- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
misfine #44587 üzenetére
Egy aprócska kérdés. Ha nem úgy overclockolok, hogy az Intel Turbo Boostot disable hanem Auto, és minden magnak beírok kézzel 44 szorzót, TDP-t pedig felrakom 200-ra, az miben különbözik mintha Turbo boostot disable és csak a központi szorzót rakom 44-re? MI a jelentősége ennek? Ha csak így tudom stabilizálni az overclockot, akkor maradhat így?
Jelenlegi beállításaim gigabyte g1.sniper m3 lapon, 2700k proci:CPU Clock Ratio: 44
Cpu PLL Overvoltage: Auto
Intel Turbo Boost: Auto
x44
x44
x44
x44
TDP 200/200 (watts/amps)
C1E: Auto
C3/C6: Disable
CPU Thermal Monitor: Auto
EIST: Auto
LLC: Turbo
CPU PLL V: 1.650 manuálisan
Vcore: normal
DVID: -0,100V
cpuz vcore: 1,284V
ramok xmp 1600mhz. -
válasz
Kean_Sorbo #44585 üzenetére
Az overvoltage-nak nem látom az értelmét olyan tekintetben, hogy 4.4GHZ-en jártam csak. A TDP-t pedig azért hagytam auto-n, mert a turbo core-t kikapcsoltam, és ha azt kikapcsolom, akkor nem állítható a tdp. A vcore-t pedig offsetbe állítom, csak gigabyte lapon dvid néven fut, és azt pedig csak úgy érem el ha a vcore "normal"-ra van rakva. Ha az LLC-t lejjebb állítom, akkor sokkal kevesebb V-t kap mint kéne (kitesztelgettem még kézi manuális beírogatással és a turbo volt a legpontosabb)
-
Üdv. Létezik, hogy egy CM Thunder 600W-s táp ne bírja egy 2700K overclockját? Mellette egy IceQ HD7870 vga van. Mármint valamiért, nem bírok stabil overclockot elérni a prociesszorral. Beállítottam egy overclockot (lejjebb olvasható, meddig jutottam) , 1 napig stabilnak tűnt(előtte pár óra prime is lefutott, linx 3072 ram, 15 kör lefutott), másnap reggel is még tökéletesen ment a gépem, aztán este mikor be akartam kapcsolni, folyamatosan felpörgött, újraindult. Elem ki-be megoldotta, viszont azóta nem mertem próbálgatni az overclockolást, mert mikor legutóbb meghalt az alaplapom, utána pedig egy 2700K (ami most van proci az már egy teljesen új 2700k) is, ugyan ez az újraindulós dolog jelentkezett. Így most defaulton használom, de nem vagyok a teljesítménnyel megelégedve. Vagy lehet a bios beállításaimban nem klappolt valami?
bios setup ( Gigabyte G1.Sniper M3 mobo, hyperx xms beast 2133 ram 1600-on ):
cpu clock ratio: 44
cpu pll overvoltage: Auto
intel turbo boost: disable
watts: auto
amps: auto
c1e: auto
C3/C6: disable
cpu thermal monitor: auto
EIST: auto
LLC: Turbo
vcore: normal
dvid: - 0,110 V (így CPU-Zben 100% terhelésen 1,284) -
No, most úgy néz ki a jó úton haladok (lekopogom), 4.4-en tartok jelenleg, viszont nem tudom, hogy az természetes, hogy offseteléssel, már -0.110 nél járok? Így kap CPU-Z szerint terhelés alatt 1,272V-1,284V -t.
A hőfok nekem nagyon magasnak tűnik, 75C. 4.5GHZ-en már kell a PLL Overvoltage? Vagy maradjon ott még Auton? (volt aki azt mondta, 4.5 már kéri) -
-
Ha Disable a Turbo Technology, de előtte mikor még Auton volt, beállítottam egy 130 értéket mind2-nek, akkor a freq ledroppol 3500-ra 4200-ról. Viszont ha visszaállítom autora, és utána rakom át disable-re, akkor minden okés. Mekkora értéket kéne megadjak neki, vagy csak hagyjam auto-n, és utána Disable? Most -0.035 offsettel, 1.380V-t ad neki Extreme LLC-n. Ezt ki kéne logikázzam valahogy, hogy melyik LLC-t használjam.
-
Így tizedjére átolvasva rájöttem melyik szorzóról beszéltél. Azt hittem a vcore-ra írtad, hogy emelgessem amíg még stabil
Elnézést
Megpróbálom, hogy auton hagyom akkor a Thermal-t. A többi beállítás így jó lehet?
Nem tudom megölni ezzel a procit, ha szép lassú lépésekbe próbálom kitesztelni?
-
Csökkentésre gondolsz szerintem, mivel alulfeszelem. De tudom hogy működik ez a része, inkább a többi beállítás érdekelne, hogy PLL disable, és a társai, turbo disable vagy enable, milyen módszerrel csináljam ?
Ez az elképzelésem lenne, csak félek, hogy valami olyat állítok, ami megöli ezt is.
CPU PLL: disable (vagy auto?)
TURBO CORE TECH: disable(előtte limiteket 130-ra)
C1E: auto
C3/C6: disable
CPU THERMAL: disable
EIST: autoLLC (Normal, Low, Medium, High, Turbo, Extreme): Turbo
CPU Vcore: Normal
DVID: ?
VTT: auto
PLL: 1.650Elvileg itt, ha offsetbe szépen elindulok lefele, akkor ki tudnám tapasztalni, hogy mennyi az annyi, csak félek, hogy ha nagyon alulfeszelem, megint megszívom.
-
válasz
Kean_Sorbo #44544 üzenetére
A cél egy 4.4 - 4.5 ghz 24//7-re belőve. Mindenképpen úgy akarom, hogy ha nem muszáj ne legyen terhelés alatt. Hűteni egy Alpenföhn Matterhorn Pure-al hűtöm, szóval valószínűleg még 4.5-n meg tudnám fogni(remélem). Az a baj, hogy nem mertem még kitesztelni alap órajelen a legkisebb feszt amire szüksége van, mert a legutóbb a proci valahogy akkor halt meg mikor alulfeszeltem.
ui: képeket csatolok mindjárt. -
Hali. Most szereztem be egy zsír új bontatlan 2700k-t és nagyon ki akarom próbálni, hogy mit bír. Miután behalt nálam az előző 2700k amit cseréltek erre, magamtól nem nagyon merem piszkálni, s segítséget kérnék. Van már tapasztalatom, de vannak beállítások amivel játszani kell, szóval inkább nem csinálnám magamba. Gigabyte G1.Sniper M3 lapon menne. Csinálhatok esetleg screeneket is a BIOS-ról, hogy hogy néz ki alapból.
(ui: a guidek elévültek ezért nem igazán tudok 1-ről a 2-re jutni.) -
Sziasztok, a következő problémával fordulok hozzátok. Tehát, néhány napja vásároltam egy számítógépet amit én raktam össze az Iponnál, egy Kingston HyperX XMS Beast 8GB 2133 MHz-es ramot vettem bele.
A lényeg hogy egy AMD FX-8320-as proci és egy ASUS m5a97 r2.0 alaplap tevékenykedik mellette. Nos tehát, mivel elvileg a 2 hardver miatt, gyárilag csak 1600-on futhat a RAM, ezért én valahogy fel akarom tornázni a 2133-as kiírt MHZ-re.De nem tudom, hogy ez biztonságos-e, s hogyan tehetem meg, mivel nem vagyok otthon az overlock témában.
Esetleg valami segítséget , vagy tutorialt nyújtanátok nekem?Előre is köszönöm! Várom a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest