Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
Erre a (#45490) Hsz-re kérnék segítséget ha lehetséges.
A lényeg már mindent kipróbáltam és elakadtam hogy mit hogyan állítsak be a biosban.
Köszönöm ha segítséget is kapok.Kellemes húsvéti ünnepeket itt mindenkinek.
Üdv, István -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Kérdezném hogy hogyan tudnék egy kis tuningot kihozni egy AMD FX8300-ból hogy 4 ghz-en menjen?
A biosban mit kell beállítanom?
Gigabyte GA-78LMT-USB3 v5 alaplapban van, 2x4 GB DDR3 1600 MHz (PC3-12800) Kingston RAM (HyperX Fury Blue)
Köszönöm a válaszokat így előre is.
Kellemes ünnepeket kívánok. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45025 üzenetére
Köszönöm a megnyugtatóválaszodat és segítségedet.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Az alaplapom GA-MA69VM-S2.
Hőmérsékletek
Alaplap 46 °C (115 °F)
CPU 36 °C (97 °F)
1. CPU / 1. mag 42 °C (108 °F)
1. CPU / 2. mag 42 °C (108 °F)
Aux 46 °C (115 °F)
GPU dióda 32 °C (90 °F)A lényeg alaplapomon integrált vga letiltva és helyette Nvidia GTX 560 1gb vga-t használok.
Az északi híd 46 és 50 °C, terhelés nélkül ez így jó vagy nem?
Mit tehetnék hogy ne 50 °C legyen?
A lényeg újrapasztáztam és nem is változott semmi. -
IstvánLászló
őstag
válasz
#38742016 #44223 üzenetére
Alaplapodnak itt a Cpu support oldala nézd meg, szerintem procit érdemes cserélni és nem is kell tunnigonod.
A link itt van eszt nézd át alaposan: http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5PL2-E.html
Erre aHsz-re reagáltam: (#44225) firstman3333 bocsánat hogy beszélgetésetekbe beszóltam, de hátha ezzel tudtam neked is segíteni.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
#38742016 #44223 üzenetére
Ezen a platformon amilyen géped van nem nevezem direkt meg, mert én más platformon vagyok otthon, régen nekem is volt hasonló gépem, de hamar meguntam a sok macerát vele.
A véleményem szerintem cserélj gépet és nem kell tuning, Prime95 jó tesztelni eszt kérdezed értem, inkább 3dMarkot javasolnám mert ha azon satabilan megy a géped akkor minden rendben is van... -
IstvánLászló
őstag
válasz
#38742016 #44219 üzenetére
Nem akarlak leoltani nem ez a szándékom, tényleg nem és nem is teszem meg, csak is segíteni szeretnék neked tényleg.....
(#44218) firstman3333 A nagy piros pont a kollégáé....
Erre válaszolók én is>>itt ebben a hozzászólásban a kolléga>> barátságosan szólt neked,>> nem ajánlott területre léptél és te éppen most is benne vagy derékig..
Itt a probléma nyitja>>>CPU>>>> feszültségben meddig szabad elmenni!!!, WARNING Will smoke....
A gépedből könnyen szobadíszt csinálhatsz 1000%-ig biztosan mondom neked.
Ha nem hiszed el amit mondunk mind a ketten.
A te jogod és dolgod hogy mit teszel gépeddel, tippet ezért nem is adok.
A fórum témája, nem az hogy idézőjelbe is teszem direktbe nagybetűkkel fogom írni kiemelve, "HOGYAN TEGYÜK MÁS GÉPÉT TÖNKRE", cél hogyan segítsünk mindenkinek...
Remélem nem sértődsz meg ezen amit írtam és mondtam is most neked....... -
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44212 üzenetére
Kedves kolléga és fórum társaim, kommentemböl véletlenül lemaradt a configom leírása de most pótolom.
A lényeg megoldás megvan.
Alaplapom egy Gigabyte GA-MA69VM-S2 és bios-f2 verzió val működik jelenleg is.
CPU típusa: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+
A ramok 2x1GB GeIL CL4-4-4 DDR2-800 -as 2,1-voltosak mind, dim1 és dim2 -ben vannak jelenleg.
A dim3 és dim4 -be tettem még rammot 2x1GB GeIL CL4-4-4 DDR2-800 -ast, hogy 4Gb rammom legyen, de gépem bekapcsolása után, meglepődtem hogy kifütyüli és bios postig nem jut el.
A rammokat külön párban teszteltem 24-órán át és semmi hibát nem írt ki a memtest.
A lényeg gépem stabilan működik külön külön mid a két 2Gb ram modullal, de 4 modullal egyszerre nem??
A biost idáig sosem kellet macerálnom mert csak 2Gb rammot használtam, Win Xp-m hez de váltanom kellet w 7-e gyereknek a kívánságára mert ő játszani is szeretne kedvenc játékával....................A lényeg megoldás a következő volt, hátha más is belefutna a ram mizériába mint én is.
A rammokkal sakkoztam és siker a vége, nem kifütyüli alaplapom és bios postig simán működik is.
Ezután gondoltam egyet a sok macera után, mert 24-óra próbálkozás után elegem lett, hogy biost frissítek.
A bios upgrade F2 -röl F9 -re és bios defaultra állítása és újrainditása a gépnek..
A megoldás ez-és nem is kell a 2,1-volton elakadni mert 1.8 -volton is üzemel, gond és probléma nélkül is a ram, mind a 4Gb.A win7 végre seper a gépemen és a gyerek is örül ennek.
Üdvözlettel: István László
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44210 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásodat.
A lényeg most sikerült megoldanom 1-perce, bios upgrade kellet és miden jól működik végre, de hosszú menet vezetett idáig 24-óra kitartó munkám az ára.
Üdv, István -
IstvánLászló
őstag
Segítségeteket kérem ram problémám megoldásához.
Már ko vagyok tegnap gépembe tettem még 2x1Gb GeIL CL4-4-4DDR2-800-as rammot és godom van vele.
A lényeg új problémába ütköztem most az előbb, Windows 7 bootol rendesen de a hang serceg recseg mintha kontakthiba lenne de nem az 100%.
A 2Gb rammal eszt nem is csinálja, szépen szól a hangja is csak lassú az oprendszer emiat.
Most vettem észre hogy vga-t ismeretlen eszközként látja mióta 4Gb a ram.
A ram időzítés problémára gyanakszom.....
A lényeg win7 látja a 4Gb rammot időzítéseket kéne állítanom biosban 5-5-5-15-re, de hova is kellene név szerint beírnom, ezeket a beállításokat nem is tudom, mert sosem csináltam még ilyen beállítást..
Kérdésem lehet hogy láma, rakjam újra az oprendszert??, nem hinném hogy jól is gondolom.
Már totál készen is vagyok a ram mizéria miatt....Válaszokat köszönöm szépen.
Üdv, István
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sorozatok
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest