Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
palota
csendes tag
Sziasztok.MSI alaplapom van Integrated VIA Chrome9 Graphic vga kártyával és a filmek szaggatnak megnéztem glxinfo parancsal és a direct rendering nem müködik ezt hogy lehet megoldani mert szerintem emiatt akadnak a filmek.
-
-
rtom
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Izé, bocs, kavarok...

A MythTV a Media Center software, tehát nem sok szerepet játszik a TVout beállításánál, már hozzágondoltam a TV-tunert is.
Sorry.
-
kem
addikt
Mert ez a vinyó nem mindig van a gépemben,
csak ha különvinyós lapozófájl kell, vagy arhiválok.
Ezen kívül azt szeretném, hogy ha automatikusal a linux indulna el,
és csak akkor a windows, ha a POST után előhívom a bootolható eszközök listáját,
és ot azt a vinyót választom ki ahol az XP van. -
NVTV-vel csináltam, TwinView módban (de próbáltam a másikban is, eredmény ua., igazi Clone módot nem találtam). NVTV-ben simán bekapcsoltam a TV kimenetet, elmentettem a konfigot root módban, ahogy javasolta. Mondom, kép az volt a tévén, az asztal képe, de az istennek sem tudtam áttenni rá semmit. 8800GTS-em van. Most majd még megpróbálom úgy, hogy a videolejátszót állítom be, hogy tolja ki a képet. Meg akkor a MythTV-vel is, arról most hallottam először

-
rtom
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hogyan csináltad? MythTV? Létrehoztál két külön képernyőt? Milyen kártyád van?
Tudom, sokat kérdezek, de a közeljövőben és is szeretnék a saját gépemről TV-t nézni, GF4 Ti4200 kártyáról, ezért érdekel
-
rtom
senior tag
Mivel ha jól értem, nincs bootolható rendszer ezen a vinyón, és az fdisk /mbr ez alapján írja felül a boot record-ot, akkot nagy valószínűséggel letörli.
Bár még mindíg nem teljesen értem, hogy ha nem boot-olsz róla, akkor minek leszedni, de lehet, én vagyok hülye a win-hez
-
Ha már megvan a TV-kimenetem beállítása, van is kép a tévén, hogy a bánatba tudom oda tenni a filmet? Ha próbálom áthúzni, akkor csak a másik asztalra dobja át, ha csak 1 asztalt állítok be, akkor se megy át...
-
rtom
senior tag
válasz
Daudi Baldr
üzenetére
Akkor telepítsd. Elméletileg az universe tárolóban van, úh. valszeg szerkesztened kell a sources.list fájl-t. Aztán "apt-get update" és "apt-cache search midnight", aztán "apt-get install név_amit_előző_parancsra_kiírt"
A nem induló grafikus UI problémára pedig jó lenne több infó, /var/log/messages vagy kern.log segítene.
-
törölt tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
kulso meghajtot nezd meg h a messages-ben latszik-e amikor feldugod (mittomen
tail -f /var/log/messages
). ha latszik, akkor nez meg h vinyonak/particionak is latszik-e (
cat /proc/partitions
) es ha ez is megvan, akkor csak a /etc/fstab-ban nincs benne h automatikusan mountolja.
ha mar a messages-ben sem latszik, akkor lehet nem kap eleg aramot a vinyo, probald alaplapi usb-rol, nem mondjuk a gep elejere kivezetettrol (vagy csak akarmelyik masikrol), bar azt nem irtad h kezzel mountolhato-e.
a tobbire egyelore nincs tippem. -
vamzi
senior tag
válasz
Daudi Baldr
üzenetére
alap nincs, fájlkezelőnek a nautilust használja, de ott van a gnome commander.mc-vel mi bajod?
-
Daudi Baldr
tag
-
kem
addikt
Na nem oldódott meg a próblémám újratelepítéssel, ugyhogy megfogalmazom rendesen:
Desktop gépemre ami adatlapomon van, telepíteném Ububtu 7.10 live cd-ről a linuxot.
A célmeghajtó, egy USB-s külső rack házba van, az alaplapom támogatja a bootolást róla.
Telepítéskor 20Gb ext3(\), 90Gb ext3(\home) és 1.5Gb swap particiókra telepítettem.Eddigi próbálkozások a dolog kijavítására:
GRUB nélkül telepítettem először, és azt hittem a miatt nem indul.
Azóta újratelepítettem, de ugyanúgy nem megy.
nem megy:
POST képernyő után amikor elkezdene boololni, akkor ott megáll a gépem.hiba oka lehet még, hogy a vinyó 2 smart értéke meghaladta a küszöbértéket,
de eddig ebből semmilyen hátrányom nem származott. most se erre gyanakszom.smart hibák:
Reallocated sector count
Spin retry count -
rtom
senior tag
Én is úgy tudtam, hogy az emerald az ablakdekorációért felel, ezért nem is tettem fel, mivel nem vágytam extra témákra, csak a compiz effektek érdekeltek. Az alap gtk-window-decorator elég (lett volna). Bár lehet érdemes kipróbálnom, hátha.
A
sleep 5
milyen szerepet játszik? Csak egy kis szünet az emerald bekapcsolása előtt, nem?
-
rtom
senior tag
Az majdnem ugyanaz. Szal ha a 1. hsz-ben leírtak alapján jársz el, utána csak a /boot/grub/menu-lst fájl-t kéne megnézni, hogy mit tartalmaz/van-e benne linux-kernel meg Win is. A GRUB-nak a hd0-ba kéne települnie, ha másik vinyó MBR-be teszed, nem indít. Vagyis pontosabban arra vinyóra kéne tenni, amiről boot-olsz.
Remélem érthető volt.

-
dbius
veterán
Vélhetőleg valamit elállítottál, azért nem megy az ablakdekoráció...
hogyan indítod (indítottad) a compizt, hogy nem megy az ablakdekoráció??
személy szerint nekem ez van beállítva az autostartba:
compiz --replace &
sleep 5
emerald --replace &Nekem így megy helyesen, egyéb indítási paraméterek esetén a legtöbbször a tálcán az értesítési terület vagy minek nevezzem (rezidens programok, pl. pidgin, kmix, stb..) hibásan jött be (nem kerültek be oda az odavaló cuccok, hanem csak a képernyő bal felső sarkába, külön kis ablakba, és ilyenkor nem is tudtam használni a rendszert.
-
Cathfaern
nagyúr
Új gépre lett ubuntu felrakva, nincs más rendszer a gépen. Emiatt kezdéskor a 320gB-os hdd-ből le lett szedve 20gB ext3-ra, rendszer partíciónak. A maradék 300gB üresen lett hagyva, majd utólag ntfs-re formázva (később lesz a gépen win, ezért kellett egy közös partíció). Az én saját gépemen ntfs partíció írása - olvasása gond nélkül ment, ezért nem is gondoltam, hogy itt gáz lesz az ntfs-el. De lett megfelelő csomagok felrakása után (ntfs-3g és ntfs-configure) látszólag rendbe is lett minden. Azonban a partíció valamiért 13gB után betelik (pedig 300-nak kéne lennie).
Ráadásul ha külső usb-s hdd-t kötünk rá, akkor azt egyáltalán nem hajlandó bemountolni magától (amit megtesz az én ubuntum, elvileg 7.10 mindkettő).Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne tenni? Ubuntu újrahúzását leszámítva, mert ha jól gondolom nálam azért megy minden, mivel alapból talált ntfs partíciót, és ennek megfelelően beállította.
-
ALI_G
veterán
üdv.
helyzet, van XP-m meg ubuntum. XP le lesz dúrva, de ubuntut nem szeretném újra rakni. Miután felment a Vista mi lesz a teendőm? Esetleg van rá esély, hogy a vista boot managere felismeri a linuxos partíciót? -
vamzi
senior tag
Van egy saját magam által forgatott amsn-em itt értelemszerüen a .deb fájl kell neked, a nagyobbik(FULL) minden hivatalos plug-int és skint tartalmaz, a kisebbik ~4mb az csak egy egyszerűbb verziója, ami csak a szines nickeket és a live skint tartalmazza.nekem és még jónéhány embernek bevált. ha felteszed és ubuntu 7.10ed van akkor ne engedd neki frissíteni, mert vissza akarja butítani az rc1-esre.synapticban kényszerítheted a verziót, h ne akarja frissíteni.
-
kem
addikt
Nah megcsináltam ahogy javasoltátok, de nem akar bootolni

A telepítés végén kérdezte, hogy hova teszem a boot leírót vagy mi,
én meg mondtam, hogy sehova.
Csak egy vinyó volt a listán, és az nem az volt amire telepítettem a linuxot.
POST után amiokor elkezdődne a boot, azonnal megáll a gép.Mi a teendő?
-
tusi74
őstag
Próbáld meg ezt a deb csomagot feltenni. Ezzel nekem hibátlan:
AMsn deb csomag -
korcsi
veterán
Hali!
Mai amsn frissités után nektek működik a program (ujraindítás után)?
Nálam tkcximage nem betölthető hibáűval elszáll, most a 097RC1 és tvl/tk 8.4-el megy, de így meg narancs ikonom van a trayen, hogy frissithető a rendszer
rtom: sztem itt a vége kevés: " HorizSync 28-51"
-
rtom
senior tag
Gondom van az Nvidia-driver-rel. Eddig volt kétféle kernelem, mindkettőhöz a gyári nvidia driver-t használtam (az új kernelhez újra kellett installálni, mert különben API mismatch hiba miatt nem működött). Aztán legutóbb a friss driverrel is megállt, mondom OK, eddig bírtam, jöhet az Ubi sajátja. Nvidia driver uninstall, nvidia-glx fel, de csak 800x600-ban indul, így meg elég ocsmány szegény, az 1024x768-at minimium tudnia kéne. Itt van a xorg.conf-om és a xorg.log, please help, mit szúrtam el.
-
rtom
senior tag
válasz
Daudi Baldr
üzenetére
Ctrl-Alt-F1-re sem jelenik meg a szöveges felület? Ki kellene írkálnia, mi történt. Ha nem, akkor indítsd "csökkentett" módban.
GRUB: az /boot/grub/menu.lst fájl-t kell szerkesztened, első verzió: a Windows-os szekciót bemásolod a linuxok elé. Ennek annyi veszélye van, hogy kernel frissítésnél eltűnik a Win-es bejegyzés, úgyhogy először csinálj egy biztonsági mentést. Második verzió: default 0 sort javítod, a 0 helyett ahányadikon szeretnéd hogy álljon a kurzor. Tehát ha 3 bejegyzésed van, akkor értelemszerűen az első volt a nulla, az utolsóhoz 2-t kéne beírni.

-
rtom
senior tag
válasz
qwertly
üzenetére
Elméletileg van nyílt driver az Edimax cuccokhoz, nézd meg, hogy a tiéd szerepel-e a támogatott eszközök listáján.
-
vamzi
senior tag
részemről kicsit kiegészíteném és korrigálnám.Az ubuntunak elég összesen egyetlen 1 ext3-as filerendszer(más fájlrendszert is használhatsz, de ez javasolt)ugyan is képes fileba is swappolni.de a javaslatom a következő.ha az egész vinyót az ubi kapja akkor 20giga a gyökérnek( / ) 99giga a home mappádnak ami a windowsos "D meghajtó" megfelelője( /home ; itt tárolhatod a cuccaidat és jónéhány beállító filet mert formázáskor nem kell törölni a tartalmát) és hagyj 1gb-ot swap-nak.tudom a gyakorlatban a 120gigás winyó nincs 120, ha pontosan leirod a méretet akkor én is lerom a pontos méreteket
nekem a rendszernek ( / ) 5giga van adva de még nem sikerült megtöltenem még mindig másfélgiga helyem van, pedig már 2hónapos és sok szemét lehet rajta
-
escape
aktív tag
Ha nem gond magamból indulok ki!
Nekem ugyan 200 as vinyóm van de ez nem változtat sokat a helyzeten.
Minum 3 részre kell. Kell két darab ext3 fájlrendszerü és 1 swap.
Az első kettő a rendszer (/), és a mappád (/home), a harmadik pedig a "ram".Ez utóbbinak elég egy 512 es partició.. Nem kell neki nagy hely.
Az első kettő közül, a / legyen a kisebb méretű, és a /home legyen a nagyobb.Ha én lennék a helyedben:
25 GB a rendszernek
90 GB a /home mappának
és 512 a swap.Én Így csinálnám

Windows alatt ezeket nem tudod megformázni, mindenképpen kell hozzá az ubi telepitője, és majd azzal, de a particiók méretét beállithatod windows alatt, igy gyorsabb lesz, mivel csak a fájlrendszert kell majd kiválasztani.
Telepitésnél mindenképpen a Kézi-re menj, ha igy akarod megcsinálni.Remélem nem irtam nagy hülyeséget.

-
kem
addikt
Hali!
Mi(k)re particionáljam a vinyóm ha Ububtut akarok rá telepíteni?
120-as, USB rackben. -
vamzi
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
köszi szépen.így már nekem is viszi szépen a feliratokat
arra tudsz e mondani valamit, h a beállításokat miért nem jegyzi meg, godolok itt a szkinnre és a hangerőre.he kilépek belőle mindig az alap szkin-t adja be és az alap hangerőt. -
tusi74
őstag
Firefox-szal nekem így néz ki:
Google képernyő -
Daudi Baldr
tag
Feltelepítettem a legújabb (7.10-alternate install) Ubuntut és az a probléma, hogy a bootképernyő után kikapcsol a monitorom.
A konfigom: 3000+ A64, Abit KN8 ultra lap, 2x512
DDR 400, x800 GTO,200+320 Samsung vinya. Ha tud vki vmi okosságot a problémámra pls ne tartsa magában.+1kérdés: A grubban hogy tudám visszaállítani az XP-t alapértelemezett oprendszerré?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok ubuntu 7.10 van fent és szeretném a Edimax usb wlant beüzemelni a típus EW-7318USg win alatt megy de a linux alatt még nem sikerült.A linux látja de nem megy sajnos.
-
palota
csendes tag
Feltettem az Unrart igy már jo.de az mplayer gond még megvan valaki tudna ebbe segíteni?
-
vamzi
senior tag
válasz
üzenetére
mire állítottad a kódolást?
palota:fájlegyesítés: hozzáadás/eltávolítás oda beirod h rar és felteszed a talált tömörítőket.
harry3:téma:nem néztem.ha tar.gz-ben van azaz tömöritett mappában akkor nem csinálsz vele semmitsem, hanem ugy hagyod ahogy leszedted a netről aztán: Rendszer/beállítások/téma és drag'n'drop módszerrel a felyílt ablakba vonszolod a letöltött becsomagolt(*.tar.gz)mappádat.rákérdez h telepited-e.igen.aztán használod.ennyi az egész, de ezt mán egy párszor leirták előttem, nem is régen.viszont ha berylt használsz, akkor emerald theme managert is.azt megnyitod a rendszer/beállítások/emerald theme manager és étt telepited.nem tudom h ott bejön-e ez a drag'n'drop módszer, próbáld ki.most próbáltam, ha emerald témát szedsz le tehát *.emerald akkor dupla klikk rá és megnyitás.már be is tette magát az emerald témái közé.ahogy nézegetem ez a két lehetőséged van.
-
palota
csendes tag
még 1 problémám lenne mégpedig Mplayer a filmeket akadozva játsza le.Nálam az archívumkezelő azt irja nem támogatott formátum.
-
törölt tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
nalam is igy megy, azota nincs vele gond.
es a ugyanabban a menupontban a text-renderer alatt van allitasi lehetoseg 'default color' a feliratnak. -
harry3
őstag
Sziasztok. Az innen letöltött témát hogy lehet alkalmazni?
[link]
Berylt használok, ha ez fontos, mert láttam egy olyan menüpontot. -
palota
csendes tag
Sziasztok.azt kérdezném ha letöltöttem valamit ami rar-okba van azt hogy tudom egyesíteni?gnome commanderrel probáltam de nem ment.
-
-
vamzi
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
nem tudom, én állítgattam ott a kódolást, meg nyitogattam meg neki a feliratokat külön, de amelyikben ékezetvolt sosem irta ki.az mplayer nekem mindent megevett, csak az ékezetes betük helyét egy fordított ?jellel helyettesítette.viszont a totem a feliratokat nekem korrektül viszi, semmi bajom vele.csak az igazítás funkciót hiányolom belőle.
-
Hopp, mit találtam: "If VLC has autodetected your subtitles file, or if you opened it manually, but VLC only diplays some subtitles from time to time, you will need to change the subtitles file encoding.
Go to Preferences -> Input / Codecs -> Other codecs -> Subtitles, and set Subtitle text encoding to the right one. "
Na, ezt kipróbálom otthon. -
-
vamzi
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
nah az igaz, a vlc nagyon kényes a feliratokra.láttam már alatta feliratot, de ritka mint a fehérholló és akérmit csináltam vele nem vitte normálisan.

-
-
róland
veterán
Beálltam a próbálokzók táborába. Egyelőre csak Virtualbox-szal, mert ki kellene mentenem a kényes adatokat a gépemről. De úgy látom, lehet a jövőben a Windows lesz majd egy Virtualboxban futó alkalmazás a Linuxon.
-
atom86
csendes tag
Sziasztok!
"Nem kell Ndiswrapperelni, a probléma ott van, hogy a 7.10 hálózat vezérlői összeakadnak a wireless vezérlőkkel, ezért blacklistelni kell!
mégpedig a következők legyenek a blakclistben:
blacklist rtl8180
blacklist r8169
blacklist r818x
blacklist r8187
blacklist ndiswrapper"
Egy smc wifikarit próbálok működésbe hozni és még nem sok lövésem van a linuxhoz egyik fórumon vmi ilyet találtam, fogalmam sincs róla mi az a blacklist és nem tudom hogyan kell csinálni. Le tudja valaki írni mi az?
előre is kössz -
escape
aktív tag
Ez egy nagyon jó kérdés

Bár tudnám...
Nem csináltam vele semmit, csak leszedtem az Mplayert, de azért mert nem müködött a totem, aztán a VLC-t, de még mindig nem mükszik, előtte pedig a CCSM települt fel uh sztem azt csinált vele valamit..Nem, sajnos nem ajánl fel semmit..

De eddig tökéletesen működött..A csomag fent volt ujra telepitést kap

Viszont semmi eredmény..

-
escape
aktív tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Jajaja.. gondolkoztam rajta, de az az egy szerncséje az ubinak hogy több örömöt okozott mint bánatot...

Azt nem tudja valaki, hogy a 3D-s kockán a háttértől való távolságát az asztalnak hol lehet beállitani?
Hogy ne az oldallapon legyen hanem kijebb..
-
escape
aktív tag
Adódott egy kisebb probléma, viszont nem tudom hogy oldjam meg

Nevezetesen ez a gond
Eddig mindent lejátszott, csak a ccsm-t raktam fel, és azóta nem megy
Mit lehetne tenni? Az ablakban emlitett bővítményeket kipróbáltam, csak a "Mindig felül"-t engedi.
Ötlet?

-
A VLC Playernél a feliratok karakterkódolását hol találom? Már a szemem kifolyik, de nem látom... így meg az ékezetes feliratokat nemes egyszerűséggel kihagyja.
-
Brutforsz
senior tag
A témákat általában egy tömörített fájlban lehet letölteni (például *.tar.gz), ezeket nem kell kibontani, hanem úgy kell telepíteni, ahogyan a #4596-os hozzászólásban olvasható.
Ha így valamiért nem megy a dolog, linkeld be a konkrét témát, aztán meglátjuk, mit lehet tenni.
-
Brutforsz
senior tag
Nem kell semmilyen fájlt megnyitnod, csak a Megjelenés beállításaiban - telepítés után - kiválasztanod.
Ha nem teljes témát telepítettél, hanem például csak ikontémát, akkor a Téma fülön a Testreszabás lehetőséget kell választanod, s itt tudod kijelölni a kívánt stílust. -
harry3
őstag
És hogy lehet megváltoztatni a tálcát?Nem sikerül a téma. Milyen fájlt kell megnyitni amikor újat töltök le?
-
rtom
senior tag
válasz
ragazzo
üzenetére
Sok sikert és kitartást hozzá!

A GmountISO ismereteim szerint csak ISO képeket kezel, volt már itt szó az AcetoneISO-ról, 7.10 szintén repóból tudja, talán az többeket érdekelne. De ez csak tipp.
Anno szabadidőmben (?) én is fordítgattam, bár nem jutottam sokra, ezt ill. a már lefordított részét beteheted a saját lapodra, ha gondolod.
Win-Linux alkalmazások táblázatot nincs kedved csinálni? Úgy látom, sokan nem tudják, mit lehet Linux alatt, amire van win-es alkalmazás.
-
-
Részemről is egy kérdés:
Hogy tudom uninstallálni 7GB-os winyómról az Ubuntu 7.04-et? Legjobban a systemválasztó zavar, a többit megoldanám. Ha kihúzom a winyót(van egy XP-s és egy Ubuntus, az Ubuntust húzom ki), akkor nem indul el az XP, mert a RUB(systemválasztó) nem találja az Ubuntus winyót. Na erre mondjatok velemit! A segítséget előre is köszi
Aktív témák
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), de letörölném a lemezről ezt.

)

Bár nemtudom, mennyire frissítik, pl. a Pidgin nincs a listában.