- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepe_g
tag
válasz
adam320 #10476 üzenetére
50 köröl? Azt úgy érted hogy 250Mhz? Vagy hogy? Amúgy a többi beállításra gondoltam! Azokat nem tom hogy jó-e? Amúgy tegnap feltoltam a prockót 230-ig, 3-4-4-8-as időzítéssel!(3.7Ghz)
Hőmérséklet OK! Csak egy idő után lefagy.
(10-15perc, vagy később) Miért csinálja? Gondolom én csesztem el valamit...
-
pepe_g
tag
válasz
adam320 #10453 üzenetére
Most visszatettem alapra! Ugyanis valami gyanus volt mert mindíg lefagyott, belassult meg ilyenek... Aztán rájöttem valamire ami sztem nem éppen jó! Ugye van 2x512mb. Na most ezek dualba mennek,(ki is írja) de az nem lehet a gond hogy nem egyforma az időzítésük?? Most vettem észre! Az első 3-3-3-8, a második 3-4-4-8! Nem ez lehet minden hiba oka? PL:melegdés vagy lassulás...Mert ha ettől nem függ akkor megnyugodtam...
-
ghostmat
tag
válasz
adam320 #10448 üzenetére
Hello!
A HT-szorzót nem osztottam vissza, mert az 1 hszben leírtak alapján mind1 mennyin megy és a freq érték belefért a határba. 1110 MHz en ment mikor húztam.
Az NB-t nem is találtam meg, plz help kicsit, mindent leírtam kicsit hamarabbi hsz-eknél mit hogyan állítottam, elvileg nem kéne fagynia.
thx
-
pepe_g
tag
válasz
adam320 #10437 üzenetére
4 Ghz!
Az bőven jó! Sőt! A lényeg hogy,azt mondták hogy még a procim nem is gázos, csak a RAM! Az gyér! Amúgy ez a Colin Dirt -nél bukott ki! Szaggat! Pedig most toltam bele a gépbe egy ATI R4670-est! Tehát nekem ilyen jellegű a problémám. Nem akarom a maxot kihúzni a gépből, csak annyit hogy gördöljön pár alap game.
Tehát: A procit tudom állítani. De memók időzítését? Oké hogy lefele, de hogy? HASRAÜTÖK, aztán majd valami lesz? Pl: mindegyik értéken egyet le? Vagy külön-külön?
Pár progit már betápoltam(pl:everest cpu-z...) Bocsi de ezeket az időzítéseket nem vágom! -
the dealer
tag
válasz
adam320 #10399 üzenetére
nah úgy alakult, hogy nem akartam szénnéhúzni és ezeket az eredményket kaptam, amik nekem pont meg is felelnek:
FSB: 266-->351
DRAM:800-->878 1.95V
CPU VCore: 1,3375a memó azért lehet kevesebb fesszel is elfut, de egyelőre így végre mindenféle képpen és bármennyi ideíg primestabil a gép
OFF
majd most szerelgetek össze magamnak egy normális gépet azzal majd lehet ilyeneket babrálni
lap és a memók már megvannak
asus srtiker ii formula és csx 2x2gb 1066mhz xtrame hűtőbordákkalfélOFF
E8600ak húzhatók úgy mint az E8500as procik? mert eddíg úgy láttam, hogy nem -
the dealer
tag
válasz
adam320 #10387 üzenetére
Valamit félreolvastál, mert nem írtam, hogy 10k-t kaptam 3d markban
de attól még hogy húzom a procimat nem kéne jobban akadoznia mindennek :S
mitől van ez? ez a vga limit nem csak arra vonatkozik, hogy mivel jobban nem tudom kihajtani a procimat a vga-val ezért nem kéne éreznem fps növekedést ha húzom a cpu-t? mert itt nem erről van szó hanem arról hogy egyenesen szarabb lett minden, nem is kicsivelszerk.: 3d mark 2003
-
3800+
őstag
válasz
adam320 #10374 üzenetére
Annyin volt szerintem. De nem tudtam megnézni mert nem jött be ugye a windows.
Szerk: Most húztam rajta, de csak 260 FSB-n van. Így 1820 órajelen mennek a HT és az NB. Ha még húzok 10 FSB-t akkor mennyire lesz magas. Mert ugyanígy voltak az NB szorzó és a HT órajel, csak nem 260 FSB-n hanem 270-en. Kevés neki az 1.4V
-
vzsryl
nagyúr
válasz
adam320 #10354 üzenetére
A jövőben tényleg jól jöhet a 3-4 szálas játékokban a régi phenom, de attól még az órajele nagyon kevés.
Nem hangzott el konkrét kérdés, de jó lenne kisegíteni. Kár, hogy én sem értek az 5400+-hoz.Utoljára 2200+-os Sempron-t húztam, azt is teljesen értelmetlenül, csak jól esett látni, hogy megy az 400Mhz túlhajtással is stabilan.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
adam320 #10350 üzenetére
Hidd el, lehetett volna sokkal több fps-ed is. Egy régi Phenom 2,3Ghz-en édeskevés a legtöbb 2-3 évnél újabb játékhoz.
Amikor a Phenom II 550 vs E8400-ról volt szó, akkor valakinek tanácsot adtam, és a Phenom II 550 15k-val olcsóbb az alig gyorsabb E8400-nál. De most más a helyzet, mert az 5400+ már meg van az illetőnek, és szeretné tuningolni. Az oka mindegy, és ha tuningolni szeretné, akkor ne álljunk már az útjába. A userek 95%-a nem szokott tuningolni, tehát én örülök ha újabb emberek próbálkoznak. -
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10348 üzenetére
Biztos, hogy nem lesz hatalmas előrelépés ez igaz, de kicsit néhol számíthat, pl ha valaki nagyon sokat tömörít az a sokszor pár másodperc is idő. De mondom én pl. szeretek tuningolni, sokszor semmi értelme, mert nem használom ki a konfigom még most sem. A feeling kedvéért is ki lehet próbálni a tuningolást.
Kicsit kedvesebb lett volna ha ezt elmagyarázod neki a véleményed, és ha ez után is ki szeretné próbálni segítesz neki. Nekem az a kérdés, kicsit lekezelőnek tűnt, nem annyira segítőkésznek. Ha rosszul értelmeztem sry. -
vzsryl
nagyúr
válasz
adam320 #10345 üzenetére
Én is KaraDani véleményével értek egyet. A húzás pl még arra is jó, ha az illető ki akarja tesztelni, hogy vajon mekkora erő rejlik a gépében. Amúgy a HD3850 rengeteg játékban (különböző grafikai szinteken) olyan sok fps-t tud elérni, ahol magas órajelű, erős processzora is szükség van ahhoz, hogy ne a proci korlátozza az fps mértékét. Az 5400+HD3850 párosnál sok esetben előfordulhat komoly cpu limit.
-
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10345 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy nem tuningbajnok ez az AMD széria. Azt meg had ne mi döntsük el, hogy ő miért szeretne gyorsabb CPU-t, segítséget kért, hogy hogy csinálja, nem azt kérdezte, hogy a 3850 mellé megéri e tuningolnia a CPU-t. Az is lehet (sok ilyen van) akit csak úgy érdekel a tuningolás, ki szeretné próbálni mit tud a vasa.
(Ezt a kisokoskám című megszólítást, meg légy oly kedves hanyagold, én se sértegettelek szerintem)
Szerk.: Nem low grafra értem, alacsony felbontásra, pl egy 17" es TFT je van amit 1024*768 ban használ.
-
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10343 üzenetére
Hogy gyorsabb legyen a gépe?
Nem csak videokártyához lehet procit tuningolni, más progikat is futtathat ami prociigényes, de nem terheli a VGA-t. Plusz nem olyan rossz kari az a 3850, alacsony felbontásban simán lehet CPU limitet elérni vele jópár játékban. (az más kérdés, hogy valószínűleg ilyen esetben alapból is elég lenne az FPS szám)
De ahelyett, hogy élből lehurrogod, inkább segíthetnél neki, én nem tudok, mert AMD fronton nem vagyok annyira otthon Socket A s Athlon XP vol taz utolsó AMD konfigom. -
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10337 üzenetére
IBT-nél attól függ hogy hány perc, hogy hányszor futtatod le, primenál meg, hogy meddig hagyod.
Mind a kettőt lehet 2 órán át csinálni, meg 5 percig is, és lehet, hogy 3 óra után fog hibázni. Teljesen mind1 melyikkel terheled le, valós alkalmazások sose fogják így terhelni.
-
bulgesz
tag
válasz
adam320 #10229 üzenetére
helló! nos a c1e-t kikapcsoltam,így a cpu-z most már rendesen mutatja az órajelet! (eist-et nem találtam),
a memória maradt még,az még mindig 800-on fut,és az everest is 800Mhz-esnek látja a meória olvasásnál és írásnál! mi a további teendőm? )(amúgy köszönöm a segítséget!)
a múgy az 1600 Mhz-es fsb normális?
-
bulgesz
tag
válasz
adam320 #10223 üzenetére
igen,játszok rajta.egy 2Gb-os 1066 Mhz-es Kingmax memória van benne,ami msot a cpu-z szerint 800-on fut,míg a processzorra 6-os szorzót ír (a 7-es helyett) és így csak 2400Mhz-en emgy,míg a sajátgépben és az everestben 2,8Ghz-et ír,most akkor mi van?
a 3Dmark06-ban melesleg 10305 pont helyett 11273 pontot kapott.
-
Imafett
aktív tag
válasz
adam320 #10202 üzenetére
igen én se értem hogy mi a baj hiszen értek a tuninghoz valamenyire azt tudom h a szorzó miatt van mert az 4x200 9x200 helyett de nem lehet viszaállitani mert nem engedi
(#10204) Speedvoltage
szerintem ezek jó cpu-k
4 mag 40 ezer körül
c2q e9300 [link]
c2q q8300 [link]2 mag 40 ezer körül
c2d E5800 [link]2mag 30ezer körül
c2d E8400 [link] -
Imafett
aktív tag
válasz
adam320 #10193 üzenetére
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=676970
erről lenne szó
-
Agrox
tag
válasz
adam320 #10166 üzenetére
hát én speciel erre az LDT-re gondoltam:
HT/LDT Beállítás, avagy Hyper Transport Frequency beállítása:A 939/940/AM2/Socket 1207-es lapoknál a HT 1000MHz (5x200), a 754-es lapoknál 800Mhz (4x200). Ezeket a Host Clock és a HT szorzó összeszorzásával kapjuk. Általában max. +200MHz-et bírnak, aztán csökkenteni kell a szorzót. A HT tuningolásával érdemleges változást nem érhetünk el (nem szűk keresztmetszet), ezért mindegy hogy pl. 840MHz-n vagy 1160MHz-en megy, nem fogjuk érezni, 800 alatt azonban már csökkenhet a gép teljesítménye. A sávszélességhez nem érdemes nyúlni (754 16/8, 939/AM2/1207 16/16 bit), maradjon alapon.
azért köszi a próbálkozást -
kd1988
csendes tag
válasz
adam320 #10104 üzenetére
hello én azt olvastam hogy 3,4 ghz -ig jol működne de nem gyári hűtővel. Ezért vettem egy ASUS Triton 81 univerzális hűtőt 13000 ft ért az biztos jó lesz. csak nem tudom hogyan állitsam be a biost nem sok mindent találtam q9300-al kapcsolatban. az everestbe megnéztem a cpu videt és nekem 1,1500 V, a biosba is ezt állítottam be,nekem ezt mondták hogy igy állítsam. jó lenne ha tudnátok egy jó beállitást a biosba ! hogy stabil legyen a gépem végre 3,4 ghz -en. előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged