- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
leslieke #47706 üzenetére
leslieke és Atapi és God Vazzeg.
Majd odahaza megnézem, A fájlkezelő Nautilus most a bétában például a CPU 70%-át használta legutóbb este. Memória evés 600mb.
Meg a Chrome evett sokat, 2 fül volt megnyitva ( az egyik egy üres, a másik meg egy google kereső)De az elején nem volt ilyen... az elején jó volt, 1.1GB memória fogyás jó volt, most meg a legutóbbi frissítések után...
10.04-et már nem tudom megnézni, rég nem használom
Azt tudom, hogy anno kérdeztem rá az ubuntu.hu-n is, de annyi válasz jött, hgoy nekem annyit nem eszik max 600-800mb meg néhányan panaszkodtak, hogy nekik is annyit eszik. Amúgy a maximum 2.7GB volt a 10.04 alatt, de amikor anno nem jött segítség, hagytam. A 10.10 és 11.10-nél már ilyen sosem volt, akkor a memória zábálás mindig jól működött, 1GB alatt maradt!
Hát persze, tudom mi volt, és most is... ááááá Halmozás!
Nincs az alkalmazások lelőve... bakker igen az volt akkor is.Az volt a 10.04-nél is, hogy elindítottam az alkalmazást és Xgomb (bezáró gomb) bezártam, jó akkor egy másikat stb.
És az Ubi valamiért gyűjtögető életmódot folytatott és folytat. Amit én egyszer bezártam programot (anno a Totem lejátszott, bezáró gombbal bezártam), akkor a Task-ban a folyamatok között még ott volt és ment a progi. Nekem kellett mindig kézzel kill-elni őket.
A .04-sek valamiért az én laptopomon ezt nem csinálta automatikusan,
Igen, és most is ez volt, mert ha a Nautilus fájlkezelőt bezártam, akkor ugyanúgy futott a task-ban cpu-t terhelve... -
-
ViZion
félisten
válasz
leslieke #47585 üzenetére
OK, PAE kernel kell hozzá.
jss: linkeltem a cikket...
-
jss
aktív tag
válasz
leslieke #47574 üzenetére
Hálásan köszönöm, elmélyedek benne!
De előbb még lenne valami. Vettem egy laptopot, és eladnám az asztali gépet hamarosan.
Mind két esetben felmerült, hogy olyan szinten törölni kéne a HDD-t, hogy a törölt adatokat később visszaállítani ne lehessen, még mindenféle csili-vili varázs programokkal sem. Gondoltam elindítom az UBUNTU-t LIVE-ként, és az alól csinálnám meg. Milyen módon lehetne ezt? -
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
leslieke #47257 üzenetére
Na, ubi fent. Egy apró szívásom van. Nekem egy Netgear WNA3100 usb-s wifi eszközöm lenne, ami nincs benne a támogatott eszközök listáján, de a gugliban számos, számomra kínai és egyben angol
lehetőséget láttam a beüzemelésére.
Esetleg venné valaki a fáradtságot és megtenné,hogy leírja nekem ide érthetően, magyar nyelven, hogy miként tudnám ezt a kis usb-s wifi eszközt működésre bírni ubuntu alatt?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
leslieke #47200 üzenetére
Az átlátszó menüt gnome-tweak alatt tudod megadni, ez hozzáad a compizhoz az átlátszóság alatt egy sort, ez alapból 90 értéken van, ezt finomítottam kevesebbre, hogy ilyen lágyan legyen átlátszó. Az alsó panel is compizzal van halványítva, illetve beállításaiban homogén színnek egyfajta szürke-barna árnyalat van megadva, és ennek az átlátszósága van kb 30% körül, így kaptam meg a jelenlegi állást. Felső panel szintúgy. Az összes menü, tipp, stb ilyen finoman átlátszik most, illetve "lebeg" is, ami szintén a tweak alatt beállítható. Felül a cairo dock van, saját témájával.. A háttérképet úgy loptam
-
PuMbA
titán
válasz
leslieke #47157 üzenetére
Hát nincs
Tegnap akartam egy gépre rakni 12.04-et, de a wifi nem bírt csatlakozni ( egy kernel error volt a syslogba mindig). Utánakerestem és hát bugos még az új kernel, szóval sehogy se bírtam megcsinálni. Utána 10.04.4 fel és minden ment egyből
God Vazzeg: Én is láttam ilyet, hogy már bejelentkezni nem tudok a mert beszarik a belépésnél meg elcsúszik a kép. Reménykedni lehet még, mert csomó fontos bugot majd akkor javítanak/teszik közzé a javítását, ha közeledik a kiadás ideje. Én biztos nem rakom fel majd csak ha a 10.04 támogatása lejár. Addigra tuti stabil lesz
-
HENE
aktív tag
válasz
leslieke #47026 üzenetére
Köszi, sikerült.
Mivel teljesen kezdő vagyok, ez a gksu nautilus pontosan milyen célt szolgál?Illetve lenne egy másik kérdésem is. A wifi adaptert nem ismerte fel, hiányzó firmware-re hivatkozott. kis utána olvasással megoldottam, de érdekelne, hogy hogy fimware kell a wifi adapterhez és nem driver, és ezt miért nem tartalmazza alapból az ubuntu?
-
floatr
veterán
válasz
leslieke #46562 üzenetére
Ettől az lesz jobb, hogy kapsz egy olyan adroidos telefont, ami egyben bubi desktop és bubi tv is egyben. Nem kell lemondanod az android előnyeiről csupán amiatt, hogy egy más jellegű desktop környezetet kapj, ha igényed van rá. Ráadásul ehhez hozzájön még az ubuntu ökoszisztémája is: 2 in 1 szép magyar szóval.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
leslieke #46418 üzenetére
Próbálgatom őket, de ez tűnik nekem a legjobbnak, teljesen stabil
Mint-et még nem próbáltam, de a 11.10 kubuntu pl annyi hibát dobott hogy el is ment a kedvem a kísérletezgetéstől
Ahogy egyre újabb, egyre szarabb lesz?? Ha így megy, nem leszek kíváncsi a 12.04LTS-re sem
Annak is próbáltam a napi buildját, de ott is csomó hibaüzenet volt, fagyott a unity, stb
Meg nekem a unity nem is kell
-
ViZion
félisten
válasz
leslieke #46418 üzenetére
Hááát, mostanában én is visszasírom a 10.10-et. Chromium és a Chrome is egy instabil f¤s, nagyrészt flash miatt, de amúgy is elég gáz. 10.10-nél nem kellett szinte semmihez hozzányúlnom, minden csak úgy volt... és ment. Ide meg az unity miatt mindenféle hackek kellenek, és sztem ezek széttúrják az egészet, de a bánat tudja.
Xubuntu szimpi, lehet letúrom ezt, és Xubi lesz...Valaki a fentebbi Cerka procis kérdésemre esetleg?
-
-
bsanya
aktív tag
válasz
leslieke #45483 üzenetére
Nos, félig
Végre elindul a Lubuntu, de úgy döntöttem először csak próbamódban indítom biztos, ami biztos. Bejön a Lubuntu felirat, alatta pöttyögnek a pöttyök, de a vége nem az, amire számítottam, hanem bejön a kurzoros mód és valami nem tetszik neki. ilyet ír ubuntu@ubuntu:
Végül is mindegy, megpróbálom a teljes telepítést, de előtte megkérdezném, vannak olyan mappák, amiket szerencsés elmenteni? gondolok itt thunderbird mappa a levelek miatt vagy hasonló, ezeket hol tárolja?
-
válasz
leslieke #45265 üzenetére
10.04-re hivatalosan, de PPA-ból sem nagyon lehet feltenni a GNOME 3-as verzióját. De különösebben nem is lenne értelme neki, hiszen az LTS-eket általában a stabilitásuk (na és persze a hosszútávú támogatásuk) miatt használják az emberek. A rendszer ilyen mérvű frissítése viszont igencsak kockázatos, a kapott eredménnyel pedig csak nőnek a bugok, az instabilitás. Nem beszélve az alaptárolóban levő egyéb csomagok inkompatibilitásáról. Jó eséllyel kapnál egy használhatatlan rendszert. A GNOME 3 integrálásába komoly energiát fektettek a fejlesztők az Oneiricnél, hiszen - belül - elég komoly változáson esett át az asztali környezet.
-
-
Babetta-X
senior tag
válasz
leslieke #45131 üzenetére
Köszi. Közben, hogy mégse unatkozzak egy újraindítás után valami olyasmi fogadott, amire álmaimban sem gondoltam volna, létezik, hogy a Kubuntu átment transformersre és átalakult ubuntuvá? Nem tudom mi történt de miután újraindult a gép olyan mintha minden eddigi dolog eltűnt volna, a kubuntunak nyoma sincs, az asztali háttér eltánt, a tálca felkerült a plafonra, a menü oldalról nyílik, a böngésző eltánt és most egy angol nyelvű ubuntu felületének firefoxáról írok ide kissé értetlenül állva a dolog előtt..
Mi a teendő, mit rontottam el? Feltelepítettem ezt a screenletset meg frissítettem párszor, egy két dolgot testreszabtam de ettől csak nem kéne ennek történnie....
-
válasz
leslieke #44345 üzenetére
És van egy rakás, ahol nem (Svájc? Spanyolország? Londoni tőzsde?
)
@Babetta - X : Kubuntu LXDE-vel? Lubuntu akkor már, azon is elmennek KDE progik.
Programokat bármelyik ablakkezelőre feltelepítheted, ha pl. egy KDe program kell LXDE-s gépre, akkor simán menni fog, csak leszed magának egy rakás KDE libraryt is, de azon kívül, hogy helyet foglal, semmi gondod nem lesz. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
leslieke #43822 üzenetére
/var/cache/apt/archives ehhez a könyvtárhoz hogy tudok adni magamnak jogot hogy törölhessek belőle? Kis 2giga tárterületü laptopon használok egy ubi butitott linuxot és kellene a plusz tárhely amit feltudnák szabadítani általa. Van így kemény 100mb szabadom, felszabadítva lenne olyan 400mb amin bővel elfickándozna a gép.
-
rybank
senior tag
válasz
leslieke #44052 üzenetére
Máris találtam neked valamit: DeLi Linux. Keress utána. Distrowatch-on is. Van rajta GUI. A WM-eknél nem néz ki rosszabbul!
"...DeLi Linux 0.7.2, one of the few desktop distributions that targets old computers - those with as little as 8 MB of RAM..."
(#44056) hcl Végül is fillérekről beszélünk. Szerezhet bele még RAM-ot. Aztán a végén még egy LXDE is elfut rajta.
-
-
Harigata
tag
válasz
leslieke #43621 üzenetére
Hálás köszönet !
Most addig eljutottam, hogy újratelepítettem a GRUB-ot.
De még mindig nincs bootloader.
2 sata merevlemezem van (egy Maxtor és egy Samsung) A linux eredetileg a samsungra lett feltelepítve.Ha a Samsungot állítom be elsődlegesnek a BIOS-ban, akkor a WinXP bootloader fogad (2 winXP van a gépemen)
Ha a Maxtort állítom be elsődlegesnek, akkor a Grub fogad a képernyőn, az alábbi felirattal:
grub>
Namost innen megint nem tudom mi a teendő.
-
vilmaboy
őstag
válasz
leslieke #43339 üzenetére
bazeeeeeeeeeeeeeeeeg.
Még szerencse, hogy csak 1x próbálkoztam vele tegnap
El sem mondom inkább...
Most hogy olvastam a kábel szót... ráébredtem, hogy kikötöttem a tévéből a lan kábelt, mert kellett az egyik szervizelt géphez
Na az tuti ha tegnap nekiáltam volna komolyan próbálkozni, akkor most nagyon mérges lennék
Nesze neked informatikus...
Ha bedugom a kábelt, akkor már lehet, h nálam is jó lesz
ha nincs automatikus indításban a szerver, akkor mindíg kézzel terminálból elindítom és ennyi? Amúgy te késlelteted az indítását?
A kialakítás nálam is tévé kábelen a rooterben, laptop wifin ugyanarra.
-
vilmaboy
őstag
válasz
leslieke #43302 üzenetére
Ezt megtaláltam termésetesen, de nem akartam elhinni... de igaz... szóval 10 perc varázslás kell ahoz, h egy nyamavdt progi elinduljon? Az a baj, h nem is értem miket írok le parancsba... Aszem jobb szeretem a debeket. Nics ez a progi valamilyen taárolón meg? avgy olyan nem létezik, hogy ebből forrást csinálsz majd deb-et??? hogy emgy ez? miért nem ad ki a fejlesztő deb-et, ami egyszrerűbb? Mi van ennek a hátterében?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
leslieke #43103 üzenetére
Köszi! Ez mit jelent? "A cserélhető eszközön törölt fájlokat lehet, hogy nem fogja más operációs rendszereken, például Windowson vagy Mac OS-en látni. A fájlok nem tűnnek el, az eszköz következő csatlakoztatásakor elérheti azokat." Lehet, hogy nekem is ez kavart be.
Illetve valaki nem tudja, hogy mikor jelzi ezt a CHKDSK? -
pinnacle
nagyúr
válasz
leslieke #43099 üzenetére
Köszi! Ezt tudtam. Ilyen megoldás kellene, hogy ha elfelejtem akkor se legyen probléma.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest