Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Aktív témák
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő,szeretnék témákat telepíteni de nem tudom pontosan hogyan kell.Letöltöttem néhány témát tar.gz fájban,ki is csomagoltam egy mappába ,de tovább nem tudom.Kezdő vagyok várom a segítséget.Ja majdnem elfelejtettem ,nyomtatáshoz kellene valami progi vagy nem tom mi ,amivel fotónyomtatást is lehet csinálni sok féle beállítással.A telepített progival próbáltam csak szöveget nyomtatni de nem lett jó mert, nem is tudom ,hogy írjam le.Dupla sorok majdnem teljesen egymásra nyomtatva(valami ilyesmi).Előre is Köszi a választ. -
EmberXY
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek a segitséget, végülis a "DVD lejátszás könyvtárból" megoldotta a problémát, miután megadtam neki az elérési utat, tökéletesen játsza a filmet, képpel, hanggal együtt, ez azért nagy szó, mert a legelején az volt a gondom, hogyha csak simán a DVD berakásakor hozzárendeltem az Smplayert, akkor csak a hangot játszotta le, képet nem, a Médialejátszónál pedig valami kiegészitőket hiányolt és ezért nem működött, nyilván nincs minden telepitve, de igy, hogy sikerül lejátszani, nem is piszkálom.

-
Siriusb
veterán
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, miszerint a DVD lejátszásához milyen kiegészitőket kell telepitenem?
Sem a Médialejátszó, sem az Smplayer nem hajlandó lejátszani a DVD-t, csak ha a vob file-okat egyenként nyitom meg, de ez enyhén szólva is macerás.
Eddig minden más formátumot le tudtam játszani, csak most elakadtam a DVD-vel...
Segitségeteket előre is köszönöm.
-
M.W.H
aktív tag
Helló
feltettem az apache2 öt és konfig nélkül máris ip cimre behozta a "helo ez még nincs kész üres az oldal stb" tehát a welcome ot. no-ip.com on megycsináltam hogy legyen domainem. jó is lett filmeztem eggyet és azota semmi. nem hoz be semmit probáltam restartolni meg ilyenek. valami tipp? -
Laca 012
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Igen, ez a meglátásom, hogy a telepítőben a partícionálásnál elfelejtették a cilindervégződést figyelni, vagy legalább mint a gparted-nél a lehetőséget egy kijelöléssel lehetővé tenni...
Az, hogy ez egyébként mennyire nagy hiba, azt nem tudom, mert már megy pár hónapja hibátlanul mind a server, mind az asztali verzió..
Csak most volt Szerencsen júli 4-10-ig a Linuxakadémia (Linuxtábor) amin részt vettem.
A géptermi gyakorlatokat próbáltam párhuzamosan az ottani gépen és távolról ssh-n az itthoni szerver/router atomos gépen is megcsinálni..
Aztán ott használtuk a cfdisk-et (mert ugye szerveren mit keresne grafikus felület és Gparted ugye? Még az mc használatát is van aki lenézi.. ) és ott kapásból kijött ez a hiba ami miatt nem is tudtam az itthoni gépen folytatni, csak az ottanin...
Végül is a gépekben levő egyetlen hdd ellenére logikai partíciókon "szimuláltuk" raid tömbök létrehozását, hibára állítását, leválasztását, cseréjét újra.. LVM használatát...stb.
Aztán ezt próbálnám feleleveníteni, meg kideríteni, hogy miért volt rossz a sajátom...
Az azért megnyugtató (egyfelől), hogy ezek szerint nem, vagy csak minimális mértékben "user error" a kérdés.. Másfelől idegesítő, hogy ilyen hiba van. Meg fogok próbálni egy régebbi 8.04 servert is szerintem, hogy ez már régi hiba-e, vagy csak az újban variáltak valamit az ext4 miatt pl...
-
válasz
Laca 012
üzenetére
Érdekes. Aszondod tehát, hogy a telepítő a hibás, az csinálta meg rosszul a partíciókat? Mindenesetre újratelepíteni nem kell semmiképpen sem, hiszen csak a /home a hibás. Ha nem megy a rendbetétele, akkor formázás, UUID átírás és kész is. A saját könyvtáradat megkreálja újra, persze a beállításaid elvesztek.
-
Laca 012
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Na végülis először a gparted-del a laptopon megcsináltam a pendrive-on a javítást.
Aztán a szervert pendrive-ról indítva megcsináltam ugyanígy az 500GB-os hdd-t is.
Tettem grafikus felületet a pendrive-ra telepített server-re is, meg gparted-et és a "Round to cylinders" bepipálásával szépen átméretezte a partíciót úgy, hogy cilinderhatáron végződjön.
Viszont az adatokba is belekarmolhatott valamiért, mert nem indul el a hdd-ről. A /home partícióját látja hibásnak..Helyre tudom még hozni, vagy újratelepítés??
Ami még érdekes: A laptopon asztali 10.04 van és ott meg partíció átfedést ír a cfdisk..

De ez nem is érdekel.. -
quby
őstag
Hi all!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van az ubi serveremen mysql telepitve, amin már volt adatbázis létrehozva. Most joomla telepités miatt kéne hozzá csatlakozzak, de nem emléxem milyen néven és jelszóval hoztam létre. Ezt hol tudom csekkolni, esetleg változtani vagy uj adatbázist létrehozni?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
ugyan ilyet írt ki most nekem, mikor dual-bootos gépen a windowst csökkenteni akartam. nem engedte csatolni, a gparted-del meg nem engedte módosítani. livecd-ről sem: kis sárga háromszögben felkiáltójel. chkdsk /f-et javasolt. megcsináltam. utána jó lett a windows, innen már lehetett csökkenteni.
ehhez persze hozzá tartozik, hogy a windowst magától hiába indítottam el, fel sem merült a chkdsk lehetőség, simán bootolt. a chkdsk /f-re meg egy csomó hibát (valami hiányzó vagy hibás index bejegyzéseket, vagy mit) írt ki közben, amit javított is. így visszatérve az eredeti kérdésre: miért is "finnyás a pofája" a Linuxnak? ha itt vagy még a fórumon egyáltalán. -
válasz
body007
üzenetére
A pendrive-nál valóban felesleges lehet adott esetben a külön /home, mert amúgy is kevés a hely, de a második esetet asszem 5 GB az a /, boot zászlóval (más kérdés, hogy nem feltétlenül kell az), tehát nincs külön a /boot-nak partíciója.
Egyébként, bár szervernek tényleg felesleges lehet, de a /-nek adnék egy 10 GB-ot, ha már úgyis 500 GB-os a merevlemez. Aztán arra raknám a swap fájlt, ahelyett, hogy egy egész partíciót elfoglaltatok vele, amit később nehézkes méretezni is. De persze az ő dolga, a kérdés nem erre irányult. -
válasz
Laca 012
üzenetére
Kicsit érdekes a particionálásod

Az első esetben majdnem felesleges a külön /home. Gondolom sok adat nem lesz ott (ahoz kicsit) max a beállítások. Hacsak nem akarod egy újratelepítés után viszontlátni a beállításaid nincs értelme külön venni. Persze ha nincs külön akkor is egyszerűen lemásolhatod.
A másodiknál meg minek a /boot-nak 5 GB
Annak 100 MB (egy kernel-el) doszt elég. Ott a /-nek adnék mondjuk 10-15 GB-t (/boot-ot esetedben felesleges külön venni) a maradék meg mehet /home-nak. -
válasz
Laca 012
üzenetére
Valójában annál azért sokkal bőbeszédűbb a Google, csak angolul kell keresni, a magyar találatra ki is dobta a megfelelőjét:
Partition ends in the final partial cylinder
Mondjuk érdemleges infót így sem találni igazán, de azért csak lehet nézegelődni.
Amúgy mi az oka annak, hogy a cfdisket akarod használni, amikor már particionáltad őket telepítéskor? Egy pendrive-ot meg simán be is lehet dugni egy másik gépbe, aztán mondjuk GParteddel máris kezelheted. -
Laca 012
őstag
Sziasztok!
Partícionálási problémám lenne...
Most épp egy 4GB-os pendrive-ra telepítenék egy 10.04 server-t, de HDD-s telepítésnél is ugyanez a szitu..
Telepítéskor a kézi partícionálást választom.Létrehozok egy 512MB-os SWAP-ot,
2GB-ot / alá boot zászlóval
és a maradék 1,5GB-ot /home-nak.HDD-nél (500GB-os):
512MB SWAP,
5GB / boot,
és a maradék a /home.Mindkét esetben a telepítés után ha kiadom a cfdisk parancsot, akkor a "végzetes hiba! A partíció az utolsó részleges cilinder után végződik" hibaüzenetet kapom..
Mit ronthatok el?
-
-
válasz
upszilon
üzenetére
Ha feltelepítetted a sun-java6-jre csomagot, akkor a libnpjp2.so elnevezésű fájlt linkeld, vagy másold be a /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.20/jre/lib/amd64* könyvtárból a /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárba, majd indítsad újra a böngészőt és próbáld újra.
* az útvonal változhat eltérő verzió és architektúra esetén -
upszilon
őstag
Van itt egy Java-probléma. Itt egy oldal. Rábökök arra, hogy napi. Mikor megnyílik, rábökök, hogy nagyban lássam. Azt mondja, hogy nincsen neki Java alkalmazása. Pedig van. Felraktam a tárolóból. Most ilyenkor mit kell csinálni, hogy láthassam azt az ábrát?
-
válasz
upszilon
üzenetére
Nálam is csinált ilyet a Wind netbookom a 2.6.34-es kernellel, a többivel jó volt. Jó eséllyel számodra is megoldást jelentene egy újabb kernel telepítése és használata, mert abban már tutira nem javítják a problémát. Persze a gyári kernel használata az ajánlott, de max. egy próbát megér a dolog.
-
upszilon
őstag
Sokadik frissítés és még mindig nem áll le a noteszem ha kikapcsolom. 10-ből 6-7X hosszan kell nyomnom a bekapcs gombot, hogy leálljon szegény. Tudtok rá valami drótot görbítgetni rá, hogy ne így legyen?
-
A gadmin-proftpd csomagot gondolom akkor feltelepítetted. Azt elindítod, a Servers fülnél alul a Signed certificate settingset kitöltöd, nyomsz egy Applyt. A Users fülnél hozzál létre egy felhasználót, értelemszerűen kell kitölteni, azt is Applyzd le. Végül kattints az Activate gombra, ha már menne, akkor lődd ki meg be, biztos ami biztos. Ne feledd, hogy a működéshez a 21-es portnak nyitottnak kell lennie, ez csak a router szempontjából érdekes, már ha van. Elvileg mennie kell ennyi beállítással.
-
Siriusb
veterán
Én inkább az openssh-t javasolnám, és sftp-t használni, így nem csak a felhasználó név / jelszó küldése, hanem az átvitel is titkosított. Sima ftp-nél semmi titkosítás nincs. Persze ez bizonyos mértékű lassulással jár.
A legegyszerűbb viszont p2p használata dht engedélyezéssel. Annyi kritérium van, hogy az egyik félnek kell legyen nyitott portja. Készítesz egy tracker nélküli torrentfájlt, azt átküldöd a másik félnek, vagy átküldik neked és hozzá kell adni a peer-eknél a másik fél ip címét/portját. Szerintem ez a legpraktikusabb megoldás, ha csak át akarsz küldeni valami és nem folyamatos hozzáférés kell.
Szerk: (s)ftp esetén készíts olyan user-t, akinek semmihez nincs jogosultsága és azt használd.
-
FTP szerver, mondjuk ProFTPD (mert azt könnyű konfigurálni) telepítése, ha kell akkor DynDNS beüzemelésével, hogy ne keljen IP címet pötyögni, ami esetlegesen dinamikusan változik is.
Felhasználós + jelszavas dolgot könnyű vele beállítani, ha anonim bejelentkezéssel kell, akkor pedig kézzel kell beírni a dolgokat, de az is nagyon egyszerű.
Mondjuk nem a legbiztonságosabb ez a ProFTPD, tudtom szerint a vsftpd sokkal jobb ilyen szempontból, mert még sebezhetőséget nem találtak benne, viszont egy laikusnak nehezebb a konfigurálása. -
M.W.H
aktív tag
sziasztok

szeretnék egy olyat az ubin csinálni (még sose csináltam totál laikus vagyok ebbe) hogy egy mappa meglegyen osztva neten keresztül ftp vel ill valami ilyesmit. de ez lenne a cél.
megoldási tippeket várok
köszi -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
upszilon
üzenetére
Asszem az értesítésgyűjtő kell neked, vagy az értesítési terület. Mindig keverem a kettőt.
Feltéve ha az akksi ikonra gondolsz. Na meg energiabeállításban be lehet állítani, hogy mikor mutassa. 
Kérdés, ez az ~/.Xdefaults file hol található? Bár ahogy elnézem az a Xorg file-ja, ezt lehet nem kéne b@szogatni.
-
upszilon
őstag
Átrendeztem a panelokat. Eddig tökéletesnek gondoltam, de egy áramszünet alkalmával a noteszem akkuról kezdett működni és rögtön kiderült mit felejtettem el.
Nah-mondok, ez nem jelenthet gondot. De jelent. Nem találom. Így hozzáadni sem tudom. Segííítség! -
toxin2
tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
http://www.google.com/support/forum/p/Chrome/thread?tid=0b915adfa5c668a1&hl=en
Csak annyi a különbség lucidnál, hogy a /etc/X11/fonts könyvtárban 75 és 100 dpi-s
fontokat találsz. Gondolom azokkal lehet próbálkozni a ~/.Xdefaults fájlban. -
válasz
Kendek
üzenetére
A gép hátulján van egy külső sata csati + kivezetve egy molex azon egy átalakító sata tápra. Na itt annyi csatlakozási lehetőség van, h néha (inkább többször) előferdül, h nem jól csatolódik

Azok a sw-k csak ott csücsülnek azon a vinyón, nagyon régen nem használtam őket, lehet le is töröm a francba az egészet

-
válasz
body007
üzenetére
Neked nem jöhettek ilyen frissítések, csak max. egy részük. Én Mavericket használok, meg fel van véve pár tároló. Olyanok mint brasero, nyelvi csomagok, GRUB frissítés, azok az Ubuntu tárolójából vannak, a cairo-dock meg a PPA-ból. Egyébként itt semmi problémát nem észleltem a notimmal, pedig tökre ugyanez van ezen is. Majd ha hazaérek, frissítek megint, aztán kiderül, hogy jó-e már ott is.
Amúgy hogyan dugtad fel a lemezt, hogy ezt írta ki? Tán nem volt írható?
Azért azokkal a kevésbé szabad szoftverekkel, amik ott látszódnak, azokkal vigyázz és ne mutogasd őket.
-
válasz
Kendek
üzenetére
Hát ilyenek nekem a homályba nem jöttek
De más az jött dögivel. Mindegy, mentek egyet, és ráfrissítekSzerk.: Mentenék, ha először nem irta volna li, h nincs meg a visszállítási könyvtár, hameg be tallózom aszongya, h A kiválasztott könyvtár nem felel meg a követelményeknek! Kérlek, válassz egy másikat!
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Naponta van ennyi frissítés (néha több, néha kevesebb), Mavericket használok. Persze nem lepődök meg, sőt, igazából egész stabil volt a rendszer egész végig, azelőtt sokkal rosszabbak is történtek. Csak fura, mert én nem látok semmi olyat, ami gyanús lehetne, most mit figyeljek? Frissíthetek holnap, meg azután, meg azután, meg állíthatom vissza is ugyanúgy a rendszert, ameddig nem lesz meg a javítás. Persze 1-2 nap max. és jó lesz, eddig is úgy volt.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nem tudom akkor, hogy hogyan lehetne állítani, használd így.

Viszont nekem most úgy elment a kép, hogy vissza sem jött, reset után meg nem reagált pár műveletre, mint rendszer-visszaállítás, csomagtelepítés, egyszerűen nem dolgozott. Na mindegy, helyreállításmódban visszaálltam a tegnapi mentésre, most jó minden. Igazából most, hogy nézem, nincs is olyan frissítés, ami gyanús lenne:
brasero brasero-common cairo-dock cairo-dock-core cairo-dock-data cairo-dock-plug-ins cairo-dock-plug-ins-data cairo-dock-plug-ins-integration gcalctool gconf2-common gnome-codec-install gnome-session-canberra grub-common grub-pc indicator-sound kde-l10n-hu language-pack-gnome-hu language-pack-hu language-pack-kde-hu libbrasero-media0 libcairo2 libcanberra-gtk-module libcanberra-gtk0 libcanberra-pulse libcanberra0 libclutter-1.0-0 libdconf0 libjs-jquery libnotify1 libpoppler-glib5 libpoppler6 libslang2 usetweaks poppler-utils python-apport python-papyon python-problem-report rhythmbox rhythmbox-plugin-cdrecorder rhythmbox-plugins update-manager-coreVagy valakinek valami esetleg?

-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés, a böngésző (Chrome) könyvjelzősávjában a betűk méretét a böngészőben kell(ene) állítani, vagy külön? Mert alapból ezek nagyok, és a win alatti könyvjelzők nem férnek el, csak rövidítve, és ez egy kicsit zavaró.
-
-
Aki felvette a xorg-edgers tárolót és frissebb AMD GPU-val rendelkezik, annak nincs gondja most a rendszerrel? Ma reggel már nem tudtam bejelentkezni, mert még előtte megfagyott a fél képernyő, csak a Ctrl+Alt+Delete működött. Mondjuk akkor visszaállítottam a rendszert, ami ugye használt is, de megint frissítettem most, ugyanez a jelenség fennáll.
Mondjuk helyreállításmódban nyomattam egy start gdm-et, akkor szépen elindult és be is tudtam jelentkezni, aztán nyomattam azért egy telinit 2-őt is, de most görgetésnél el-el megy a kép, bár rendben visszajön. Más is tapasztalt ilyet? Most várom a frissítést, hogy megjavuljon... -
Vladi
nagyúr
Á nem igaz mán. Meglett.

Valamiért rosszul állította be az értékeket:
root@XBMCLive:~# cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
2600000Utána:
echo 1000000 > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
Mostmeg:
root@XBMCLive:~# cpufreq-info
cpufrequtils 005: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2006
Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please.
analyzing CPU 0:
driver: powernow-k8
CPUs which need to switch frequency at the same time: 0
hardware limits: 1000 MHz - 2.60 GHz
available frequency steps: 2.60 GHz, 2.40 GHz, 2.20 GHz, 2.00 GHz, 1.80 GHz, 1000 MHz
available cpufreq governors: conservative, ondemand, userspace, powersave, performance
current policy: frequency should be within 1000 MHz and 2.60 GHz.
The governor "ondemand" may decide which speed to use
within this range.
current CPU frequency is 1000 MHz (asserted by call to hardware).Anyám. Rég cidáztam ennyit linuxszal.
user frendly jáááj.... jóvan, nem szóltam.

-
Siriusb
veterán
Modulként töltöd be vagy démonként indítod?
Nálam az rc.conf-ban modulként van betöltve: MODULES=(acpi-cpufreq cpufreq_ondemand), de ahhoz, hogy ondemand-ban legyen, a conf.d-ben a cpufreq fájlba be kellett állítanom, hogy:
governor="ondemand"(#28806) sheratan
úgy látom, a -t kapcsolóval megadhatod a kívánt hőmérsékletet, a -o pedig nem változtatja ezt. Gondolom ezt te is nézted, szóval inkább nem értem, mit is akarsz
-
válasz
x123456
üzenetére
Nem túl elegáns megoldás, de én úgy oldottam meg ehhez hasonló problémát (raid tömbre nem volt hajlandó feltenni a grub-ot), h egy pendrávjra tettem a /boot-ot

Vladi: Az otthoni gépem meg azért szívatott a dolog, mert a bios-ba nem automatán volt a szorzó állítás. De érdekes módon a win tudta szabályozni mármegnemmondommilyennevűprogival

-
Vladi
nagyúr
Na most:
root@XBMCLive:~# cpufreqd-get
No cpufreqd socket foundErre megoldás:
enable_remote=1
itt:
/etc/cpufreqd.confroot@XBMCLive:~# cpufreqd-get
Name (#1): Performance High
Active on CPU#: 0
Governor: performance
Min freq: 2600000
Max freq: 2600000Name (#2): Performance Low
Governor: performance
Min freq: 2000000
Max freq: 2000000Name (#3): Powersave High
Governor: powersave
Min freq: 1800000
Max freq: 1800000Name (#4): Powersave Low
Governor: powersave
Min freq: 1000000
Max freq: 1000000De ugyanaz a helyzet.
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Jóvan, meg volt. Baszik rám.

root@XBMCLive:~# cpufreq-info
cpufrequtils 005: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2006
Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please.
analyzing CPU 0:
driver: powernow-k8
CPUs which need to switch frequency at the same time: 0
hardware limits: 1000 MHz - 2.60 GHz
available frequency steps: 2.60 GHz, 2.40 GHz, 2.20 GHz, 2.00 GHz, 1.80 GHz, 1000 MHz
available cpufreq governors: conservative, ondemand, userspace, powersave, performance
current policy: frequency should be within 2.60 GHz and 2.60 GHz.
The governor "powersave" may decide which speed to use
within this range.
current CPU frequency is 2.60 GHz (asserted by call to hardware).
cpufreq stats: 2.60 GHz:0.00%, 2.40 GHz:0.00%, 2.20 GHz:0.00%, 2.00 GHz:0.00%, 1.80 GHz:0.00%, 1000 MHz:0.00% (2)
root@XBMCLive:~#S most?

De ha azt mondom neki, hogy:
cpufreq-set -c0 -f 1000 MhzArra ugyan ez a válasza.
-
x123456
aktív tag
válasz
Kendek
üzenetére
Az első ok az volt, hogy nem is tudtam, hogy lehet. - úgy értem: a 10.04-et a régi grub csomaggal együtt telepíteni

A második, hogy nem bootol LVM-ről, sem ext4-ről. Ha ez működne, akkor a régi rendszerem grub-jával elintéztem volna.
Mire eddig eljutottam, már nem volt türelmem tovább szórakozni vele, mert a VirtualBox is akadozott alatta.
Lehet, hogy egy kevésbé meleg estén nekiugrok újra és megpróbálom ext3-mal, önálló /boot-tal. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
x123456
üzenetére
Mondjuk sztem ez működne emezzel a rendszerrel is, mint ami az "alap", csak nem tom, hogy abban az OS sorrendet lehet e változtatni, de gondolom a config file-ban biztos lehet.
Mondjuk ez sem megoldás, csak egy lehetséges alternatíva, bár ugye első indításkor, v win-ből restartkor ott kell lenni, h válts OS-t. -
x123456
aktív tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Többség úgy csinál, ahogy te. Én viszont egy lusta disznó vagyok: a "nagygépemet" többnyire szerverként működtetem és a laptopomról, a lakás másik végéből lógok rajta.
Bekapcsolni is wake-on-lan szoktam. Aztán ha rámjön a játszhatnék, akkor grub-reboot x és mire átvonszolom magam, addigra ott a windows bejelentkező képernyő.
Kikapcs után viszont újra a linux bootol. No ez az, amit a 10.04+LVM+grub2 összeállítással nem sikerült összehoznom. Azt még át tudom írni, hogy a köv. rebootnál ki induljon, de ez permanensen ott marad. Megoldást eddig nem találtam. -
-
x123456
aktív tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Milyen gyakran használod a grub-reboot-ot arra, hogy a default linux helyett mondjuk egy windows-t bootolj?

64 bites rendszered van-e, LVM-re telepítve?
Ugyanis ebben a felállásban, ha megszakadok sem tudom elérni, hogy a grub-reboot működjön.Használsz-e VirtualBox 3.2.6-os verziót? Egyéb környezetekben nem tudom, mi van, nálam rendszeresen lefagy a linuxos guest amikor a jelszóvédett screensaver beindul a hoston, majd a guesten.
-
x123456
aktív tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Köszi, de ez ebben a formában kínai (*) volt számomra.
Az előzményekből lemaradt, hogy reggel még működött, csak videolejátszáskor elég érdekesen tudott viselkedni, ezért megpróbáltam (természetesen előzetes tájékozódás nélkül) leszedni a flashplugin-nonfree csomagot, majd felrakni az adobe-től letöltött változatot. No ekkor koppantam, merthogy nem 64 bites amit letöltött.
És azóta nem tudom helyreállítani ezt a nyomorult rendszert.(*) - mit fagyasztottak be? A béta tesztelés alatt álló csomagot?
-
Siriusb
veterán
válasz
x123456
üzenetére
Mivel jelenleg fagyasztotta adobe a 64 bites verzó kiadását. A 10.0.45-öst tudod előkeresni valahonnan, de ez és az ez előtti verzió komoly biztonsági kockázatot jelent, s csak 32 bitre adták ki a javítást, szóval érdemes rögtön egy flashblock-ot is felrakni.
Szerk: vagy telepítesz 32 bites böngészőt ugyanilyen flashsel.
-
x123456
aktív tag
Természetesen az adobe-tól letöltött 32 bites .deb --force-all kapcsolóval történő telepítése nem sokat ért.
-
x123456
aktív tag
Úgy látom, másnak is gondot okoz a flash.
64 bites intrepidre szeretnék felrakni egy flash plugint, de nem megy. Fel akartam rakni az adobe oldaláról, de az onnan letöltött .deb közölte, hogy a 64 bites architektúrával nem kompatibilis:# dpkg -i install_flash_player_10_linux.deb
dpkg: error processing install_flash_player_10_linux.deb (--install):
package architecture (i386) does not match system (amd64)Ha pedig a flashplugin-nonfree-t próbálom felrakni, akkor ez a vége:
2010-07-13 08:38:08 (2.46 MB/s) - `./install_flash_player_10_linux.tar.gz' saved [4760657/4760657]
Download done.
sha256sum mismatch install_flash_player_10_linux.tar.gz
The Flash plugin is NOT installed.Ilyenkor mi van?
-
harry
veterán
Na igen, de az volna a lényeg, hogy egyrészt ne kelljen kábelekkel játszani, másrészt a szerverhez se kelljen nyúlni (távirányító van hozzá, más nincs rákötve, ráadásul ott a frontend), ezért akarom ezt a telefon felől megoldani.
Nem általános probléma, meg ritkán van rá szükség, de néha azért jól jön. -
Vladi
nagyúr
Nincs valakinek spéci leírása, hogy lehet 9.10-en összerakni a cpu freq szabályozást amd procihoz? xbmc live az alany.
Mer én kezdek átmenni mucsi üzemmódba.
-
törölt tag
válasz
Siriusb
üzenetére
köszi, ez remek leírás!
mondjuk úgy vettem észre, ha beállítom a színt, és kilövöm a progit, akkor is megtartja a képernyő a beállításokat. lehet, hogy csak egy configfájlt kéne matatni az x szervernél, vagy ilyesmi, hogy kézzel megadjam a kívánt kelvin értéket? nem kell automatikus korrekció, csak alapból túl kék a laptop LED-es képernyője (6500K), és ezt szeretném kicsit visszább venni (olyan 5900-6000 körülre). -
Siriusb
veterán
Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Anime filmek és sorozatok
- Nintendo Switch 2
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- ASUS routerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Annak 100 MB (egy kernel-el) doszt elég. Ott a /-nek adnék mondjuk 10-15 GB-t (/boot-ot esetedben felesleges külön venni) a maradék meg mehet /home-nak.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)