- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigilante
őstag
válasz
RetepNyaraB #40332 üzenetére
Crysis 3-at tolom LOW-on, hogy minél több FPS-em legyen, hát mind a 4 mag fullon a 3570K-n hiába a 4,4GHz. Irgalmatlanul CPU igényes az a game, főleg multiba.
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40315 üzenetére
Ez amit linkeltem jó lehet, és szerintem egy jó árat megtudnál vele beszélni, főleg, hogy március eleje ül rajta!
-
Vigilante
őstag
válasz
Rypejakten #40313 üzenetére
Max olyan tuninghoz jó lehet, ahol nem kell még semmi feszt emelni!
Mert akkor még nem fognak szignifikánsan nőni a maghőfokok!
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40304 üzenetére
Kisebb felbontáson, több munkája akad a procinak.
Rypejakten: Azért ez enyhe túlzás!
Több FPS-e tuti nem lesz max ugyan annyi egy CPU igényes game-nél! De pl egy Metro 2033-nál, ami piszok GPU igényes, nyer bőven FPS-t az 1440x900-as felbontással a full HD-hoz képest. Azért ilyeneket ne állítsunk már!
-
Vigilante
őstag
válasz
Rypejakten #40298 üzenetére
Akkor vegyen megahalems-et, van is itt aprón: [link]
-
Vigilante
őstag
válasz
Rypejakten #40296 üzenetére
Ez nem olyan biztos! Hogy lesz difi a lég javára! [link]
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40294 üzenetére
Q9650 4GHz-en 1920x1080-as felbontásba, azért már ki fogja hajtani az 580-at!
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40291 üzenetére
Hát, hogy 10ből 7-8 amivel el is tudod érni a 4GHz-et. Néztem a géped X38-as chipset, az bőven fain lenne!
A proci egy bizonyos fölött kezd el elmorzsolódni egy bizonyos idő után. Ezeknék a Quad-oknál 1,375V fölött van ez a határ! Egyébként a Q9450-es hűtője, jó lenne a Q9650-hez, de csak alap sebességhez, vagy feszültség emelés nélküli tuninghoz, ami kb úgy 3,6 GHz lehet max!
Persze voltak olyan csodadarabok amik alap feszültséggel mentek anno 4GHz-et is!
De egy 3-4e -es hűtő is már klasszisokkal jobb, mint az alap intel hűtők!
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40289 üzenetére
A Q9650-ek 70-80%-ba tuningolhatóak 4GHz-re, egy arra megfelelő lapba, a Q9450 3GHz-en meg természetesen 1:1-be megfelel az alapórajelen hajtott Q9650 sebességének, mivel ugyan az az architektúra.
-
Vigilante
őstag
válasz
RetepNyaraB #40284 üzenetére
Jah értem, természetesen, mind a 4-et zabálja a Crysis 3 multiba, nah de még hogy!
-
Vigilante
őstag
válasz
RetepNyaraB #40274 üzenetére
Köszi a tippeket, a hűtőt még utólag is políroztam amikor fölraktam, szal azzal nagyon gond nem lehet.
Első körben akkor megnézem majd, hogy mennyire huplis.
Mondjuk az is gyanús, hogy miért a 2-es mag a leg melegebb mindig, nem pedig az 1.
-
Vigilante
őstag
válasz
RetepNyaraB #40266 üzenetére
3 venti is van a hűtőn, és egy Plexi házban, Igazából az SLI-re is gyanakodtam, de a sandy-k ráadásul híresek is a melegedésről, mert a gyökér intel a kupak alá egy ótvar sz@r pasztát rakott!
Egy 55-60e-es procitól ez azért gáz!
Igaz a maximum így is 105°C!
-
Vigilante
őstag
Kérdés: 3570K 4,4GHz-en 1,25V körül, normális neki, hogy Crysis 3 multi alatt 80°C-ra is felszökik a hőmérséklete egy 30°C-os szobában?
Egy Thermaltake Sonic Tower-el hűtöm egyébként.
-
Vigilante
őstag
Most néztem Stone Giat és szépen futott egy jó 10 percig ott se volt semmi para...
Peig ott aztán iszonyatosan használta a VGA-kat a gép!
egyszerűen nem értem...
-
Vigilante
őstag
Hi all adott a lent az aláírásomban leírt konfig! Kérdés: Trackmania és Portal 2 ha kilövöm a Vsync-t akkor a pályák betöltésekor fogja magát a gép és újra indúl! Poartalnal speciel ha vsync-el betöltöm a pályát és utánna kilövöm azt akkor tökéletesen megy, viszont, ahogy töltené be a következő mapot, fogja magát a gép azt lekapcsol. A durva az, hogy pl Trackmanianal még anno a GTX 285SLI-vel is újraindúlt a gép, amihez azért, így is - úgy is elégnek kellene lennije egy 800W-os (85+os) FSP Everestnek! Tudtommal az FSP nem gyárt szart! Metro 2033-nál bezzeg sehol se kapcsol le!, mintha valahogy a durván magas FPS-ektől lenne ez, mert ha be van lőve a Vsync akkor semmi gáz nincs, egyébként az összes többi game megy így Vsync nélkűl is a 470SLI-vel és a 800W-os táppal! Metro Gamplay alatt néztem a gép ilyen 700W.ot vett fel a hálózatból (villanyóra segítségével kiszámolva, szal lehet +- 10-20 W eltérés persze!
-
Vigilante
őstag
Adott az aláírásomban lévő rendszer (HT: OFF) 2órás prime is megy rajta [link]
Még a furmark - prime együtt is! Problémám következő: Crysis 2 demo, Fear 2 és Star Wars TFU 2 ez 3 game amikor lépnék be egyszerűen lekapcsolja a gépemet, a Crysis 2 demo-jával odáig eljutottam, hogy ha vissza veszem a tuningot elindul, de utánna, már a következő indításnál már teljesen alapon (2,66GHz-en) is lekapcsolja a gépemet!A Trackmania Nations meg elindul játszom vele, és mondjuk jön egy új pálya bumm lekapcsolja a gépet! és a vicc, hogy pl a star wars meg a fear 2 ugyan ezzel a rendszerrel, ugyan ezzel a táppal ment már jó pár órát (a tápot vadi újonnan vettem kb 1 hónapja) a speciális rendszerbeállításoknál kilőttem, az ujraindítást probléma esetén, de így is meg történik ezeknél a gameknél a reset! A vicc az, hogy a GRID, Bad Company 2, Singularity, Homefront, Metro 2033, Unreal Tournamnet 3 és a Counter Strike Source több óra játék után se produkál ilyet egyszer se! Egyszerűen tanácstalan vagyok, hogy mi a fene lehet! Sőt a metro 2033-ban a depot részt (ami eddig minden gyengébb tápot ami bírta a furmarkot meg a crysis-t is a GTX285 SLI-vel ott azok is képesek voltak lekapcsolni) ezzel a 800W-os FSP táppal kb 30x szor lefuttattam semmi újraindulás, a tápból meg még langyosnak se nevezhető levegő jött csak! A Furmark+Prime95-nél egyszerre volt egyedűl, hogy már azért melegebb levegőt fújt ki azért!
Többen mondták, hogy lehet a RAM-jaim a ludasok elképzelhető ez? igaz most nincs kéznél másik ddr3-as memó 1 modullal is kipróbáltam a Crysis 2 demot persze, hogy lekapcsolt... Ha valaki tudna valami magyarázatot erre megköszönném!
-
Vigilante
őstag
Utána olvastam, [itt] ajánlják a PCI-E emelését, mait már megtettem és tényleg használt valamennyit+ visszavettem a memryból egy 50MHz-et, hát kiderül, hogy ez megoldja, cska nem értem, mert a Black Edition karim alapból 1300-on megy, és nem hinném, hogy a BFG OCX húzza vissza itt a dolgokat
-
Vigilante
őstag
A fagyás elött, meg ha van épp BSOD akkor ott a "nvlddmkm.sys" olvasható ki mindig, mintha valami itt az SLI konfigurációval lenne..., de a régen stabilan működő GTX295-el is ezt csinálja a winyómon már a 3. SATA kábelt cserélem, hogy hátha az lehet a probléma, a PCI-E frekvenciát meg 115MHz-re állítottam, mert úgy tűnik úgy stabilabb mint az alap 100-on!
-
Vigilante
őstag
3600 még simán jó lenne sztem, még 1 kérdés: a leírt konfigommal ez a 95W-os TDP-jü proci nem eszi meg a tápomat? mert azért a 9800GX2-m se megy alap órajeleken, igaz nem kap több áramat az alapjánál, csak az új órajeleket írtam át a VGA mind2 lapkájának a BIOSÁBA
. szal így most 64W TDP ez lesz 95W, ez a +31 W remélhetőleg nem fog gondot okozni.
-
Vigilante
őstag
-
Vigilante
őstag
válasz
darál0w #19191 üzenetére
Látom te nagyon értesz a gépekhez és azoknak a fejlesztéséhez is, 1 kérdésem lenne:
Az aláírásomban adott egy gép, itt az e8400-at amit 4GHz-en használok, lehet lecserélném egy q9450-re, kérdés: érdemes lenne főleg HD, full HD filmeket nézek néha konvertálok, meg játszom az úlyonnan kijött gamekkel, szted érdemes 4 magra váltani a jövőbeli gamekl miatt?Természetesen a q9450-et is felrángatnám minimum 3600MHz-ig, vagy akár tovább, amíg nem érem el az 1,36V-ot 24/7-es használatra kéne.
20 ba eltudnám adni az e8400-at és 37 be van már xeon x3350(az-az q9450) megérné az a +17e?, ez lenne a nagykérdés.(jah és AMD-t semmiképp nem akarok) -
Vigilante
őstag
válasz
freestailo #19047 üzenetére
Oks köszi, csak az a zavaró, hogy régen ment tök jól most meg..., a RAM időzítéseket 890MHz-en 5 5 5 15- ről AUTO 5 6 6 18- ra állítottam, lehet valamit hoz...
Csak azavró, hogy mi lehet ez, a probléma? Jah és a vicc, hogy ha 100MHz-re rakom a PCI-E frekit bekapcsol és nem is villog a képernyő hanem le is kapcsol a faszba a gép ezt játsza így 5-6x is 120MHz-nél legalább csak villog azt 30s után vagy marad 4GHz-en vagy visszaugrik 4GHz-re, de amikro már megy a több óra játék után sincs semmi vele, full stabil. -
Vigilante
őstag
Jah igen elírtam
az, 400w-al (324W-ot) ad le 12V-on.
és mondom régen nem csinálta csak sok most a nyáron kb 1 hónapja, lehet a melegnek köze hozzá? Tudtommal az FSP mint tápegység jó minőségű, a Gigabyte tápokba is FSP szerkezet van. -
Vigilante
őstag
1 kérdésem lenne, hogy adott e lent leírt konfig, és az utóbbi időkben (kb1 hónapja) hideg indításnál (érsd: több óra állás után) villog a képernyő, és cska nagy nehezen ad képet és indul a bootolás, de van amikor visszaugrik 3GHz-re a proci és akkor bios vissza 4GHz-re és akkor bootolás. Ha csak 1 órára lett kikapcoslva azonnal indul.
Lehet ,hogy a 400W-os FPS tápomat kezdi megenni a 4GHz-en járó e8400 ami így már nem 64W-os TDP vel erndelkezik, és a tuningolt 9800GX2, ami terhelés alatt eszik úgy 197W-ot alap órajelekkel(600 1000 1500) az NVIDIA szerint.
Aki tud valami magyarázatot írjon! köszönöm előre is, nincs kedvem magamragyújtanom a pecót egy széthajtott táp miatt(Jah és bocsi a dupla post miatt)
-
Vigilante
őstag
1 kérdésem lenne, hogy adott e lent leírt konfig, és az utóbbi időkben (kb1 hónapja) hideg indításnál (érsd: több óra állás után) villog a képernyő, és cska nagy nehezen ad képet és indul a bootolás, de van amikor visszaugrik 3GHz-re a proci és akkor bios vissza 4GHz-re és akkor bootolás. Ha csak 1 órára lett kikapcoslva azonnal indul.
Lehet ,hogy a 400W-os FPS tápomat kezdi megenni a 4GHz-en járó e8400 ami így már nem 64W-os TDP vel erndelkezik, és a tuningolt 9800GX2, ami terhelés alatt eszik úgy 197W-ot alap órajelekkel(600 1000 1500) az NVIDIA szerint.
Aki tud valami magyarázatot írjon! köszönöm előre is, nincs kedvem magamragyújtanom a pecót egy széthajtott táp miatt -
Vigilante
őstag
Ezt a 4 GHz -et 65 fokon viszi prime terheléssel az ugye még elfogadható?
-
Vigilante
őstag
válasz
echterion #12060 üzenetére
Hi köszi az infokat a rmjaim 800 on mennek szal 1:1 be az 1600 as FSB vel, és a Proci is max 65 fok még de mivel akarom húzni +feszel fog kelleni a hűtő hyper tx3 vagy ez amit mondtál nem néz ki rossznak meg ennek lehet szabályozni a sebességét is( gondolom akkor 4 kábel jön ki belőle nem 3? )
-
Vigilante
őstag
válasz
kriszbon #12057 üzenetére
Szét akarom hajtani a f*szba
igazából ezért is vettem egy Gigabyte EP45-UD3LR lapot 21500 ért. ÉS mondjuk a GTA 4 nél (ami híres a proci éhségéről az euphoria miatt) hozott +5 FPS-t az a 600MHz is szal érdemes sztem még mondjuk minimum 4GHz-re kihúzni 1,36V-nál nem is adnék neki többet a mostanit 1.182V-on viszi különben.
a Hypert TX3-at meg már lehet kapni 3800 ért. -
Vigilante
őstag
Hi all a konfigom: e8400 (3,6GHz) 1,184V Kingston 2x2GB 800MHz (800MHz) FSP SAGA 400W. Kérdés ha veszek egy Hyper TX3-ast mennyit lehetne kihozni a procimból mondjuk 1,36V-al?
-
Vigilante
őstag
Nah fejlődés a procimat 1,184V on 3600MHzen tom használni prime teszt 12 óra hiba nélkül és így már 65 foknál melegebb semmiképpen nem lesz.
a VGA-mból meg ez eredeti 720GPU 1800Shader 1800Memory(1,1V-on) helyett 850GPU 2125Shader 2125Memory (1,3V-on).
Ennél többet már csak a prociból úgy lehetne ha majd ha megvan a TX3-as hűtő azzal merem emelni is a feszt most éppen hogy kevesebb fesszel megy az alapjánál pontosan 0.04V-al -
Vigilante
őstag
Hi all az lehetséges hogy egy lap semmennyi voltot nem droppo?Alapból 1.216V és prime 95 nél is marad annyi még a keményebb tesztek alatt is. (Gigabyte GA-EP45-UD3LR)
a BIOSban 1.25-re van állítva mondjuk. -
Vigilante
őstag
Nah most GTA 4 mellett max 60 fok a proci és a VGA is (felaplikáltam a ház oldalára egy 12es ventit és furtam jó sok lyukat neki)
-
Vigilante
őstag
Most a VGA-mnak estem neki egy Gigabyte GV-NX96T1GHP -nak.
Az alap órajelét GPU:800 SHADER:2000 MEMORY:2000 -re emeltem és 1.1 ről 1,3 V-ra emeltem, így IDLE 40 fok LOAD 65(alap órajelek: 720 1800 1800)
-
Vigilante
őstag
Hyper TX3 lesz sztem a választás az ugye már elég, addig meg marad az 1.216V és 3600MHz végülis egy C0-és e8400 től már ez is szép teljesítmény
alapfeszen.
-
Vigilante
őstag
Hi all adott egy Gigabyte GA-EP45-UD3LR és egy e8400 es proci.
+2x2Gb 800MHz Kingston DDR2.
Most 1,22V on a többi mint autó megy 3600at a proci és 800-on a ramok.
Valaki tudna Gigabyte M.I.T. beállításokat adni hogy mondjuk 445 FSB vel is (4000MHz-en) is stabilan menjen?Így 3600-on a prime belnd teszt 12 óra után is semmi hiba a proci 70 fok max(gyári hűtő). -
Vigilante
őstag
Hi all adott egy asus p5kpl-am lap és egy e8400-as 2x2Gb 800MHzes kingston ddr2-es ramokkal. Kérdés: 400x9-en sehogy se akar működni , most csak GTA 4el tesztelem és ott a fagyás elötti percben csíkokra leszek figyelmes a képben.(a PCi frekit nemtudodm fixálni 100-ra mert csak 32 64 96 128 160-as beállítások vannak, most 96MHz-re van belőve.
Kérdem én lehetne valami esély hogy elérjem a 3600MHz-et stabilan vagy ennél a lapnál ezt felejtsem el?
Jah és a Ram időzítések 800MHz-en 5 5 5 15. és így 1:1 arányban van az FSBvel.
-
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11735 üzenetére
Hi hát a mostani lapom is g31 es chipset szal lehet ,hogy itt is ez a bibi mert ez 8*400-on sehogyse stabil még ha nincsenek AUTO-n a cuccok.
Max kipróbálom valami másik LGA 775ös procival a konfigom és akkor kiderül h mi lehet a hibás, de akkor úgy látom minimum p35 ös chipset legyen.http://hardverapro.hu/apro/gigabyte_p35-ds3_elado_7/hsz_1-200.html ez pl már jó lenne nem?
-
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11732 üzenetére
akkor mondjuk kezdem a legalacsonyabb értékekkel 8x400-on azt meg látjuk mi sül ki belőle.
egyébként http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-p31-es3g_1x.html ez a lap nem jó tuningra? 11 ért már lehet kapni újonnan és én már kiszerettem az Asus alaplapokból -
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11730 üzenetére
Nah meg volt egy In place large FFt-s teszt 8*400-nál (Minden fesz érték AUTO-n Ramok 800-MHz-en szal 1:1 ben az FSB vel)
Eredmény:2 perc után kikapcsolt ugyanígy 9*400-nál nem kikapcsol hanme kékhalál nem is tudom melyik a jobb -
Vigilante
őstag
Hát nem vágom mert pl ha minden értéket maxra teszek akkor kb még hamarabb kifagy vagy GTA 4 nél vagy primenél is
Szal nem vágom pont ekkor kéne még stabilabbnak lennie ha több feszt kap nem? -
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11727 üzenetére
Sajna C0-ás
-
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11723 üzenetére
Hi ezeknél az opcióknál a gép fogja magát és kikapcsol úgy 3 perc GTA 4 ezés után.
Nem értem pedig a táp egy FSP Saga 400W szal áram ellátás szempontjából nem lehet para. -
Vigilante
őstag
én mindenképp valahogy a 400x9-nél szeretném fixálni, a dolgot ,hogy zaé menjen már 3600-on az e8400. Vgay 8*450-nél lehet h stabilabb lenne?
-
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11702 üzenetére
Jah ez itt van AZ fsb is csak most itt overclock módban volt lehet sima FSB-t is állítani az advanced fülnél többinél meg így vannak a lehetőségek az 1,25V-nál van 1,2V és 1,3V azt kész. a VTT-nél 1,25 és 1,4V az 1,5Vnál van 1,5 és 1,6V-os beállítási lehetőség.
A Vcorenál meg ez a három van +50mv +100mv +150mv ez az össz beállítási lehetőség itt az advanced módban -
Vigilante
őstag
Akkor sorban a lehetőségek:
Advanced: http://img69.imageshack.us/img69/7899/hpim2819.jpg
Proci: http://img30.imageshack.us/img30/1338/hpim2820.jpg
North Bridge's chipset: http://img32.imageshack.us/img32/9888/hpim2821.jpg
PCI settings: http://img30.imageshack.us/img30/7185/hpim2822d.jpg
(nem lehet fixálni lehetőségek: 32 64 96 128 160 192)Remélem ezekkel tudtok valamit kezdeni
A gépem adatai a profilomnál. -
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11696 üzenetére
Hát az a helyzet ha pl felemelem 1.35V-ra pl akkor ledroppol 0,1V-t és utánna nem kék halál hanem kilövi magát a gép. Valami RAMoknál lehet vagy miivel lehet ne fixálni? Vagy nemtom mintha valami nem bírná a húzást, remélem nincs FSB wall ezen a lapon ha 600FBig lehet beállítani akkor miért akadna fel már 400-as FSB-n?
U.I. : a Dobozán az áll hogy 1600FSB (O.C) szal még a 400 FSB-t pont kéne bírnia mivel az e 8400-nél vannak olyanok akik simán 4,5GHz-en használják igaz az enyém C0-ás stepping,de akkor legalább fesz emeléssel lehetne elérni valamit.
-
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11693 üzenetére
de ekkora az nem sok? és pont ez a baj itt hogy lehet abnormálisan sokat droppol és ezért kapcsolja le magát a gép+ fesznél, hameg AUTO-n van akkor meg bejön a kékhalál.
A táp nem lehet hibás mert az egy 400W-os FSP SAGA ,valami egyébb megoldás nem lehet ennek a problémának a kiküszöbölésére? (túl melegedés se lehet mert a GTA 4 nél még a 75 fokn is ment és nem állt le. Mintha valami szívná le az áramot de rohadtul.
Az laplapom honlapján már írtam is csak még nem válaszoltak a ramokat meg 400-as FSB mellett Biosba 667re állítottam és így lettek 800 MHz, szal most alapon mennek 1:1be 400 as FSB mellett 5 5 5 15 -ös időzítéssel. -
Vigilante
őstag
Csak azt nem értem, hogy miért van az hogy mondjuk alapon van 1,28V és ha terhelem prime-al lemegy 1,18V-ra.
-0,1V nem sok egy kicsit? valami elszívhatja az áramot vagy ilyenkor mivel lehet a bibi? -
Vigilante
őstag
Nah megvettem az FSP SAGA 400W-ost 2 hetet volt használva vadiúj és 7e-be megvolt
9500 a legolcsóbb helyen is és megy vele a gépem mint az álom+ kevesebb helyet is foglal.
Tényleg ez az LC Power volt egy nagy kalap... -
Vigilante
őstag
válasz
kicsigeri #11615 üzenetére
Hát pedig azért annyira vágom a BIOST hogy hol mit lehet beállítani és pedig kurvára 800MHz-re állítottam és a CPU-Z kurvára 480-at(az-az960MHz-et) írt ki mindig a 400-as FSB-nél
Meg lehet hogy a táp egy kalap szar mert mondjuk csak érdekességből fölcsaptam a Vcore-t 1,35V-ra és terhelés alatt visszaszökött 1,25V-ra... aztán jött az h a gép leállt, ennyit meg nem droppolhatna a lap szal itt egy elég csúnya táp csere lesz, 1 éve vettem akkor még nem voltam otthon nagyon a gépekbe cska akartam venni valami fasza gépet azt kész.
Veszek egy GIGABYTE GE-R460-V1 (http://www.argep.hu/product_669218.html) remélem h ezzel már nem lesz semmi gebasz. -
Vigilante
őstag
visszavettem 380-ra az FSB-t így stabil csak most kb ugyan ott vok ahol eddig
a 667-es ramokkal. Holnap spanomnál megnézzük az ő 500w-osa táojánál mit produkál...
-
Vigilante
őstag
Semmi eredmény
ugyanúgy 480-on van a rohadék ezt nem hiszem el h nem lehet 1:1 re állítani
-
Vigilante
őstag
asus p5kpl-am és eddig ezzel próbálkoztam hogy AUTO -ról beállítottam 400 FSB mellett 800MHz-re a ramokat és mégis a CPU-Z 480-at, az-az 960 MHZ-et ír ki a ramokra
a Táp meg amióta megvan még nem volto lyna h leállt volna a gép vagy ilyenek, de kajak nem tudtam h ez ekkora egy szar. Szal valamiért nem akarja 800-ra rakni 400-as FSB mellett se nemtom mi a fenéért marad 5:6-on a szorzó.
Mjad haverom 500w-os tápjával is kipróbálom és ha ott is UE a baj akkor nem a táp lesz a ludasUI
b mennyiért tudnám elpasszoln iezt a tápot? persze lajikusok között
átlag felhasználásra.
-
Vigilante
őstag
nah igen jumper free settingsben csak annyit lehet h 667 800 1000 ... on mennyen a ram de ilyen szorzós cuccot sehol se látok
-
Vigilante
őstag
a ramok 5 5 5 18-as időzítésben mennek, és sehogyse találom hol lehetne mondjuk 1:1 arányra beállítani őket az FSB-vel.
Ha meg feszt adok neki (pl:Vcore +50mv) akkor meg mondjuk egy kis gta 4 teszt után fogja magát azt kikapcsol a .....ba. Ennyire szar lenne ez az LC power táp? -
Vigilante
őstag
Hi all Adott egy e8400-as 2x2GB Kingston KVR800D2N5 és egy 420 wattos LC power táp, és mind ezek egy Asus P5KPL-am lapban.
Pár hete már írtam ide hogy a 400-as FSB-t még fesz emelésével sem bírja BIOS ban időzítéstől kezdve megpróbáltam mindent. Azt mondták többen is és más helyen is ,hogy a 667 MHz-es ramok lesznek a hibásak. a helyzet az ,hogy a 800-as Ramokkal is ugyna ez a helyzet, 400-as FSB mellett futnak 960-on 5:6 arányban.Ha a BIOSban beállítom a 800MHz-et akkor is a CPU-Z 960-at ír ki.
Ha valaki tudna segíteni ebben megköszönném h mivel lehet a baj mert direkt ezért vettem új 800-as ramokat. -
Vigilante
őstag
+ ha a lapom bírja az 1066-os memóriát (de cska OC módban) érdemes azt venni bele, ha tuningra kéne egy e8400-hoz?
-
Vigilante
őstag
http://www.argep.hu/product_684265.html erről a kingston 2x2GB-os 800MHz-es prociról szeretnék érdeklődni h milyenek tuning szempontjából , mert nekem most ugyan ezek vannak csak 667-esek és azokkal nem nagyon megyeget a tuning.
vagy ezek közül valamelyik?
http://www.argep.hu/product_702360.html
http://www.argep.hu/product_523792.html
http://www.argep.hu/product_690961.html -
Vigilante
őstag
Prime95-el néztem alap 9x333-on is a második tesztet (in place large FFT)
2percig bírta max.
Ennyire szar lenne a táp, mert a ramok így most alap 667-en mentek.
Nem értem komolyan. -
Vigilante
őstag
420w-os táp és a hűtő?, ami rajta van a tápon az egy 14 cm-es venti szal jó nagy, az e8400-on egy gyári hűtő van. GTA 4 alatt max 77 fokot mért.
-
Vigilante
őstag
Prime95-el a második mérés fajtával alapon (3.0GHz)-en az e8400 es procim.
2-3 perc után ugyanúgy kikapcsolt a gép mint amikor 390FSB vel csináltam 3510 MHz-en.
Ez normális? (a BIOSban minden fesz AUTO-n) -
Vigilante
őstag
Csak azt nem értem ha adok a procinak + feszt akkor prime95-nél a második mérési opciónál ilyen 15-20 másodperc tán kikapcsol a gép.És az AC Powerloss-nál az is van bekapcsolva h kapcsolja ki a gépet ilyenkor, szal szerintem a táp a gyenge.
-
Vigilante
őstag
http://www.argep.hu/product_684265.html ez pl sztem gecire olcsó ha 800-ast vennék, csak nemtudom h a kingston jó e tuningolás szempontjából.
-
Vigilante
őstag
Adott egy Asus p5kpl-am lap egy 420w-os táp és egy e8400-as ddr2 667Mhz-es ramokkal.
a Probléma a következő:390FSB (az-az:3510MHz) a max amennyit tud menni alapfeszen.
a GTA 4 itt egy jó 20 perc múlva dobja be a kék halált.
Ha meg adok +feszt a procinak a procinál a TM FUNCTION visszveszi 6x400-ra a proci sebességét, viszont ha a TM Function kivan lőve akkor meg 400-as FSB.nél már be se boot-ol hanem kikapcsolja magát.a PCI-E Latency timer 96-on (32,64,96,128,160,192,...) ezek közül lehet csak választani nincs pont 100-as értéket nem lehet belőni.
Kérdés: mi lehet a baj talán nem elég neki egy 420W-os táp? 1 winyó van és egy 9600GT, amibe csak egy 6-os táp kábel kell,szal nem értem pedig a 9600 GT max 96W-ot eszik mivel passzív hűtésű. -
Vigilante
őstag
Intel Burn Test 2.3 annál nem sokkal indítás után bedobta a kék halált,de 390-stabil.
Amíg gameknél nem fagy be (GTA IV, Batman Arkham Asylum) addig hagyon 395-ön sztem -
Vigilante
őstag
hát most úgy tűnik 395FSB-nél 65 fok terhelés alatt és nem fagy a batman arkham, különben meg nemtom akkor lehet h nem a VGA fagy csak beakad a kép azt án megy tovább, aztán ujra és a végén akár kék halál vagy kifagy a gameből teljesen.
-
Vigilante
őstag
Inkább minden-t AUTO-ra mert a TM function működésbe lépett és így néha csak 6x400
nem pedig 4x900, ha meg kilövöm már a Bootnál fogja magát a gép és turn OFF.
Most inkább így megpróbálom 1,2-1,25V-on a proci és 395x9 ezen már lehet h megy jól.
Meg eedig amíg minden maxon volt nem 40 fok volt a proci hanem 65 alapjárton szal az így nem mind 1 sztem annyit nem ér meg 50-100 MHz- sztem -
Vigilante
őstag
oks akkor most eszem és aztán megnézem 2.0 V a ramokat h fagy e a batman game-ben a VGA v nem. az időzítések meg AUTO-n.
ÉS az össze többi fesz mehet maxra amit enged? kivéve ramokét?
Különben lehet h mivel alapból 667-es ramjaim vannak azok miatt van egy FSB wall úgy 390-nél mert annál még atom stabil volt játék alatt is.
Meg így a procim is 1,36V on van és az már sok egy e8400-nek nem? -
Vigilante
őstag
jah oks mert eddig 5 5 5 15-ön volt.
-
Vigilante
őstag
ÉS hagyjam őket 2,2V-on? nem sok az mert annyit enged max (2,215000 pontosan).
Mert ha jól tudom 1,8V az alap nekik.
Hát a BIOS ban 667-re raktam de a CPU-Z már az 1:1 aránynak köszönhetően 400-at ír( az-az 800MHz-en mennek nem 667-en akármennyire is a BIOS ban azt állítottam neki.)
A te lapod 400-as FSB-n megy, és a RAMok mégis csak 667-en? biztos nem 800-on mennek a te ramjaid is? -
Vigilante
őstag
Igen egy p5kpl-am? mert mondjuk a hozzáadott füzetkébe még volt egy 1,8V-os beállítás is amit itt persze nem találok a BIOSban és az 1,25V-nál nem csak egy feszt lehetőség volt, de mondjuk lehet h ez a 420w-os tápnak köszönhető h nem enged többet.Mellette van még egy 9600Gt amin egy 8cm-es venti van +ba és még a házban 3 12 centis venti.Lehet h ezek közösen így már sokak egy 420w-os tápnak, főleg ha még húzom is a procit melette?
Jah és nálad miylen táp van és mennyin van a PCI freki? -
Vigilante
őstag
Hát jah eléggé low cost lap
4 MHz-en múlna a stabilitás?
De mondjuk 400-as FSB-nél 128 nál is fagyott lehet h még annál is magasabb értéket kéne megpróbálnom?(csak félek nem akarom elfüstölni a VGA-mat) -
Vigilante
őstag
Valaki mondja meg hogy egy olyan alaplapnak (Asus P5KPL-AM) aminek 1600 az FSB-je , az az 400 hogy lehet h csak 390 FSB ig stabil? [PCI-E freki 96 -on memória 1:1 en szal 780MHz-en és 5 5 5 15-ös időzítésen]
-
Vigilante
őstag
Asus PKPL-AM lap 2 DB 667es kingstone rammal 5 5 5 15-ön és egy e8400-as proci ami 3510-nél nem megy gyorsabban úgy h ne fagyjon ki.
Valahogy lehetetlen elérni a 400-as FSB-t a PCI-E Frekit 32 64 96 128 és ilyenek között lehet állítani nekem most 96 on megy. márt adtam külön a ramoknak is + feszt meg a procinak is. 400FSBnél windows még ok a gamek 1-2 perc múlva már fagynak főleg a VGA úgy vettem észre
JAh igen és van egy 420w-os tápom ezkehez + egy 9600GT amire utóla egy 8 centis venti van rábaszarintva h ne melegedjen.+ a SIME PCI- frekit nem találálom sehol csak a PCI-E Latency Frekit. -
Vigilante
őstag
390 FSB a max úgy tűni ami még stabill ,ezt nevezik FSB wall-nak?
még 400x8-nál is befagyott a Batman game, szal remélem h pl a q9550-nek nem csak max9 a szorzója. -
Vigilante
őstag
Hát nemtudom tanácstalan vok és most azt se tudom h lehet visszarakni 480 ról mondjuk csak 400-ra a RAMokat. Ezzel a kurva VGA-val van valami.
Van még 3db 12cm-es venti a gépemben + 1 8-as a VGA-ra utóla rászerelve.
Nah most visszugrottak 400 ra és 1-1re úgy hogy AUTO-ra raktam a feszt és a MHz-et a memóriánál. -
Vigilante
őstag
Nah most 5 perc alatt 96 on csak egy VGA fagyás, lehet kikéne próbálnom 128-on?
-
Vigilante
őstag
De így meg a VGA fagy jobbra-balra gondolom egy 667-es ramnak már soka azért a 960 MHz?
Windows alatt minden OK csak a gameknél jelentkeznek a problémák. -
Vigilante
őstag
Nah most 5-6 az arány és 480-on mennek a ramok
http://img504.imageshack.us/img504/5558/memd.jpg
a Procinál meg most ezket a beállításokat használom.
http://img56.imageshack.us/img56/4526/proc.jpg
a ramok 2.1v-on és over voltage 1.25 helyett 1,4-en más opció nem is volt csak ez a kettő. -
Vigilante
őstag
http://img230.imageshack.us/img230/5092/proci.jpg
http://img237.imageshack.us/img237/6374/memria.jpg
Most 2.0v megy nekik és 667MHz-en ,az alattuk lévő beállításokkal nem érdemes foglalkozni?
És mégis a CPU-Z 400(azaz 800MHz-en mutatja őket)
-
Vigilante
őstag
A lapom támogatja az 1600 FSB-t is (OC módban) szal így ezt nem értem és az időzítés meg 5 5 5 15 -ön van.
-
Vigilante
őstag
Adott egy Asus P5KPL-AM lap és egy e8400-as proci (a ramok 2d 2gb-os kingstone 667MHz ami most megy 800-on)
390x9 a max aminél még nem fagynak be a játékok.
A Ramok időzítésétől egészen a faszültségek beállításáig kipróbáltam mindent és semmi.
Mellesleg egy 420w-os tápom van egy passzív 9600 GT-vel,szal sztem kéne működnie ennek a feszültség beállításnak. Valaki segítsen pls.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpársportok
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged