- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7075 üzenetére
mivel a resetre nem reagált áramtalanítás majd várakozás és újra áram alá helyezés jött (van vmi speckó újraindítási trükk?.
cache ürítve böngésző újraindítva, de a probléma nem javult meg.majd gondoltam, ne márt ha win is restartol.. megtörtént és nagyon érdekes dolog történ (legalábbis nekem, kezdőnek) a restart végén, mikor még nem állt fel minden, volt net, mire minden felállt teljesen a gép újra nem volt net és az alábbi hibaüzenet jön:
http://192.168.1.1/ weboldal lehet, hogy ideiglenesen nem érhető el, vagy véglegesen új címre költözött.
ráadásul sárga felkiáltó jelesre vált elég hamar a hálózatot jelző ikon a tálcán és mintha nem látná vmiért a routert.
-
tlac
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7069 üzenetére
Kösz, arról van infód, hogy az alapból benne lévő bittorrentes sor hogy működik?
Mi alapján fog szűrni? Az adatfolyamot ismeri fel?
-
[Misel]
tag
válasz
Intruder2k5 #7064 üzenetére
ha felcsatolod, akkor már kapcsolódsz a routerhez, tehát szerintem a ramot enni fogja 'idle' állapotban is, de olyankor a procit nem bántja
-
CS_D
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7049 üzenetére
Helló!
Mit jelent az, hogy a Sambánál minden egyes szál 3 MB-ot foglal? Hogyan működik pontosan a Samba memóriafoglalása? Pontosabban, mit jelent az a Samba esetében, hogy: szál?
Minden egyes külön megosztás jelent egy szálat? Vagy pedig minden felcsatolt hálózati meghajtó? Vagy hogyan működik ez?
Mert például nekem 3 mappám van megosztva a /mnt alatt.
share, torrent, www: az smb.conf-ban mindegyik külön []-ben szerepel.
Na de, hogyha fogom, és egyetlen megosztásba teszem az egész /mnt-t, és a hálózati meghajtókat pedig úgy címzem, hogy \\ROUTER\mnt\megosztas1,2,3, akkor most spóroltam 2*3 MB-ot vagy pedig egészen másképp megy a samba memóriaallokációja?
Köszi.
-
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7045 üzenetére
Szia!
Tegnap már nem volt kedvem ezzel foglalkozni inkább megpihentem.De most nézem a nyomtatós képet,igen van ilyen nekem. -
válasz
Intruder2k5 #7049 üzenetére
Megtaláltam!
Bár nem emlékeztem jól az értékekre, de az arányok nagyjából helytállóak. -
Tuya
tag
válasz
Intruder2k5 #7044 üzenetére
na összejött...most már wifi kapcsolatról irok....
megoldas:wireless fül alatt a mac filtering enabled lett és meg asszem valami ppoe vagy hasonlo helyett a dhcp-választottam és most müxik a státuszban a wan-nál most hozza az ip cimet és a többi háinyzó adatot.... -
Tuya
tag
válasz
Intruder2k5 #7039 üzenetére
upc 30mb
oks azt értem,hogy nekem kell tudni,de hol vannak ezek megadva?? -
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7041 üzenetére
Oké príma én is ezt látom.
Köszönöm a SOK SEGÍTSÉGET amit ebben a pár napban kaptam.Most már csak egy dolog van amit meg kellene oldani az a nyomtató kérdés.
UI:Várjál a QSs vissza kacsoltam. -
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7037 üzenetére
Minden rendbejött az értékeket átállítottam,most 6-650kb/s a letöltés az oldalak is gyorsan bejönnek.Most átjöttem Ubuntura itt is ugyan za volt mint win-en,de most itt is tökéletes.
ui:most is a 192.168.1.1 léptem be.Mikor ki akarok lépni Logout olyan mintha nem lépne ki a menüből. -
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7033 üzenetére
Az érték nálam is annyira van állítva.Most kivettem a pipát a tűzfalat is megcsináltam, de a javulás minimális,kb 100 helyett 110-115kb/s.Valami tipp még mert ez így nagyon kevés.
-
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7028 üzenetére
Üdv!
Végre itt vagyok sikerült vissza állítani mindent.Most újra állítottam a kapcsolathoz tatozó dolgokat.A beállítások után mind a két gépen volt net,kb 10-20 percig.A laptopot néztem inkább de ott az volt ,hogy a hálózat csatlakoztatva a jel kiváló.Net mégse ,megnéztem az asztali pc-t ott is csatlakozva a kártya de net nincs.Aztán eszembe jutott,hogy a beállítások után lehet,hogy újra kell indítani a routert,újraindítottam most van net mind a két gépen.Igaz ez kb 5-10 perce lehetett.Ilyenkor alapesetben a tűzfal be van kapcsolva?Melyik tűzfalat használjam a gépét vagy a routerét?Ha be van hogy tudom kikapcsolni mert nem látok sehol egy pipát ami erre utalna.
ui:kellett az újra indítás? -
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7023 üzenetére
Ok most megpróbálok még egyszer belépni ha nem megy akkor visszaállítás.
-
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7021 üzenetére
Az este pedig ugy emlékszem ,hogy a másikkal nem tudtam belépni csak ezzel.Namindegy még egyszer megpróbálom.
-
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7019 üzenetére
Szia!
Ma semmit nem csináltam mert nem éremel a routert sem a pc-n sem a laptopon Wifin.
A laptopon a vezetéknélküli hálózat keresésekor megtalálja az Open WRT-t.Csatlakozáskor hálózaticím lekérése majd nincs kapcsolat vagy korlátozott.A pwr a sys a wan világít,az 1-s és a wlan villog,az 1-s majdnem folyamatosan világít.Mikor beírom a böngészőbe a 192.168.1.1-et akkor azt írja ki,hogy a kapcsolódás sikertelen. -
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7015 üzenetére
Üdv!
Az Administrarion vagy az Essentials fülön kell állítani a dolgokat.A belépés a 192.168.1.1-en sikerült. -
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7009 üzenetére
Üdv!
Azt hiszem a frissítés sikerült,de a beállítás és a működés nem.Net se az asztali pc-n sem a laptopon nincs Mind a kettőn elérem a router webes felületét de olyan mintha lefagyna.Valamit próbálok állítani és rákattintok,hogy save ott forog a böngészőnél ami jelzi ,hogy csinál valamit de nem történik semmi.Várok várok és semmi még átmenni másik menüpontra sem tudok.Most a régi routert használom.A pwr a sys a wan az 1-s led világít .Az 1 -s néha villog eggyet és a wlan is.Csak a felhasználói nevet és a jelszót probáltam a net hez beállítani , a végén már minden félét állítottam.
Várom a segítséget. -
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7009 üzenetére
Az lehet,hogy a mentés Config.bin csak 24.5kb.
-
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7004 üzenetére
Jó akkor nekilátok .
-
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7000 üzenetére
Szia!
Én nem tudok dönteni mert nem értek hozzá,de azt tudom,hogy stabil legyen nekem ne kelljen trükközni és a parancssor is csak annyi amennyi nélkül nem lehet megoldani a dolgot + a nyomtatót.Ha már egy kicsit konyítok hozzá akkor talán mélyebben is belemerülök. -
Tuya
tag
válasz
Intruder2k5 #6968 üzenetére
bazz innen rendeltem laptopot es akartam volna a routert is de nem talaltam,huhhhh egy postak0ltseg ala kellene venni a kettot....
-
Magnat
veterán
válasz
Intruder2k5 #6968 üzenetére
Ráadásul korrekt cég, korrekt árakkal.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6934 üzenetére
Inkább lassan át kellene nevezni "OpenWrt kérdések és válaszok"-ra. A legtöbb, itt leírt dolog úgy s használható más routereken is, amikben Atheros-van.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6937 üzenetére
rágugliztam.... van egy kérdésem, én kicsit ollózni össze php, nem tudni de csinálni... kezdem érteni mi ez a cromtab, pl
20 00 * * * /mnt/hdd/php/proba.php
és akkor mondjuk php-ben elvileg tudok programozni és amit phpben megírtam azt le is futtatja ebben az esetben minden nap este 8kor...??? -
bpmcwap
senior tag
válasz
a menüt megtaláltam, esetleg egy példa scriptet tudnál írni???? Köszönöm!!!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
esetleg lehetne ennél egy picit érthetőbben és részletesebben???? Megköszönném mert csak felhasználó vagyok....
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #6931 üzenetére
szépnek szép, de én kétszer is meggondolnám, hogy moddolt firm-et teszek rá... azért mégse 12e ft-os router
-
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6931 üzenetére
gratula az uj szerzemenyhez ,picit /nagyon/ irigyellek :-) a tomato miatt is :-) hasznald egeszseggel,jah es a topicot azert itt ne hagyd!!!!!!!! :-)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6914 üzenetére
Hi!
Ez igaz, de gondoltam ne ezt a topic-ot terheljük az esetlegesen DIR-825 specifikus dolgokkal.
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #6916 üzenetére
a netem napközben 3Mbit le, 0,5Mbit fel. éjjel mikorra be van állítva, hogy töltsön, akkor 8,5Mbit, felfelé 2Mbit. napközben 100/25kbit/s-re van korlátozva.
esetleg tapasztalat szerint kb, hány torrentet bír biztosan kezelni a router, hány kapcsolatot bír egyidejűleg, csak van valami átlag érték... -
Gery85
tag
válasz
Intruder2k5 #6904 üzenetére
köszi,akkor ezt kell szeretni, DDWRT-t nem szeretnék,mert nincs rá szükségem.
-
Uchiha Obito
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6887 üzenetére
Igen, köszi, most már ezt fogom használni
-
micro
addikt
válasz
Intruder2k5 #6895 üzenetére
Mennyivel ír/olvas samba-t?
-
Piwi
veterán
válasz
Intruder2k5 #6895 üzenetére
grat
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #6878 üzenetére
Sokan írták dd fórumon, hogy ha nem így van belőve a titkosítás, akkor lassabb a háló valami miatt. Persze ha nem kell a júzernek titkosítás egyáltalán, akkor nem számít
-
ProfiStar
tag
válasz
Intruder2k5 #6877 üzenetére
Hali !!
Köszönöm a segítséget, érthetetlen miért, de megemelkedett a sebesség . Most olyan 108-110mbps. Annyi volt a külömbség az én beállításomban, hogy ahol Nálad United States volt én nagy bölcsen Hungary-t választottam.
Ennyi.
mégegyszer kössz. -
Uchiha Obito
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6881 üzenetére
Sajnos ezzel is ugyanez... 315k max letöltés. Http, ftp, torrent mindenütt. Kipróbálom most linuxon, ha ott is működik, akkor tényleg a winnel van valami gáz...
-
Uchiha Obito
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6881 üzenetére
Köszi! Feltettem, hamarosan kiderül milyen
-
Uchiha Obito
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6867 üzenetére
Gondoltam hátha valaki találkozott már a problémával, és sikerült megoldani. Ritkábban használom a wint, de ez zavaró hogy ott csak így megy. Mivel a gyári firmware-el ez nem volt, ezért gondoltam, hogy az openwrt "hibája". Megpróbálok most egy másik buildet esetleg, hátha azzal menni fog.
-
válasz
Intruder2k5 #6877 üzenetére
Mondjuk annyit hozzátennék - de ez gondolom magától értetődik -, hogy a titkosítás (2. kép) természetesen nem feltétele a 300Mbit/sec-es sebességnek. Ezt nyilván Beri topiktárs sem így gondolta.
-
StLui
veterán
válasz
Intruder2k5 #6841 üzenetére
bocs
kbit volt
-
cascada
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6834 üzenetére
Ilyet hol keressek?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Intruder2k5 #6831 üzenetére
A network->interfaces->lan -nál lehet beállítani (creates a bridge over specified interface(s)).
A status->interfaces -nél akkor így néz ki :
Bridge br-lan
Device:
br-lan (MAC xx:xx:xx:xx:xx:xx)
Type:
Ethernet Bridge
└ ID: 8000.00xxxxxxxxxx
└ STP: disabled
Transfer
└ RX: 6553019 Pkts. (00 MB)
└ TX: 31098569 Pkts. (00 GB)
IP Configuration
└ Primary:
192.168.xxx.xxx/255.255.255.0
Bridge Port 1
└ Device:
eth0.1 (MAC xx:xx:xx:xx:xx:xx)
└ Type:Ethernet Switch ()
└ VLAN:1 (Ports )
Bridge Port 2
└ Device:
wlan0 (MAC xx:xx:xx:xx:xx:xx)
└ Type:
Wireless Adapter (Mac80211)
└ Mode: Master
└ SSID: akarmi
└ Channel: 1 -
gyugyo79
addikt
válasz
Intruder2k5 #6821 üzenetére
Én a Samba beállításoknál se értem a javaslatát.
"Érdemes a template fájlt kitörölni, mert gondot okozhat."
A samba indításakor ( /etc/init.d/samba start ) az /etc/config/samba és az /etc/samba/smb.conf.template fájlból állítja össze a /var/smb.conf fájlt amihez egy link van a /etc/samba/ könyvtárban @smb.conf .
Ismerősöm csinálta a leírtak szerint aztán hívott, hogy valami nincs rendben, mert persze ha beírt extrább dolgokat a /etc/config/samba fájlba akkor a webes felület kiakadt ezért írta azokat a /etc/samba/@smb.conf -ba úgy volt amikor ment neki de pld. minden indításkor bele került neki a /var/smb.conf -ba a /etc/config/samba -ból a config 'sambashare' rész (ugyan az szerepelt annyiszor ahányszor elindította a sambat) Ezt persze a samba nem tolerálta és nem volt hajlandó rendesen működni. Ahányszor szerepelt a conf-ban a könyvtár megosztása annyi smbd pidet indított viszont a használat után ezeket be se tudta zárni .
Azt a fájlt ne törölni kel hanem be kell benne állítani jól azt ami nekünk kell ... -
cascada
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6817 üzenetére
Köszi, ezt a leírást én is megtaláltam. Próbáltam már igy ezekkel a portokkal, de csak 20k/s-el ment. Nembaj megpróbálom megint. Még adok neki 1 napot
Ha nem gyorsul be akkor kénytelen leszek visszaengedni azt a sok portot -
cascada
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6815 üzenetére
Igazából nem akarnám, de máshogy csak ~20kB/sec-el megy a küldés
-
cascada
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6813 üzenetére
A UPnP be van kapcsolva, de nem tette be az MSN-t a listába
Ezt találtam az egyik oldalon MSN fileátviteli portok listájánál:For file transfer ports that are used are: TCP 443, 1863 and TCP/UDP 1025-65534
Szerintem nem hülyeség, mert ahogy figyeltem minden küldésnél tényleg ebből a tartományból választ véletlenszerűen egy portot, és ezen küld (1024-65534)
Betettem Virtual Server cimekhez. Ide kell ugye? -
RoboGoD.hu
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6785 üzenetére
Köszi. Akkor biztos van még mit optimalizálni (csomagméretek, stb.). Kár, hogy a noti wifi kártya beállításoknál semmi help nincs, hogy mi micsoda.
Robo
-
RoboGoD.hu
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6779 üzenetére
Szia,
Az n-es noti 6m-re van a high módba kapcsolt routertől (semmi nincs közöttük), ami a gyári kábelével csatlakozik a Gbites PC-hez. Az átlag sebesség: 3000Kbytes/sec - 24 Mbit/sec. A noti 2 magos athlon, a hardware bírja.A PC is. Értem, hogy a wiki szerint a jellemző sebesség a 74Mbit/sec, de ez még mindig nincs a közelében sem. A 300 Mbit/sec kapcsolat létrejöttét hogyan tudom ellenőrizni?
Köszi,
Robo
-
Gabesz128
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6747 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy 2.04-es seed sebessége kb. 8-szorosa a 2.12-1-nek, és ráadásul az utóbbi nálam fagyogat. A config fájlon a frissítés után semmit nem változtattam.
Ezzel persze nem azt állítom, hogy a 2.04 jobb verzió, de valami miatt nálam jobban működik... -
DiVaD
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6747 üzenetére
Hát az elég buta aki ilyeneket elvár.
Amúgy nekem is 30Mbit-es netem van, igaz hála a wifinek ebből kb. 15mbit-et érzékelek, de az is elég (mielőtt valaki ajánlaná, hogy váltsak kisebbre közlöm, hogy a upc üzletpolitikájának hála kb. 1k-val lenne kisebb a számla... meg néha ha kábelesen csatlakozok, akkor azért nem árt a + seb.
Köszönöm a hosszú és tartalmas leírást.
Szerintem hamarosan jelentkezni fogok. -
DiVaD
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6745 üzenetére
A Transmission-ra panaszkodtak fentebb. De ez a két screenshot elég megnyugtató volt most számomra.
Köszönöm szépen.
Most már csak a matekot kell megoldanom.
Torrent-tel is extra stabil marad amúgy? Mert éppen néztem a WRT54GL-emet DD-WRTvel kb. 150napja nem kellett restartolnom. -
DiVaD
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6743 üzenetére
Akkor miért panaszkodnak rá?
Igazából 2-3 oldalra lenne a "magyar betonra" a "magra" na meg egy külföldire... oda megfelelő? Csak mert árulnak külön erre a célra ilyen kis kínai nas-t (NK330 vagy mi), de nekem max. 3-4 kapcsolat kellene aminek az össz. mérete max. 5-6GB. De cserébe menjen a seed. Akkor szerinted a kis WR1043ND jó erre? Csak mert akkor kicsit kalkulálok a költségvetésen és akkor lehet 10-e körül beújítok egyet. -
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #6703 üzenetére
és ezeket az előnyöket/hátrányokat le tudnád nekem nagy vonalakban írni?
-
dni
őstag
válasz
Intruder2k5 #6710 üzenetére
A szolgáltató által biztosított routerben be kell állítani a DMZ-t a TP-LINK ipjére vagy nem szükséges?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6643 üzenetére
jóvannaaaa
még csak az 1591.-edik hozzászólásnál jártam akkor (nem keresőt használok, hanem brute force-t
- és végigolvasom a fórumot
)
de így már tényleg köszi, sikerült megtalálni
-
snemeth
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6710 üzenetére
Szép munka!
Nem olyan régen nekem is két routerem volt. Abból az egyik csak azért kellett, hogy a wireless funkcióját használjam. A routereket a LAN portjaikon keresztül kötöttem össze. Az "első" intézte a router funkciókat, míg a "második" - a wireless - csak switchként üzemelt.
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6699 üzenetére
Oké, köszi szépen. Ha lesz időm, kipróbálom és visszajelzek.
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6686 üzenetére
Köszi szépen. Még egyet kérdezek (mintsem valamit elrontsak):
Ha nem akarok jelszót, akkor hogyan módosulnak az általad leírtak? -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6695 üzenetére
OKsa holnap megpróbálom így ahogy te leíttad nagyon kössz a segítséget!
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6691 üzenetére
Bocs de nagyon kedő vagyok ezek [link] alapján próbáltam csinálni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6691 üzenetére
Ezt a képet nem is néztem!
De igen, kellett volna, így a teljes területet felhasználta. -
kalasnikov
tag
válasz
Intruder2k5 #6679 üzenetére
Igen, pontosan erre gondoltam
Az ékezetes karakterek rendben mennek, ugye? Akkor is, ha windowsos külső winyóként használom és ha routeren keresztül...
-
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #6676 üzenetére
megyek!
-
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #6674 üzenetére
A wan portnak a a fix ip címét a TP-LINK kell beállítani? Az az igazsá,hogy egyszer már próbáltam,de sajna még az asus routert sem értem el,így feladtam.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6670 üzenetére
Gondolom, kevesen használják, így nem "pazarolták" rá a flash-t.
-
hati
addikt
válasz
Intruder2k5 #6668 üzenetére
Az 10.3. Én a jövőben megjelenő verziókra gondoltam, hogy már "gyári" képesség lesz-e a külső root vagy vkinek (pl. r3pl4y -nek) sajátot kell fordítania.
-
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6663 üzenetére
sima elírás.
a félkövérrel kiemelt tartalom módosítás a lényeg.
néha újraindítom néha szerkesztem, és ezért txt-ba a főbb parancsok így vannak lementve (meg hogy mir irjak be ssh-n) hogy csak copy paste módszerrel tudjam droid módon reset után configolni a routert. -
DooDoo21
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6651 üzenetére
System log-ba nem kerül semmi milyenkor....
-
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6655 üzenetére
szia.
be van írva.
látszik itt is.config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' '3g'
option 'service' 'umts'
option 'apn' 'standardnet.vodafone.net'
option 'device' '/dev/ttyUSB3'
option 'dns' '80.244.96.1,80.244.97.30'látszik a felületen is.. eddig jó volt. MA szaródott el. Nem tudom, bedurcizott
sajnos nem érti meg...
mindjárt keresek olyan logot ahol a daemon.info dnsmasq-dhcp -nél látszik h mizu hogy ott adja meg a 11.12.13.14-et.Azt mondjátok meg hogy a /tmp/resolv körül mit lehet átírni, mert hibába írom át visszakerül
-
ubun_tu
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6652 üzenetére
köszi
-
[Misel]
tag
válasz
Intruder2k5 #6638 üzenetére
FW upgrade-ig láttam csak azt a GUIt
Most sem érdekel tovább -
ubun_tu
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6619 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6625 üzenetére
Kettőnk közül, tuti, hogy te értesz hozzá.
Én már "mindenhonnan" próbálom összeszedni az infókat, de mint említettem, az alap, amire építhetnék, nincs...
Ez (illetve az első fele) a legfőbb kiindulásom, de mint láthatod, már ebbe is beletört a bicskám.Most hard reset-eletem újra (harmadjára)... Ez és a meghajtó felcsatolás már meg, mint az ágyba xarás, de kezd elegem lenni belőle.
Nem tudom, hogy a lists mappa írható e, gőzöm sincs, hogy lehet megnézni.
Köszönöm szépen a linkeket, csak már kezd teljesen elborítani/összezavarni a sok olvasnivaló.
Én csak annyit szeretnék, hogy egy nyomorék torrent klienst feltegyek, hogy a nagy gép nélkül tudjak küldeni/fogadni otthonról anyagokat...
Ezek szerint ezt csak profi programozók tudják elérni...Mod: egyébként ezek szerint a local mappa üres?
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6623 üzenetére
Igazából olyan útra, ami szerinted nincs, nem igen akarok elvergődni...
Itt mégis mit csesztem el? Oké, hogy teljességgel érthetetlen számomra ez a Linux világ, de ez az ipkg mindenen túltesz?
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6621 üzenetére
Köszi.
Hurrá... Bár azt nem értem, hogy mi köze a procinak az elérési úthoz, illetve az ipkg-opt-hoz, tudnál ötletet adni, hogy mit írjak át, hogy működjön?Mod: köszi a kiegészítést is. Végre találtam egy normális oldalt, ahol nem kellene kérdeznem, erre...
-
ubun_tu
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6617 üzenetére
kapcsolódhatok más hsz-éhez, akár kérdéssel is?
köszönöm a cimet (kár hogy nem magyar),
de köszönöm, hogy foglalkoztál velem -
ubun_tu
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6591 üzenetére
Üdv!
A leírtakat megcsináltam egy 80gb vinyón.
"1. 1GB hely a programoknak"
"2. 256 vagy 512 MB swap"
Ezeket hová mountoljam, és hogyan tudom aktívvá tenni?"3. fennmaradó hely az adatoknak."
Ezt felmountoltam az /mnt könyvtárba, a hálón belül eltudom (proFTP) érni, de szeretnék adatokat felvinni, de nem csak ssh keresztül - felhasználó, és kód felhasználásával, akár hálón kívülről is.
Mit kell tennem ezért és hogyan?
A rendszer dd-wrt.Köszönöm a válaszokat
-
ShadeX
tag
válasz
Intruder2k5 #6602 üzenetére
Kösz. Végre sikerült. A probléma ott volt, hogy az említett eko.one.pl helyről lekerült a minidlna. Miután trunkról telepítettem, és a lengyel oldalról felraktam a libffmpeg-et egyből megjavult.
-
Membrán
tag
válasz
Intruder2k5 #6603 üzenetére
Köszönöm. Még nem sikerült kiismernem magam a Luci-ban.
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #6591 üzenetére
oké
már csak értelmeznem kellene a leírtakat
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6594 üzenetére
Köszi.
Kérdezni is akartam, mivel az egyik ntfs, a másik fat.Bocsi...
Egyébként mi ez az mnt és opt mappa? Mivel a külső vinyó tartalma, amit szépen, magától felmountolt, Public mappában jelenik meg a hálón. Ennek a Public-nak tudom egyszerűen változatni a nevét?
Ha "kekeckedhetek" még egy kicsit, milyen paranccsal lehetne az egyik meghajtót
pl Lópikula nevű, a másikat pedig Macskajaj nevű mappaként megosztani a hálózaton?Unmountolni kell, vagy elég, ha csak lecsatlakoztatom az usb eszközt és az újat újra felmountolom?
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6592 üzenetére
brw-r--r-- 1 root root 8, 0 Nov 26 19:56 /dev/sda
brw-r--r-- 1 root root 8, 1 Nov 26 19:56 /dev/sda1
brw-r--r-- 1 root root 8, 16 Nov 26 23:39 /dev/sdb
brw-r--r-- 1 root root 8, 17 Nov 26 23:40 /dev/sdb1Ezt a startup script-es dolgot ugye nem gondoltad komolyan? Mintha egy fűszálnak mondanád, annyira értek hozzá.
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #6580 üzenetére
swap partícióra gondoltam például...
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #6577 üzenetére
akkor jó. megnyugodtam...
mellesleg, kell valamit tennem a külső winyóval, hogy minél többet kihozhassak a routerből? -
Szelekura85
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6562 üzenetére
Nem hanem SMC Networks EZ Connect TURBO 108 Mbit., De koliban márt produkált vezeték nélkülin 40 Mbit feletit is és ezért nem értem, hogy most miért nem megy otthon többet. Ezért gondoltam arra hogy lehet a router a hibás. De azért kösz!
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6535 üzenetére
Tegnap amikor írtam a hsz.-t akkor a 21 helyett 24 volt.
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6540 üzenetére
Az előző firmwareben nem volt, így az újban sem néztem. Mea culpa.
Megy, csak még két apróság:
-Munkacsoport->dd-wrt->Public-> ez üres. Mit kell még állítani, hogy a vinyó tartalmát lássam?
-jogosultságokat hol lehetne állítgatni? -
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6532 üzenetére
A hivatalos oldalról szedtem le ezt: [link] Másik:router-en.
A NAS beállítás nem olyan, mint amit linkeltél.Egy 256MB-os Kingston pendrive-ot lát ez a szerencsétlen, viszont továbbra sem tudom elérni. [link]
Az ftp és a Windows hálózat 2 külön dolog, tehát az ftp elérés továbbra is kérdés számomra (mint ahogy sok minden más is).
Sajátgépes elérés esetében ennek kellene lennie az elérési útnak: 192.168.1.1/"a meghajtó neve"? Mi a meghajtó neve? Amit formázásnál megadok? A gyári firmware-ben még értem, hogy mi lenne (amit ugyebár beírtam), de itt hol lehet ezt megtenni?
Egyébként jogosultságot hol lehet beállítani? Írás/olvasás, user név/jelszóra gondolok.Neked pontosan melyik firmware van fent?
Firmware frissítést/downgradet/másik DD-WRT-t hogy tudok csinálni? Nem engedi, frissítési hibára hivatkozva. Ebből kifolyólag a gyári firmware visszatétele is érdekelne.Tudom, hogy nagyon kezdő vagyok, ha gondolod és időd/kedved is van hozzá, priviben is jöhet válasz.
Mod: Ez a "mondjuk felcsatolod hálózati meghajtónak a megosztást" számomra olyan, mintha szanszkrit nyelven mondtál volna valamit. Windows-ban megy, de ehhez a DD-hez/Linux-hoz s.gg vagyok.
Hogy csatolom fel, ha nem is látom? Rejtély...
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6532 üzenetére
A DD-WRT FTP-jéről. De ahogy látom a 11.21-i verziót leszedték és most egy mai verzió van fent amiben viszont még nincs 1043.
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6529 üzenetére
Az automount-tal, vagy a scriptsorba kell valamit pötyögni?
A /mnt /opt /jffs -et mire kell állítani?
Az usb lehetőségeknél hová tegyek pöttyöt?Egyébként, ha sikerül, te pl pontosan hol/hogy éred el másik gépről?
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6526 üzenetére
Tényleg köszi a választ, de a dd-wrt-vel sem megyek semmire...
Minden vinyóra/pendrive-ra ezt írja:
"Not mounted - Unsupported file system or disk not formated"-
Próbáltam exFAT-tal és NTFS-sel is. A WinXP pl az exFAT-tal nem tud mit kezdeni.
Egyébként a magamfajta, hozzá nem értőnek nincs valami normális, érthető összefoglaló leírás? Olvasgattam, de pl azt sem tudtam, mi a különbség a tar és gz fájlok között. Tudom, én vagyok a hibás, de nulláról kurv@ nehéz...Valaki tud abban segíteni, hogy hol kellene látnom a default firmware-rel a csatlakoztatott vinyót (mármint másik gépről, a hálózaton), illetve ehhez min és milyen beállítások kellenek?
Már azon gondolkozok, hogy földhöz b@... vágom az egészet, úgyis ingyen volt...
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #6524 üzenetére
Köszi, ez a DD-WRT jó lesz, de először a mostani gondomat akarom (csakazértis szindróma
) megoldani.
Nem lenne gond a csak saját hálózatos elérés, de ott sem megy.
Total Commander -> Meghajtóknál Hálózat -> Windows hálózat -> itt csak a
Munkacsoport látszik, benne csak az a gép, amin wifi-n keresztül próbálkozok. A másik routeren keresztül ugyebár itt látszik a már létrehozott Munkacsoport összes gépe.
Mit nem állítottam még be (mert tuti, hogy .én szerencsétlenkedtem el valamit)?Mod: DD-WRT-ben mi a különbség a factory és a webflash között?
-
gugcsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6478 üzenetére
open-el kezdtem de linux tudás hiányában inkább dd-re váltottam...itt már megy minden amit akartam, ftp, wlan, torrent csak ez a restart nem teccik...
-
gugcsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6476 üzenetére
nagyon köszi a segítséget...még próbálkozom
-
gugcsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6473 üzenetére
igen igen de swapon akkor is: Function not implemented
-
gugcsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6471 üzenetére
root@DD-WRT:/# swapon /dev/sda1
swapon: /dev/sda1: Function not implemented -
gugcsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6468 üzenetére
ezek szerint van:
root@DD-WRT:/# fdisk -lDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 32 257008+ 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda2 33 60801 488126992+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5 33 60081 482343561 83 Linux
/dev/sda6 60082 60801 5783368+ 7 HPFS/NTFS -
gugcsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6466 üzenetére
megvolt:
root@DD-WRT:~# swapon -a
root@DD-WRT:~# free
total used free shared buffers
Mem: 29784 24136 5648 0 800
Swap: 0 0 0
Total: 29784 24136 5648
ezek szerint viszont így sem ok -
gugcsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6464 üzenetére
root@DD-WRT:~# swapon
BusyBox v1.15.3 (2010-04-06 03:14:11 CEST) multi-call binaryUsage: swapon [-a] [DEVICE]
Start swapping on DEVICE
Options:
-a Start swapping on all swap devicesezt dobja a parancsra
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest