a timeout, in SEC seconds, before automatically booting the default entry
# (normally the first entry defined).
timeout 3## hiddenmenu
# Hides the menu by default (press ESC to see the menu)
hiddenmenu# Pretty colours
#color cyan/blue white/blue## password ['--md5'] passwd
# If used in the first section of a menu file, disable all interactive editing
# control (menu entry editor and command-line) and entries protected by the
# command 'lock'
# e.g. password topsecret
# password --md5 $1$gLhU0/$aW78kHK1QfV3P2b2znUoe/
# password topsecret#
# examples
#
# title Windows 95/98/NT/2000
# root (hd0,0)
# makeactive
# chainloader +1
#
# title Linux
# root (hd0,1)
# kernel /vmlinuz root=/dev/hda2 ro
##
# Put static boot stanzas before and/or after AUTOMAGIC KERNEL LIST### BEGIN AUTOMAGIC KERNELS LIST
## lines between the AUTOMAGIC KERNELS LIST markers will be modified
## by the debian update-grub script except for the default options below## DO NOT UNCOMMENT THEM, Just edit them to your needs
## ## Start Default Options ##
## default kernel options
## default kernel options for automagic boot options
## If you want special options for specific kernels use kopt_x_y_z
## where x.y.z is kernel version. Minor versions can be omitted.
## e.g. kopt=root=/dev/hda1 ro
## kopt_2_6_8=root=/dev/hdc1 ro
## kopt_2_6_8_2_686=root=/dev/hdc2 ro
# kopt=root=UUID=5de33a52-48e8-4354-b7c7-3009f083e749 ro## default grub root device
## e.g. groot=(hd0,0)
# groot=5de33a52-48e8-4354-b7c7-3009f083e749## should update-grub create alternative automagic boot options
## e.g. alternative=true
## alternative=false
# alternative=true## should update-grub lock alternative automagic boot options
## e.g. lockalternative=true
## lockalternative=false
# lockalternative=false## additional options to use with the default boot option, but not with the
## alternatives
## e.g. defoptions=vga=791 resume=/dev/hda5
# defoptions=quiet splash## should update-grub lock old automagic boot options
## e.g. lockold=false
## lockold=true
# lockold=false## Xen hypervisor options to use with the default Xen boot option
# xenhopt=## Xen Linux kernel options to use with the default Xen boot option
# xenkopt=console=tty0## altoption boot targets option
## multiple altoptions lines are allowed
## e.g. altoptions=(extra menu suffix) extra boot options
## altoptions=(recovery) single
# altoptions=(recovery mode) single## controls how many kernels should be put into the menu.lst
## only counts the first occurence of a kernel, not the
## alternative kernel options
## e.g. howmany=all
## howmany=7
# howmany=all## should update-grub create memtest86 boot option
## e.g. memtest86=true
## memtest86=false
# memtest86=true## should update-grub adjust the value of the default booted system
## can be true or false
# updatedefaultentry=false## should update-grub add savedefault to the default options
## can be true or false
# savedefault=false## ## End Default Options ##
title Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-9-generic
uuid 5de33a52-48e8-4354-b7c7-3009f083e749
kernel /boot/vmlinuz-2.6.27-9-generic root=UUID=5de33a52-48e8-4354-b7c7-3009f083e749 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.27-9-generic
quiettitle Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-9-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.27-9-generic root=UUID=5de33a52-48e8-4354-b7c7-3009f083e749 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.27-9-generictitle Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-7-generic
kernel /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=5de33a52-48e8-4354-b7c7-3009f083e749 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.27-7-generic
quiettitle Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-7-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=5de33a52-48e8-4354-b7c7-3009f083e749 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.27-7-generictitle Ubuntu 8.10, memtest86+
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST
monika@monika-laptopja:~$ -
Rollee
aktív tag
válasz
Major Major #11520 üzenetére
monika@monika-laptopja:~$ cat/boot/grub/menu.lst
bash: cat/boot/grub/menu.lst: Nincs ilyen fájl vagy könyvtármonika@monika-laptopja:~$ /boot/grub/menu.lst
bash: /boot/grub/menu.lst: Hozzáférés megtagadva -
Rollee
aktív tag
válasz
Major Major #11520 üzenetére
akkor most elmondom hogy eletemben ma lattam eloszor ilyen oprendszert,szoval megkernelek hogy egy kicsit egyszerubben ird le legyszives.
-
cigam
titán
válasz
Major Major #11346 üzenetére
Ha nem mountolható, akkor hogyan mentettél róla?
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Major Major #11284 üzenetére
Működik
Örök hála
-
válasz
Major Major #11192 üzenetére
Nem találtam a synaptic-ba a drivert. Lehet azért mert nem is csomagkezelővel telepitettem
Mindegy, frissítettem. Persze elk.rta a dolgokat az új driver, de már nagyon megy a kézi telepítés, szal nem volt gond visszatenni a 8.11et
Másik problémám: Eltüntek az asztalaim
Mármint 1 azért maradt
De hova lett a többi? Hogy tom elővarázsolni öket? Lent a "tálcán" kint vannak de ha ráklikkelek semmi... Valahol találtam 1 beállítást, h mennyi asztal legyen, de ott se lehet állítani a dolgot (nem engedi feljebb húzni a csúszkát)
-
kem
addikt
válasz
Major Major #11153 üzenetére
Ez nekem segítene?! Ennyi erővel a Terminált is bezárhatom...
Mind1 feladom, ez csak zabálja a procit, de nem csinál semmit. -
válasz
Major Major #11137 üzenetére
Debian stable ment rajta azelőtt.
-
válasz
Major Major #11132 üzenetére
Csak az a vicc, hog ydebiannal lazán megy ugyanúgy a gnome, s nem mellékesen az ubuntu debian-ALAPÚ...
A BIOS szinte semmit se enged állítani, pl ACPI és társai.cabal:
Átírtam, újracsizma, de így sincs kép. -
balco
aktív tag
válasz
Major Major #11065 üzenetére
Megcsináltam amit javasoltál.
A boot során már nem kell nyomogatnom, de tesz még be egy "rossz" képernyőt.
De nem tudok videót lejátszani, illetve nem mennek a közepes vizuális effektek sem.
Pedig ATI drájver telepítés előtt ment. Most meg nem tudom visszatenni az eredeti drivert.(Acer Travelmate, Centrino, mobility radeon 9700, intrepid ibex)
-
balco
aktív tag
válasz
Major Major #11065 üzenetére
Siriusb: nekem az teljesen üres.
Viszont amit Major Major írt azzal a bootoláskor már nem vacakol. De videot most sem tudok lejátszani, pedig korábban az jó volt.
-
Krissz22
senior tag
válasz
Major Major #11059 üzenetére
Köszi, akkor a jövőhéten erre sort is kerítek. Egyébként csak a linuxot használnám, a win az törlésre kerűl, pontosabban két vinyóm van és az egyiken már a linux muzsikál másikon még a win.
-
Siriusb
veterán
válasz
Major Major #11027 üzenetére
Köszi!
-
ronaldo
őstag
válasz
Major Major #11020 üzenetére
Ha megpróbálom kibontani a rar-t akkor kiírja, hogy az archívumtípus nem támogatott.
-
cherockee
aktív tag
válasz
Major Major #11017 üzenetére
volt, csak nem jó kulcsszavakkal akkor (segment error nem egészen a jó visszaferdítés, segmentation fault noted), kösz amúgy...kipróbálom a workaround-ot...
szerk: nem segített
-
akasp
senior tag
válasz
Major Major #10915 üzenetére
köszi, ugy látszik, hogy bejött,de igy eléggé halkabb lett de legalább nem recseg. valahogy nem tudnám megnövelni a max hangerőt? (minden csúszka maxon)
más: mától kezdve amikor megnyitom a firefoxot, az teljes képernyőben jelenik meg (NEM F11 es üzemmód, miden ugyanolyan csak nem látszik a felső és alsó tálca) és kétszer meg kell nyomni az f11et hogy "rendesen" látszódjon minden. Semmire se emléxem, hogy mit állíthattam el. Hogy lehet visszaállítani, hogy megnyitáskor is rendesen jelenjen meg?
Köszi előre is. mellékelek azért egy screenshotot h lássátok hogy néz ki amikor megnyitom [link]
-
balco
aktív tag
válasz
Major Major #10911 üzenetére
Ennek a sornak a beszúrásával a xorg.confba megoldotta:
Option "AGPMode" "1"
Köszi a linket, ezen kívül már kipróbáltam eddig 10 féle javítást, de egyik sem jött be.
Most a leállítási problémát tesztelem le, hátha azt is megoldotta. -
balco
aktív tag
válasz
Major Major #10906 üzenetére
Ugyanez a jelenség nálam is.
Most egy vezeték nélküli egér vevőegysége van bedugva, gyakorlatilag hardverkulcsként működik. Nélküle semmit sem lehet csinálni. (Ez bug vagy feature?)
Mit jelent az hogy próbáljam ki a LiveCD-t? Most csak egy Ubuntu van a gépemen.(korábban tettem fel 7.valamennyit az a billemet nem szerette, úgyhogy maradt a zikszpé)
-
válasz
Major Major #10828 üzenetére
Ja, tényleg, ez hogy nem jutott eszembe, köszi
-
Kai Hansen
csendes tag
válasz
Major Major #10835 üzenetére
Így viszont hibaüzenetet ír ki, nincs valami más megoldás esetleg?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Major Major #10818 üzenetére
Igen, TNT2. Eddig az EnvxNG-s, meg egy másik legacy drivert próbáltam felrakni, aztán most semmi, Olyan log fájlom meg nincs.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Major Major #10815 üzenetére
Megcsináltam a törélst, glxinfo továbbra is vagy 20 sorban írja, hogy missing. Sakk bábuk meg továbbra is szaggatnak. A Xorg fájl meg asszem tiszta "default"-al van tele.
-
copin
őstag
válasz
Major Major #10809 üzenetére
Szinte hihetetlen, de működik!
Nagyon egyszerű volt a hálózat beállítása. Még nem tökéletes, de ha felraktam, akkor majd csúnya hangolás veszi kezdetét, mert ez így nem az igazi (el van csúszva a kép jobbra).
BTW Nem Live CD kell, a sima desktop is elég. Erre már előtte is találtam választ a hup-on. Alakul. -
Kai Hansen
csendes tag
válasz
Major Major #10740 üzenetére
Áhh köszönöm szépen a megoldást
-
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #10740 üzenetére
KDE 4-ben ezzel oldottam meg a kicsomagolás menüt. De visszaálltam Én is a KDE 3-ra. Megvárom a 4.2 -t.
-
Feketelyuk
tag
válasz
Major Major #10469 üzenetére
Igaza van floatrnak és Vladinak, hogy mielőtt egy új
oprendszert feltelepítek, "némi jártasságot" szerezzek a kezeléséhez.
Nem nyerő ha a PH-s fórumtagok "szájbarágósan" itt és most
magyarázzanak el mindent.
Mielőtt kérdeznék előtte bebiflázon az idevonatkozó irodalmat... -
Feketelyuk
tag
válasz
Major Major #10464 üzenetére
Valóban az asztalra került, installáltam is de ott maradt az install program
és nem tudom eltüntetni.
A menűben sem találom... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Major Major #10312 üzenetére
TNT2 M64-ben igazad van, rosszul emlékeztem.
Ez a xubuntu jobban néz ki, de jelentős különbséget nem érzékelek, a boot egyformán lassú, az ablakok kicsit gyorsabban jönnek elő, de az nV drivert nem tudta felrakni az EnvyNG.
Erre az Envy-re szükségem lenne, mert a gyári nV driverrel diavetítés, semmivel sem gyorsabb a 3D, mint amikor nincs driver a rendszerben (pedig működik a direct rendering), Ubuntura 1x sikerült felraknom, ott ugyanezzel a kártyával még teljes képernyőn is folyamatos képet kaptam.
Most a flash player telepítése után bent maradt a rendszerben a firefox, mindig azt mondta, hogy zárja be, vagy indítsam újra, na de minden próbálkozáskor lefagyott kikapcsoláskor, és indulás után sem javult meg.
Egyenlőre megy vissza a sima Ubuntu, aztán megpróbálok szerezni több ramot, jobb procit, stb...
-
Gambit
őstag
válasz
Major Major #10312 üzenetére
Na, most azt a hibaüzit dobja, hogy "Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device."
-
Gambit
őstag
válasz
Major Major #10307 üzenetére
Tehát lőjem le a compizt. Azt hogy is kell?
(És utána hogy tudom újra elindítani?)
Másik kérdés:
Hogy tudnám "átállítani" a firefoxomat magyarra? 3.0.3 van fent, és igazából a helyesírás miatt kellene.
És egy ráadás kérdés:
Logitech Wave billem van Logitech MX Revolution egérrel. A gond az, hogy a logitech oldalán csak Win illetve Mac driver van fent. Hogy tudnám bekonfigolni a billemet és a rágcsálót a driver nélkül?
Köszi!
CPT.Pirk: Nekem full screenen is vibrál.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Energiaital topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest