Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
gardener #12649 üzenetére
Nagyon egyszerűen...
A Virtual PC konzolban nyomsz egy "New virtual machine wizard"-öt, adsz neki nevet, az "operating system" résznél "other"-t választasz, kiválasztod a megfelelő mennyiségű ramot, majd a vhd résznél "new virtual hard disk"-et választasz.
Elmented, elindítod, majd:
- lefoglalod neki a fizikai cd-romodat, amibe előzőleg betetted az ubi cédét
- vagy becsatolod az ubi iso fájlt.Elindul az ubi telepítője, innen már ugyanaz, mintha valós gépre telepítenéd...
-
Keem1
veterán
válasz
ngabor2 #12631 üzenetére
Felraktam előzőleg az 1.2-es drivert, a hsoconnectet, meg az udev-et. Most megpróbáltam a legfrissebb, 1.6-os driverrel, többi változatlan.
Megpróbáltam modemmel együtt bootolni. Ha a stick csatlakoztatva van, a hsoconnect kifagy. Pedig megvannak a portok, a /dev/ttyH0-4 frankón, akkor elvileg minden technikai feltétel adott, nem? Esetleg tudok terminálon keresztül csatlakozni, a hsoconnect kihagyásával? Mert ha látom, hogy a dolog amúgy működik, csak az a szoftver hülyéskedik, nagyobb erőt ad arra, hogy kijavítsam valahogy ezt a gondot is.
-
Keem1
veterán
válasz
ngabor2 #12626 üzenetére
Nos, kicsit túl buzgó voltam, és innen felraktam mindent. Felment prímán, újraindítottam, wnw-t csatlakoztatom, hsoconnectet elindítom, és kifagy...
És valóban, a linkelt topicot tovább olvasva mások is küzdenek ezzel, mert az intrepid már tartalmazza a drivert. Mit csináljak? Le tudom vadászni azt amit én kézzel tettem fel? -
Keem1
veterán
válasz
Major Major #12600 üzenetére
"még azt tedd meg pls, hogy közvetlenül a stick bedugása után beírsz egy
dmesg |tail parancsot"Ezt kaptam:
imi@imi-ubi:~$ dmesg|tail
[ 71.247061] pan0: Dropping NETIF_F_UFO since no NETIF_F_HW_CSUM feature.
[ 71.421376] Bluetooth: SCO (Voice Link) ver 0.6
[ 71.421442] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[ 78.495645] mtrr: your processor doesn't support write-combining
[ 116.043384] UDF-fs: No VRS found
[ 116.067134] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
[ 116.088632] ISO 9660 Extensions: RRIP_1991A
[ 166.344625] usb 1-1: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
[ 166.990982] usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 167.019551] hso0: Disabled Privacy Extensions
imi@imi-ubi:~$A pinkódot már réges-régen kikapcsoltam, csak probléma volt vele (pl. gépet váltottam, vagy épp családtag akarta használni, aki amúgy nem tudta fejből, a wines kliensben nem lehetett beállítani, hogy "pin megjegyzése".
Szerk:
Ezt most VirtualBox-ra telepített ubival csináltam, de eddig natívan live cédéről indítva is ugyanazok az eredmények születtek mint VirtualBox-szal. De azért kicsit később ugyanezt kipróbálom a live cédével is. -
Keem1
veterán
válasz
Major Major #12614 üzenetére
Sorban megpróbálok mindent amit írtál, csak most kell a húgomnak a gép, addig nem indíthatom el a másik rendszert (neki win kell).
Addig is nézem amiket linkeltél, nagyon köszi a türelmedet és a segítőkészségedet!Beszámolok a fejleményekről.
-
Keem1
veterán
válasz
Major Major #12593 üzenetére
Na, az lsusb ezt adja ki:
Bus 001 Device 003: ID 0af0:6971 OptionŐ lenne szerintem a modem, de továbbra sincs a hálózati kapcsolatok között
Lehet, hogy mégis a HSO-val kellene próbálkoznom? A Hardy alatt próbáltam, de nem jött össze az se. Óóóóó... csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Másnak megy mint az ágyba sz***ás, én meg szenvedek. -
Keem1
veterán
válasz
Major Major #12590 üzenetére
Nagyon köszi, jelszó eltűnt
De továbbra sincs net... Ha kattintok az óra mellett a hálózat ikonra, akkor csak az eth0 látszódik. Másnak is kellene? Bepipáltam a mobilnál, hogy automatikusan csatlakozzon. Hogy deríthetem ki, hogy felismerte-e az ubi a modemet, és egyáltalán annak ismerte-e fel?
Ha tényleg nem vagyok messze a céltól, akkor csak szóra tudom bírni... Segítetek nekem? -
Keem1
veterán
Hali!
Ubuntu 8.10-et telepítettem, hogy kicsit jobban megismerkedjek a linux-szal (a legfelhasználóbarátabbnak tartják). De csak pont a net nem akar ellátogatni. T-Mobile web'n'walk stickem van, úgy harangozták be az intrepidet hogy a mobilnettel alapból is megbirkózik.
Nos, cáfolandó... A történet az, hogy az origo cikke szerint a magenta szolgáltató adatai hibásak, mert felhasználónevet és jelszót "égettek" az alapbeállításba (pedig egyik se kell), a cikkíró szerint korrigálható. Valóban, de a korrigálás nekem nem jön össze. A felhasználónevet simán ki tudom törölni, de a jelszó ragaszkodik, mint takony a falhoz. Ha átírom, akkor semmi gond, eltárolja az újat. De ha egyszerűen kitörlöm (karakterhossz==0), akkor a legutolsó beírt szöveg marad benne. Így viszont használhatatlan, nem is csatlakozik.Tudna valaki gyógyírt a problémámra?
Kérlek, csak azt ne, hogy ezt töltsem le, azt fordítsam le, mert 1.) a verziót pont úgy harangozták be, hogy alapból tudja, 2.) elvileg a megcélzott réteg pont az enyém, akik csak most ismerkednek a linux használatával
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Óra topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged