- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
raider21
aktív tag
válasz
Kotomicuki #21176 üzenetére
Nagyjából minden a D&D páros "sara" GOT szinten, hisz ők a producerek és a showrunnerek is. Martin státusza co-executive producer volt, az meg nem egy nagy beleszólási jogkör. A véleményét, meglátásait elmondhatta, amit vagy figyelembe vettek, vagy nem a producerek. Az elején inkább igen, a vége felé meg inkább már nem annyira.
A tervezett és az elkaszált spin-off szériáknál már executive producer státusza van Martinnak, ami jóval nagyobb beleszólási jogköröket ad az alkotási folyamatokba.
A sorozat végjátékának főbb eseményei, a karakterek nagyolt íve, és maga a végkifejlet az nagyjából Martin agyszüleménye. Szóval ha egyszer elkészül a még hátralévő kettő kötet, ott is 98%, hogy Daenerys bekattan, stb.! Csak ezek a dolgok, és az ide vezető események százszor, ha nem ezerszer alaposabban ki lesznek dolgozva, és fel lesznek vezetve az olvasó számára, lépésről, lépésre.
-
csababarca
őstag
válasz
Kotomicuki #19155 üzenetére
ez az élet minden területén így van.
sajnos.
a hülyéket kell óvni, hogy még több hülyeséget csináljanak.ez van.
mondjuk én sem értem, ha ennyi önkontrollja nincs az embernek, hogy ne nyissa le a fórumot.amúgy meg @LendvaiFeri1: az adott részek utáni 1-2 napban úgysem lesz másról szó, csak az aktuális részről, illetve a következő részről a promo alapján. tehát jogos a felvetés, hogy minek jön ide olyan, aki még nem látta a részt?
ez nem egy holtszezonos időszak, tisztában kellene lenni a dolgokkal, pláne hogy a topik nevében is ott van, hogy sorozat, nem pedig egy általános kibeszélő a Trónok harcáról, kivéve részek tartalma. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #19157 üzenetére
Miért lenne fölösleges benézned? Ha láttad az adott részt, akkor milyen hátrányod lenne abból, ha elolvasod a szpojlerbe tett véleményt? Csal rá kell húznod az egeret, oszt csókolom.
Eddig is minden évadnál így volt, csak szerettem volna felhívni rá a figyelmet.
-
updog
őstag
válasz
Kotomicuki #19157 üzenetére
Szerintem úgyis minden reakció az lesz abban az 1-2 napban, hogy vasztadurva, apofámleszakadt
Aztán utána, mire mindenki összeszedte az állát a padlóról, már úgyis lehet "büntetlenül" kitárgyalni
Pont a napokban már átéltem egy kedvenc topicom kinyírását, és hidd el, az a legfőbb baj, ha valamelyik oldal (még ha épp neki is van igaza) megfeledkezik arról, hogy van olyan, hogy közösség, amibe nem csak azok tartoznak, akik velünk értenek egyet.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #19153 üzenetére
Miért ne nézhetne be ide, ha még nem nézte meg az adott részt? Erre lett kitalálva a formátum.
(#19155) Kotomicuki
Konkrétan másfél napról van szó. Nem értem, hogy miért ekkora gond.
-
updog
őstag
válasz
Kotomicuki #19153 üzenetére
Szerintem korrekt kérés LendvaiFeri1 részéről, és ésszerű kompromisszumról van szó.
Neked is igazad van alapvetően (a stílust leszámítva), de az emberek már csak olyanok, hogy nem bírnak magukkal, és benéznek, de akkor még mindig ott a spoiler tag, hátha meggondolják magukat és nem rontják el a saját szórakozásukat (és mi sem az övéket, ha meg a spoilert is megnézik, már tényleg magukra vessenek)
Nekünk meg nem törik le a kezünk egy darab, 27 milliszekundumig tartó kattintástól/bökéstől a spoiler gombon, ráadásul csak 1-2 napig.
Minden évad előtt előjön a dolog, eddig is működött. Most utoljára kell kibírni (
)
-
raider21
aktív tag
válasz
Kotomicuki #17503 üzenetére
Mivel a jelölési időszak lezárulta után kezdték csak el vetíteni a HBO -n a 7. évadot, így maximum a '18 -as Emmyre tudják majd benevezni, ha akarják.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Kotomicuki #17503 üzenetére
Halovány árnyéka csak a mostani évad a korábbiaknak.
Látszik hogy nincs kotta amiből játszhatják, átmentek ponyvába, mindezt kevesebb epizódban. -
válasz
Kotomicuki #17366 üzenetére
A háborúval együtt jár az éhezés...
-
Aventador91
őstag
válasz
Kotomicuki #17366 üzenetére
én azt hittem az éjkirály miatt van tél. ahogy kozeledik ugy terjed a tél is nem?
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Kotomicuki #17122 üzenetére
Szerintem átjutottak volna sárkány nélkül is... volt már egy csata amit majdnem megnyertek ennél kisebb sereggel és egyetlen óriással.
Jon is ezért keres segítséget, mert tudja a fal nem állítja majd meg őket.
A sárkány csak egy plussz könnyítés, legalábbis én ebben a "teóriában/logikában" hiszek.Szerintem azért nem lép közbe Bran, mert látja és tudja hogy miknek kell megtörténnie, ha beavatkozik, akkor lehet elrontaná ezt... egyedül a Jon származását tartja most fontosnak valamiért....
Amúgymeg én ezért nem aggódom, szerencsére nem annyira központi karakter eddig, hogy bánnám ha végén is csak ennyi maradna a szerepe, mint most. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #14622 üzenetére
Nem szívesen mennék oda forgatni, plusz gondolom valamivel olcsóbb is.
-
pelenka35
őstag
válasz
Kotomicuki #14303 üzenetére
Kíváncsi vagyok a sorozat szereplöi mennyi pénzt szedtek össze és milyen házakban laknak most. :-)
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
Kotomicuki #14187 üzenetére
Túl az 5 percen, bocsi!
A képet megin' megnézve feltűnt, hogy forgalmas út mentén, lehet, hogy a jószágnak ismeretlen helyen, és számára biztosan ismeretlen személlyel van - akkor biztosan nem így állna, ha ismerős/vele egyenrangú/ simogatja. (Én elvárom a kutyámtól, hogy még előttem se alázkodjon meg - ha nem követett el vmi"bűnt"... - és nem esik nehezére ezt végrehajtania - igaz, lélekben kölyök maradt, de ezt egyikünk sem bánja.)
A beállásból magabiztossághiány/"alázat" - megfélemlítettség/ olvasható ki, amit a (fönti) környezeti változók is okozhatnak.
Ha egy ismeretlennel szemben már alapból ilyen beállást mutat, akkor eléggé gyenge jellemű lehet az az állat -> a normális, felnőtt nem hunyászkodik meg akárki előtt, hanem figyel - pl. fültartás - és csóválja a farkát, de mindenképp fölemeli azt.
(Se ismerős, se ismeretlen előtt nem szabadna ezt a beállást produkálnia egy normális állatnak, egy normális helyen - én zavart érzek az "Erőben", ezt a képet látva: itt valami nem kerek!)
Ha pedig gyenge jellemű, azaz: megbízhatatlan, akkor nem engedek a közelébe senkit sem, mert kiszámíthatatlan - a gazdáján kívül mindenkinek, de lehet, hogy még neki is - , hogy milyen viselkedési formába csap át érzelmi zavarában.
Szerintem, minimum félre van nevelve (oktalanul megfélemlítve) a megsimogatott!Martin papa meg jobban tenné, ha írna a pózolás helyett!
-
monti0222w
addikt
válasz
Kotomicuki #14184 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de akkor ott gond van! Igen láttam már behúzott farokkal is támadó kutyát, ami félelemből ered, de az alap az a farok felfele áll és a fül is. A bullterrieremnél is számtalanul láttam ezt a viselkedési formát, de nem csak ez a tapasztalat van meg nekem, akár itt a ahol lakom lakótelepen is látom a többi kutyát (ez többféle fajtájút, egyedet jelent) akár a kutya suliban is ahova jártunk, ezt tapasztaltam.
Itt a képen behódolást látok. -
Enton
addikt
válasz
Kotomicuki #14184 üzenetére
Ez egyértelműem barátkozós testtartás, nem az öszínte gazdis szeretet de egyálltalán nem támadó vagy támadást indító póz.
-
monti0222w
addikt
válasz
Kotomicuki #14182 üzenetére
Látom nem vagy képben, mert az a fültartás az alázat jele, néz utána!
Ha támadó szándéka lenne a fül egyenesen áll, a farok vízszintbe vagy álló helyzet, persze vannak kivételek, de a kép szerint nem ez a szitu áll fent. -
brownus
veterán
válasz
Kotomicuki #14154 üzenetére
Nem az.. fusd at megint a cikket
-
Izzé
őstag
válasz
Kotomicuki #14154 üzenetére
RIP Carrie
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #14089 üzenetére
Aemon tudta, hogy ki is valójában.
Nem hiszem, hogy véletlen.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Kotomicuki #13468 üzenetére
Gondoltad volna - ti küldtétek szóval lehet, hogy igazad van
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #13158 üzenetére
Az nagy spíler.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Kotomicuki #13089 üzenetére
Bakker lehet
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #13079 üzenetére
Csak kifogás az egész.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Kotomicuki #13013 üzenetére
az egész kép full ps, a valóságban totál nem így néz ki
-
Gyuri27
félisten
válasz
Kotomicuki #13013 üzenetére
Jó az. Sőt kerülhet máshová is. Ha érted mire gondolok?
Akkor joggal hívhatnánk metal ladynek.
Amúgy meg ne nyálazódjál!!! -
k-adi
nagyúr
válasz
Kotomicuki #12827 üzenetére
na az érdekes lenne ha Bran lenne az új NK -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #12825 üzenetére
Az érdekes, hogy nem tudják elkapni.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #12775 üzenetére
A WW sereggel is meg tudnak egyezni?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Kotomicuki #12764 üzenetére
Idővel szerintem Yara is ellene lesz, mert ő is a trónért megy, legalább is amikor a királyválasztás volt, akkor flottát akart építeni, és elfoglalni a hét királyságot, aztán másnap belement, hogy elég lesz neki a Vas-szigetek, lemond a fosztogatásról, és csendben ül az élete hátralevő részében, a vastrónra rá sem néz. Valószínű.
Daario is szerintem ellene lesz, csak az a kérdés, hogy hogyan. Valamit biztos intéz, de, hogy az egy másik sereg, vagy valahogy átb**sza Danyt a palánkon?
Olenna is az a tag, hogy, ha lehetősége lesz valami szarkavarásra, akkor bepróbálkozik. Eddig is azon voltak, hogy bekeveredjenek a királyvári politikába, onnan egyre közelebb a trónhoz.
.
Bizonyos szinten a makulátlanoktól kezdve az menekült barbárokig - simán lehet, hogy pár azt mondja, hogy miért ne üljön a trónon a szőke sárkányos néni helyett, és miért ne ő diktáljon.
.
Szerintem a Dothraki csürhével könnyen félremehet az egész, mert 1 közülük könnyen megnyeri a többi 99.999-t, ha Dany ugráltatni, irányítani fogja őket. A Dothrakiak nem akarnak majd a piacon bort meg zöldséget árulni, meg a f*om. Nekik lovak kellenek, egy rakat nő, akiket megerőszakolnak, és gyilok. Nem illenek bele a nyugati kultúrába. Amikor nem kapják meg, amit akarnak, rájönnek, hogy így nem is szabadok, akkor 1 emberként mehetnek Dany ellen, vagyis 1 khal-t kijelölve maguk között, akit a primitív párbajos választási módszerrel kiválasztanak.
.
Rengeteg kaja fog kelleni a 100.000-es csürhének a lovakkal + gondolom a 3 sárkány sem 2 vajas kenyeret eszik naponta. -
Gretel
tag
válasz
Kotomicuki #12764 üzenetére
Erre igazából az okot nem látom. Se Dorne, se Égikert nem a hatalomért pedálozik, ők egyszerűen csak bosszút akarnak állni, eltakarítani a fenébe Cerseit. (Doran is azért halt meg, mert nem cselekedett nekik teszően/elég gyorsan). + Egyik háznak sincsen már megfelelő férfi tagja, akit felpakolhatnának a trónra. Olenna túl öreg, Ellaria és a homokgyíkok fattyúk és ha Dorne-ban meg is tudták szilárdítani a hatalmukat, a Vastrónra nem pályázhatnak. Az oké, hogy Északon most kiáltották ki Jont királlyá, akit ugye Ned fattyának hisznek, de az ottani népeknek azért van egy történelme, viszonya a familiával. Ha most odavonulna Dorne-ból néhány fattyú, hogy nosza ide a trónt, körülröhögnék őket.
Nekik maximum az az érdekük, hogy támogassák, besöpörjenek pár fontosabb pozíciót.(#12765) Gyuri27
Nem északról beszéltem, hanem Westerosról.
Egyelőre ott lesznek a sárkánykák (még ha később anyu megy is a mások ellen), márpedig westerosi teleket annak idején már tuti túlélt jópár példány. És azért azokból is akadtak durvák. Szóval merem feltétlezni, hogy azért egy kis hóviharba még nem pusztulnak bele.
Különben sem lenne poén.Bár szó se róla, a trónok harcához épp illene. Megérkezik Dany nagy lelkesen, hogy majd ő harcol a mások ellen, erre lepotyognak az égről a süsük.
Nesze neked világmegmentés. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #12489 üzenetére
A topik segít.
-
Gretel
tag
válasz
Kotomicuki #12489 üzenetére
Remek kérdés.
Én is felteszem magamnak.
-
Gretel
tag
válasz
Kotomicuki #12487 üzenetére
Akkor nem csak én nézem ilyen embertelen időben?
-
Gretel
tag
válasz
Kotomicuki #12470 üzenetére
Az majd a meglepi információ lesz, ha egyszer átvergődik a tengeren.
Csak hogy semmi se menjen egyszerűen...
-
törölt tag
válasz
Kotomicuki #12442 üzenetére
Persze, Varys es Littlefinger az a mai politikusok Westerositott megfeleloje
Gerinctelen, nincsenek baratok csak erdekek, a Starkok es egyes nagy hazak pont az ellentettjeik, vannak elveik, kitartanak mellettuk, akar meg is hallnak ertuk, ezek foleg az eszaki hazak, ahol meg egyenesek az emberek, a deliek mar nem ennyire gerincesek
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #12442 üzenetére
Tyrion nem fog meghlani.
-
törölt tag
válasz
Kotomicuki #12424 üzenetére
Littlefinger = GRR Martin, uh ezert is nem fog elpatkolni egyhamar sajnos (marmint LF), Varys-t jobban birom, bar szerintem o tunik normalisnak de o a sokkal a gonosszabb a vegen
-
Spet
addikt
válasz
Kotomicuki #12383 üzenetére
Féltestvérét is a farkakhmm... érzelme irányított ezért szenvednie kellett a Vörös nászon.Sansa akkor járt volna a legjobban ha Jon meghal, hiszen egy király és/vagy királynő felmentheti fattyúsága alol és rendes (legidősebb)Stark-ként élheti további életét, ha hűséget fogad (most miután meghalt nem tartozik rá az Őrség esküje, így akár ez is megtörténhet, hiszen erősen elgondolkodott rajta annó). LF valoszínüleg bepróbálkozik majd Sansa-nál, hogy valahogy eggyesítse az erőket, illetve maga mögé állítsa a megmaradt északi családokat, hogy tovább tudjon terjeszkedni. Inkább Spoilerbe raktam IE8 alól nem tudom mi az mi nem....munkahelyi ártalom.
-
válasz
Kotomicuki #12084 üzenetére
Ahogy írtam még az "Arya-elméletek" virágzása előtt, számomra alapesetben is egy és ugyanaz volt Arya és Waif, mindenfajta előzetes teória nélkül végig így tekintettem a két karakterre, nem kellett hozzá semmiféle belemagyarázás.
Ha nem is így képzelték el a forgatókönyvírók, számomra akkor is ez a magától értetődőbb, nem pedig az, hogy két külön személy. Amikor pl a koldulós részek zajlanak, és az emberek nem mennek oda, nem törődnek azzal, hogy egy ember épp megver egy vakot (persze, mondhatjuk azt is, hogy senki nem törődött vele, de azért egy ilyen helyzetben mindenképp felszólalna valaki), sőt, még akik arra néznek, ahol Arya van, ők is mintha inkább csodálkoznának, mit csinál ő ott, nem pedig egy verést néznének. Aztán mikor csak önmagában hadonászik, az számomra sokkal inkább arról szól, hogy a démonaival küzd, mintsem hogy elment volna Waif.Nem akarlak benneteket erről meggyőzni, nekem végig ez volt az evidens gondolatmenet, nekem ezzel a képpel jó a film.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Kotomicuki #12047 üzenetére
ahogy mondod, Waif halálát is elég olcsón megoldották nemhogy csöcs, már vér sincs de remélem a finálé kárpótol majd az utóbbiban....
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #11959 üzenetére
Dehogynem.
-
maximilian4
addikt
válasz
Kotomicuki #11849 üzenetére
"jelen állás mellett a biztos bukásba vezetve a házát!" Azért ezt nem mondanám. Ott vannak az igen jól felszerelt völgy lovagjai...gondolom kisujjnak írt az epizód végén Sansa. Azért miután legyőzném a Boltonokat letetetném a kisgyerekkel a hűség esküt...ha meg nem akarja akkor annak lennének következményei.
(#11848) FireKeeper
Talán ki kellett volna nyitnia a száját és mondania kellett volna? -
törölt tag
válasz
Kotomicuki #11842 üzenetére
Szerintem sem, innentol kezdve barki lehet kozuluk barki. Kiderul jovo heten, a masik ket resz cime is hivatalos mar. -
törölt tag
válasz
Kotomicuki #11840 üzenetére
Nem tudom, kiderul mar csak par nap
.
Arya ha bujkal es haza akar menni, akkor a kikotoben bujkal, ha Waif volt beoltozve Aryanak, akkor Arya-kent kiadva magat felhivja a figyelmet, a valodi Arya egybol kovetni fogja es neki fog esni amint lehet. (bar akkor Arya vagy halott vagy elok arcat is lehet hasznalni) Ha csak halottak arcat lehet hasznalni akkor Arya-nak annyi, ebbol nem fog felgyogyulni, majd valaki kiadja magat arya-nak es csoki.
.
Ellenben amikor vak volt es ivott a kut vizebol akkor visszakapta a latasat, ergo mar no one lett, kulonben meghalt volna ha nem. Ha no one lett, akkor mint Arya "meghalt" igy felkerulhetett az arca a raktar falara, innentol meg barmi lehet. -
TOBYMACK
tag
válasz
Kotomicuki #11527 üzenetére
Vajon miért mondhatta?
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #11074 üzenetére
Valószinűleg így lesz. Visszaolvastam egy korábbi HSZ-t az évad cselekményeiről, nagyjából ugyan az van benne, ami eddig történt. -
Spet
addikt
válasz
Kotomicuki #10935 üzenetére
A nagy játékosok a világ másik végén vannak (kivéve Kisujj aki hihetetlen módon tud teleportálni).
Én részemről az a baj, hogy nagyon ráfeküdtek bizonyos részekre és kimarad a többi szál, és félek össze fogják csapni a végére az egészet (Óváros, Királyválasztás, sikerül-e a Khaleesi-ket meggyőzni Daenysnek, hogy ki ellen vonuljanak [mert az öreglány elárulta, hogy ők igazából az "agy"], illetve Arya-nak megadatik a személyes bosszú és kiderül tényleg egy "Senki", na meg ki lesz Gregor ellenfele a próbán).
Már túl sok a szál, és érthető miért lesz még x évad.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #10913 üzenetére
Akkor a WW-k nyernek.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #10910 üzenetére
Nincs rajta mindenki a "listán".
-
Gretel
tag
válasz
Kotomicuki #10901 üzenetére
Szerintem pont azért tőrödne vele, mert így nagyjából vége is a két ház szövetségének. (Már ha kiderül valaha, hogy pontosan mi történt). Azért is írtam előbb, hogy tuti nem menne Északnak, mert nagyon el van kényelmesedve és őt aztán tényleg nem érdekli más, mint a saját jóléte.
Viszont kötött annak idején egy szövetséget, aminek megvolt a maga haszna. Ramsay aligha fogja tiszteletben tartani az apja által hozott döntéseket. Az meg már bebizonyosodott, hogy Walder nagyon nem szereti, ha átverik vagy megalázzák. Márpedig ha csak úgy, minden megtorlás nélkül legyilkolhatja az unokáját meg annak a kölykét egy sehonnai, nem is olyan rég még fattyú, aki utána békésen éldegél tovább. Gondolhatja, hogy ha ennek híre megy, ezek után mindenki ott verheti át/árulhatja el, ahol csak kedve támad rá.
Persze ha nem derül ki, nem lesz semmi. -
batai15
félisten
válasz
Kotomicuki #10805 üzenetére
Jogos.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Egyetértek, én se jövök be a topikba az új rész megjelenésétől amíg meg nem nézem (ami általában már hétfő reggel megtörténik
)
-
pulffy
őstag
válasz
Igy van, nem kell ide benezni ha nincs kepben valaki. Aki pedig tenyleg annyira erzekeny akkor mindent elkerulni... mint ahogy Feri
-
S e t h
nagyúr
válasz
Én most 300 valahány hozzászólással voltam lemaradva, mert nem néztem meg a két aktuális részt.
Amint ez megtörtént utána jöttem csak ide, ennyi.Ami viszont valóban zavaró az a széttördelt spoilerek. 300 hozzászólás esetében egy idő után meg is untam, akinek nem egyben volt a szöveg "spoilerezve" azt figyelmen kívül is hagytam.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Így van!!
Én csak holnap délután tudom megnézni az adott részt, addig tabu minden; internet, telefon, TV, minden.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Kotomicuki #10768 üzenetére
Ha kreatívak akkor az aznapi epizódban Ramsay lesz a pedigree Szellemnek
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #10768 üzenetére
Nem lenne rossz.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #10654 üzenetére
Te megbíznál azokban, akik ellened fordultak, pontosabb azokban, akik megöltek? Ha mindet nem is, de a konkrét tetteseknek tuti, hogy a fejét venném. Ha a kürt az NK-nál van/lesz, akkor felesleges az egész hercehurca, mivel kvázi nem lesz hol harcolni. Mivel a kedves kékek egy picit előnyben vannak, nem lenne ideális egy pár száz mérföld(?) széles nyílt terepen megküzdeni velük. gyuromoj
Nem értem, hogy mire gondolsz.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #10583 üzenetére
Ez milyen tré. 1 hete néztem, hogy benne lesz-e az első rész 'cast' részében, nem volt. Tegnap megnéztem a másodikat, abban már benne van, most megnéztem ismét az elsőt, és abban is benne van.
-
monti0222w
addikt
válasz
Kotomicuki #10562 üzenetére
Az még mindig jobb...
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #10491 üzenetére
Hinnye, ezt valahogy kompenzálni kell. Van is 2 jelölt erre a nemes eseményre. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
Kotomicuki #10247 üzenetére
+1
-
laceszgamer
addikt
válasz
Kotomicuki #10228 üzenetére
Ez oylan dolog, hogy ahogy haladnak előre a sorozattal úgy kérhetnek több pénzt a színésze is, mert különben nem vállalják el ugye... és akkor itt jön az, hogy inkább fizetnek többet mintsem más színész kerüljön a helyére vagy iylesmi. ( nem mintha erre nem lett volna példa )
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kotomicuki #10215 üzenetére
A végén meghalhat, mondjuk az utolsó részben. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Kotomicuki #10176 üzenetére
ne felejtsétek azért, hogyha az ipse épp nincs a szomszédban, akkor mire elbaktat a falig szegény dzsoni hullájából se marad sok, hacsak nem bedobják a frigóba (ergo a vár mögötti
sárgahókupac alá)
nem úgy volt hogy
nem lesz a sorozatban? de még ha lesz is, nem egyszer tisztába tette, a sorozatban is, hogy nem éppen a szíve csücske dzsoni, szóval még ha el is jut hozzáLady Stoneheart a falról, nem 100 hogy rögtön átteszi defcon-1be a zászló nélküli bagázst és elsőszámú prioritássá teszi Feri kedvenc fattyújánaka halálhíre . ha meg nem leszfeltámasztását , akkor főleg öngól az egész elmélet, a sorozatban úgy volt lefestve a kis ellenállási mozgalom, mint akik nehezen tudnának nagyobb ívben tenni a nagypolitikára, azor ahaira, a starkokra, meg úgy igazából bárkire.Stoneheart Gyuri: Cat-et ugye az ikreknél suprisebuttszekszelték, és a kánon szerint a folyóba dobták a testét, bár ezt a soriban nem mutatták. az a folyó meg az észak leges legalján van, észak meg büdös nagy. partizánok meg még attól is inkább délebbre operáltak.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Kotomicuki #10173 üzenetére
oké, de őt már a második vagy harmadik évad óta egyáltalán nem láttuk, ráadásul mikor legutóbb találkoztunk vele, földrajzilag közelebb volt Királyvárhoz, mint a falhoz... plusz nem tűnt úgy hogy őt különösebben érdekelné ez az egész azor ahai felhajtás, dzsoniról meg azt se tudja ki a sz*r.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #10143 üzenetére
Azért támasztja fel, hogy legyen valaki, aki képes szembeszállni a Másokkal. Hogy ezek után mi lesz Melisandre sorsa? Na ez egy jó kérdés.
Sansa az élen? Elég abszurd lenne...
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #10140 üzenetére
Csak az a nem mind1, hogy milyen áron. Nem feltétlenül Melisandre a bukásának az okozója. Nyilván, valamilyen szinten igen. Ki mondta Stannisnek, hogy hallgasson rá? El is küldhette volna a fa**ba. Davos megmondta neki, hogy ez így nem lesz kóser. Én nem bánom, hogy elhalálozott, sőt...
Jót játszott, ehhez kétség sem fér. Így legalább
lesz kire támaszkodnia.Joninak -
SzalaiG
addikt
válasz
Kotomicuki #10084 üzenetére
Remélem idén neki is vége lesz!
A Hegy és a Boltonok bukására számítok még ezen évadban. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9741 üzenetére
Emilia alapjáraton egy gyönyörű nő, és ezt nem elfogultsággal mondom. Nézzél róla régebbi képeket. Már ott átjön az a bombasztikus tekintet. Vagy pár utcai képet, amikor a rajongókkal fotózkodik, vagy amikor valami díjátadóra megy. Oké, nyílván ki vannak festve, de nincsenek beállítva. És ez nem csak rá, hanem rengeteg női színészre igaz. Lehet, hogy ez csak egy maszk, ami mögé elbújnak, és totálisan lelki szegény az egész, de ezt nem vesszük észre. (bár szerintem nincs mit észrevenni) Nem találkoztam vele személyesen, és nagy valószinűséggel nem is fogok, de nekem személy szerint nem a fotós jön át a képeiből, aki "összeszedi, megcsinálja és beállítja" őt. Ez megint csak egy szubjektív vélemény. Ahogy a kolléga is írta, A szépség egy relatív fogalom és mivel (szerencsére) nem vagyunk egyformák mindenkinek más az ideálja amivel nincs is semmi gond. -
Sareth
senior tag
válasz
Nyugi a kövezés elmarad mert igazad van
A szépség egy relatív fogalom és mivel (szerencsére) nem vagyunk egyformák mindenkinek más az ideálja amivel nincs is semmi gond. Nézd meg az úgy mond „celebekről” készült smink nélküli fotókat (manapság nagy divat posztolgatni) és láthatod hogy ők is emberek és ugyanúgy gyűrött arccal ébrednek reggel
Emilia-ba mondjuk megvan az a kedves kislányos báj (nem félre érteni, nem vagyok pedofil) ami nekem mondjuk tetszik de mint nő nem kifejezetten a zsáner kategória
-
troland26
őstag
válasz
Nemrég volt egy smink nélküli kép az érintett hölgyről . Pont azon ment az eszmecsere akkor , hogy smink nélkül is teljesen vállalható . szerintem az egyik legjobb nő a sorozatban
-
válasz
Kotomicuki #9585 üzenetére
Nekem ugy remlik Arya bedobta a tengerbe tűt ?! De mar regen volt .
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9585 üzenetére
Így legyen. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9583 üzenetére
Az mekkora lesz, amikor majd találkoznak. Tudom-tudom, a könyben biztos, hogy érdekesebb lesz, de csak jobb vizuálisan is látni, Aryáról nem is beszélve. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9545 üzenetére
A csajszira, kicsit beverte a fejecskéjét.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9543 üzenetére
Egy kis plasztika ráfér majd.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9524 üzenetére
Jó meglátás, erre nem is gondoltam volna.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9516 üzenetére
Szvsz. ez még bőven belefér. Nem valami gusztusos, de legalább ki tudja varázsolni onnan.
-
Argos
őstag
válasz
Kotomicuki #9316 üzenetére
"felborult egy szabályrendszer és az ebből profitálók (mindig a másokon élősködők) próbálnak meg hasznot húzni a helyzetet viszonylagosként beállítva.
Jó és rossz (a szabályrendszer szemszögéből) cselekedetet egyaránt elkövethet "jó" és "rossz" egyén is, ettől még különbséget kell tenni köztük, mert ahol nincs különbségtétel (=rendszer), ott a káosz uralkodik és "szükségtelen" (vagy öncélú) a különbségeket keresni a cselekedetek "milyensége" között."Igen, ez így van. De, ki determinálja, hogy mi a jó és mi a rossz? Lelkiismereti alapokon meghatározva már két ember közt is véleménykülöbség lehet egy adott dologról, nemhogy nemzetek, vallások, akár szurkolótáborok közt.
Nos, szerintem elég rég így működnek a dolgok. Csak mostanra van kevesebb csipa a szemekben és kisebb lakat a szájakon, hogy ez közkeletűvé és szóvá tehetővé is vált. Mármint az, hogy ennek talán nem így kéne kinéznie.
Évezredek óta irányított káoszban él az ember fia és lánya. És a haszonlesés irányítja a létet.
Hogy mivégre állítom ezt? Elég csak az ókori egyiptomi diktatúrát említeni, kicsit közelebb a kereszténységet, ami az e hitet vallók közt ugye az etalon jó. És szépek ám a lovagi erények, de ugyan hány ember is lelt "megváltást" a kard és kereszt által az egyház nevében?
Az orléans-i szűz például? (Bizonyítani ugyan nem tudom se én, se más, de) a családja lemészárlásának okán gyúlt, bosszúvágy vezérelte vallási ihletésű látomásai juttatták a francia seregek élére, vált nemzeti hőssé, majd mikor felesleges, haszontalan, zavaró lett a léte az egyház és az uralkodóház szemében, kiátkozták és máglyára vetették. Majd később szentté avatták mégis. Ergo, addig és akkor vagy jó, ha és amennyiben hasznot hajtasz a szabályalkotóknak.
A nagy "ellenség" iszlám vallás? Némely radikalizálódott igazhitű olyan mértékben eltorzítva értelmezi a Korán tanításait, mint a középkorban a keresztények a Bibliáét. És minden rajtuk kívülálló, aki nem hajlandó megtérni, tőlük retteg. Holott számukra az az igaz út.Még errébb lépkedve volt ugye egy töpörödött osztrák parkinson-kóros 'Chaplin hasonmás', akinek milliók hittek és sorakoztak fel az általa vázolt - normál értékrenddel rendelkező egyének számára viszolyogtató- ideológia mögé, miszerint az az igaz és járható út, amit oly fennkölt pátosszal oszt meg a pulpitusáról.
Napjainkból itt a migráció kérdése. Jórészt egyező emberi értékeket valló államok, emberek egymással majdhogy szöges ellentétben álló véleményt formálnak meg a témáról. Szembekerül az emberségesség a félelemmel, a saját magad jó- vagy egyáltalán létének féltésével.
Avagy mást ne említsek kis hazánkból - pártpolitikát mellőzve- : Katinka jelen ügyes-bajos dolgai. Egyik nap arról harsogtak a kommentek, hogy "ez az kislány, jól megmondtad, csak így tovább, veled vagyunk." Másnap lemond Lacibácsi.. "Háát.. ezt azért nem kellett volna Katinka, nem úgy van az, a többieknek megfelel, nagyon elszálltál magadtól, stb."
No és kérdem én, a fent említettek közül kinek volt/van igaza, ki a jófiú az adott helyzetekben? Attól függ kinek a szemszögéből nézed, ki mellé/ellen vezetett a sorsod, netán balsorsod adott időben. A követők számára az ő ügyük élén álló a hős, az ellenkező véleményűek számára ő a negatív figura a történetben. Később aztán a végkifejletek tudatában már könnyű megítélni, hogy mi/ki volt vagy lehett volna a jó, bár inkább a kevésbé rossz.
Még a mai világban is elenyésző az olyan helyzet, amikor a szívedre hallgatva arra az oldalra állhatsz, amit jónak vélsz. (Itt nyilván nem arra gondolok, hogy "beszótá kötsög - leböklek" [mégis sok ilyen is akad..])
A saját igények, érdekek vezérelnek. Át kell lépj másokon, különben te leszel az, akin átlépnek.
(Itt azért megjegyezném, hogy nem vallom ezt a nézőpontot -és evégre nem is vagyok még csak középvezető sem, ám nem is akarok olyan áron előrébb jutni az életben, amit sok esetben megkövetelne a helyzet. Ellenben így, ugyan nem mindig jól, de legalább viszonylagosan tiszta lelkiismerettel tudok élni.)A GoT utalással is egyetértek. Nyilván nagy vonzereje van egy post- vagy talán pre-apokaliptikus víziónak, a kényelmes fotelből követve. Kicsit megélve. Azon morfondírozva, hogy ugyan jómagam miként is cselekednék olyan szituációkba keveredve, mire lennék képes, ha nem is a jobb létért, de a túlélésért.
Ha már GoT, még egy kérdés. Theon most jó vagy rossz? Mikor, minek a hatására lett rossz, jóvá vált-e azáltal, hogy Sansa-n segített végül?
Mindig az adott helyzet és a hozzá való viszonyod határoz meg. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9127 üzenetére
Az Hodor lesz, csak kicsit megváltozott.
-
gerii
addikt
válasz
Kotomicuki #9124 üzenetére
Szerintem az egy szamár
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9124 üzenetére
Még az is lehet, hogy járni is megtanul. -
S e t h
nagyúr
válasz
Kotomicuki #9100 üzenetére
Rossz választás volt a szerepre, semmi erőt nem sugároz.A GOT-ban az öreg Lannister tekintete úgy metsz mint egy katana, ehhez képest a Daenerys mint egy jóllakott óvodás, túl van pörgetve a csaj körüli hype.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9100 üzenetére
Nem hiába felkapott...
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9036 üzenetére
Ki az a 2 személy?
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #9001 üzenetére
Ezt meg sem láttam...
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Kotomicuki #8850 üzenetére
És most a Dél-Amerika kapitányt láthatják
(Family Guy)
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #8850 üzenetére
Viszont ő már többször is volt halálközeli helyzetben, és mégsem ölte meg Martin. Elég pov karakter, elég necces lett volna úgy kiírni, hogy pár noname emberke megszúrkálja. -
rétisün
veterán
válasz
Kotomicuki #8824 üzenetére
only strong surivive
vagy akit Martin papa életben hagy
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Kotomicuki #8822 üzenetére
Annyi baj legyen.
-
rétisün
veterán
válasz
Kotomicuki #8822 üzenetére
amennyire 'nincsenek biztonságban' a szereplők, az se biztos, hogy megérik a végét
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Battlefield 6
- Horgász topik
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest