- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44275 üzenetére
Oké!
Nincs gond.
-
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44254 üzenetére
Nem tudom előhozni ezt az UEFI bios-t... Hogy kell?
-
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44252 üzenetére
Rendben, köszönöm így előre is. Holnap tudok foglalkozni vele alaposabban.
Ps.: Milyen 140%-os értékről van szó?
-
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44250 üzenetére
Nekem tudnál segíteni?
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Mai nap beszereltem egy Gigabyte 880GMA-usb3 lapba egy vízhűtéses phenom II x4 960T mellé 2x4gb ddr3 2133mhz-s ADATA ramot.
Erről van szó:
AX3U2133W4G10-DR
CL 10-11-11-30
1,65VA lapom csak 1866mhz ramot tud kezelni. Most beleraktam a ramokat és átállította magát ehhez a rampárhoz.
A kérdésem, hogy miként tudom beállítani a processzor sebességét 4 ghz-re, valamint a ramok sebességét megfelelőre? (biost reseteltem defaultra, most minden a képek szerint van beállítva)
http://kephost.com/images/2016/01/23/ramok.jpg
http://kephost.com/images/2016/01/23/ramok2.jpgA válaszokat előre is köszönöm!
-
Speedhs
őstag
válasz
lipi67 #32390 üzenetére
de 5 ghz-nél már nem bírja a tápom szerintem :S
A gtx 470-et maxra felhúzom, kivéve a memóriákat és akkor lekapcsol 3dmark11 indulásakor .. meg van egy párszor, hogy bekapcsolásnál kikapcsol gép és csak 2x indul el . hipro 700 w .. De pl 3.7 ghz-n + kártya tuninggal nem kapcsolt le . [link] -
Speedhs
őstag
válasz
lipi67 #32382 üzenetére
Szia !
Közben sikerült megcsinálnom. Hagytam azokat a beállításokat a fenébe, amiket ott írtak.. A memóriának adtam 1.5 v-t ott lefixáltam, és az órajelét sem piszkáltam. A cpunak a Multi steps line-t ( ez minél magasabb (1-10 ), annál több áramot ad neki. Szóval ezt beállítottam 3 asra, belőttem a 45x 100 szorzót, proci kapott 1,3-4 között, már nem emlékszem és jó is volt. Ja és 3dmark11 is lefutott stb.
De ez csak teszt volt. 5ghz-n is ment, de ott már 50 fokos volt terhelve mind a 4 mag :/ -
Speedhs
őstag
válasz
lipi67 #32380 üzenetére
Az baj, hogy 1,275 v -n 4.3 ghz-n is kék képernyőt dob ? Mármint elsőnek ment fainul, de újra indítottam a gépet és most winfos töltésekor #124 es kóddal kék halál..
Tudnál írni nekem dolgokat, amiket át kell állítani vagy kikapcsolni stb.. Pl van ilyen, hogy multi steps load line: ugye ez több feszt ad neki stb . -
Speedhs
őstag
Hali mesterek !
Szeretném a segítségeteket kérni egy Core I5 2500 K processzor tuningolásában.
Ez egy gigabyte P67A-UD5-B3 lapban fekszik. Találtam egy írást egy oldalon, ahol az UD4- es lapban tuningolták a 2500K-t, mindent leírtak. Én úgy állítottam be, amit megtaláltam a biosban, de 4,5 ghz-nél fagyi volt. Windows töltésénél kapott kék halált.
Valaki tudna nekem segíteni, hogy miket kell állítanom és mit nem ?
Ja és a ramok 1,65 V-os Kingston hyperxKET20C3 Kingston 2GB KHX2000C9AD3T1K2/4GX , ez a typus.
Köszönöm előre is ! I hope tudok segíteni
-
Speedhs
őstag
A cpu voltage az arányosan nő a mhz ill szorzó növelésével ? Ezt le lehet fixálni ?
-
Speedhs
őstag
Bazzeeeg
Ezen feküdtem
-
Speedhs
őstag
Dehogy is !
Mikor bevittem, minden tartozékkal, dobozában, gari papírral.
Nézegették egy darabig, amíg én ecseteltem mi a baja, O'szt mondták, haver ez szét volt szedve. Én kb ugyanezt csináltam -->
Persze a srác nem tudott semmiről sem, akitől vettem... Azóta volt 2 x szerelőnél a kártya, most is megy a gépben szerencsére. Csak már gány hűtővel !Ja és a srác azt mondta, kifizeti a jav költség felét, amivel azóta is lóg ( 1 hónapja )
-
Speedhs
őstag
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30638 üzenetére
majd ha jön rá valami komolyabb hűtés !
De azért megérte 1:1 ben elcserélnem egy q9550-t erre nem ? -
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30622 üzenetére
Nem csináltam semmit sem. Ilyen alapból, szerintem mert vissza veszi a terhelést ?
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30622 üzenetére
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30618 üzenetére
noctua vagy thermaltake ? Mi lesz jó tuninghoz ?
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30615 üzenetére
De az a gond, hogy most vettem ezt a szrt. 6.000 ftért boltban, és most kb nemér csak 3.800 t se.Pénzem meg nemsok:/ max 4 ezrem lenne rá.
-
Speedhs
őstag
Hát a felfogatás az megérdemel egy piros pontot, de amit sejtettem, nem lett jobb, mivel így megreked a hő a bordák között.:/ Ide másik hűtő kell, vagy sokkal nagyobb teljesítmény.
-
Speedhs
őstag
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30602 üzenetére
Ok majd jelentkezem az eredményekkel.
-
Speedhs
őstag
3 ghz-n a max hőmérséklet 74 fok volt 3dm11 alatt. így 5109 pontot kaptam. Ht offal. Onnal még nem néztem. De 120 pont különbség nem sok 200 mhz miatt ?
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30597 üzenetére
Oké. Most visszaveszem akkor 3.4 ghz ről 3 ghz-re.
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30595 üzenetére
Oké. A hyper threadinget is ? Még valamit ?
-
Speedhs
őstag
Szóval, akkor ha nem találtam ilyen smart fant, akkor mit keressek ? Ilyenek vannak : q-fan control-ezen belül cpu fan profile.
Chassis fan 1 speed
-||- 2 speed
-||- q-fan speed
Power fan speed.
Meg voltok. -
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30591 üzenetére
Oké. Szerintem a cpu hűtőm nem elég hatékony ( ac freezer 7 pro rev 2 ) .
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30588 üzenetére
-
Speedhs
őstag
A feszültség az a cpu voltage ? Ehhez mikor kell hozzá nyúlni ? Most csak a cpu ratiot emeljem ?
-
Speedhs
őstag
Üdv mindenkinek !
Van egy xeon e5530 as processzorom + arctic freezer 7 pro rev 2 hűtőm. Kérdésem az lenne, hogy ezt a processzort hogyan lehet tuningolni és mennyire ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged