- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
glocker
tag
Üdv...
korábban beszéltünk 1043ND + mobil internet összelövésének lehetőségéről...
eljött az idő, most érdekelnének a részletekami van:
TPLink 1043ND - vargalex fw
ZTE MF110 modem (Telenor-os SIM)
ezeket kellene közös működésre bírniazt szeretném tudni, hogy:
- működik-e ezzel a modemmel is?
- pontosan milyen csomagokat kell telepítenem?
- hol, milyen beállításokat kell eszközölnöm?Előre is kösz.
U.I.: természetesen szívesen veszem bárki másnak is a vonatkozó tapasztalatait
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Olyanra tudok gondolni, hogy a Network hamarabb indul, mint, hogy USB-n felismerné az eszközt.
Közben megnéztem a wiki-t, és itt a számodra lényeges rész:
"If you want an permanent connect from startup, add 'ifup wan' command to '/etc/rc.local' file."
Azaz router indulásakor történő azonnali csatlakozáshoz a /etc/rc.local-ba tedd be az
ifup wan
sort. Ezt megteheted Luci-ban is a System->Startup menüpontban a Local Startup szerkesztésével (az oldal alján).
-
glocker
tag
Szia, kösz és élni fogok a lehetőséggel, most még csak információt gyűjtök...
Ha jól értem, akkor ehhez a megoldáshoz kell vagy egy gyári fw-es tplink router (azok közül melyek támogatják a 3G-s kapcsolatot) vagy a 1043ND-s de nem gyári fw-el hanem pl, a vargalexes fw-el, valamint kell egy USB 3G-s modem és egy internet előfizetéses SIM.
Ha jól értem, akkor pl. a vargalexes fw-hez kellenek még valamilyen csomagok és gondolom ezt azt be is kell konfigurálni...
kérdéseim:
- mindegy, hogy milyen USB-s modemet aggatok rá, vagy csak megadott típusokkal műxik (ha igen mely típusokkal)?
- milyen csomagokat kell telepíteni (és van-e hely ezek számára a routeren)?
- mit, hogy kell konfigurálni? -
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A leírás alapján várhatóan fel kell telepíteni a
- comgt
- kmod-usb-serial
- kmod-usb-serial-option
- usb-modeswitchcsomagokat. (Esetleg még a kmod-usb-uhci, vagy kmod-usb-ohci, illetve usb-modeswitch-data csomagokra is szükség lehet).
Nálam ZTE Blade minden ROM-al gond nélkül csatlakozik.
-
viralmind
aktív tag
erdekes hogy a 15747-es ddwrt-t leszedtek mert nalam az volt egeszen delutanig ,jol is mukodott minden hiba nelkul ,pedig valami nvram hiba miatt szedtek le.A 15778-at ami elvileg a legfrissebb viszont nalam es sokaknal ahogy olvasom nem jott be ugyanis problemak vannak a portforw-al ,nalam konkretan elerhetetlen lett http,ftp,vnc.igy ment vissza a 15747 ami elvileg hibas nalam viszont remekul mukodik :-)
-
11-21-10-r15778
Megvan az... -
-
-
viralmind
aktív tag
Udv!
igen nem reg tettem fol en is a ddwrt 15506 buildet teljesen stabilan mukodik,nyomtao,samba,ftp,usb kezeles is tokeletes,wol is megy ,egyetlen bosszanto dologgal talalkoztam hogy a dyndns frissitese eseten /alapbol 1 napra van allitva ,valami oknal fogva azonban ugy ket orankent hibauzenetet dob a logban / azonban napi 1x sikeresen frissit,ennek miertjere nem jottem ra remelem javitjak a kovetkezo build-ben.
-
Nem, nem Ő az, bár neki is DD-WRT volt fent, de még nem ez az új, Samba-s verzió.... Megmondom őszintén, nem tudom már a nickjét...
A priviket meg törlöm, ha csak nem olyan dolog van benne, amit szeretnék megtartani.
Előtte itt a topikban is beszéltünk, először OpenWrt-zett, utána feltette a DD-WRT-t, és mindez vasárnap történt, ha jól emlékszem. Ha gondolod, akkor keresgélj.
De amúgy Beri is DD-WRT-s, csak nem tudom, hogy Ő használta-e már ezt az új buildet. Viszont, ha minden igaz, akkor holnap tesszük fel kollégám routerére, ha nem felejti el behozni... Elvileg ma lett volna a napja, de elfelejtette. -
-
hesszan
aktív tag
e1752? az melyik? ahhoz mejd kell saját ID amit tudni kell (google)
link
ugorj a Enabling 3G/UMTS részre..
nekem ez alapján siekrült elsőre beállítanom a cuccost
Annyi trükkje van a dolognak (számomra az volt) hogy miközben telepítem a modemet a routernek a csomagok leszedéséhez kell net (milyen meglepő) ugyhogy gépről csatlakoztam és osztottam lan kábelen a netet a routernak, és a routerhez egy másik gépről csatlakoztam (jah igen nekem 2 modemem és gép+2laptop van, ugyhogy megoldottam, egyébként meg kereshettem volna vezetékes netet ha csak 1 gép+modem lenne)
Én K3520-as modemet telepítettem és ahhoz tudok neked segíteni, ha esetleg elakadnál remélem tudok segíteni.(K3765-z modemet nem sikerült felraknom, bár az win alatt sem hozta megbízhatóan a hálózatot, erre a modembre valami dupla port switchelést irtak a neten és feladtam miutan a hálózattal sem korekktül kommunikált) Napközben csak emlékezetből, munka után tudom csak otthonról megnézni a beálíltásokat, de ha rákeresel ebben a fórumban kérdeztem én is keresőszavak: 3g, hsdpa, hsupa huawei és az összes hozzászólásomat megtalálod. -
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Itt is van egy leírás E1750-re.
-
-
donci7
csendes tag
a template file-t kitörölted? ( /etc/samba/smb.conf.template )
lehet az megoldja. Nem vagyok biztos benne, de azt hiszem, amikor én raktam az OpenWRT-t Speeedfire leírása alapján, még ez nem volt benne.
De amúgy, nekem is ilyen hibaüzeneteim voltak, végül ebbe a template file-ba láttam meg, hogy:
unix charset = utf-8
helyett valami más karakterkészlet volt beírva. Átírtam utf-8-ra és megoldódott minden.
-
Speeedfire
félisten
rakd fel az fdisk programot
opkg update && opkg install fdisk
majd
fdisk -l
így listázza majd melyik partíciónak mi a neve
a leírásom alapján pedig illeszd be a /etc/init.d/usbdrive fájlba a megfelelő parancsotValószínű azért nem látta a samát mert lehet, hogy a partíciók neve megváltoztak a hub miatt.
-
-
Speeedfire
félisten
elég bátor vagy, hogy felraktad az rc-t, ez még kicsit bugos, nem elég stabil
vargalex: most h mondod, valóban nincs benne csak ext3 és barátai
donci7: ahogy vargalex is írta nem a transmission miatt lehet, inkább nem megfelelő leállítás, áramszünet stb, nálam is az ext3 már tönkre ment így ubuntu alatt javítani kellett rajta, nem is kicsit ...
NeverGone: valószínű így van ahogy mondod, bár anno mikor belevágtam én is trunkos kamikazet tettem fel, de szerencsére nem volt vele gondom
beers: wol csomag van, fel kell rakni, webif alatt benne is van a webfelületen -
vargalex
Topikgazda
Hi!
A megfelelő filesystem csomag, azaz a kmod-fs-vfat. A mountolásához nem kell saját scipt, fstab-ból mehet.
-
-
kano
nagyúr
És a Statistics milyen lehet? Mondjuk sok minden kell hozzá...
-
-
-
-
Speeedfire
félisten
dd-wrt alatt ha jól tudom/sejtem ipkg van, külön kell feltenni az opkg-t és akkor elvileg lehet openwrt csomagokat is feltenni, ha vissza olvasol 1-2 oldalt akkor észreveheted h ez nem igazán járható út, ha ragaszkodsz a transmission-höz akkor kénytelen vagy feltenni az openwrt-t
-
Szia!
Megmondom őszintén, hogy nem tudom... Én DD-WRT-ről csak konzolon váltottam OpenWrt-re, webes felületen soha. Mintha valahol olvastam volna valami olyat, hogy át kell nevezni a firmware-t (gondolom arra a névre, ami a dd-wrt image neve), és akkor felmegy, de ez nem biztos. Ha gondolod keresgélj utána, de szerintem az egész nem ér annyit. Nem olyan nehéz az a konzolos upgrade-d, de persze Te tudod...
-
-
Szia!
Egy apróságot hozzáteszek én is... Nem fontos, csak szemet szúrt nekem.
"inuxhoz annyira nem értenék de megtanulom, nem probléma (tanultam már alapokat). Vagy esetleg DD alá is érdemes tenni torrent klienset?"
Annyit tennék hozzá, hogy a DD-WRT is Linux! Ha tudtad, akkor sorry, lehet, hogy csak én értettem úgy félre a mondatodat, mintha külön említenéd az OpenWrt-t mint Linuxot, és a DD-WRT-t.
-
vargalex
Topikgazda
Nekem az OpenWrt szimpatikusabb, több szabadságot ad, így azt használok. Ha jól sejtem, akkor DD-Wrt-ben egyrészt az USB fülön engedélyezni kell a megfelelő modulokat (gondolom ez megvan, mert az írod, hogy látja a pendrive-ot), másrészt a NAS fülön tudod beállítani a ProFTPd-t. Más lehetőséged nincs a megosztásra, hacsak nem rakod fel a DD-Wrt alá az OpenWrt-s Samba-t. De DD-Wrt alól alapban csak az ext2/ext3, illetve FAT filerendszereket fogod látni.
OpenWrt-nél BackFire esetén a firmware felrakása után a webes felületről (LuCi-ból) felrakod a szükséges USB-s, illetve filerendszer modulokat, a Samba 3-at, és a LuCi-app-samba-t, és a webes felületről konfigolhatod is. Illetve ftp-re használhatsz vsftpd-t, de azt csak konzolon lehet konfigolni, sajna webes felületet nem csináltak még hozzá. -
vargalex
Topikgazda
Hi!
DD-Wrt-n az ssh bejelentkezéshez a Services fülön a Secure Shell group-ban engedélyezned kell az SSHd-t
-
Speeedfire
félisten
Az alap openwrt fw-ben is van pár feature, de a komolyabb dolgokat neked kell rá felpakolni, ha az oldalamon lévő leírásokat elolvasod akkor te is képbe kerülsz. Nem egy ördöngösség, csak rá kell venned magad. Illetve ha a legyen srácok buildjeit megnézed akkor ott alapból több okosság van benne ha jól tudom. Illetve ha csak ki akarod próbálni akkor szedd le az x86-os fájlt és rakd fel pl virtualboxra vagy más hasonló programra és próbálkozz vele.
-
devpernull
tag
Nekem így jött össze a DD-wrt-n a transmission, a [korábban linkelt leírással], [ezzel a firmware-rel]:
Az 1. oldalon a 9. pontnál nem kell foglalkozni vele, hogy az ipkg install /tmp/opkg_513-2_ar71xx.ipk hibaüzeneteket dobál! A /etc/opkg.conf cat-tal való szerkesztésénél először csak a cat > /etc/opkg.conf << EOF sort kell beírni, utána kell beilleszteni a többit. A 11. pontnál az opkg update nem akart futni, de még egy reboot után ment. Ezek után tudtam telepíteni az opkg-val a csomagokat.
A 2. oldalon az 1. pontnál a /mnt/root/.profile szerkesztése után reboot.
a 3. oldalon oda kell figyelni, mert több parancs is átlóg a következő sorba, érdemes először notepad-be, majd javítás után a putty-ba másolni. A szerkesztéshez a fájl elé kell írni a nano-t
nano /mnt/root/.config/transmission-daemon/settings.json
A ctrl+k a sortörlés, a ctrl+o a mentés, a ctrl+x a kilépés. A 2. pontban a mkdir -m 777 /mnt/share/torrents parancs nekem csak 2 lépcsőben jött össze:
mkdir -m 777 /mnt/share
mkdir -m 777 /mnt/share/torrents
A 3. pontban is 2 soros parancs van, így helyes:
export TRANSMISSION_WEB_HOME='/opt/usr/share/transmission/web/'transmission-daemon
Ekkor még nem futott a transmission nálam. A 4. pont után reboot és elvileg már fut a torrent kliens.Ez így biztos mókás egy hozzáértőnek, de talán segítség valakinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest