- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
válasz
Kean_Sorbo #43633 üzenetére
Köszike
-
haxiboy
veterán
Sziasztok. 4690k-t szeretném kicsit jobban megismerni, jelenles nagyrészt auto beállításokon 4GHZ-re húztam (csak a szorzót állítottam), ha van lehetőség a ramokat is szeretném túlhajtani mert csak a gyári xmp profillal megy, bármit állítok nem indul vele a gép. A procin jelenleg még a gyári hűtő csücsül.
Ami érdekelne hogy a feszültségeket hogyan állítsam be, mert az az érzésem hogy az auto nem megbízható. 4690k és 4790k között csak a HT + L4 cache a külömbség ha jól tudom ezért 4.4ghz turbo szerintem nem fájna a procinak (már ha van értelme a turbonak)Nem rekordokat szeretnék döntögetni, de ha már k-s procim van szeretném tudni az alapokat hogy mi micsoda.
A konfigom így néz ki : [link]
Ami nincs leírva : HyperX 3k 120GB + 500WD Green + Cooler Master V700
Edit : BLCK-hoz nem szivesen nyúlnék.
-
-
haxiboy
veterán
válasz
Lalaboy #42979 üzenetére
én z77 pro4-et hajtottam,nagyon akkor sem ástam bele magam az oc-ba ezért is vagyok itt, viszonylag meg voltam vele elégedve, nem mondom hogy az asrock rossz lapokat gyárt sőt! ár/érték arányban kifejezetten jókat gyárt ismerőseim pcibe mindenkinek asrock lapot vettem
Egyébként majdnem egy Z97x fatality killer lett a hero helyett
-
haxiboy
veterán
válasz
Lalaboy #42977 üzenetére
akkor azt hiszem hétfőn lesz dolgom átnézni a beállításokat,túlságosan még nem ástam bele magam ez az első komolyabb asus lapom, előtte asrockokat hajtottam főleg,ég és föld az asus javára , jó lesz vennem egy ROG front base-t vagy oc panelt amivel kicsit jobban tudom monitorozni a rendszert működés közben is.
Szerencse fősulin most hétfőn nincs tanítás \o/
Érdekes egyébként hogy ismerősöm ramjaival ha hibás időzítéseket próbáltam amit nem bírt ott visított az alaplap de nem kapcsolt le az enyémmel pedíg egyből elkezd újraindulni. -
haxiboy
veterán
válasz
Lalaboy #42975 üzenetére
Jó kérdés cpu-t még nem babráltam sajnos a gyári hűtőt kell használnom 1-2 hónapig pénz híján.
Egyébként az normális hogy ha rossz időzítéseket állítok akkor a végtelenségig újraindulgat a gép ameddig nem nyomok memok-ot? Mert ahogy elnéztem 1-2 lapnál csak világít a ram piros led és pörög minden folyamatosan csak nem ad képet stb.Edit : CPU 4690k 3.9GHZ-n megy ha már minden be van bootolva (ez a gyári max turbo órajel) a közeljövőben ha sikerül lecserélni ezt a kis házat akkor kap egy jó vizet és 4.5-4.7ig szeretnék elmenni vele.
-
haxiboy
veterán
Üdv!
Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9-t szeretném kicsit túlhajtani ha lehet. De semmilyen értéken nem sikerült elindítanom ami gyorsabb lenne mint az XMP-s profil, egyedül a CR-t 2-ről 1-re ami hozott némi gyorsulást.
Rengeteg időzítést megpróbáltam de 1600mhz fölé nem sikerült még CL11-en se menni 11-11-11-30 2T-s beállításokkal sem. Adtam neki egy kis kakaót is pluszba 1.65V-ra de úgy sem. Másoknak sikerült még CL8-on is járatni 1600-on.Tudom tudom...nem éri meg blablabla szeretnék néhány benchmarkot lőni, ha nem sikerül nem dől össze a világ de ha már úgy reklámozták a ramot anno hogy OC Cabability akkor valamit csak kéne tudnia. Mások által órajelek sem mennek. A lappal nincsenek gondok : VII Hero, most próbáltam ki egy 2133MHZ-s Adata ramot simán tudtam kísérletezni vele, igaz a megadott 2133 fölé nem mentem, de alatta tudtam variálni szépen.
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged