- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Arra gondoltam kicsit lehetne húzni a proci-t és a memóriákat is jó lenne magasabb órajeleken járatni.
Utóbbi 1600Mhz-en fut míg elvileg 2133Mhz is képes lenne működni.
Alábbi konfigomhoz lennének már kipróbált beállítások?ASUS F2A85-V PRO
AMD A10-5800K
Alpenföhn Matterhorn Pure
SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5
G.Skill F3-17000CL11D-8GBXL
FSP Aurum 400 -
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18951 üzenetére
Tegnap létrehoztam egy "teszt rendszert" (win7 32bit), de már igen későre járt így nem álltam neki a folyamatnak. Viszont van a Bios-ban A.I.Overdrive menüpont és ezt engedélyeztem, igaz rögtön max. lehetőséget megadva 250-es érték, ami 3500mhz lenne az alap 2800mhz-hez képest.
,de mentés és kilépés és újraindulás után, fekete képernyőt kaptam.
Más opcióhoz nem nyúltam és az elemet ki kellett vennem, hogy visszakapjam az irányítást,képet.Szóval akkor ezt az A.I. Overdrive funkciót ne piszkáljam?
Inkább a kapott cikk alapján kezdjek neki?
Mint pl. állítsam feljebb a referencia értékét 200-ról kb. 300-ra és a szorzott vegyem lejeb mondjuk 8x-ra ami 2400mhz aztán egyre feljebb a szorzóval max. 12x-ig? -
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18932 üzenetére
Az a gond, hogy mini itx lapokhoz még nem gyártanak széles körben, megfelelő alacsony profilos hűtőket. Ez a Shuriken is necces. Nem elég a magasságára figyelni még a szélességére ill . további paramétereire is oda kell figyelni. pl. Az én lapomnál (amiből szintén nincs sok tulaj) előbb a memóriát kell betenni aztán a hűtőt aminek a heatpipe csöve éppen elfér a modultól.
(#18933) kriszbon
Igen, pont az ára miatt hagytam ki az építés során.
, de ha ezen múlik a jó tuning, lehet hogy bekerül a gépembe.
Mondjuk még nem értek hozzá és lehet nem is fogok, de gondolom egy próbát megér.
Viszont előbb a minimal tuningal fogok próbálkozni és meglátjuk, mit tud a gyári hűtő.(#18935) freestailo
Az elképzelhetetlen, hiszen most vettem ezt a házat, hogy végre összeálljon "álmaim" gépe.
Ehhez el kellett adnom a nagy gépem hardvereit. -
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18929 üzenetére
Értem akkor marad a hűtő csere.
Egy Scythe Big Shuriken már elegendő lenne ?
-
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18926 üzenetére
Egyelőre még semmivel nem próbálkoztam, de csak a gyári hűtőm van.
Szerk: Részemre, nincs nagy választék vagy drágán a jó hűtőre.Az nagyon, nem jó? (kb. 2 óra folyamatos játék alatt mért hőértékek)
Ha meg lesz a proci akkor a Ram és NB beállítása "stabilizálja" a kialakított teljesítményt vagy további pluszt ad?
-
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18924 üzenetére
Köszi a linket, mondjuk már olvastam ( a lapom biosában kutakodva nem tudtam mi is az a CPU-NB VDD Voltage és ekkor találtam az írást), de így elsőre kicsit bonyolultnak tűnik.
Ezek szerint a "6. Túlhajtás szorzózár esetében" című fejezetben leírtakat kellene végig próbálnom és meg lesz az eredménye.
, de annyit még kérdeznék, hogy megéri a "fáradtságot" vagy hiába minden és nem lesz sokkal gyorsabb a gépem működése? -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék kicsit belemerülni a topik témájába az adatlapomon lévő konfig kapcsán, de full láma vagyok hozzá.
Érdemes, lehet-e némi pluszt kisajtolni ezekből a hardverekből?
Ebben a hsz-ben van két kép is, ha segít némi plusz infóhoz jutni.
-
zodo
nagyúr
Azt mondják a hozzáértők, hogy 3,6 és fölé kéne menni, hogy jó legyen a kártyának is.
Futtatam pár 3DMarkot, ami amúgy is proci limites, ráadásul még a 9.9-es driverel.
9.9-el játék alatt hozott kb. +10 fps-t a 2.8=>3.5ghz-re emelés.Később, mikor rájöttem, hogy elcsesztem a driver részét a dolognak és feltettem a 9.10-t.
3DMark06, hardverek alapon 9.9 alatt 11087 pont, 9.10 alatt 12098 pont
Különbség: +1012 pont, amit csak a driver hozott.
Sajna 9.10 alatt még nem húztam, mert vártam az itteni kérdésemre a választ.Szerk:
Biztos, jobban jársz, ha procit cserélsz ehhez a kártyához, az a tuti.
Amúgy 1680x1050-en tolom. -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy 5770-es vga-t és az X2 240-es procim, alap órajelen 2.8Ghz-en működik, de ez már kevés a kártyának.
Tegnap felhúztam 3,5Ghz-re az fsb érték 250mhz-re történő emelésével, de nem vagyok egy tuning mágus ezért nem probálkoznék a további emelésel inkább megkérdezem.Kb. meddig érdemes ill. lehet ezt a procit húzni egy Arctic Cooling Freezer 64 Pro hűtővel ?
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Pontossan mit kellene beállítanom,hogy további Mhz-et sajtoljak ki a gépemből?
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
AMD X2 4850E
Artic-Cooling Freezer-64 Pro Pwm
GEIL ULTRA DDR2 PC6400 800MHZ 2048MB KIT CL4
SAPPHIRE HD 4670 GDDR4
Chieftec Hpc-420-302 DfProci fsb értékét 240-re ( 3.000mhz) állítom akkor a HT 1200mhz ill. a Ramok efektív 428.6 mhz-en mennek, Dram
sb arány= Cpu/7 ,de itt már néha újraíndul a gépem. Bios-ban a minden más alpon vagy auto beállításon.
köszönettel: zodo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest