- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
És nekem tud valaki válaszolni? A Celeron G540 IGP-jének a frekvenciáját meddig lehet növelni gyári hűtővel? Ha azt emelem akkor más órajel nem fog emelkedni?
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ezeket a feszültség értékeket mennyire lehetne lejjebb tolni, hogy a rendszer minimális energiafelhasználással üzemeljen?
Konfig: Celeron G540-es proci, Asrock B75 Pro3-M-el társítva, illetve CSX 4GB 1333MHz-es memória. A memória ő volna.A DRAM feszültségét már így is 100mV-tal lejjebb vettem, csak nem tudom, hogy utána mi fog történni, így nem nagyon mertem vele játszani.
Csak kékhalál szokott bejönni, vagy hogy működik ez? Melyik feszültség mit takar?
Meg egy olyan kérdésem lenne még, hogy az Asrock extreme tuner-ben a GT frekvencia csúszkáját fel lehetne húzni 3000MHz-re is ami alapból 1000MHz-en van. Ez gondolom a dinamikus frekvencia. Ezt meddig lehetne büntetlenül felhúzni (ha egyáltalán engedi)? Mert a COD4 szánalmas 15-20FPs-sel pörög max grafikán 1024x768-ban, ezen szeretnék javítani egy kicsit. Alacsony grafikán meg elég csúnya és az FPS sem növeszik annyira.
Előre is köszi!
-
maestro87
őstag
válasz
darál0w #19474 üzenetére
És mi a becsültes neve a memória szorzónak?
Ezek szerint akkor végig járathattam volna 400MHz-en is, ahelyett, hogy csak 333-an futkosott.
Egyébként everestben mit kell nézni? Valós memória órajelet, vagy effektívet? Melyiknek kell 400-on lennie, hogy alapórajelen menjen?Meg van egy ilyesmi hűtőm, csak Intelesbe (és gyár): [link]
Az a kérdésem, hogy létezik-e ez alá olyan foglalat, amin csavarral tudnám rögzíteni a hűtőt? Mert ez a megoldás elég ramaty. Ha igen akkor kérnék egy linket, hogy hogy néz ki. Előre is köszi. -
-
maestro87
őstag
Üdv mindenkinek!
Celeron 2,66GHz D331-es CPU-nál a szorzót lehet változtatni?
Mert jelenleg szerintem 20-ason van, a CPU external clock-ot meg 133-ról levettem 100-ra, így 2,66GHz-ről sikerült lehúznom 2GHz-re az órajelet. De ezt szeretném még lejjebb vinni.
Az Everest azt írja, hogy a min/max CPU szorzó 14x / 20x, de a Biosban nem találok semmi ilyesmit. Egyébként csak a fogyasztásra vagyok kíváncsi, hogy mennyire tud le menni, úgy hogy azért az XP még betöltsön.Eddig vagy 8W-al lejjebb ment.
Sajnos a CPU VCore feszt nem lehet lejjebb vinni 1,375-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest