- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ntomka #34842 üzenetére
Nem akksiról megy, folyamatosan be van dugva a gép. szerk: és természetesen be is van állítva a fényerő rendesen...
azóta sikerült megint eltolnom valamit: a "tálca" jobb alsó sarkában volt egy közvetlen kijelentkezés gomb, amit sikeresen eltüntettem. Azóta nem tudom visszarakni. Olvastam, hogy egy alkalmazás indító elemet kellene oda tennem, és arra beállítani a kijelentkezést, de amióta levettem, azóta nincs ott a jobb oldali beállítható elemek között, így nem tudom visszaállítani. Bárhogy keresem, nem jön össze a megoldás.
Az egyébként normális, hogy a menü-ben nem szerepel minden program, (pl. az energiagazdálkodás sem) és azokat amik hiányoznak úgy kell futtatásból előhúzni? Ezt nem lehet valahogy átállítani?
-
válasz
ntomka #34815 üzenetére
Éppen most publikáltam a Rendszerment új, 0.4.1-es verzióját. :-)
A GUI kicsit fel lett újítva és javítva, na meg pár apróbb funkció bekerült még az előző verzióhoz képest a repertoárba. Ezenkívül természetesen javítottam pár bugot, Natty-val le is fagyhatott az alkalmazás ablaka, vagy akár az egész rendszer.
Ha Maverickről csináltok majdan Natty-ra egy kiadásfrissítést, akkor amennyiben visszaszeretnétek állni a régebbi kiadásra, ne feledjétek el bepipálni a jelenleg használt fstab megtartását (habár ez nem annyira fontos) és a GRUB újratelepítését, hogy rendben elinduljon a visszaállított rendszer. -
RBJ
addikt
válasz
ntomka #34548 üzenetére
Hát win 7 alatt is elég volt a dolog nem használok húzós dolgokat rajta.
Szeretnék bejelentést tenni. Ettől a pillanatól szááműztem a win 7 t. nem látom értelmét.
egyelőre nagyon érdekesnek tűnik az ubi nekem.Most friss telepítést hajtottam végre a teljes lemezen.
Előre is szeretnék elnézést kérni a kellemetlenségekért de várhatjátok a kérdések és hülyeségek özönét tőlem.
Köszönöm türelmeteket. Már látom a kedvenc antivirus fórumot el kell hagyjam. -
PuMbA
titán
válasz
ntomka #34455 üzenetére
Nem a flash rossz, hanem inkább valami driver probléma lehet az oka vagy a 64bit kavarhat be szerintem. 1 éve 480p YouTube video full screenben nézhetetlen volt az 1,6Ghz-es Core Duo-mon egy ősrégi R300-as ATI-val. Pár hónapja már a 720p is megy full screenben simán (38-as kernel, 6.14.0-ás ATI driver ,7.10.1-es mesa van most nekem fent). Néztem is nagyot.
Az asztali NVIDIA-s gépemen is tökéletes a flash (Windows szintet hozza) és a laposhoz hasonlóan 32bites Ubuntu van fent.
Laybee: Nekem G210-es NVIDIA-m van és csak ajánlani tudom. Semmilyen problémám nem volt még vele. Hardveres videó felskálázás is megy hibátlanul.
Boxi88: [link]
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ntomka #33743 üzenetére
A biztonság kedvéért gondoltam megnézem virtuális gépen. Így kell kinéznie?
1.lépés 2.lépés 3.lépés
Még soha nem particionáltam manuálisan ubuntunak.Partíció típusánál melyik legyen elsődleges ill. logikai? Most csak hasra ütés szerűen állítottam.
Az ext4 csatolási pontja "/" legyen ugye?Swap-nak majd mennyit adjak a gépen? Nem annyit kell amennyi memória van a gépben? Vagy fölösleges nekem 4GB?
-
Tamoo
nagyúr
-
drpeet
csendes tag
válasz
ntomka #33738 üzenetére
52: udi = '/org/freedesktop/Hal/devices/pnp_PNP0510'
linux.hotplug_type = 2 (0x2)
linux.subsystem = 'pnp'
pnp.id = 'PNP0510'
pnp.description = 'Generic IRDA-compatible device'
info.subsystem = 'pnp'
info.product = 'Generic IRDA-compatible device'
linux.sysfs_path = '/sys/devices/pnp0/00:07'
info.parent = '/org/freedesktop/Hal/devices/computer'
info.udi = '/org/freedesktop/Hal/devices/pnp_PNP0510'Ezek szerint fel lett ismerve...esetleg valaki próbált már összehozni infra porton nokia telefont ubuntuval?!
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
ntomka #33701 üzenetére
Van, de voltak vele bajok. Legutóbbi windózos müködése alatt elővarázsolta belőle bios alól egy szervizes kollega, de típushibája a gépnek, hogy alapvetően nem van És ugye most volt a win reinstall + ubuntu install(menne,ha..). De persze reggel még volt, itt hol nézzem meg, hogy van-e? Bár mindegy, mert itthon nincs csak wired internet. Max a telómról tudok rá küldeni, de az macerás és le is merült :/
-
hoffman_
nagyúr
válasz
ntomka #33697 üzenetére
Nem tudom, hogy ez a két fogalom miben különbözik
Úgy is próbáltam, hogy pendrive bedug, és rögtön kiválaszottam az Install Ubuntu-t, ezt kétszer is, eredménytelenül, és most úgy próbáltam, hogy elindítottam a rendszert, és az alól indítottam a telepítést. Ez se jött be. Mutatom hol tart, tudtam lőni screent:
-
válasz
ntomka #33673 üzenetére
Jaj de jó
A poén az, hogy az összes csatornát végigpróbáltam, egyik sem a CD-IN, és a bemenetválasztókon sincs...
Viszont az alaplapon ott a csati, tehát kéne műxenie. Winnyóz alatt biztos működik is, csak nem tudom kipróbálni, mert az alatt meg a tunernek nincs drivere -
Siriusb
veterán
válasz
ntomka #33669 üzenetére
Még jó hogy nem írtam, néha annyira idétlenül fordítanak egyesek, hogy az angol doksit olvasva nem tudom kitalálni a magyar megfelelőjét...
Egy nagy kő hullt le a szívemről, végre sikerült valakit nem megsértenem!Mostanában próbálom a drupal-t magyar kezelőfelülettel használni, lehet nem lett volna szabad angolul elkezdeni annak idején, nem áll rá az agyam...
-
válasz
ntomka #33607 üzenetére
Mikor beüzemeltem a hardveres gyorsítást, a hardveresen gyorsított videók teljes képernyőbe rakása után mikor lekicsinyítettem a képet, gyakran fekete maradt minden, csak az egér látszódott. De ha jól tudom Te nem is próbáltad, nem is használod, ezért jó, hogy nem találkoztál vele.
Viszont ezt a PPA-t érdemes kipróbálni, nagyon jó. -
válasz
ntomka #33503 üzenetére
Jó, persze, nem az igazi, ezért is használom az fglrx-et én is inkább ezzel most. Melegedés még mindig nem lényeges itt, mert alig fűt, képmegjelenítési bugot nem tapasztaltam jobban mint fglrx-vel, 3D meg jószerivel elég annyi ami a Compizhoz kell, de persze jó pár játék is elmegy vele így is. Mindenesetre valóban van mit dolgozniuk még rajta, hogy felérjen a zárt meghajtóval, de ilyen alapnak jó ez így is.
-
Siriusb
veterán
válasz
ntomka #33343 üzenetére
Elnézést kérek, de a netbeans fórum kissé halottnak tűnik. Mivel szóba került, gondoltam kipróbálom én is ezt a netbeanst, melyet annyian dicsérnek. Egy nagyon - nagyon ciki problémánál elakadtam, nevezetesen css szerkesztésekor miként tudok egy color picker-t előcsalni egy már definiált tulajdonságnál, pl background-color? Ill. nem tudtam a színről előnézeti képet sem varázsolni. Pl. Komodónál a ctrl+egér színkód fölé ad egy előnézetet.
-
M.W.H
aktív tag
válasz
ntomka #33330 üzenetére
nekem vmi olyasmi elképzelésem van html és php szerkesztővel
hogy amikor elkezdem gépelni a <head> et fejezze be vagy próbálja kitalálni. windowson voltak olyanok amikkel pl linket meg ilyen elemeket lehetett beszúrni. netbeanst próbálgattam meg mono developot nem az igazik, persze biztos nagyon jók csak profiknak -
upszilon
őstag
válasz
ntomka #33164 üzenetére
Már csináltad? Mindkettőt? Mert én az Xamppot évek óta használom Windows alatt. A hétvégén meg elsz@artam vele egy álló napot Ubuntuban és nem ment. Nem egy dolog miatt, hanem több dolog miatt nem ment. Már egyébként be tudnám üzemelni, de nem biztos, hogy érdemes újra nekiugranom. Ezért a kérdés. Érted már? Olyannak kellene válaszolni, aki mindkettőt ismeri jól, és képes elirányítani. Te ilyen vagy?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ntomka #32872 üzenetére
igen, pontosan ez az egyik, amitől falra tudnék mászni
(de még ahol csak egy sima állítóeszközről van szó, ott is kellemetlen, h teljesen elmászik egyetlen apró félrekattintástól)nem értem, miért kell ilyen goromba viselkedést alapértelmezetté (esetleg ki sem kapcsolhatóvá?) tenni - de azt sem, miért nem találni erről bejegyzéseket
(gugliztam angol és magyar oldalakat, fórumokat is, de sikerült még csak hasonló kérdésre sem bukkannom, nemhogy válaszra)
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Steam topic
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ivqkzy-: 2. gépem
- EA Sports WRC '23
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged