- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
üdv
Az miért van hogy ha renderelek és 94 fok (max ami az msi afterburnebern van) a gpu, akkor levesezm a core voltage-t -12 re, és a core clock ot is 1040 ről 1020-ra, akkor le is megy a hőfok 80-85re,
de ha elinditok egy játékot, és kilépek a tálcára hogy állitgassam vagy akár maradok a játékban, akkor nem változik a hőfok hiába veszem le a fenti értékeket msi afterburnerrel.
-
flash-
veterán
válasz
Marcsello31 #46991 üzenetére
Konzolt megveszed, aztán 5-8 évig nem kell semmit fejleszteni indítod megy.(kiindulva az új gen ekből)
pc-n meg windows,driver ,leáll,kilép a játék driver frissités win újrarakás most pont jó, aztán megint nem, stb,stbstb..
jaés pc-n is a normálisabb neveket meg kell már venni ami meg törve van mégis(pl forza 4) az meg 1000 emberből 1nek indul mert rakás xar a törés,vagy összeakad a win tüzfallal, amit hiába tiltasz le mindenhonnan akkor sem megy,próbálkozhatsz debuggerbe lefuttatni mindenféle kódot de mégse jó..
pc kompromisszum és szenvedés.konzol indiít és játék.
ja és veszel egy pc-t 3 kilóért lehet akkor még ultrán játszol, 2 év mulva már mediumon, amit meg már a konzol ver grafikába-fpsben ,és még konzolozol további 3-4 évet jobb grafikán mintha a pc-den tolnád..ja ilyenkor veszel újabb pc-t .itt már kifizetted a konzol 4x árát azért hogy tudjál ugyanazzal játszani.bravo. megéri -
flash-
veterán
válasz
IO.sys #46989 üzenetére
"Now that you got used to overclocking, we're going to be setting the standards a bit higher.
All settings should be set from the previous section.
Goal: Achieve the highest stable multiplier without going over max Vcore during the Test..
TEST: Pass "The Prime Test" for 20min. No crashes, fatal errors, or temps exceeding optimal can occur.
PASS: Increase the CPU multiplier by 1.
FAIL: Increase the Turbo Boost by 1 spot OR raise CPU PLL (max is 1.89v) OR lower CPU PLL (as low as 1.709v).
FAIL (Max Vcore): Decrease the CPU multiplier by 1.Repeat this until you achieve the GOAL. Precede to the Final Test."
ott járok hogy 4.4 nél alapfeszen stabil a gép tesztek alatt, viszont játékoknál azért előfordul crash.. eseménynapló szerint cpu tuning lehet az oka.
-
flash-
veterán
üdv
asrock z75 lapnál(i5-3570k cpu) a tuninghoz írja hogy növelni kell a turbo boost-ot.
nálam a turbo boost beállitást nem is lehet változtatni, Enabled-en van,alatta viszont van az "Additional turbo voltage" ez ugyanazt jelenti??
tehát ez a turbo boost? -
flash-
veterán
Az miért van , hogy ha a CPU nem alap órajelen van(3400mhz) hanem tuningolom (és ez most mindegy hogy milyen módon:Advanced turbo 30 kiválasztásával vagy vagy Load optimized cpu oc settings kiválasztásával, esetleg saját magam állítgatom be,
az van, hogy a cpu órajel vissza esik bizonyos időközönként(20-40 másodpercenként) 1-1 pillanatra 1600mhz-re.ezt 3400mhz alap órajelen nem teszi.
mit állítsak be hogy tuningolt cpu-nál ne legyen ez a visszaesés?
mert gondolom ezt jáékok alatt is megteszi ami biztos okoz valami szakkatást, vagy fps esést...CPU:i5-3570k
alaplap: asrock Z75 pro 3 -
flash-
veterán
válasz
Kean_Sorbo #43902 üzenetére
najo csak ha én egyszer kikapcsolom a speedstep-et a biosban, nem értem hogy akkor ennek ellenére mért veszi vissza mégis az órajelet ha nem h asználom a gépet,persze nem baj,csak fura
-
flash-
veterán
olyan kérdésem lenne hogy a cpu speed tuningolt órajelről - 4500, miért ugrál le alapra - 1600mhz-re?
speedstep, turbo boost, thermal throttling ki van kapcsolva.
hőfokok is elég jók.
cpu temp:25 fok
mobo temp: 25 fokcpu: i5 - 3570k
alaplap:Asrock Z75 pro 3
-
flash-
veterán
sziasztok
nagyon segitenétek ha leellenőriznétek hogy ezek a tuning beállitások jók-e?
külföldi fórumokról ollóztam össze a dolgokat és nem vagyok biztos magamban...Illetve érdekelne hogy akkor most a ramok hány mhz-en mennek?mert nem egyértelmű nekem...
íme katt ide -
flash-
veterán
mostanában gondolkodtam a tuningoláson többször,és egyre inkább jövök rá hogy nem éri meg.
Legközelebb inkább veszek nem tuningos procit nem tuningos lappal,és több pénz marad a zsebembe,x év mulva ha tuningos ha nem tuningos ugyis le kell cserélni a lapot-procit..azt a pénzt amit először megsporolok,azt oda be tudom fektetni.
nem beszélve arról hogy komoly hűtés is kell ami ugyan csak pulsz pénz,plusz a tuning elég erős rizikó.
(én itt természetesen a felső-közép kategóriáról pl az i5 ről beszélek ahol ha van tuning ha nincs,a játék minőségét sebességétt itt már ugy is a vga szabja meg.belépő szinttnél lehet hogy egy kisebb cpu tuningnál is érezhetőbb fps javulás érhető el ha van cpu limit,ezt nem tudom hog ypontosan hol van a cpu limit de tuti nem az i5 nél hanem lejjebb...fontos megjegyezni hogy amennyivel drágább egy tuningos platform(tuning proci-lap-hőtés-ház-esetleg még ram is)) annyival nem ér többet pl játékok esetén teljesítményben.
-
flash-
veterán
szóval:
szeretném az asrock z75 pro3 lappal ellátott i5 3570k procimat ÉRTELMES módon tuningolni.
Csináltam is beállátásokat a biosban ennek érdekében, de az angol szakmai tudásom csak kielégitő igy nem vagyok benne biztos hogy jól csináltam mindent.
itt van pár screenshot kérlek nézzétek meg és mondjátok el ha valami nincs jól beállítva,sokat segítene!
köszi!A dram configurationhoz nem nyúltam,a ramjaim ddr3 1600mhz esek.
-
flash-
veterán
bocsi javitva...
-
flash-
veterán
abból lehet baj ha a gépemen a ramokat 1.5volton használom 1.65v helyett?
úgy vettem észre hogy 1.65 volton produkál fura dolgokat pl meg meg áll a kurzor,ilyesmi..
miért? -
flash-
veterán
na arra rájöttem hogy az additional turbo voltage és a cpu voltage offset összeadódik.
de hiába állitom a cpu offsetet 0.005v ra az axtuban és mentem,újrainditás után emeli a gép.
biosban nem tudom állitani -
flash-
veterán
sziasztok
lenne egy fontos kérdésem:Az additional turbo voltage a biosban az ugyanaz mint az axtuban a cpu voltage offset?
-
flash-
veterán
sziasztok
ivy bridge lapom van.
proci i5-3570k
44 es szorzóval 4400mhzen még végigfut a prime95 de 45 ös szorzónál 4500mhzen már kékhalálozik 124 es hibakóddal.
most hogy tovább?
mit emeljek a további tuning érdekében?
link a bios beállításokról -
flash-
veterán
sziasztok
i5-3570k procim van asrock Z75pro3 lappal
Scythe Mugen 2 hűtés van rajta.szeretném tuningolni de nem vagyok annyira jártas a tuningban ezért szeretnék segítséget kérni.
van itt olyan aki szánna rám pár percet hogy segítsen? -
flash-
veterán
én azt kérdezném hogy amikor az ember tuningol akkor utána mivel érdemes tesztelni a cpu-t?linx?vagy más?és mennyi ideig?mi az ajánlott idő és program amivel ilyenkor érdemes tesztelni?
-
flash-
veterán
sziasztok
azt kérdezném hogy egy Scythe Mugen 2 Rev.B hűtővel egy i5-3570k procit lehetne annyira húzni mint egy 2500k-t?
-
flash-
veterán
szerintetek egy i7-930 eszik többet 4ghz-re húzva,vagy egy i5-2500k proci?
-
flash-
veterán
egy i5-2500k procit Scythe MUGEN 2 REV B hűtéssel meddig lehet biztonságosan húzni?
és hol a vége?
-
flash-
veterán
sziasztok
azt kerdeznem hogy ha egy sandy bridge (i5 3450) procit 3.1 ről 3.6 ra húznánk akkor milyen Vcore (V) kellene neki?(KB)
-
flash-
veterán
sziasztok
Jól sejtem hogy ha kiveszem az elemet az alaplapból fél percre majd visszateszem akkor a tuning elmegy és visszaáll a gép az alap beállításokra?
Asrock x58 extreme lapról van szó
-
flash-
veterán
mit jelent pontosan a 24/7 -es tuning?
azt hogy olyan tuning amivel napi 7órát lehet jatszani mindenfele tulmelegedes es hibak nelkul? -
flash-
veterán
sziasztok
ha két gtx460 1gb oc kártyát(sli) szeretnék tuningolni(850mhzre),és az i7930 as procimat is(4ghzre) akkor elég egy 700wattos enermax táp?
-
flash-
veterán
ha az i7 930as procimat 3.8ghz re,es a gtx 460 1gb oc vide kartyamat 850mhz re tuningolom akkor ez fogyasztasban hany watt tobbletet jelenthet az alaphoz kepest?
-
flash-
veterán
ha az i7 930as procimat 3.8ghz re,es a gtx 460 1gb oc vide kartyamat 850mhz re tuningolom akkor ez fogyasztasban hany watt tobbletet jelenthet az alaphoz kepest?
-
flash-
veterán
Sziasztok
Áruljátok már el hogy ha tuningolom a vga-mat ami egy Gigabyte gtx 460 1gb oc kártya,
és 715 ről 830 mhzre tuningolom,akkor játékokban mért nincs fps növekedés?elinditottam 715ön a gta4 et.
53 fps amikor megyek az autóval.
kilépek.
elinditom az msi afterburnert,felhúzom a kártyát 830ra majd apply.
elinditom a gta-t,megyek az autóval ugyanazon a pályán ugyanazon a beállításokkal,és semmi javulás ugyanúgy 53 fps-t mutat a fraps.ez van crysis2 vel is.
3dmark vantageban látható a javulás,de játékoknál semmi.
Ez mért van?
-
flash-
veterán
van olyan aki tuda segíteni msn-en nekem kicsit a gép tuningolásában?
megköszönném nagyon -
flash-
veterán
Tudna nekem valaki segíteni tuningolásban?
az aláírásomban szereplő konfigom van semmi sincs húzva.
Nem tudom hogy induljak neki.
Cél fps játékokban minél nagyobb fpskérlek segítsetek
köszi előre is -
flash-
veterán
sziasztok
az aláírásomban szereplő konfig van alap beállitásokkal,gyári hűtéssel.
Szeretnék tuningolni de anniyt hogy ne kelljen a hűtést cserélni.
Mikkel célszerű az én esetemben próbálkozni?
hogy kezdjek neki,meddig menjek?itt egy screenshot terhelés nélkül,aida:
-
flash-
veterán
válasz
darál0w #19978 üzenetére
oké eolvasom
annyit kérdenék mmég azért,hogy most minden az alap beállitáson van.
ha azt akarom hogy 1600mhz-menjenek a ramok,akkor elég csak a szorzót és csak a dram feszültséget állitani a biosban?
mást nem kell ugye?
és ha csak ennyit állitok,ehhez még nem kell komoly hűtés,hanem elég a gyári i7-es hűtő ugye? -
flash-
veterán
itt van néhány infó a gépről:
[link] -
flash-
veterán
sziasztok
tuningba lécci segitsetek!!
proci i7-930 gyári hűtővel
alaplap asrock x58 extreme
a ram az corsair Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit (TR3X6G1600C9)
táp:425w enermax pro82+tehát amióta összeraktam a konfigot ,csináltam egy bios frissitést,de különben semmi bios beállitáshoz nem nyúltam még!
ehhez kérném a segitségeteket.
mikhez érdemes nyúlni(figyelembevéve azt a tényt hogy gyári a hűtőm)
Miket állitsak be?
(vannak akik azt írják hogy emeljek qpi-t.
Az a baj hogy nincs olyan beállitás az alaplapomon ahol a qpi feszültséget tudnám állítani.)az itt lévő táblázatnál a második oszlopot egy az egybe megcsináltam(ugyanezeket irtam be a biosomban.kivéve a qpi-t mert azt nem találtam.ugyhogy csak a vtt-t tudtam)
[link]
de windwos indulásánál mindig lefagyott a gép!pl ugyebár ittvan az hogy nem kezeli alapból az alaplap az 1600as ramokat.
jól tudom hogy ezt kezelje csak két dolgot kéne állitani a biosban:
ram feszültséget,és a szorzót.
ennyitől még nem fog túlmelegedni a gép ugye?
Az a baj hogy a ram szorzót nem tudom hol kell állitaniÖrülnék ha valaki segitene ezekben a beállitásokban!
köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged