- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
customer114
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44608 üzenetére
+ küldjed neki prime95-tel -
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44606 üzenetére
beállítottam 1.3-ra a cpu voltaget biosban,
viszont CPU-z szerint 1.264 - 1.280 -on van terhelés nélkül, terhelve 1.232-n. Ez normális?a hőfok amúgy jobb lett
terhelés nélkül 40-45. terhelve 75-82.
-
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44600 üzenetére
Amin változtattam:
23x160 (3,68ghz)
Load Line Calibration - Enabled
Perfonmance Enhance - standard (23x150 nél turbón is stabil volt)
System memory multiplier - 8 (így 1280-on mennek)Így elindul, terhelés alatt sem kapcsol ki a gép, viszont "csöppet" melegszik.
1 venti a procin + 1 venti fúj még a procira
terhelés nélkül 37-42 fok közt mozog.
terhelve 90-92.jócskán tjmax közeli, szóval ezt nem erőltetem inkább.
Ehhez a hűtő lenne már kevés, vagy valami beállítás nem megfelelő még, ami túlfűti?
-
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44597 üzenetére
-
válasz
Kean_Sorbo #44585 üzenetére
Az overvoltage-nak nem látom az értelmét olyan tekintetben, hogy 4.4GHZ-en jártam csak. A TDP-t pedig azért hagytam auto-n, mert a turbo core-t kikapcsoltam, és ha azt kikapcsolom, akkor nem állítható a tdp. A vcore-t pedig offsetbe állítom, csak gigabyte lapon dvid néven fut, és azt pedig csak úgy érem el ha a vcore "normal"-ra van rakva. Ha az LLC-t lejjebb állítom, akkor sokkal kevesebb V-t kap mint kéne (kitesztelgettem még kézi manuális beírogatással és a turbo volt a legpontosabb)
-
energy4ever
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44576 üzenetére
Biztos?
Ahol lehet allitani, ott azt irja, hogy atlagosan 1,8-1,9V kozott van.
-
energy4ever
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44574 üzenetére
CPU input voltage: Fixed Mode
Fixed Voltage: 1.940V -
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44565 üzenetére
nah. 23x150 en elindul. minden mást auton hagytam. turbo modot kikapcsoltam. 23x160-on elindul, de ahogy egy böngészőt megnyitok már kékhalál valami memory ........ gyorsan eltűnik.
terhelés nélkül így 35-40 fok közt mozog.
terhelve 67-72.Ennyi lenne a vége, vagy lehet még picit tornázni rajta? ha igen hogyan?
-
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44565 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, ha haza megyek megnézem.
Azért volt fura mert 23x133 = 3,05 ghz viszont a proci csak 21x133 = ~2.8 ghz. -
válasz
Kean_Sorbo #44544 üzenetére
A cél egy 4.4 - 4.5 ghz 24//7-re belőve. Mindenképpen úgy akarom, hogy ha nem muszáj ne legyen terhelés alatt. Hűteni egy Alpenföhn Matterhorn Pure-al hűtöm, szóval valószínűleg még 4.5-n meg tudnám fogni(remélem). Az a baj, hogy nem mertem még kitesztelni alap órajelen a legkisebb feszt amire szüksége van, mert a legutóbb a proci valahogy akkor halt meg mikor alulfeszeltem.
ui: képeket csatolok mindjárt. -
gears27
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #44481 üzenetére
1248? Èn mièrt nem látom ezt? Illetve, hogy nem dualban mennek mekkora a vesztesèg?
-
gears27
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #44465 üzenetére
Mármint mi nem?
Nem kárositja vagy nem hihető?
-
GamerLaci123
tag
válasz
Kean_Sorbo #44462 üzenetére
Köszi a választ majd ha hazaértem megpróbálom kcisit fentebbtornázni az órajeleket
-
Almalito
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44452 üzenetére
Biztosan nem lesz gond? Drága volt a kártya, szóval ha nem ajánlott akkor nem kockáztattatom azt a +100mhz-t a nonK-s procin.
-
ZrogNV
tag
válasz
Kean_Sorbo #44446 üzenetére
Már nézegettem őket hardver aprón.
MSI Z77 MPOWER W-Fi antennájával és hátlapjával 37 000 Ft
ASRock Z77 Pro3 28 000 Ft
De, ezt tanácsolták "NonK proci esetében +200MHz-ért én nem költenék +20-25k-t egy menő "Z"-s alaplapra."
Maximum ha váltok K-s procira is.
Viszont ha váltok akkor most már skylake-ra, arra meg most nem futja még 1 gépbe.
Ezért próbálkoztam a meglévő konfiggal kezdeni valamit.
Bár igazság szerint nem tudom mennyire van ez befolyással egy GTX970 körüli vga-ra.HollyBoni
Ha leírnád akár privátba is amiket olvastál vagy tapasztál azt megköszönném, egy link is elég, nem szeretném fölöslegesen rabolni az idődet! -
takacsbotond
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44412 üzenetére
A fesz állításnál elnéztem egy nullát.
Maximum milyen magasra szabad állítani a feszt anélkül, hogy a proci károsodna?
1.300V-al próbáltam, simán ment 5Ghz-et itt is, de terhelni nem mertem (majd, ha lecserélem a pasztát, és felrakom a hűtőre a másik ventit is). -
takacsbotond
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44406 üzenetére
Esetleg ez?
-
demmer123
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44402 üzenetére
1.320 alatt megy 4,4ghz és 4,5ghz 1.365 alá leviszem egyből fagy a rendszer.
-
Bratilla95
tag
válasz
Kean_Sorbo #44371 üzenetére
Fx 4.5 Ghz
-
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44358 üzenetére
Köszi
Teszt progi
-
dzsoke2
tag
válasz
Kean_Sorbo #44348 üzenetére
És esetleg bios frissítéssel?Valahogy?
-
dzsoke2
tag
válasz
Kean_Sorbo #44348 üzenetére
Rendben,köszönöm
-
dzsoke2
tag
válasz
Kean_Sorbo #44344 üzenetére
-
dzsoke2
tag
válasz
Kean_Sorbo #44344 üzenetére
-
isti215
tag
válasz
Kean_Sorbo #44338 üzenetére
Értem köszi
.Csak azért próbálkoztam meg mert azt hallottam hogy a hűtőbordás ramokat lehet húzni.
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #44330 üzenetére
Hát ez a proci alá tuti nem rakok Z-s alaplapot
Megkérdeztem hátha kitudom használni a kis Pentium tartalékait. Mindegy ez van. Köszönök szépen mindent.
-
customer114
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44327 üzenetére
Nem teljesen tartozik ide, de:
Erről a cpu-z benchmarkról mi a véleményed? Mennyire hiteles?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #44327 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #44322 üzenetére
CM103 hűtővel bepróbálhatom a 4GHz-et?
-
customer114
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44318 üzenetére
-
customer114
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44315 üzenetére
Köszi, erre tudsz ajánlani valamit esetleg?
(az oc. E5450@3,6-ot szeretném értékelni)
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44305 üzenetére
Szia.
Igazából meg vagyok vele elégedve,a vga-t kihajtja rendesen de jó lenne tudni mi a vége
A bios fotókon látható a jelenlegi állapot,de tanácstalan vagyok,ugyan is a szorzót nem tudom följebb állítani mert 23 a max. Ha a bclk-t emelem (ugye jön vele a memória freki is szinkronba) egy kicsit,akkor már nincs kép és a proci hűtő egyre csak növeli a fordulatot és indul el. Ugyan ez a helyzet akkor is,ha a memória OC profilt állítom egyel följebb (1800-1866-ra).
Azért nem indúlna mert annyira melegedne induláskor -
matyee
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44302 üzenetére
Szia!
Először is köszi a segítséged, illetve válaszaid. BIOS-t frissítettem a legújabbra még az elején, így szerintem az nem lehet gond. 4,2Ghz-en megy 1,2V-tal, ami ITX házban mondjuk jó, mert hőmérséklet 60-65 körül alakul. 1,3V-tal (ugye csak windowsban tudtam asus programmal összehozni), eléri 2600k a 80 fokot, ami már sok, így most tartom a 4,2-öt. Mindenesetre érthetlen, hogy bármit állítok BIOS-ban semmi hatása sincs... -
matyee
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44281 üzenetére
Szia!
Már a programok telepítése előtt sem tudtam biost állítani. Ami fura, hogy ASUS software-ek 1,175V-ot írnak, ami cpu-z szerint 1,25V. Teljesen érthetetlen ez az asus lap, kezdem feladni. Viszont azt jónak értékelem, hogy windows alól 1,3V 4,5Ghz megy, már csak biosban kellene meglépni.Még az jutott eszembe, hogy intel lapommal 1,1V feszt adtam neki biosban és az volt windowsban cpu-z 1,3V. Itt is lehet hasonló gond?
-
LordDante
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44287 üzenetére
Köszi a választ!
Végül az oldotta meg, hogy a shadow rock 2-t leszedtem róla, és visszatettem a ThermalTake Contac 21-et ami rajta volt, miután alaposan lepucoltam az előző pasztát.
Most az általad is írt 80 fok a max, úgy hogy 3,9 Ghz-en futtatom. (leginkább 75-79 között, néha felugrik 83-84-re, a max egy kb egy másodperces 89 volt)....Most lehet, hogy tényleg a paszta volt a gond, de az fix, hogy még egyszer át nem szerelem az egészet, mert egy kínszenvedés volt
-
Valdez
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44289 üzenetére
Mert jó hűtés van rajta és meg akarom találni a maximumot? Foglalkoztam tuninggal mindig is, és igaz, az újabb kártyákkal nincs tapasztalatom, de így még sosem láttam "lefagyni" tuning hatására a gépet. Vagy a ram kezdett el szemetelni vagy komplettre fagyott az egész gép (vagy persze a driver akadt ki, esetleg a program).
-
firstman3333
tag
válasz
Kean_Sorbo #44281 üzenetére
Talán túl magas fesz,és kiszáradt paszta a kupak alatt......
-
matyee
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44270 üzenetére
Szia!
BIOS-ban próbáltam beállítani, amit írtál, de semmi nem változott sajnosWindowsban az asus programokkal sikerült 4,5Ghz-et összehozni stabilan az alábbi beállításokkal. Kérdés, hogy tudnám ezt a BIOS-ban is beállítani? A feszek itt teljesen mások, mint amit cpu-z mutat... 1,3V-ot volt előző lapomban a stabil 4,5Ghz, ha annyit állítok programban, az 1,45V felett adott. Most már csak bios szintjén kellenének ezen beállítások és menne is
képek
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44274 üzenetére
De ekkora eltérést hogy mutathat a speedfan és a realtemp? Ráadásul az egyik pillanatban még 100 fok körül mutat a másikban meg leesik 30-ra és így ingadozik.
Amúgy nem mostanában pasztáztam, és nem is vízhűtés, de egy elég jó hűtésű házban van a gép lelke és a PH-TC14CS proci hűtő sem a gagyibb kategória.
Újrafogom kenni, és leviszem mhz-t is, de azért még megnézek 1-2 másik progi mit ír ki hőfoknak. -
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44275 üzenetére
Oké!
Nincs gond.
-
matyee
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44270 üzenetére
Köszi, kipróbálom és visszajelzek, felcsillant most bennem a remény
prs scr tippet köszi, feltűnt, h más vmi print screen képet tesz fel
-
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44254 üzenetére
Nem tudom előhozni ezt az UEFI bios-t... Hogy kell?
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44252 üzenetére
-
matyee
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44267 üzenetére
Rendben én is gondoltam rá, holnap csinálok képeket, hogy miket állítok és mi az eredménye! Köszönöm előre is!
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44260 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor magamra veszem és átállítom.
-
válasz
Kean_Sorbo #44250 üzenetére
Na ezaz, ez a baj
Na de várjál, akkor most vagy a lap, vagy a proci szar? Na de vajon melyik? Ha lapot cserélnék, megoldódna vajon a gond? Mitől lehet ez? Gariztatni nem lehet ilyen miatt?!Még jó, hogy 2-3 év után rájövök erre...Bár eddig gyári hűtés miatt eszembe se jutott ilyen, és most se a teljesítménnyel van a gond, csak ha már adott a lehetőség, kipróbáltam volna...
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44254 üzenetére
Ne haragudj, ezt most nekem írtad? Mert az én linkemet illesztetted be.
-
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44252 üzenetére
Rendben, köszönöm így előre is. Holnap tudok foglalkozni vele alaposabban.
Ps.: Milyen 140%-os értékről van szó?
-
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44250 üzenetére
Nekem tudnál segíteni?
-
-
válasz
Kean_Sorbo #44244 üzenetére
Fentebb linkeltem egy mappát amibe több kép van, K-s ként érzékeli, win alatt is. Közben eljutottam odáig, hogy ma már 41×-es szorzó is megy neki, de 40-es még mindig nem. Próbálkozzak 41-el?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44212 üzenetére
Kedves kolléga és fórum társaim, kommentemböl véletlenül lemaradt a configom leírása de most pótolom.
A lényeg megoldás megvan.
Alaplapom egy Gigabyte GA-MA69VM-S2 és bios-f2 verzió val működik jelenleg is.
CPU típusa: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+
A ramok 2x1GB GeIL CL4-4-4 DDR2-800 -as 2,1-voltosak mind, dim1 és dim2 -ben vannak jelenleg.
A dim3 és dim4 -be tettem még rammot 2x1GB GeIL CL4-4-4 DDR2-800 -ast, hogy 4Gb rammom legyen, de gépem bekapcsolása után, meglepődtem hogy kifütyüli és bios postig nem jut el.
A rammokat külön párban teszteltem 24-órán át és semmi hibát nem írt ki a memtest.
A lényeg gépem stabilan működik külön külön mid a két 2Gb ram modullal, de 4 modullal egyszerre nem??
A biost idáig sosem kellet macerálnom mert csak 2Gb rammot használtam, Win Xp-m hez de váltanom kellet w 7-e gyereknek a kívánságára mert ő játszani is szeretne kedvenc játékával....................A lényeg megoldás a következő volt, hátha más is belefutna a ram mizériába mint én is.
A rammokkal sakkoztam és siker a vége, nem kifütyüli alaplapom és bios postig simán működik is.
Ezután gondoltam egyet a sok macera után, mert 24-óra próbálkozás után elegem lett, hogy biost frissítek.
A bios upgrade F2 -röl F9 -re és bios defaultra állítása és újrainditása a gépnek..
A megoldás ez-és nem is kell a 2,1-volton elakadni mert 1.8 -volton is üzemel, gond és probléma nélkül is a ram, mind a 4Gb.A win7 végre seper a gépemen és a gyerek is örül ennek.
Üdvözlettel: István László
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44210 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásodat.
A lényeg most sikerült megoldanom 1-perce, bios upgrade kellet és miden jól működik végre, de hosszú menet vezetett idáig 24-óra kitartó munkám az ára.
Üdv, István -
Lovro Joe
tag
válasz
Kean_Sorbo #44190 üzenetére
Még annyi hogy ha a windowsba vagy a gombbal kikapcsolom a gépet akkor bezárja az ablakokat majd a windowst is , fekete képernyő de a gép maga nem kapcsol ki ez is a cputól lehet?
-
Lovro Joe
tag
válasz
Kean_Sorbo #44187 üzenetére
Köszönöm a választ!
Sajnos probáltam már ezt is, a forumokon is ez az első amit irnak hogy kapcsoljak manuálra.
Küldök pár képet hogy néz ki a bios.https://drive.google.com/folderview?id=0B-jiypzqGIraZGR3c05DaVJ6WWs&usp=sharing
az advanced modban lévő CPU POWER MANAGMENTnél sem tudok változtatni az értéken.
Nem tudom hogy ez számít de az alaplapi videóvezérlő megadta magát 1 hónapja.
Azért szeretném tudni , hogy megy a proci 4,0ghz mert akkor a garisztatás után elegendő lenne egy jobb hűtő a procira hogy a gtx970et kihasználjam. -
TheCompass
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44025 üzenetére
BIOS-ban 1.230v, de CPU-Z szerint egyszer sem megy fel 1.060v fölé.
-
TheCompass
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44023 üzenetére
-
TheCompass
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44021 üzenetére
De alap sebességen minden stabil...
-
TheCompass
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44017 üzenetére
Azt csináltam. Akkor nem posztol...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Kean_Sorbo #44001 üzenetére
És nálad a hőmérséklet a korlátozó tényező, vagy más határba ütköztél?
Legalább azzal nem kell akkor bajlódni. -
Fontos?
tag
válasz
Kean_Sorbo #43961 üzenetére
Üdv!
Proci: XEON X5460
Alaplap: GIGABYTE EP35-DS3
Videókari: ZOTAC GT730 (1Gb DDR3)
Ram: 8Gb KINGSTONE DDR2 (PC2-6400)
Azért nem írtam, mert tovább teszteltem és közben vissza is vettem és tulképp egy "smooth" OC -vel ugyanazt az eredményt kaptam, mint a max OC -vel.
Le is írok mindent, legyetek szíves döntsetek és segítsetek, szívesen fogadom a tanácsokat!Semmilyen feszültségen eddig nem állítottam, mert nem láttam az értelmét, egyenlőre...
Az első OC esetében, csak a procit emeltem (FSB-t 400 -ra) 3.8Ghz -ig.
-itt a ramok esetében sikerült pontosan belőni az FSB miatt a 800Mhz-t.
EIST -Enabled
C1 SATE -Enabled
TM2 -Enabled
(...videókártyán nem változtattam...)Passmark Performance Testnél így 1754pontot értem el. (OC nélkül, minden alapon 1604pont)
Proci hőmérséklet max. 70°-75°C -alapjáraton 42°-47°C.-------------------------------
Gondoltam kicsit még tesztelgetek....Most a legutolsó eredmény az lett, hogy alacsonyabb processzor órajellel, de OC -zott videokártyával, ugyan azt a pontszámot el tudtam érni.
...alkatrészek nem változtak...
FSB most 340
Processzor: 3.23Ghz
EIST -Disabled
C1 STATE -Disabled
TM2 -Disabled
Ramok: (FSB miatt) most csak 816Mhz -re sikerült belőni. (ez remélem még megfelelő és kibírja)
Videokártya: (MSI afterburner -t használva)
GPU-840 MHz , Videómemória-960 MHz , Shaderórajel-1680 MHz
( Ez alapbeállításon: 700, 800, 1400 )Hőmérsékletek most így:
Proci: max. 60°-66°C , alapjáraton 37°-40°CVideokártya: max. 62°-68°C , alapjáraton 38°-40°C (OC nélkül is kb ez volt az eredmény)
A Passmark Performance Testnél most is 1754pontot értem el.
-tehát alacsonyabb órajellel, de a videokártyát is húzva is ez az eredmény, viszont a hőmérsékletek kedvezőbbek.
-feszültséget egyik esetben sem mertem emelni.-----------------------------------------------------------------------------
Sebesség... nem tudom mit írjak.
Tulképpen amit tapasztaltam:Alapon, OC nélkül a GTA V csak mid beállítások mellet futott akadás mentesen, dx11-nél.
Most, OC-val High beállításokkal, dx11-n vígan szaladgál, akadást nem tapasztaltam és ugyan ezt mondhatom el Mad Max esetén is.-----------------------------------------------------------------------------
Kérdéseim:
Jók az utolsó beállítások is, esetleg merjek feszültséget is emelni, vagy teljesen felesleges, mivel a win mindkét esetben indult, tesztek lefutottak, fagyás sem volt, stb...
Egyéb tanácsokat is szívesen fogadok! -
lucky750
tag
válasz
Kean_Sorbo #43925 üzenetére
Hahahaha kiokoskodik?
Még annyit se tudtál, hogy feszültség állítása nélkül 4.1 Ghz-en megy.
Csak magadat járatod le ezzel a viselkedéseddel. Az csak egy dolog, hogy a gyerek mit ír. Nem kell szent írásnak venni. És nem azért küldtem, hogy mi károsít mi nem, nem ez a lényeg. hanem, hogy benne van mekkora szorzója van, és, hogy te mekkora hülyeséget mondasz és mindezt lekezelő stílusban. Látom megfogtad a lényeget. Helyedben csöndbe maradnék.
Az, hogy én, hogy oldom meg az legyen az én dolgom, tőled nem kértem segítséget. Ezek után meg végképp nem fogok. Bizonyítottál eleget.Lehet, hogy kitárgyaltad ezeket a dolgokat, csak sajnos nem eléggé...
-
korion
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #43927 üzenetére
találtam a laphoz egy nagyon jó oldalt,
de persze jöhet még infó,mert az mindig jól jönIngerülten reagáltál..
(Ő is)
-
korion
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #43925 üzenetére
igen,de a srác honnan tudta,h károsít?
ha van rendes ramod ami bírja,hűtő,lap!(meg persze nagyban függ a procitól)
azt se értettem,h minek egy 2600-2700K lecserélni egy 3770-reÉs felesleges összeveszni!(kérjetek bocsit a közösségtől+egymástól
nálam a 3930K 100 helyet 125 van,mert így jön ki a 2ghz a ramoknál Cl9-es időzítéssel!
viszont én semmit nem állítottam,minden automatán..most jött Foxconn Quantumian1 lap,ebben nem tuningoltam még
(csak az P9X79-ben)
de szeretnék majd!!esetleg vki tud benne segíteni?(akinek volt-van 2011 konfigja) és szól,h mire vigyázzak esetleg+ilyenek!
-
lucky750
tag
válasz
Kean_Sorbo #43916 üzenetére
Nem kaptam választ, De okosabb lennél ha nem szólalnál meg. Már írtam, hogy 4.1 ghz-en alapból turbózik tuningos lapon. Aki trollkodik itt az csak is te vagy. Olvass utána előbb valaminek mielőtt valamiről beszélnél. Mér ne segítene valaki? Nem te döntöd el, hogy ki mit csináljon. Biztos valami nagy okosnak hiszed itt magad. Csak, hogy ne halj meg hülyén, tessék itt egy cikk : http://logout.hu/cikk/mire_kepes_egy_non-k_i7_3770/teljes.html
-
korion
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #43916 üzenetére
Leírta,h milyen lapja van..van egy gyári programja az Asrock-nak 1-2-3 választható gombbal és Ő arra nyomott rá és az hűzta meg neki a BCLK
szerintem ő arra gondolt!
max érthetetlen volt,de nem trolkodott
-
lucky750
tag
válasz
Kean_Sorbo #43914 üzenetére
Mert? Mér ne segítene??? EZ egy tuningos rovat,ha jól tudom.
-
P.e.t.ya.
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #43911 üzenetére
Nekem is furi, mert gyári iromány szerint 3.9 a max turbo freki. És pont ez a lényege a K-s prociknak,h tudsz a szorzóval játszani.
-
lucky750
tag
válasz
Kean_Sorbo #43911 üzenetére
Mér ne tudna?
. Bclk-t nem kell bántanod ahhoz. Alapból 4.1-4.2re turbózik.
Tudna valaki segíteni? Fontos lenne.
-
flash-
veterán
válasz
Kean_Sorbo #43902 üzenetére
najo csak ha én egyszer kikapcsolom a speedstep-et a biosban, nem értem hogy akkor ennek ellenére mért veszi vissza mégis az órajelet ha nem h asználom a gépet,persze nem baj,csak fura
-
fauv
őstag
válasz
Kean_Sorbo #43889 üzenetére
Köszönöm.
-
dealerman
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #43883 üzenetére
köszönöm a választ
nem is szeretném
-
dvd_R+
őstag
válasz
Kean_Sorbo #43858 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #43851 üzenetére
Vagy nem jól akarom használni, vagy az alaplapommal nem kompatibilis, mert nem szabályoz.
-
Martin97
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #43786 üzenetére
Én még az mch feszt is számításba venném a nagy mennyiségű, és magas órajelű memória miatt.
-
bugizozi
őstag
válasz
Kean_Sorbo #43784 üzenetére
A 3 GHz-et csak feszemeléssel tudom elérni?
-
bugizozi
őstag
válasz
Kean_Sorbo #43769 üzenetére
-
bugizozi
őstag
válasz
Kean_Sorbo #43769 üzenetére
Okés, este kipróbálom!
Amúgy az csak nekem új, hogy ha növelem az FSB-t akkor a DRAM frekvenciája csökken?! -
bugizozi
őstag
válasz
Kean_Sorbo #43767 üzenetére
Szia!
Igen a DRAM frekvencia is változik. Alapjáraton ez a szitu:
Ha felhúzom 2,7 GHz-re a procit akkor:
FSB: 360; DRAM: 1152 és itt még elindul a gép.
Ha felhúzom 3 GHz-re a procit akkor:
FSB: 400; DRAM: 1066 viszont itt a bios bejön de a Windows már nem indul el
Akkor a DRAM Ratio-nál vegyem ki az auto-t, és hagyjam fixen 1333 MHz-n?
Köszi!
-
cserkopater
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #43720 üzenetére
Köszi!
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #43709 üzenetére
Nagyom köszönöm a válaszod
-
korion
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #43682 üzenetére
de ez miért van?
üdv! -
korion
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #43679 üzenetére
sose csináltam..,de pont ezeken a lapokon "könnyű"!
köszi! -
2csi
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #43662 üzenetére
Miert? (Nem kekeckedek csak tanulni akarok.)
-
2csi
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #43656 üzenetére
Köszönöm nektek!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Kean_Sorbo #43645 üzenetére
Rövid, tömör kérdésre rövid és tömör válasz. De ezek szerint kielégítő volt.
-
2csi
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #43645 üzenetére
Köszi!
-
bunygyi
tag
válasz
Kean_Sorbo #43641 üzenetére
Köszönöm!
-
haxiboy
veterán
válasz
Kean_Sorbo #43633 üzenetére
Köszike
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Kean_Sorbo #43537 üzenetére
Mert most alapon van. Szóval mekkora feszt adjak neki offset-be?
(#43536) PofaJenö: Elem kiszedés is megvolt, valami a beállításokkal nem jó.
-
erikjoee
tag
válasz
Kean_Sorbo #42967 üzenetére
Core Voltage
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42945 üzenetére
Milyen ramról beszélsz te? 667-ről? Igen nagy hülyeség volna mégis hogyan tudnám azt 800-on hajtani mikor nem bírná, 1333-as ram meg nincs is DDR2be, maximum tuningram de tudtommal 1200nál megálltak azok is.
Nem a s478-cal kevered? Azoknál voltak ilyen balhék. Meg a Prescott alapú s775-nél.Itt az ABCD szorzókkal szokott gond lenni, hogy a 333-as proci az a 333-as betűkhöz tartozó szorzókat szereti csak. De pl a 2.0 szorzó az minden betűnél megvolt és mindegyikkel ment is mert az egész szorzat az alap is. Olyan szorzó ami csak egy betűhöz tartozott de a proci nem olyan volt, az valóban nem biztos hogy működött. De ebbe az alaplapba meg nincs is ilyen egyébként se.
A 2.0 és a 2.4 szorzónak pedig mennie kell, szabvány 333 FSB-ből ezekkel jön ki a szabvány 667 és 800MHz amit hivatalosan támogat a chipset és az alaplap is. A 2.0 pláne, mert egész szorzat.Egyébként nincs High Speed DRAM DLL Settings Option sehol, órajelet meg időzítést tudok csak állítani, ez csak P35, egy oldallal kevesebb a beállítás.....
Most addig jutottam, hogy megvannak a hibák. A szorzó 2.0, természetesen megy vele. Az időzítésekkel viszont bajba van, 5-5-5-18 és 6-6-6-18 kitek, én 6-6-6-18-ra rakom de baszik elindulni. Viszont Auton 5-7-7-20-ra rakja és úgy megy. Ez kicsit gáz. Majd még valamit próbálgatok vele. Beállítom kézzel ugyanerre, ha nem indul akkor az alaplap nem hajlandó kézi beállítást adni, ha indul akkor csak az időzítést kell megtalálni amit szeret. Tudtam, hogy nem jó ötlet 4 rammal, pláne két különböző kittel a dolog, de a költségvetés beleszólt erősen.
A másik baja hogy kell az északinak +0.1V mert amúgy 350-es FSBnél megmekken. Ezt még megértem, mert a 4 ram terheli, kell a memóriavezérlőnek a fesz.
Így most járok 433-nál, ramok 866-on. Valószínű a ramok fognak kifeküdni és mivel nem tudok szorzót lejjebb venni, ez fogja a végét meghatározni a gépnek. De már így is egész szép, nem fog olyan jót futni mint az E8400-as konfigom, de jó lesz azért. Hacsak a ramok kivételesen nem jó tuningosak és mennek 1000-ret is.... -
pwrr0323
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #42941 üzenetére
tehát felejtős az egész..sejtettem
köszönöm szépen!
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42942 üzenetére
Ezekbe ilyen opció is van?
Két és fél éve van s775 Giga lapom többféle de fingom se volt róla hogy lehet ilyet állítani. Ezek szerint akkor tudom kettes szorzó alatt is hajtani a ramokat? Az mondjuk jól jön, mert ezek a 800-as ramok aligha fognak többet futni és kettes szorzón így fognák az FSB-t, de ha lehet visszább venni az nagyon finom volna. Mindjárt meglesem. Szóval ez akkor lényegében felezi a szorzókat/órajeleket?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42939 üzenetére
A kettes az 1:1, az a legkisebb. 400x2 jön ki a 800MHz.
-
prezzo
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #42931 üzenetére
Hali most 2333MHZ-n megy a proci,és a DDR3 ram 1330-on pciex 100 on,és full akadnak a játékok,ha visszaállítom megy minden frankón,ez mi?!
-
prezzo
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #42931 üzenetére
Azt le van fixálva 100-ra automatán azt írja a BIOS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest