- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
válasz
IO.sys #46217 üzenetére
Most ezt nem értem, megnézteda képeket? ott vannak manuális értékek be írva ezeket "random" írogattam a vcore-n és a ddram vcore kivül nem tudom mit állít a többi de mindegyiket lejebb vittem
ha mindent vissza teszek autora sokkal magasabb értékek jönnek ki és magasabb hőfokok is
a mostani beallitassal 60 fok bf5 ben a jatek
de tudom hogy nem az igazi, mert nem értek hozzá és ha random számokkal ezt ki lehet hozni belőle ettől sokkal jobbat is tud, meg hát ott az a rengeteg dolog a képeken amikről szinten foggalmam nincs..
Ha van valaki aki tud benne segíteni az jelezze akár privátban -
dvd_R+
őstag
válasz
IO.sys #46215 üzenetére
sok egészséget a kis gyerkőcnek
gratula hozzá
Lefotóztam a bios oc menü-t hogy jelenleg hogy néz ki a dolog, jelneleg 60 fokig ment fel a cpu bf5 alatt eddig 65-70 ig ment fel, kérdés mi az ami jó és mi az ami nem a beallitasokból esetleg min csökentsek vagy növeljek ?
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #46211 üzenetére
Közben "random" elkezdtem állítgatni a feszeket biosban -.- és most bf1 minden maxon 60fok fölé nem ment a proci ez már jobb habár szerintem ettől jobbra is be lehet lőni kérdés hogy mennyire csináltam nagy baromságot azzal h random be írogattam a feszeket?
készítek képet a biosról és feltöltöm ide
-
dvd_R+
őstag
válasz
ricsi99 #46210 üzenetére
Na most nem értem miről beszélsz
a biosban lévő voltage-ek alatt a vcore-t is azaz a cpu feszt is értettem
egy szóval se mondtam hogy azt nem szeretném csökkenteni ..
a korábbi configomnál morcosmedve fórumtárs segített még beállítani mindent a bios overclock menüjében és a végeredmény -20 fok voltEzt szeretném most is, csak nem értek hozzá nem tudom mit mennyire tegyek, ha nem is tudja nekem senki megmondani a pontos értékeket mert miért tudná.. de valami kiinduló pontot és akkor eljátszok vele akár 5-10 órát is h megtaláljam a végértéket aminél még nem crash-el és hűs marad
-
dvd_R+
őstag
válasz
ricsi99 #46208 üzenetére
Szia köszönöm a segítséget de nem erre gondoltam, amit leírtál az nem megoldás nekem
4.5ghz-en megy most a proci és röviden az lenne a cél hogy az összes fesz beallitast manualisan beallitani annyira ami a lehető legkisebb és ezzel kevesebb hőt termeljen
amit te írsz azzal azt érném el hogy vissza veszem a gép teljesítményét és azt nem szeretném -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki aki tudna segíteni Undervoltage-ben ?
9700k + MSI MEG Z390 ACE combó lenneAz lenne a cél hogy az összes voltage beallitast a biosban a lehető legoptimálisabbra belőni, annak érdekében hogy felesleges + áramot ne vegyen fel és ezzel ne termeljen hőt a gép
Erre azért lenne szükségem mert a procim egy EK-WB S360 KIT [link] vízhűtéssel is képes felmenni 70-73 fokosra egy két játék alatt
(igaz a hűtésen lévő ventilátorok le vannak szabályozva hogy maximum 700-800 rpm-en pörögjenek hogy ne legyen hangja a gépnek)
De ez akkor is sok így mert azért vízhűtés hogy halk legyen és nem azért hogy a rajta lévő ventilátorok hűtsék le 2000rpm-en .. Illetve az előző configomat is ez hűtötte csak ott bevolt állítva jól a voltage-ek a biosban és nem ment feljebb 60 foknál akármivel is játszottam. és mind ezt hangtalanul..Ha valakinek van türelme és hozzá értése hogy tudjon segíteni azt megköszönném.
-
dvd_R+
őstag
válasz
IO.sys #46050 üzenetére
Hm, hsz első részéhez nem tudok mit hozzá szólni..
A másik felét pedig köszönöm de már későmármint mire elolvastam megcsináltam,
Idle-ben 28-35 fokos játékok alatt max 55 fokos volt
sterss test alatt max 60fok3.7ghz idle terhelés alatt 4.7ghz a proci óra jel
gskill trident z rgb 3200mhz cl16 os ram cl15 -re időzítve minden kis apró beallitasból kihozva a max
illetve az alapalp msi z370 gaming m5 minden voltage belőve undervoltage / overclock -ra amit ki lehetett hozni belőle azt megtettem (azt hiszem)
Ha esetleg valaki hasonló cipőben jár ugyan ilyen alkatrészekkel, szívesen megosztom vele hogy mit mennyire állítottam a biosban -
dvd_R+
őstag
válasz
IO.sys #46048 üzenetére
Értem de ez megint egy olyan dolog hogy ehhez érteni kell és utána kell nézni, azért írok ide mert a "szájbarágós" alias hülye gyereknek mondjátok meg hogy vcore 1,55, cpu sa , stb-t mire állítsa
ha van valami nagyon beteg guru aki hobbiból is ezzel "szenved" és fejből megmondja hogy Z370 gaming m5 lappal melyiket mennyire tegyem(morcosmedve fórum társ ilyen volt..
) csak nem tudom elérni sajnos
-
dvd_R+
őstag
válasz
IO.sys #46042 üzenetére
Undervoltage a kérdés, szeretnén undervoltage -ni
De nem tudom hogy mit mennyire állítsak hogy stabil legyen.. bárhogy állítom kék halál a vége..Még anno amikor 7700k + z270-em volt morcosmedve nevű forumtárs segített beállítani és közel 25-30 fokot javult a proc hőmérséklete és vele az alaplapé illetve a vga -é is mert nem melegítette annyira a proci a többi eszköszt
állítgatom itt jobbra balra a biosban a feszeket 33-34 fokos proci hőt is elérek de mindig kék halál a végetehát kellene valaki aki képben van és tud segíteni hogy mit mennyire allitsak
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy hozzá értő fórumtárstól, 8700K Undervoltage-ben MSI Z370 Gaming M5 lapban van
Ha van valaki aki ért hozzá az ne habozzon -
dvd_R+
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni egy kis bios kalibrálásban.Jelenleg egy 8700k + Msi z370 gaming m5 lapom van, egy EKWB vízhűtéssel
A processzorom nincs delidelve ezért picit magasak a hőfokok és ezen szeretnék picit javítaniKorábban egy 7700k + MSI Z270 Gaming M7 lapom volt amiben MorcosMedve nevű forum társ még segített a voltage részt beallítgatni a biosban aminek köszönhetően pl idle állapotban a procim 50 ről 32fokos lett és ez Full load alatt is hasonló számokat produkált.
Viszont nem tudom őt elérni, ezért szeretnék itt segítséget kérni hogy valaki aki ért is hozzá segíthetne beállítani a voltage-eket hogy ne melegedjen ennyire.
Előre is köszönöm a segítséget
-
dvd_R+
őstag
válasz
Kean_Sorbo #43858 üzenetére
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni overclockingal kapcsolatban, adott config:LAP: MSI Z97 Gaming 5
CPU: i5 4690K
CPU COOLER: ARCTIC Freezer7 Pro Rev.2
Ram: 8GB 2400MHz (2x 4gb) G Skill TridentX F3-2400C9-4GTXD
VGA: GTX970-DC2OC-4GD5-BLACK
PSU: XFX PRO 650W MODULAR
Szeretném kihozni a maximumot a configból Cpu , memória , vga ,
(overclock , időzitések illetve minden egyéb más bios beallitasok ki -be kapcsolása esetleges configolása ami elősegíti a nagyon teljesítmény elérését)A segítséget előre is köszönöm
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
gyors segítségre lenne szükségemI5 3570K + P8P67 Evo + 8gb gb 1600mhz memória tuningban
odaig eljutottam egyedül hogy 4,6 ghz ig meghúzom aztán elindul a windows nem fagy ki meg semmi
viszont ha pl elinditok 1 játékot vagy obs stream eszközt vagy a legtöbb progi kifagy
kilép windows és ki irja hogy szabálytalan műveletet hajtót végre ezért leált
mi lehet a probléma ? nem igazan értek hozzá biosba is csak az alapvető dolgokat állitottam be
46 szorzó 1,240 cpu voltage aztan kb ennyi -
dvd_R+
őstag
válasz
Kean_Sorbo #39008 üzenetére
Köszönöm közben kitanulamonyztam habár itt ott én máshogy állitottam be illetve nem adtam mindennek feszt és nem ilyen sokat
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni egy kis tuninghoz
Ez lenne az alapja :
Asus P8P67 Evo
Intel Core i5-2500K + Scythe MUGEN-2 hűtés
G Skill F3-12800CL7-2GBECO 4x2GB
PowerColor HD7950 (AX7950-V2 3GB)Első sorban az alaplap beállitása biosban , memóriák időzitése esetleg tuningolasa , illetve a proci tuning lenne a fontos
a vga-t meg másik topicban megkérdem
-
dvd_R+
őstag
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok Segítségre lenne szükségem adott egy ilyen összeállítás :
Asus P8P67 Evo
Intel Core I5 2500K + Hyper 212+
8GB DDR3 1600MHZ G.SKILL F3-12800CL7D-4GBECOna most múltkor kértem már helpet h a biosba mit mire állitsak a felesleges dolgok disabledezésére és enabledezeésére gondoltam de nem igazán kaptam választ
tehát annyiba maradt tuningról nem is beszélve..
pedig szivesen meghúznám ha már K szériás procim van
na de lényeg a lényeg nem olyan rég beléptem a biosba mondván a memória freq át állítom 1600mhz re mert 1333mhz-n megy semmi mást nem csinaltam csak át tettem a választható lehetőségekközül 1333 ról 1600 ra F10 Enter és nem megy..
az lenne a kérdés miert nem megy? ez nem szamít még overlocknak mivel a memória alapjaraton 1600mhz .. tehát ugymond csökentett modba kezeli jelenleg..
és hogy mi a megoldás ?h menjen
válaszotokat előre is köszönöm -
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni egy Core i5 2500k + Asus P8P67A Evo alaplap tuningjábaelőszőr is a bios nekem ismeretlen nagyon régen volt asus alaplapom még a p2 es korszakban
gigabyte-t használtam mindig
tehát egy teljes körü bios beállitást hogy mit mire állitsak + Overlock Segédletet szeretnék kérni
8GB G.skill memória van a gépben az adatlapomon meg tudjatok nézni a típusát + Hyper212+ proci hűtő és egy Sapphire HD6870 Vga
és az utolsó kérdés mi a külömbség az achi és ide modban a sata vezérlésben ?
-
dvd_R+
őstag
de most ezek teljesen eltérnek az általam kérdezet dolgoktol
nem azt kérdeztem mit kellet volna vennem már bocs.
másrészt nem most vettem hanem ezelőt 3hónappal és 39k ért vettem a procit a vga-t pedig 40k ért
most jóval drágább mind kettő
és legalabb nem lesz az hogy majd kb 4hónap mulva vennem kell jobb procit vagy egy év mulva mert nem elég erős pl egy i3 2300k vagy bármi egyébb..az első kérdésemre ami fentebbi hsz ben van arra még mindig várok választ
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok kellene egy kis help
Gigabyte P67A-D3-B3
Core i5 2500K + Hyper 212+
8GB DDR3 1600MHZ Gskill F3-12800CL7D-4GBECO
Sapphire HD6870 1GBezt az összeállítást szeretném húzni annyira hogy játékokban külömbség legyen a gyári és a overlock verzió közt
és persze a biosban a fontos dolgokat beállitani amiket persze nem tudok hogy mit mire kellene tennemHa valaki tudna segíteni azt meg köszönném
-
dvd_R+
őstag
sziasztok az alábbi confighoz szeretnék tuningot
Abit is7 rev 1.2
P4 2.6GHZ 512mb chache
3x256 mb + 1x 512MB
Ati Radeon 9600 128mb agp 8x -
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni az alábbi konfig tuningolásábanGA-P67A-D3-B3
i5 SandyBridge 2500K + Hyper 212+
F3-12800CL7D-4GBECO 2x2GB
Sapphire HD6870 1GB
Chieftec CFT-600-14CS
WDC WD10EALX-009BA0 1TB S-ata 3A lényeg hogy a maximális tunning potenciát kihozni belőle anélkül hogy instabil lenne tőle a rendszer.
Segítségeteket előre is köszönöm
-
dvd_R+
őstag
oksa még a fenti kérdésre válaszolj please
erre a kettőre :
a spread spectrum az disabled vagy enabled?
[link] a képen látható BLCK DMI PEG frequency-t a srác 1000ről 1005 re állitja ezt meg csinaltam én is felesleges ? mert akkor vissza állítom de ha van értelme igy hagyom
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #29964 üzenetére
vissza raktam 8 9 8 24 2t re de most 1.64v helyett 1.6v -re raktam és igy is müxik
maradhat igy? vagy szükséges az a + 40v?és ami még a kérdés :
a spread spectrum az disabled vagy enabled?
[link] a képen látható BLCK DMI PEG frequency-t a srác 1000ről 1005 re állitja ezt meg csinaltam én is felesleges ? mert akkor vissza állítom de ha van értelme igy hagyom
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #29948 üzenetére
a biosba a dram voltaget nem tudom +0.5-el emelgetni
alapból mikor belépek a fömenübe ott ki írjaa vcore és dram voltage-t és a dram voltagenek azt írja hogy jelenleg 1.596 on megy
utána rámentem a dram voltagere és ott pedig 1.100 és igy felfele voltak 2.800 ig ha jól emlékszem akkor most hogy,
?
-
dvd_R+
őstag
rendben de melyik voltage-t allitsam ? mert van 1 pár
[link] ugyan ilyen az én biosom is csak nincs ott a vcore szóval melyik ramos fesz álitot alitsam ?
nekem a dram voltage az auton van vagy normalon nem tudom mar azt az egyet nem csináltam a kép szerint mert itt a srác 1.600 ra teszi én meg hagytam alapon
és ha már ugyis belinkeltem a képet akkor a kérdés az lenne még hogy ami felete van
QPI/VTT ÉS A System agent voltage azok nekem is ugyan arra az értékre vannak álitva mint a képen jó ugy? vagy állitsam máshogy? -
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #29941 üzenetére
na itt vagyok
8 8 8 24 kikapcs be kapcs ki kapcs be kapcs vissza ál alapra azaz nem müxik9 8 8 24 szint ugy
9 9 24 igy már müxik 1867 mhz ha jól emlékszem ez igy most jó ? vagy inkább rakjam vissza a 787 24 1600mhz beálitásra?
vagy nem birná a 888 24 et ha a overvoltag menübe állitgatnám a memoria feszeket ? mert elég sok féle fesz álithatóság van a memóriának ottés még ami a kérdésem hogy a spread spectrum az disabled vagy enabled? legyen
és az általam linkelt ovelock leírásban a srác ezt [link] 1005 re állította én is erre tettem ennek van értelme vagy tegyem defaultra?
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #29936 üzenetére
a kérdés már csak az hogy a memória idözitéseket h állitsam be ? mert jelenleg ilyen ramom van
Geil F3-12800CL7D-4GBECO és CPUZ az spd fülnél azt írja h XMP-1600
800mhz
7 ,8 ,7,24 ,40 ,2t az ideális nekinekem pedig most fsb:dram 1:6
7,8,7 ,24 mert igy állitottam be ez alapjan a biosba viszont a comand rate nekem 1t
hadjam igy? vagy valahogy más hogy allitsam az idözitéseket?ja és van értelme az 1600mhz memokat feljebb huzni ? mit tudom én 1800mhz fele ?
-
dvd_R+
őstag
Üdv.
Tuningolni szerettem volna a gépem de elakadtam mert Win7 betöltése közt ujra indul a gépa gépem I5 2500k , P67A-D3-B3 alaplap jelenleg F1 es biossal
Ez alapján probáltam beallitani a tuningot de amire én gondolok hogy a hiba az a proci Vcore mert az én biosomban nem lehet állítani a Cpu vcore-t ellenben a linken látható overlock guidebe igen , probáltam az f3 biossal is a laphoz de azzal se lehet a cpu vcore-t help
?
[link] -
dvd_R+
őstag
valaki ebben tudna segíteni ? [link]
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok Tunningal kapcsolatban kérnék segítséget .
Az első kérdésem az lenne van e értelme tuningolni ? ennél a gépnél :
Proci:Intel Core I5 SB 2500K + CoolerMaster Hyper 212Plus
Alaplap:Gigabyte GA-P67A-D3-B3
Memória:F3-12800CL7D-4GBECO (2x2GB)
Vga:Asus EAH 5770/2D1S/1GD5/V2
Táp:Chieftec CFT-600-14CSHa igen mert pl crysis 2 be tételezzük fel van most ezzel a géppel találomra mondok 1 számot 30-35fps átlagba . És ha ezekkel az alkatrészekkel teszem azt 40-50 fps vagy többet lehet elérni akkor szerintem érdemes húzni a gépet
Viszont ha érdemes akkor mennyivel fog többet fogyasztani ?Ja és ha érdemes akkor valakit kérek mint ahogy a topic neve is " szájbarágósan " leírni lépésrő lépésre biosba mit hol hogayn állítsak
előre is köszönöm a segítséget
üdv . -
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #27960 üzenetére
hát általában minden a maxon szal 1920x1080 és igen nem ezzel a monitorral mert tesom gépébe van most a fentebb leírt alkatrészek
igazából arra lennek kivancsi a procit meddig huzam mennyi feszeket adjak a memória ugye ddr3 as a lap kezeli és az idözitéseket se tudom h allitsam stb
-
dvd_R+
őstag
sziasztok egy gyors kérdés
Core2duo E6400 L2 vagy B2 reversion a jobb?
-
dvd_R+
őstag
sziasztok lenne egy kérdésem
GA-8I865GME-775-RH rev 1.1 alaplap amin F1 bios van és van mellé egy Intel pentium 4 631 proceszor
az alaplap gyártói oldalán a cpu support listnél szereppel ez a proci de F2 biosal müxik azt írják ott.
letöltöttem az f2 bios-t
autoexec.bat
FLASH895.exe
gme775rh.f2ebből a 3 fájlból ál hogy tudom ezt updatelni ?
vagy mit kezdjek ezzel a 3 fileval ? -
dvd_R+
őstag
Üdv lenne egy GA-8I865GME-775-RH alaplap benne egy Intel Celeron D 346 procival
gyári beálitásokon kivül lehet ebből kihozni valamit
-
dvd_R+
őstag
válasz
--HARDCORE-- #20642 üzenetére
hát igen én nem vettem nekem ez pluszba van de én giga párti vok lehet h a te asus lapod tipusban nem ép egy p965 ds3 al versenyezne ha már gigahoz kell mérni
és a lényeg hogy a fentebb leírt alkatrészekböl ál most össze a gépezet és ebböl a gépezetből mit lehet ki hozni amit én ki tudtam le írtam és az volt a kérés ha vlaaki tud jobb beálitást ezekhez az alkatrészekhez ami stabilan megy vagy lát hibát amit javitsak a biosba állitgatás szempontból az jelezze
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #20640 üzenetére
na kész vok
fsb 300 ram multi piler 2.66 proci szorzó 12.0 memória idözités 4-4-4-12 az összes fesz amit lehet állitani normalon és a proci fesz 1,45v
3,6ghz 800mhz memória eist , tm2 , c1e ki kapcsolva ram mod turbokb ennyi
ha valakinek van jobb tuning 5-lete akkor az írja meg (habár szerintem az összes variáciot ki probaltam és csak ez müxik )
ezzel az 1,45v vel meg nem tom mit kezdjek hogy lehetne lejebb csikarni ugy h stabil maradjon az rejtély ha tudjatok írjatok
-
dvd_R+
őstag
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #20633 üzenetére
5perc utan nem fagyot ki de a worker #1 nél azt irja kezdéskor hogy
FATAL ERROR roundingwas 0.46875 exepeted less than 0.4
hardware failure detected consult stress.txt file
torture test ran 0 minutes 1 errors 0 warnings
worker stopped
ez mi akar lenni ?
ja és a teszt megy és core temp progi csak a core#1 nél irja h 100%load
core0# nál gondolom az 1es magnál pedig ilyen 3-7 % használat van csak szal az 1es mag elvileg nem megy a prime95
-
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #20632 üzenetére
re most
12,5 szorzó 300fsb azaz 3750mhz a ram 2.66 multipiler igy 798mhz de windowsba 800mhz-t ir kiminden fesz normal kivéve az mch +0.2 , fsb +0.2 és 1,45 a cpu
coretemp nevü progival mérem a hőt
és akkor c1e és tm2 minde kettö enabled ?
ha igen akkor melyik mit is állit pontosan ?
mert a c1e elvilegazt ohgy a procit váltogatja az órajelét és csak akkor megy maxon ha kihajtja a játék vagy a progi amit hasznalok
ja és probaltam 4.0ghz et is meg vagy 500 verziót probáltam ugy ohgy a fentebb le irt 3.6ghz beállitás és csak a multpilert tettem feljebb 3.0 ra és ugy 999mhz és adtam a neki +0.2 ddr feszt de sehogy se akart ugy müxeni egyböl kikapcsolt a gép
nem értem miert :S akkor a ramot nem engedi csak 800mhz-n ?
még válaszolsz
és tanácsokat adsz futattok egy primet
-
dvd_R+
őstag
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #20625 üzenetére
msot meg probaltam egy másik beállitást 9x szorzo 400fsb stb stb 800mhz-n van a ram f10 enter bekapcsol elindul windowsba cpuz irja 9x szorzo 1800mhz hol ott 3,6 ghz kellene legyen azt irja fsb200 pedig 400 nak kellene lennie
ja és most ki kapcsoltam a c1e és a tm2 be eist meg nincs a biosba
mi lehet a hiba?
-
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #20621 üzenetére
na most nem fagy ki ujra indul és betölt a windows de cpuz azt irja hogy 1200mhz-n megy néha felugrik 2100mhz ra 6x szorzoról 10,5 re ugrik 200fsb ..
szóval ujra indul nem fagy ki de amit be álitok tuning eredményt nem lép életbe
és mielöt írnád hogy miert ugral a cpu clock tudom a c1e miatt
kikapcsolom de attol függetlenül 3500ghz en kéne lennie de nem szóval valami nagyon nem jó
egyébként 667mhz-n van igy elvileg a ram
-
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #20619 üzenetére
na ez nem müxik
a procinak 1,35 adtam a ramnak nem lehet 1,8v állitani sehol csak ddr voltaget 0.1 től 0.8 ig azt hiszem az az + voltaget jelent elvileg szóval normálra tettem igy elvileg az alap 1.8v ment
az fsb-t 333 ra tettem 10,5 szorzóval és igy igaz hogy 3,5ghz lett a proci óra jele de a memóriának nem 800 hanem 867 vagy 876 nem emlékszem már 2.66 szorzoval
ettöl lejebb tudom tenni 2.0 ra de ugy 645 vagy valami ilyesmi a memória óra jele ha meg nagyobbra teszem akkor 900 felett van
a ram idözitéseket elsönek autora tetem hogy magától configurálja utana 5-5-5-15 de egyik fajtán se volt jó meg nyomtam az f10 enter és a kurzor mozgot de nem csinalt semit a gép kb kifagyot mind2 fajtán ujra se indult vagy ki se kapscolt utana ki kapcsoltam a gépet be és 2,10 ghz en indul el a gép
szóval valami nem stim
-
dvd_R+
őstag
-
-
dvd_R+
őstag
sziasztok segítséget szeretnék kérni tuningban
P965-DS3 alaplap
E5200 proci ekl narancs sárga tuning proci hütövel
2x1gb 800mhz corsair memóriaa procit szeretném igazából feljebb tuningolni ugy h memoria idözités stb stimmeljen
-
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #13450 üzenetére
szia este nem birtam aludni és ki hoztam a gépemből a maxot amit lehetett
fsb 417 igy a proci 3330mhz-n megy
memoria spd: 2.40 és igy 1001 mhz-n megy a memoria (a memoriam 1000mhz-ig huzható)az eist meg az a másik kettö ki kapcsolva
pci express freq 100 ,dram enchanced mod : extrem
a memoria idözitést 5-5-5-15 re állitotam mert azt irta cpuz ba és everestbe is
de azt irja ott még hogy trc 30 és twr 8t ezt a kettö beállitást hol tudom állitani biosba mert nem nagyon találom .. :S a memoria idözitéseknél és most everestel meg nézem és a trc 66 a twr pedig 16 on megy és ezt szeretném még 30- 8 ra beállitani
a feszeket pedig ugy állitotam be hogy dram +0.2 fsb és mch +0.1 , cpu voltage 1,4750
kb ennyi ha ez igy a feszeknél jobb akkor rendben de ha tudsz jobbat mond be állitom arra
ja meg hogy a biosbol f3 as van fent gigabyte honlapjan van f4 es is érdemes le cserélnem a biost ? ha igen miert mi valtozik ? na kb ennyi kérdésem van
szal ha tudnal ra vallszolni meg kösszöném köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- PlayStation 5
- Kerékpársportok
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xbox Series X|S
- Villanyszerelés
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged