Új hozzászólás Aktív témák
-
hdekakas
senior tag
válasz
lipi67 #38941 üzenetére
Na a ramot visszavettem 1,59-re a vtt-t pedig 1,094-re.
Kivettem az elemet, majd vissza: Első indításnál volt egér a bios-ban. Aztán már másodjára nem. Sokadik indulásra ha ide-oda dugtam az egeret, különböző usb-kbe, meg azt játszottam hogy utólag dugtam be, egyszer még volt egér. De azóta aztán megint hiába csinálok bármit, nincs! Csak középen ott az egér nyila. Marha jó. -
hdekakas
senior tag
válasz
lipi67 #38939 üzenetére
Borsod messze van.
De, a 7870 jó játékra, ár-érték arányban szerintem a legjobb választás. Mindent ultrán elvisz teljesen jól, csak élsimítást már nem. (De fullHD-ban alig észrevehető már az élsimítás is.)
Elem kivétellel mi áll alap állapotba? Azt hittem hogy az egér nem is működik benne, de aztán múltkor mégis elindult.De többet se. Újonnan vettem, csak egy hónapos (de első naptól kezdve ez van).
-
hdekakas
senior tag
válasz
lipi67 #38937 üzenetére
Nincsen másik ramom sajnos. Merre laksz? Én Békés megyében.
Majd még megpróbálom 1,57V-on, csak már így is még a cl-t is kevesebbre vettem mint a gyári.
VGA: Kábé 10%-os fps növekedést tapasztaltam átlagban. (A 7870-es Gigabyte volt, a 7950-es pedig Sapphire.) Az ára viszont 35%-kal volt több, szóval ár-érték arányban nem éri meg, de akinek nagyobb teljesítmény kell, annak persze igen. És jobban tuningolható is, a két tuningot összevetve kb még 5%-kal erősebb.
Ezek MSAA nélkül. MSAA-val már sokkal jobb az arány! Bár érdekes ez, mert a FarCry3 pl még MSAA 2x-szel sem megy, nem élvezhető az fps. (Főleg jetski-n a műszerfal egy nagy homály.) Szóval ebben a játékban semmit nem ért a nagyobb kártya. Hitman Absolution-ban már annál inkább. Ebben 7870-nél 2x-et bírt hogy élvezhető maradjon, 7950-nel pedig még visítva (éppenhogy) a 8x is játszható.
Más: Az mitől lehet, hogy a bios-omban eddig nem működött az egér, hiába volt ott középen a kurzor, aztán a múltkor már működött, de aztán most már megint nem működik?
-
hdekakas
senior tag
válasz
lipi67 #38935 üzenetére
Tudom hogy ezeket kellene tudnia, jelzi is a biosban a xmp profilnál, de hát nem. Csak a 2133-ast.
Na levettem a ramokat 1,6-ra, mennek így is 2133-on, egyel kisebb cl értékekkel (10-11-10-27).
Levittem a VTT-t is 1,109-re, az még oké?
És igen, bocs, BCLK. Csak most épp a 7950-et tesztelem a 7870 után, és az fsp-k bűvöletében vagyok. -
hdekakas
senior tag
válasz
lipi67 #38932 üzenetére
Kingston 8192MB 2400MHz CL11 DDR3 HyperX XMP Beast Kit2 - KHX24C11T3K2/8X
Ez a ramom. 2133MHz-t viszi 1,665-ön, magától be is állítja. És 10-11-10-27 értékekkel.
Ha növelem az fps-t 100-ról 101-re, akkor még 2154MHz-en is elmennek a ramok, de már 102 fps-sel sem hajlandóak elindulni. Úgyhogy fps növeléssel sem tudom magasabbra bírni őket.
2200-as beállítással egyszerűen csak másodjára indul el a gép, és alapértékekre állítva mindent, 2200-on felül meg már csak sokadjára indul el, jópár sípolás, leállás után. -
-
stratova
veterán
válasz
lipi67 #38866 üzenetére
Szerintem az a CPU Thermal Throttling lesz (pdf 3-17) lesz Abit IC7 MAX3-ban is van odahaza:
This item controls the CPU speed by cutting down its regular power to percentage during the STR (Suspend to RAM) state. -
Gyufaaa
veterán
válasz
lipi67 #38553 üzenetére
Stabilak a beállítások, csak a gép belassul. Ezt mi okozhatja? Kevés fesz valaminek, vagy valami értéket magasabbra kell állítani?
Long Duration: 200
Short Duration: 250
Load Line Cal: 1 (legkisebb )
VTT: 1,051
PCH: 1,059
VCCSA : 0,925
Vcore: 1.3v fix
CPU Ratio: 40
PLL Overvoltage: Disabled
C1E: Enabled
C3: Enabled
C6 : Enabled
PLL Voltage: 1.9 -
-
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38374 üzenetére
még nem tudom, de reméljuk
1 kicsit off kérdés: az elötte lévő irásodra, 16Gb ram ot irtál a gépedre, a 64 bites rendszernek annyi a korlátja ?
nem vágom ezt az egészet, nekem 8GB van de csak 4 et ir ki kb...
meg akkor h vagy h a régi szeró gépek agyig voltak rammal ?
köszi elöre is hello -
PeL
addikt
válasz
lipi67 #38367 üzenetére
Nem akarok én vitázni
Persze, gyorsabb a Qxxx, de ár/teljesítményben most a G860 a legjobb CPU, hiába csak két magos. És az árához képest annyira nincs lemaradva attól a Q szériától. Átlag felhasználónak elég a mATX-es 12-14.000-es alaplap is. Ha valaki nem akar tuningolni minek vegyen 20.000+ -ba kerülő alaplapot mikor a legolcsóbbak is kiszolgálják. Én pl. nem vagyok tuningos, inkább veszek magasabb órajelű CPU-t de nem kell húznom akkor. A hőfokokra érzékeny embereknek amúgy is nagy, jól szellőző ház kell, de átlag user nem fog parázni az 50 fokos alkatrészek miatt, még azok is bőven beleesnek az elfogadható hőfok tartományba. mATX-es alaplapon is van mindig 1-2 plusz venti csatlakozó, jó CPU hűtő + jó hűtésű VGA-val nem lesz senkinek sem hőfok problémája. A tömörítés meg kódolás meg ilyen olyan tesztekben amúgy lehet jobb a Qxxx proci, de játékokban már semmivel sem hoz több FPS-t, vagy ha igen nagyon elenyésző az előnye. Most a tuningot ne nézzük. Mindkettőt lehet húzni nyilván. De itt a fő szempont hogy a lehető legkisebb pénzráfordítással lépjünk előre. Ebből a szempontból sokkal jobban megéri a platformváltással egybekötött CPU csere, mert a 4 magos 775-ös processzor árán lecseréli, modernizálja az alaplapot, CPU-t, memóriát. És amúgy lehetne ezen tényleg vitázni, de ez csak az én véleményem, te másképp látod én elfogadom ezt is, viszont nálam az olcsóság+jövőállóság a fő szempont, ha megveszem a G860-at mos utána már csak CPU-t kell később cserélnem i5-re vagy i7-re akár. A platformcserét úgysem ússza meg senki, előbb utóbb úgyis váltani kell mindenkinek ha fejleszteni akar.
-
PeL
addikt
válasz
lipi67 #38360 üzenetére
Most ne azt nézd hogy a q9xxx szarrá veri, hanem azt hogy a legkisebb Q9300 is 30.000-nél kezdődik használtan, a G860 meg újan 16.500, használtan 12 körül
És a 30.000-be belefér bőven az új alaplap és RAM is ha a régit eladja és van egy modern, új platformja amibe később upgradelni is tud ha az i5 procik olcsóbbak lesznek egyszer. És ha már linkelted az összehasonlító oldalt
A Qxxx széria akkor erős ha olyan alkalmazás fut rajta ami ki is használja a 4 magot. De még ma sincs túl sok játék ami 2 magnál többet hasznosítani tud. De nekem mindegy, én biztos nem költenék már 775-ös platformra. Én is 2011 december végén vettem az E6700-asom újonnan 22K-ért, de ha ezt tudom hogy 1 évvel később a G860 ilyen olcsó lesz tuti spóroltam volna az új platformra inkább.
-
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38358 üzenetére
kiraly az oldal, nem baj csak birja
azert erdekes h x264 kodolasnal elveri a mostani procim de eleg rendesen, na ha ezt vki elmagyarazza h miert?
remelem sikerul leboltolni a E7600 ot,
meg 1 kerdes: mivel csinaljak tesztet? le akarom merni a mostanit es az ujjat, esetleg oc nelkul is a regit.zoll: azt irtad bios alapra allitva, ha nem irod mi is irjuk. h bios reset.
lipi67: koszi mindent
en ma melobol tolom.
-
Gery15
addikt
válasz
lipi67 #38335 üzenetére
Na szóval!
Amiket itt írtál ram beállításokat azokkal semmit nem érek szerintem, mert nekem Cl6-os ramjaim vannak. És Cl5-ös időzítéssel tuti nem indulnak el.
Ameddig jutottam eddig az X48-as lapban 3,6GHz ramok 1:1-be mellette 900MHz-en. Procim Vidje 1,225v. 3,6hoz emeltem kicsit rajta biztos ami biztos alapon 1,25v-ra északinak +0,025v illetve a ramonak is +0,2v így már 2v-on mennek. Self, blend simán lefutott több óra Dirt 3 alatt sem volt gond. Ezt így stabilnak mondanám, ja és Loadline Calibration off.
Aztán emeltem 3,7GHz-re feszek maradtak, blend 25 perc után 2 magot kilőtte. Self simán futott 1 órát így gondoltam akkor elég a vcore, emeltem az északit +0,05v-al 25 perc után 1 magot dobta el a blend így emeletem 0,075v-tal és már elfutott 1 órát a blend.
Ezek után 3,8GHz cpu vcore 1,275v-ra raktam 1 óra blend simán meg volt na akkor mondom játék, aha... dirt 3 úgy elvágott, mint a szart. Megnézem a 3,7GHz-es beállítást azt is eldobta. Persze a ram beállítás végig auto-ra volt téve időzítés meg egyebek.Előző lapommal 1 óra blend meg volt 4GHz-en 1:1 ramokkal 6-6-6-18 2v-on, cpu vcore meg biosból gondolom 1,325 körül lehetett, mert cpu-z 1,264v-ot ír.
3,6GHz 1óra blend 1,136v-al simán ment.
3,8GHz az reális 1,2v-al van képem róla.
4,2GHz 1,312v-al volt meg. -
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38341 üzenetére
de csak ha nem gond, ahol osszemerik E2-E8 szeriaig a tudasukat.
aha szoval folosleges neki pl a 4MB L2, akkor nem hatrany h a E7 szeria csak 3MB os
az E5xxx szeriat nem tudom hova tenni, ezert is mondtam h kene vmi felvilagosito, h mik a kulonbsegek, arilag olyan 15 lenne a plafon az uj cpu ert.
#38342: ja h ugy erted h lehet 1 eredeti 333 FSB s procival is lehet megadja a lap magat 340 korul? aztan akkor cseszhetem az egeszet, tuning teren.
az a baj ha lejebb veszem a szorzot, es akkor is behal 340 nel, attol meg ugyanugy lehet a procitol meg a laptol is (bar a lap 500 ig van skalazva) -
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38337 üzenetére
kiprobalom 10x es szorzoval, en ugy tudom jobb ha kisseb a szorzo es nagyobb fsb, de ezekszerint ez tevhit.
a Vcore hoz most nem nyulok, na szoval, lapocska nem tamogat csak fsb allitast,
de vannak trukkok (Vmod + Bsel-Fsb t mennyinek ismerje fel alapbol)
a 775 os tokozashoz, bizonyos labakat osszekotsz, es mar nagyobb feszt is kap a proc, masikkal meg az alap fsb t allitod.''Ha a procid VID-je 1,3V a Vdroop miatt
akkor kapjon 1,246V-ot kb terhelve.
Biosban adj neki akkor 1,38V körül, az
terhelve se lesz több 1,32V -nál ami annak
a cpu-nak 24/7-be is bőven kevés.
Szard le, hogy az Intel 1,365V-ot ír, az kb
azt takarja, hogy ez volt a legmagasabb VID
amivel kijöttek ezek a procik. Alacsony Vid
kb alul és pici fesszel fürgébb, de felül már
jobban melegedik. Magasabb VID alul
lustább, de jobban terhelhető és nem
melegedik annyira.'' ezt kifejtened ujra mert vhogy nem vagomaa memorias kerdesben teljesen egyetertek, azt szoktam mondani h 100 MHz ert nem erdemes 1 szarabb ram bealitast vallalni, inkabb menjen a proc lasabban de a ram amit bir stabilan.
-
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38338 üzenetére
ezt az L es C bol nem minden profital nem ertem, de a lenyege okes, akkor csak 7-8 szeriat nezek, sajna a lapom egyedul fsb t enged allitani, hiddel en sem jokedvbol ragasztgatom ossze a proci erintkezoit, rohadt babra munka :/
estleg ha tudsz vmi. jo tesztet linkelni annak tudnek orulni, teloval remalom a keresgetes.mod: most latom 2t irtal olvasom azt is
-
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38335 üzenetére
oksi csak nyugodtan, nehogy miattam ugorjon az ebed
kerdesem lenne meg, mert szeretnem lecserelni majd!? a procim, a 4MB al rendelkezo E6000 es szerianal, miert dragabb az E7000 aminek 3MB ja van csak, vagy van ott meg vmi amitol a E7 esek jobbaK? ugyanez a kerdes, a 6os es a 8as szeria kozt is csak a 4-6MB a kulonbseg?
remelem erteni?mod: akkor nekem is folosleges vmodolnom 1,45 re ? huto birna sztem.
-
-
Gery15
addikt
válasz
lipi67 #38328 üzenetére
Biosban emeletem 1,275-re amit úgy droppol, hogy 1,216 és néha ugrik 1,232v-ra azt hiszem. Itt nincsenek reg értékek, vagy csak én nem találom, akkor megpróbálok majd emelni a VTT-n, sajnos meghalt a P45-ös lapom. Valahol tuti van megkeresem majd és délután belinkelem.
-
-
krissz9999
csendes tag
válasz
lipi67 #32505 üzenetére
Köszi szépen valahogy sejttem hogy valamin elsiklottam
am beléptem bios-ba vissza állitottam minden alapra és neki állok.
CPU Ratio:9-ra rakktam
FSB::342-ra
PCIE frequency :100mhz
FSB strap to northbridge: hát ezt auto hagydtam
DRAM frequency: auto (de ezt lehet kéne állitani nem ? vagy hagyam békén
többi meg auto -
Speedhs
őstag
válasz
lipi67 #32390 üzenetére
de 5 ghz-nél már nem bírja a tápom szerintem :S
A gtx 470-et maxra felhúzom, kivéve a memóriákat és akkor lekapcsol 3dmark11 indulásakor .. meg van egy párszor, hogy bekapcsolásnál kikapcsol gép és csak 2x indul el . hipro 700 w .. De pl 3.7 ghz-n + kártya tuninggal nem kapcsolt le . [link] -
Speedhs
őstag
válasz
lipi67 #32382 üzenetére
Szia !
Közben sikerült megcsinálnom. Hagytam azokat a beállításokat a fenébe, amiket ott írtak.. A memóriának adtam 1.5 v-t ott lefixáltam, és az órajelét sem piszkáltam. A cpunak a Multi steps line-t ( ez minél magasabb (1-10 ), annál több áramot ad neki. Szóval ezt beállítottam 3 asra, belőttem a 45x 100 szorzót, proci kapott 1,3-4 között, már nem emlékszem és jó is volt. Ja és 3dmark11 is lefutott stb.
De ez csak teszt volt. 5ghz-n is ment, de ott már 50 fokos volt terhelve mind a 4 mag :/ -
Speedhs
őstag
válasz
lipi67 #32380 üzenetére
Az baj, hogy 1,275 v -n 4.3 ghz-n is kék képernyőt dob ? Mármint elsőnek ment fainul, de újra indítottam a gépet és most winfos töltésekor #124 es kóddal kék halál..
Tudnál írni nekem dolgokat, amiket át kell állítani vagy kikapcsolni stb.. Pl van ilyen, hogy multi steps load line: ugye ez több feszt ad neki stb . -
eight
senior tag
válasz
lipi67 #26802 üzenetére
Szia
Pont ez a lényeg, nem tudod hogy mi a nulla, viszont azt tudod hogy azt nem szabad elérned. A szenzor a végétől méri a deltát, (egyébként azért is linkeltem be a pdf-et hogy lásd), és ahogy az ábra is mutatta minél távolabb van a hő annál pontatlanabb (mondjuk kit érdekel hogy 30-40 fokosan nyugalmi állapotban 4-5 fokot téved, az a fontos hogy a végéhez közel pontos legyen).
Szóval szerény véleményem szerint ezt azért fontos elmondani a kezdőknek, hogy ha nem akarja "tönkrevágni" a prociját akkor ahelyett hogy mindenféle pontatlan (inteles doksiból egy util-ba programozott) hőmérsékleti értékekek figyelgetne, egyszerűen figyelje csak azt hogy a delta maradjon 20 felett.
Egyébként abban egyet értünk, hogy a hő biztosan nem teszi tönkre a procit, viszont a throttle az (a magas vcore mellett) amitől csökken az élet-tartam (bár mondjuk hidegen hagyhogy 5 vagy 15 évig bírja egy proci, amikor addigra úgy is lecserélem, de azért az én magánügyem, a máséra jobban vigyázok
)
A "türelmetlen user"-ben is igazad van
, bizony bizony egy jó túlhajtás hetekig is eltart (szerencsénkre
)
-
boxos23
aktív tag
-
eight
senior tag
válasz
lipi67 #26767 üzenetére
Szóval:
A 65nm tjmax-ok eleinte úgy voltak szarok ahogy csak lehet, és amikor az intel észrevette a hibát, korrigáltak (2,3) .Hiába 80C mondjuk egy procinaktípusnak a Tjmax-a, az egyedi kalibrálás után a tényleges érték (7-13 old) egy egy procinál lehet akár 85C vagy éppen 88C-is (ezeket a nagy külömbségeket OC mesterek profi labori környezetben konkréten ki is mérték).
A legjobb amit csak lehet tenni, hogy elfelejti az ember az Intel számokat, és csak arra vigyáz hogy ne menjen 15-20 fokkal közelebb a nullához, bár még ez sem tökéletes, mert maga a szenzor is téved (főleg az alacsonyabb hőtartományokban).
-
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #26530 üzenetére
RAM-okat nem kellene, hogy küldjem hozzájuk?
Most csodálkozom, hogy egy ideje jó.eight - Én ajánlanék neki egy teljes BIOS-resetet, ezért írtam le pontról pontra.
Kowi84 - CM Hyper 212 Plus - ~8k
eight - Hali! Ja, jól van, csak gondoltam így biztos kimegy a bug a BIOS-ból, aztán beállítja újra.
-
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #26414 üzenetére
Tiszteletem Főnök!
A DFI deszka, amit vettem, az szerintem frankón kifogástalan, látszik, hogy nem ment sokat.
Az előzményeket tudod, hisz fentebb leírtam.
Ma hazajöttem gyakorlatról, bekapcsolom a gépet és a BIOS kép fogad, gép megfagyva.
Ugyan azt játszotta, amit fentebb írtam. Viszont itt már az áramtalanítás+elem kivétel duó sem segített, így megcsináltam a két jumperes BIOS nullázást. Ekkor örültem, hogy bekapcsolt a gép, DE. ...de ami eddig Dual-Channel volt, az most Single-Channel lett és a videokártya 8x üzemmódban megy a 16x helyet...
Igen, jó volna elküldeni... De akkor mit is kellene elküldenem? -
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #26403 üzenetére
Ismét fejlemény van.
Ma bekapcsoltam reggel a gépet és a BIOS képnél megállt.
Újraindításra nem reagált, csak a kikapcsoló gomb hosszú megnyomására állt le.
Bekapcsoltam kb. 4x, mindig ugyan ez. Nulláztam a BIOS-t, utána is ugyan ez.
Elkaptam az idegbajt és lekapcsoltam a tápegységnél az áramot, és így hagytam egy órára.
Visszajöttem, kivettem az egyik memóriát, így bekapcsolt, s írta, hogy CMOS BAD, állítsak órát stb. Beállítottam, most megy. Két dolog lehetséges szerintem:
1.CPU hibás
2.RAM hibás -
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #26122 üzenetére
Sajnos ez van. Elegem lett egy időre a számítógépekből.
Alapjáraton 5-8 percet ment a gép, majd szó nélkül lefagyott.
Reset gomb megnyomása után kikapcsol, majd ki-be, míg nem áramtalanítottam.
Ha áram nélkül volt 10 percig, akkor utána ismét ment 5 percet fagyás nélkül.
Hőfokok rendben voltak, külsérelmi nyom nem volt.
Most még az MSI alól írok. -
B.Junior
tag
válasz
lipi67 #25583 üzenetére
Gigabyte EP41UD3L, E8500 3,16GHz, 4GB 800 MHz RAM, Win7 64Bit, HD4870x2
Kösz az eddigi segítségedet, segítesz lefordítani számokra is?
Így érted?
vagy
FSB: 400 = 3,8GHz
System Memory Multi: 2,00 = RAM: 800CPU Vcore: 1,3
CPU Termination:1,3
CPU Reference:0,84
MCH Core:1,1
ICH I/O:1,55
Dram Voltage:1,8Ami most 6-6-6-18, az lesz 5-5-5-15?
Van még valami beállítás szerinted??
-
becsitibi
senior tag
válasz
lipi67 #25587 üzenetére
Nálam ugyanez a helyzet.3,4 ghz-en megy mint állat,400-as fsb,8,5-es szorzó,ramok kézi 941 mhz,5-5-5-15 időzitésekkel,cpu 1,2 v,spread spectrumok disabled,pcie frek 100 mhz,a vtt 1,2 v,mch auton,de ha adok neki egy 410-es fsb-t akkor már szemmel láthatólag lassabban bootol a gép és lassabban áll le,tehát látszik hogy vmi nem jó,egy 424-es fsb-vel meg már csak a fekete képernyő fogad,tehát el sem indul a gép,ilyenkor a táp lekapcs aztán reset.........
De hogy lehet ez
Miért müxik másnál 3,8-on meg 4,0-án meg 4,2 ghz-en
-
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #25579 üzenetére
Én sem szerettem soha az MSI-t, de az ASUS-t sem. Csak most ez volt jó áron és megbecsülve, első tulajtól.
Itt van egy pár kép a BIOS-ról: [PicasaWeb]
Amit a processzorról tudni kell:
VID: 1.1875V
Revision: E0 -
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #25573 üzenetére
Ha picit visszatekersz itt, akkor leírtam, hogy kb. miket próbáltam.
Tegnap vettem alá ezt az MSI P45-ös deszkát, elég nagy reményeket fűztem hozzá.
Menjek át a York topicba vagy segédkezel nekem itt?450x8.5-öt próbáltam így:
CPU: 1,25V
MCH: 1,22V
VTT: 1,22V
RAM: 2,1VEgy memóriával, két memóriával, 900MHz-en, 1066MHz-en, auto időzítésekkel, beállított időzítésekkel, de halál.
Én is csodálkozom, mert a P35-ben 1,22V CPU fesz volt beállítva, szó nélkül ment a
3.8GHz. -
World@WaR
csendes tag
-
adam1213
tag
válasz
lipi67 #22642 üzenetére
Szia.
Igen megtaláltam a VTT-t az nekem a cpu termination ahogy mondtad.
Amikor húzni akarom akkor sok szór kék halálozik amikor a windows.t akarja betölteni ami szerintem a memoria ez nem tudom miért de lehet hogy nem szereti ha nagyon eltér az 1600Mhz-től de én nem nagyon akarok okoskodni mert nem értek hozzá ezért se húzom segítség nélkül a processzort.
Mivel nem értek hozzá én el hiszem hogy nem nagyok az értékek amit adtál, nekem az a lényeg hogy élettartalmából ne veszítsen a processzor és ahogy írtad hogy még túl él ez meg is nyugtat.
darál0w próbálgattuk csinálni igen csak én üllök a gép előt ami nagy hátrány.de ha tudsz te is nyugodtan segíthetsz mert nagyon szép eredményeket értél el le a kalappal.
Ja és az alaplapom se szerintem az utolsó csak én vagyok hozzá a hülye.(teli van volt és fsb ledekel úgy ég mint a karácsonyfa)
-
Zolii44
tag
válasz
lipi67 #22643 üzenetére
Dual-Core E6500 2.93Ghz.
Core Temp VID 1.2875V ír.
Alap feszen a venti 55fok fölé nem engedi soha.Ennyit állitottam be neki.
Arctic Cooling Freezer 7 Pro hűtő van rajta.
Csak a procit akarom húzni a ramokat nem, ddr2 1066-s van benne.
Hát olyan 3.4-3.6ghz értékekre gondoltam. -
World@WaR
csendes tag
válasz
lipi67 #22644 üzenetére
Lipi a szamitasod tokeletes
Lap: gigabyte ep41-ud3l
ram: 1gb kingston + 2x1gb kingston hyperX (mindegyik 800-as)
tap: gigabyte 460w superb
vga jelenleg egy gigabyte 9600gt, de mar sokat betegeskedik, kb 2 heten belul cserelem egy msi 450gts-re (ennek a topicjaban irtak h huzhatnam melle a procit 3,2-3,4ghz koruli ertekre, ezert emeltem csak ennyire) -
adam1213
tag
válasz
lipi67 #22622 üzenetére
400 FSb az alapbeállításom.
Meg akartam nézni hogy mit tud a procim kiváncsiságból mit tud a proci azaz nem 400 fsb lett volna.
Meg is szeretném nézni csak akivel csináltam nincs most fen.
Mi az a VTT? És mennyire emeljem?
NB feszt menyire vegyem visszább ha így akarom használni?(így stabilan működik)
Meg egyszer mondat hogy: MCH -t állítsd 333-ra! MI az a MCH mert így nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest