- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zolás
addikt
Üdv urak. Lehet kezdő kérdés de: előhozhat rendszerstabilitási gondokat ha különböző tipusu ramokkal üzemeltetem a gépemet?
Eddig 2x1giga Geil Ultra volt csak a gépemben de nemrég vettem 2x2giga Apacer tipusu ramokat. Igy összesen 6giga ram van a gépben. Memtestet futtattam 3 órát hiba nélkül megy. Viszont a játékok instabillá váltak még a Youtube videók is megakadnak.
Van valakinek valami ötlete? -
Zolás
addikt
Üdv urak egy rövid kérdésem lenne.
Lecseréltem a procimat a jelenlegit sikerült tökéletesen beállítanom a nekem megfelelő tuningértékre. Szeretném kitesztelni hogy a jelenelgi procifeszt mennyire csökkenthetem. A gép most prime és ibt stabil(fél óra prime és 5x ibt)
Ha csak a procifeszt csökkentem elég az ibt teszt? Semmi mást nem állítanák csak ezt. -
Zolás
addikt
Hőmérsékletet realtemp progival vagy everesttel érdemes nézni? Everest pont 10fokkal hüvösebbet ir...
-
Zolás
addikt
válasz
darál0w #16227 üzenetére
Még mindig bugzik ez a retkes prime
De akkor megpróbálom igy.
Már mindent beállitottam semmi sincs auto értékre hagyva. Ahogy inditom a prime-t 30%ra terheli a procit ugy fél percig utána 50% pár másodpercig és csak eztuán lesz 100% a terhelés. Ezután rögtön leáll az 1es mag hibával(IBT simán lement) és 50% teheléssel fut tovább. -
Zolás
addikt
Zsir intelburnben nem ugrál csak primeban.
Kipróbáltam 3féle primet 3 külön helyről szedve és fél percig se mennek kilép a progi hibaüzi nélkül.
Intelburn test lefutott (5körre volt állitva és max) de rendesen megizzasztotta a gépet 84 fok életbe nem volt még nekem.
Most megpróbálom a feszt lejjebbvenni hátha... -
Zolás
addikt
Üdv urak.
Megtuningolnám szeretett procimat a cél 3.5Ghz
Amit sikerült összeolvasgatnom itt a topikban azzal eljutottam 3.1Ghz-ig. Akárhogy próbálok fölé menni nem megy. A ramokat már visszaosztottam most 804en mennek.
Amit eddig csináltam.
Procifesz: 1.46v biosban ezt winben 1.456nak irja(gondolom a drop)
FSB: 400
Ramokat 2.1v-ra állitottam ez a gyári felső érték. Mennek 9xx-as értéken de visszaosztottam őket hogy feljebb mehessen a tuning.
Nb-Sb feszeket nem állitottamigy ezek auto-n vannak.
Ja és a végére a konfig(adatlapomon is fetn van de azért ideirom): Asus P5Q-E6420-Geil2x1gb 800-CM Z600-Corsair HX 620.Amit most észrevettem és nem tudom hogy hiba vagy sem: Ahogy elinditok egy Prime95öt a vinyó elkezd iszonyatosan dolgozni.
-
Zolás
addikt
Bocs csak most jutottam gépközelbe.
Szóval a ramok Geil ultra 800as 2x1 gb. Most ezeket 3.2es procival 5:6 arányban járatom 967mhz-en. Viszont ha eggyel visszaosztom nagyjából 800 vagy kicsit feljebb lenne és 4es késleltetés. Sajna a procit már nem nagyon tudom húzni csak erősebb fesz hozzáadásával viszont félek hogy baja lesz a procinak, mert közelítem a felső fesz határt.
Tehát nagyobb késleltetés nagyobb ramsebesség vagy kisebb késleltetés és kisebb ramsebesség? Melyik a jobb? -
-
Zolás
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #11134 üzenetére
Az csak a procidtól függ. Nézz utána mennyi a max fesz amit adhatsz neki.Az én procim 1.5öt kaphatna max ez procifüggő nem egy általános mindenre érthető adat
A 24/7 pedig az amikor a 7minden napján 24 órát is úgy mered hagyni tuningban a géped mert stabil és nem fog ujraindulni-lefagyni-stb.Ha jól van kitötlve az adatlapod és Q9550 a proci akkor 1.3625 a max amit nyomhatsz neki. Szóval ha ezt a cpuz írja akkor a határt döngeted és legyél óvatos+ hűtsed mint állat
procid intel oldala
-
Zolás
addikt
válasz
darál0w #11109 üzenetére
Ezt most csak így gyorsban csináltam de 1 órát ment este hiba nélkül.
Remélem mindent beraktam ami érdekes lehet. A maximum hőmérséklet 72fok volt de csak pillanatokra ugrott fel annyira. Ha ránéztem mindig 68-69et mutatott.Ja és a ramfesz biosban 2.1V
nem kicsit gyorsult fel a gépem. Eddig a kikapcsolás 30-40másodperc volt. Most lement 7-8raés a progik is gyorsabban indulnak.
Még egyszer köszi a sok segítséget. -
Zolás
addikt
Ugy néz ki pont eltaláltam a tökéletes 3.2es tuningot
Ha feszt veszek akkor hibával kilép az orthos. Ha fsb-t növelek hibával kilép az orthos
Ramokat 976on kéne járatnom amit nem merek. Most viszont 805ön megy 4-4-4-12es beállítással. Habár nem jöttem rá mitől indult meg a tuning de mindenki segítségét köszönöm. Szerintem 3.2 stabilan mindenre elég ami egy normál használatban szükséges lehet.
-
Zolás
addikt
válasz
darál0w #11086 üzenetére
Értem.
A biosba beállitott feszérték és a tuningban cpuz által megadott vid pedig a lap vdropja miatt különbözik? Tehát a procim max vidje 1.5v és ezt ugy tudom beállítani hogy biosba mindig egy kicsit feljebb megyek amig a cpuz terhelésnél nem ennyit mutat?
Amugy érdekes módon terhelésnél ugrik a kisebb feszre és alapon megy a nagyobbon
Most a fenti vid értékek 1.4re állított feszre jöttek ki. Ekkorát tévedne a lap? -
Zolás
addikt
Az mitől lehet hogy a Cpuz által kiírt vid orthos közben ugrál?
1.352-1.360-1.367 mikor milyen kedve van. Valami beleszól a vidbe? Vagy ez normális? -
Zolás
addikt
válasz
Blaze71 #11077 üzenetére
Uhh hát a default az 266fsb azt hiszem és 6os szorzó a max szorzó pedig 8as(legalábbis a procinak)
A memória frekivel pedig az a baj hogy tul nagyok a rések és tul sokat kéne állítanom az fsb-n hogy ujra 800közeli legyen. Egyszerre mozog a kettő nem külön. Ha dobok az fsb-n feljebbmegy a ramfreki is. -
-
Zolás
addikt
válasz
Blaze71 #11070 üzenetére
p45ös chip van benne és a gyártó szerinti max2.3voltot is kipróbáltam már a ramokon.(3.08at enged a lap maximum vagy oc jumper és feljebb)
Hőfoknál mennyi a max amit el szabad érni tuningban ennél a procinál? Jelenlegi tuningnál 52-nél megáll a hőfok de ha összejönne a tuning mennyi lehetne a max? (egy cmZ600 van rajta venti nélkül) -
Zolás
addikt
Üdv urak egy kérésem-kérdésem lenne.
Egy p5q lapban szeretnék egy E6420 procit 3.2-3.4 értékekre bírni de 2.7-nél nem megy feljebb. 2x1g geil ultra 800as ram van mellette. Ha csak 1el is megemelem az fsb-t már instabil lesz a gép. Most 335ös fsb-n vagyok. Mit kéne még állítanom hogy feljebbmenjen? Akitől vettem a procit egy giga lapban 3.6on nyomta feszemelés nélkül. Nekem az istenért se akar összejönni a dolog.
Ramokat átraktam 5-5-5-15re a 4-4-4-12ről ami a gyári de igy se enged feljebb. A maximális gyári feszt adva a procinak(a dobozán 1.45 a weboldalon 1.5 van én 1.45re állítottam) se javul a helyzet. Ramokat is a gyári voltra állítottam de akkor se tudom feljebb tornázni. Valakinek van valami ötlete hogy mit rontok el?
Nem vagyok egy hardcore gamer de néha jó lenne ha valami erősebb játékot inditok hogy legyen benne kakaó. Meg a vidkarimat is jobban ki tudnám használni mert szerintem a jelenlegi procituning eléggé visszafogja.
Segítségeket előre is köszsönöm. -
Zolás
addikt
válasz
rolixyz #9789 üzenetére
habár a tuninghoz annyira nem értek de:
ha nem lett valami a vidkari biosában átállitva esetleg házilag nagyobb órajelesre frissitve-moddingolva-stb...
nincs rajta felületi sérülés-égés-bármiegyéb
nem ugy mész be hogy: vazze szétfeszeltem és 2x annyit megy meg ilyenek
Akkor nagyon valószinü hogy semmit se látnak rajta akármilyen ellenörzésen menjen keresztül.
Procin meg ha nincs sérülés sokmindent nem fognak látni.Amugy általában baráti hangon megkérdik: és mennyit megy? Meddig húztad? Na ilyenkor kulturált arcot felvéve közlöd hogy noob vagy a tuninghoz és nem huztad a földön sehova se
Csak ne játszd túl mert az feltünö. Procihoz kis tuningot bevallhatsz de a vidkari biosmoddolását ne reklámozd.
Nagyjából ennyi ha kihagytam valamit a hozzáértőbb urak kisegítenek és leirják -
Zolás
addikt
Üdv urak.
Sikerült szereznem egy Asus P5Q deszkát. Nagyon karaj lap viszont bonyolultabb a tuning mint a régi lapomon(Abit IB9) Szóval kéne egy kis segitség hogy miként tudnám a maximumot kihozni belőle.
Asus P5Q E6420 geil 800mhz dual channel kit low latency chifi 450w
A procin egy Hyper TX2 pörög. Most sikerült 2.7 ghz-re felnyomni de ha feljebb rakom akkor nem indul a Win. Szeretnék 3ghz körüli értéket elérni ha lehet.
Mit mennyire állithatok? Most 1.45v ra állitottam a procit és 340es fsb-n megy.
Igazából az előző lapomba is ennyit ment a proci és ugy gondolom egy ilyen lapban kicsit erősebb tuning is elérhető.
Mindenkinek aki segit előre is köszönöm. -
Zolás
addikt
válasz
szilva01 #5728 üzenetére
És mennyit adja az északi hídnak? Mondjuk nem vagyok benne biztos hogy lesz ilyen funkció a biosban. A proci meg a ram a max feszen van mit a gyártó megad szóval oda már nem szívesen tolnék semmit se. Azt hiszem van még egy 3ik volt funkció az 1.25Von van csak nem emlékszem ki is az.
Ennyi dolgot nme tudok fejben tartani
Nem egy új alaplap szóval szerintem ez a max amit kiad magából. Végül is a p4 2.0ghzhez képest most csak úgy szárnyalok -
Zolás
addikt
válasz
szilva01 #5694 üzenetére
Elnéztem a dolgot igy már patent. 8x340 a max amit belőhetek igy 2720ra húzza a procit. Sajna magasabb szorzóm nincs ha me többet tennék rá nem indul el. A max fesz amit kaphat a proci az 1.35v de csak ha fullra van terhelve. És még igy se megy 50 fok fölé. Szóval ha birná a lap akkor piszkosul vinne szerintem 3ghz felett is dehát én nem vagyok telhetelen
Már 1 mag erősebb mint ami előtte volt
-
Zolás
addikt
Üdv urak.
Problémám a következő. Biosban mindent beállítok patent értékekre és ott írja is hogy mennyinek kéne majd lenni a cpu sebességének(most egy e6420as proci van bent 2100mhzen ez szerintem marha kevés) Viszont ha biosba nézem a beállítást ott azt írja hogy 2700körül kéne mennie. Ez mitől van? Ennek a procinak 1.35v a max fesz és most 1.25 re van lőve. Emeljek feszt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Energiaital topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest