- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
k-adi
nagyúr
válasz
Citroware #21830 üzenetére
azok a jelenetek csak az "elején" kellettek, hogy nézzék a showt, utána meg már csak reménykedtek a nézők, hogy csak lesz valami...de nem..
amúgy aryanak volt egy 2mp-es dublőr jelenete az utolsó évadban (többre nem is emlékszem).. ha az ér valamit is ebben a témában
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Citroware #21567 üzenetére
"...ami ha tényleg így van..." - szerencsére nem.
Már többször is linkelve volt itt az az interjú, amikor mondja hogy nem módosít semmit az eredeti elképzeléséhez képest, mivel akkor az egész dominószerűen összedől és nem lesz logikus a karakterek felépítése.Szerk.: "ha Martin írta volna az egészet"-dologhoz: ő 10 évadot szeretett volna, HBO 13-mat, D&D pedig 7-et. Ennek az" átlaga" lett a 8 évad, utolsó kettő rövidítve. Martin szerint a története simán belefért volna 10 évadba, tehát ha ő csinálta volna, nem lett volna ennyire összecsapva, meggyalázva. Még saját elmondása szerint az utolsó két évadba nem volt sok beleszólása, beszéltek arról hogy ér véget, de a részleteket D&D próbálta kitölteni (sikertelenül).
-
Csabroncka
addikt
-
ROBREGGAE
tag
válasz
Citroware #21576 üzenetére
Viszont Weiss és Benioff nélkül nem lett volna ekkora hype a sorozat körül egy idő után. Rengeteg mindent nekik köszönhetünk, ezért érthetetlen amit itt megkaptunk... Szóval szerintem rohadtul nem Martin függő az egész, inkább, az hogy mennyire telibe szarták a 2 uccsó évadot. Vagy ha tényleg ennyire képesek ketten, az ultra gáz. De speciel a hatodik részt ők rendezték, s nekem a rendezéssel nem volt semmi bajom.
A hatodik évad sem egy első évad meg harmadik, de sokkal-sokkal jobb, mint a a hetedik és nyolcadik. Pedig tudomásom szerint ott ér véget a könyv... Nekem speciel a Fattyak csatája is sokkal jobban bejött, mint a Deresi.
Az meg majd maximum 5-10 év múlva derül ki, amikor senki nem foglalkozik már ezzel, talán valaki elárulja az igazságot.
-
csababarca
őstag
válasz
Citroware #21576 üzenetére
de Martin nem írta volna meg így valószínűleg.
mert ez olyan szintű dolog ha egy könyvre vetítjük le, hogy 10-15 oldalak hiányoznak a történetből, POV fejezetek maradnak ki, maradnak üres lapok.
itt ez a baj, nem a vége.
a végét el lehet fogadni, és azzal nincs bajom.
ahogy ide jutottunk, az a problémás. -
ROBREGGAE
tag
válasz
Citroware #21571 üzenetére
Én is februártól kezdtem újranézni... Mégis hányok a 8. évadtól, ja és nem a befejezésektől, hanem pontosan, amit jarnyz is írt. Nem érdekel, hogy hogyan halt meg Daenerys(a bekattanása sem zavart, mert elfogadom, hogy történhet ilyen..), az Éjkirály. Még azt is elnézem, hogy teleportálgatnak emberek, meg 3/3-at varázsol Euron, aztán meg a következő részben már senki nem találja el, még ezt is meg lehet magyarázni. Viszont, az hogy ki milyen módon jut el a végkifejlethez...
Én azt gondolom, nem divatból szidom a nyolcadik évadot. Saját véleményemet fejtem ki, a sorozat hibája, mennyire sok embernél láttam leírva ugyanezeket, amik megfogalmazódtak bennem rögtön a stáblista után.
Egy csomó dolog már nem zavart, mert a 7. évad után nagyon leadtam az elvárásaimból.(Az se sokkal jobb a szememben tegyük hozzá) Az se érdekelt, hogy Jaime-t meg Cerseit a tégla csapta agyon, akiket Tyrion 200 éves séta után megtalált ráadásul.
De pl. vége kínos volt Szürke Féreggel, meg a 2 perces megbeszéléssel. Illetve egy olyan sorozatnál, ahol mindenkit megbasznak, felkötnek, leszúrnak, elégetnek Jon meg Tyrion hogyan jöhetett ki bőven pozitívan az eseményekből nálam hatalmas röhej tárgya. Nem is érdekelte már őket, hogy ilyen helyzetekbe hozták a karaktereket, nagy ívbe szartak bele.. De már a hetedik évadnál is Jon többször meghalhatott volna. Míg mondjuk egy Kisujjt vagy Varyst méltatlanul nyírtak ki és fogyatékost csináltak a két legzseniálisabb, legagyafúrtabb karakterből. Az első 2 részt meg szinte nem használták fel semmire, na de legalább láttuk a két szerelmest együtt repülni.
Nálam ez így lezárásnak egy gyenge közepes, ezzel sajnos nem vált minden idők legjobb sorozatává, habár sokáig komoly sansz volt rá és hiába nem volt Martin, ha nincs ez a sietség meg érezhető beleszarás, összelehetett volna hozni egy jobb forgatókönyvet, attól függetlenül is, hogy kevés volt a játékidő..
-
csababarca
őstag
válasz
Citroware #21569 üzenetére
nem.
6. évad, 10 rész, 562 perc.
7. évad, 7 rész, 440 perc.
8. évad, 6 rész, 432 perc.az utolsó 10 részes évadhoz viszonyítva ez még így is másfél, két rész mínusz.
és a jelentéktelen sétákat (lásd Arya 8/5, Tyrion 8/6) pl helyettesíteni lehetett volna normális párbeszédekkel, amik megágyaznak dolgoknak.
szerintem pl Arya túlélőshowjából 5 perc is elég lett volna, érzékeltük hogy mekkora a pusztítás relatív hamar, 2-3 perc alatt. vagy ha már ennyire ezt akarták bemutatni, akkor nézhettük volna felváltva Jon,Davos,Tyrion és Arya szemszögéből.Tyrion 10 perces sétálása meg csak arra mutatott rá, hogy Cersei és Jaime halálát okozó omlás egy vicc volt.
-
törölt tag
válasz
Citroware #21565 üzenetére
Nekem és ismerőseimnek nem a végkifejlettel van a bajunk, hanem a 'hogyan értünk el ide' résszel.
Kellett volna az a 3+4 rész, hogy kidolgozottabb legyen minden és olyan részleteket is elvarrhassanak, amik megérdemelték volna.
A másik, ami nem tetszett nekünk, az a sok logikai baki (a 3. részben olyanok élték túl, akiknek nem szabadott volna vagy pl a 2. sárkány halála).Tehát ha Martin papa ugyanide viszi el a végét, de a részletekre is odafigyel, akkor én elégedett leszek.
-
myckie2
őstag
válasz
Citroware #21440 üzenetére
Hát vagyunk páran akik gondolkodunk is egy sorozat nézése közben (és azon kívül is) és nem csak nézzük ész nélkül a képernyőt.
Kérdésedre válasz: A könyvben nem volt tűzálló Daenerys. Ezt a sorozatban megváltoztatták, csak pechjükre hülyén jött ki, mert Jon is Targeryen és ezzel a dologgal már nem nagyon tudtak mit kezdeni. Mondtak egy "jóvanazúgy"-ot és úgy voltak vele, hogy elfér a maradék 1000000 logikai hiba mellett a 8. évadban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali fotós kérdések órája
- Windows 11
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Battlefield 6
- Milyen processzort vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 / 25 Ultra 5G 256GB - 512GB / - Bontatlan - 3 év gari
- Megkímélt állapot!! Samsung Galaxy S10+ 128 GB SM-G975F/DS - fekete
- Nagyon szép állapot!! Xiaomi Redmi 10 2022 64 GB - fehér
- BONTATLAN Steelseries termékek VERHETETLEN ÁRON!
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- LG NanoCell 43" NANO76 4K TV HDR Smart (108 cm)csere is érdekel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest