- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
euchi
aktív tag
válasz
Croft-21 #9642 üzenetére
Amiket én írtam neki, azokról hozzászólásokról beszélek. Ne kelljen ismételnem magam. Az egyetlen különbség az lehet, hogy a te biosodban nincs memory multiplier menüpont, helyette van egy dram frequency vagy ilyesmi, ami most auton van. Azt kell 800-ra állítani és a C1E-t kikapcsolni.
-
euchi
aktív tag
válasz
Croft-21 #9640 üzenetére
Ez a leírás nem olyan bonyolult mint amilyennek elsőre tűnik, jól tagolt lépésekre van bontva, nem kell az egészet észben tartani. És a 3,6 ghz-re, amit szeretnél, jó esélyed van alapfeszen, szóval a legtöbb lépést ki is hagyhatod. De ha visszaolvasnál, hogy sipi83-nak mit sikerült összehoznia, az neked is menne szerintem.
-
euchi
aktív tag
válasz
bognar110 #9636 üzenetére
Persze alufeszelés, underclocking. Nem ez a neked való topik, hanem például ez: CPU alulfeszelés
-
euchi
aktív tag
válasz
d@minator #9634 üzenetére
Értem. De valószínűleg a TM okkal csökkentette a teljesítményt. Én bekapcsolva szoktam hagyni mivel a stabilitás teszt elején még nem szoktam otthagyni a gépet. Mikor a hőmérsékletek már nagyjából beállnak és elfogadhatóak akkor folytatom a tesztet. Ha viszont hőmérséklet túl magas akkor leállítom a tesztet és én magam veszem vissza a teljesítményt.
-
euchi
aktív tag
Ez igaz,
én inkább most a tartósan magas hőmérsékletre gondoltam, ami nem mellesleg a többi alkatrészt is melegíti a házban. Egyáltalán nem elfogadható, ha a tuning miatt egy radiátorrá lép elő szeretett processzorunk, és ilyenkor már a várható élettartamát is nehéz megjósolni.
-
euchi
aktív tag
válasz
Croft-21 #9627 üzenetére
Na meglestem amit linkeltél. Ha tuningolsz akkor a többiek által elért eredmények adhatnak némi támpontot, de nem szabad teljes mértékben rájuk hagyatkozni. A tuning módja mindig kísérletezés, hiszen még típuson belül is hatalmas különbségek lehetnek. Itt van egy általánosabb leírás.
sipi83: Mondtam, hogy menni fog.
Jók ezek a E8000-ek. Ha esetleg úgy döntesz, hogy följebb mész, vedd számításba a ramok, és az alaplap korlátait is.
-
euchi
aktív tag
válasz
sirzollee #9626 üzenetére
Ami veszélyezteti a processzort, az a túl magas feszültség és a túlmelegedés. Ezeket a processzorokat olyan órajelre szokták beállítani, amit mindegyik hiba nélkül vinni tud adott feszültségen (a fogysztás is egy fontos szempont). De többnyire marad bennük tartalék, így akár alapfeszültségen is elég keményen föl lehet őket húzni. Szóval amíg nem emelsz feszt és a hőmérséklet is rendben van, nincs mitől tartanod. Itt a procid adatlapja, amin megnézheted a VID-jét és a max hőt amin még menni tud.
Croft-21: Lesd meg sipi83-at 3,6ghz-nél jár alapfeszültségen, és szerintem ez még nem a vége. Remélem, ír majd nekünk, hogy mire jutott.
-
euchi
aktív tag
A bios-ban az MB Intelligent Tweaker menüben a System Memory Multiplier menüpontot keresd, és állítsd át 2-re. Gondolom a PCI-E Frequency-t már 100-ra fixáltad, a Performance Enhance-ot standardra állítottad, és az összes energia takarékos, hőcsökkentős opciót kikapcsoltad.
-
euchi
aktív tag
Igen. Valószínűleg menni fog 3,6-on alap feszen. Szerintem amíg el nem éred 9x400-at nyugodtan emelheted nagyobb lépésekben az fsb-t (akár 15-20 megahertzenként). Addig nem hiszem, hogy cmos reset-re lesz szükség. Az én E8200-asom simán vitte alapfeszültségen a 8x400-at. De az FSB DRAM arány ugye 1:1-re van állítva? (CPU-Z/Memory lapfül)
-
euchi
aktív tag
válasz
DonZorro #9597 üzenetére
Ne haragudj, lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű.
Úgy értettem, a Geil weboldalán kellene megnézned, és saját kezűleg beállítani az időzítéseket és az ehhez szükséges feszültséget (1,8v az alapbeállítás és egytizedenként lehet feljebb lépkedni). Az aktuális feszültségeket a BIOS-ban is meg tudod nézni PC Health Status menüben. Miután beállítottad az időzítéseket, és adtál egy kis extra feszt a ramoknak, szükség lesz egy hosszabb stabilitás tesztre is (Orthos vagy Prime95). Ha Kék Halált kapsz, akkor még emelhetsz egy kis feszültséget, de csak a gyártó által megadott kereten belül.Egyébként a jelenlegi időzítéseket a CPU-Z-ben a Memory lapfülön tudod megnézni, a fenti két képpel nem sokat tudok kezdeni.
MOD: Ezt el is felejtettem. Az időzítéseket itt tudod beállítani:
MB Intelligent Tweaker/DRAM Timing Selectable [Manual]
Standard timing résznél azt a négy értéket módosíthatod. De ésszel!
Az összes advanced beállítást hagyd [Auto]-n. -
euchi
aktív tag
válasz
DonZorro #9589 üzenetére
Sokszor fölteszik ezt a kérdést. Nyugi teljesen jó ami a cpu-z kiír. Ez azt jelenti, hogy a memóriád effektív órajele 800 mhz (Double Data Rate). Menj be a bios-ba és nézd meg a MB Intelligent Tweaker menüben a Memory Frequency menüpontot. Ott 800-at kell mutatnia.
Van ott egy System Memory Multiplier menüpont is (most 2,4-re van állítva). Ahhoz, hogy az 1066 mhz-et megkapd azt kell átállítanod. Persze csak akkor, ha nem akarod húzni a procid. Azt viszont nem ártana tudni, hogy mekkora feszültségen és milyen késleltetéssel működik a ramod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged