- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vargalex
Topikgazda
Azóta úgy tűnik, hogy a gyári software lassult.
-
gabor_01
senior tag
(Nem kezdtem újat)
Szóval nem tudom, mi lehet az oka a fagyásnak.
Wifin 2 laptop és 2 mobil tud lenni.
Lan-on 3 PC, 3 nyomtató, NAS, VOIP.
Néhány fix IP cím, portátirányítás.
Tűzfal fullra bekapcsolva (ha már van...).
Egy 1.7-es hardverűt visszavittem ezért, de az 1.8 is azonnal fagyott.
Persze csak a legújabb gyári firmvert próbáltam. -
-
dethroner
veterán
Only N már volt, most épp mixben megy. De ki fogom próbálni akkor N, 40MHz és végignézem a csatornákat. Még azt vettem észre hogy a laptop több hálózatot is lát, ami az enyém. Pl be hálózatazonosító: barack. Nos látja a barack nevű, de lát barack 2, és barack 2 3 hálózatot is. Holott én csupán azt hoztam létre amiben nincs szám. És tud is bármelyikhez csatlakozni, tehát mindet az én hálózatomnak látja. Itt valami nagyon el vagy cseszve?
-
gabipaci
őstag
Bocsesz, tegnap sürű napom volt, átsiklottam felette.
A válasz szarkazmussal: működik...
De komolyan nem tudom, a supporton kívül.
Mert ki sem próbáltam a gyári FW-t, rögtön lapátoltam fel az OpenWRT-t
Most adok egy esélyt még Open-nek, aztán megpróbálkozom a gyárit visszatenni.
Szabinál van róla leírás, meglátjuk.De a NAS-t akkor is megveszem, mert ez az usb hdd nem túl igéretes.
Azt meghagyom biztonsági másolatnak a családi képekhez-videókhoz. -
Pityesz78
tag
tetszik a kifejezés, ez a feltörés egyik "szakszava" vagy saját fejlesztés?
Tehát akkor ha mondjuk WPA2 titkosítást használok mac cím szűréssel és a megosztott mappáimat 13 karakteres jelszóval látom el amit mondjuk 2 hetente változtatok, 95%-os védelmet érhetek el?
Mod.: Köszi a válaszokat, nem vagyok túl boldog, megint napokba fog telni mire kiokosodom a témában
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Az elég gáz, ha egy szolgáltatásnál nincs lehetőséged beállítani külön, hogy kívülről elérhető legyen, és mégis automatikusan nyitja a portot.
Érdekes különben, mert a web/ssh/telnet elérhetősége kívülről külön állítható a Remote Access alatt. -
N_A_S
veterán
Hol tudok nevet adni neki?
DHCP szerverbe lehet olyat hogy lefixálom hogy a gépek mindig ugyanazt az IP-t kapják? Vagy ezt csak úgy lehet ha kilövöm a DHCP-t és egyenként beállítom a gépeken az IP-t?Wifi még mindig 130MB (NG-Mixed, és Mixed módban is). Windowsba a hálókártyát nem lehet valahogy "forceolni" hogy 300on csatlakozzon?
Még egy kérdés felvetődött amikor teszteltem a sebességet: 4-4500kbps-el tudtam másolni wifin, ez azért van mert USB-Stickes antennát használok és az USB 2.0 lekorlátozza a sebességet?
-
Bernath
tag
Nos neki is volt problémája, http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2639-2639.html, s nekem is hasonló akadt. 60-as UPC netem van s a network lan oldalán--a routeren-- a protocolt statikusra kellet beállítani ellenkező esetben tehát ha DHCP-re állítom a boot után már csak recovery módban tudom elérni,így viszont ha a routert újraindítom csak akkor van csatlakozásom,ha a lan kábelt kihúzom s visszadugom.
Nem tudom érthető voltam-e? -
viralmind
aktív tag
Nekem is igy van beallitva ,ahogy Beri topiktars linkelte ,mondjuk nalam a csatorna fix 6-on van ,de ez amugy is kornyezetfuggo szal ezzel esetleg erdemes jatszadozni,valamint "control channel" nalam loweren van ,oszinten szolva foggalmam nincs ez mit befolyasol,e ketto kiveteltol eltekintve ugyanez a beallitasom es nem tapasztaltam wifi kapcsolodasi illetve sebesseg problemakat.
-
-
rionpulya
tag
-
chege
aktív tag
-
-
viralmind
aktív tag
Haaaaaaaat az egy kattintastol azert ez messzire van :-)
Mert ugye le kell tolteni a nyomtato szervert ,mindezt putty-on bejelentkezve routerbe, telepiteni szinten putty ,majd egy script sort beilleszteni webes feluleten,es meg + egy portforw azert ez igy messze nem egy kattintas :-)mellesleg a portforw miertjere egyetlen leiras sem utal sot meg sem emlitik,pedig van vagy 10 fele leiras ,es ez hogy 10 fele leiras van mar onmagaban sem bizalomgerjeszto :-) -
viralmind
aktív tag
Beri:Van egy valag tutorial, régebben ebbe a topicba is írt valaki, akinek sikerül nyomtatót megosztania dd-vel, használd a keresőt.
Igen ezen tul is vagyok mint emlitettem ,sot ebbol a topicbol linkelt megoldast irtam en is ide be ami szinten nem mukodott,azt gondoltam neked be van allitva a nyomtato megosztas es mukodik is ,es tudsz segiteni hogy te pld melyik leiras alapjan oldottad ezt meg.
A valag leiras jo biztosan csak epp nalam valamiert egyik sem mukodik.
Azert koszi.
-
direwolf
őstag
Nem az a baj, hogy így látod, ez az egyéni véleményed, mi tiszteletben tartjuk. A gond az, hogy úgy állítottad be mintha a DD lenne az egyetlen járható út egy kezdőnek. Olvasd vissza egyszer magadat, és talán rájössz Te is.
Egyébként én is 0-ról kezdtem egészen minimális linux ismerettel az OpenWRT-t, és állítom, hogy nem nehéz! Rá kell szánni pár napot, és ha már érti az ember a koncepciót, ugyan olyan egyszerű (ha nem egyszerűbb) mint a GUI-n kattintgatni.
Ehhez csak annyi kell, hogy ne vedd el a kedvét, hanem segíts. -
OK! Akkor azt hiszem ezt átbeszéltük rendesen, csak akkor ne hitegess olyan embereket, akik torrentezni szeretnének a routeren, ehhez hasonló hozzászólásokkal.
"DD-vel egyáltalán nem kell parancssort látnod semmihez, valamint egyetlen config file-t sem kell megnyitnod semmilyen editorral."
-
Nem kevés, hidd el! Én töltök le az ASUS WL-500G Premium-mal, amiben kisebb proci van, mint ebben. Azért, mert néhol az országban van fiber, tudod, még élnek emberek, akik töltenek le 1, 2, vagy 4 Mbit-tel is. Arra pedig bőven elég ez, talán még sok is. Nem csak 50 Mbit felett kezdődik az élet, ezt csak Te hiszed így.
-
direwolf
őstag
Aha, látom a környezeted védelme mellett a másokon segítés sem az erősséged
Ez a fórum (is) arra való, hogy ha valakinek problémája van, bepötyögi, és aki tud segít. Az nem segítség, hogy ne használd letöltésre, mer' hülye vagy hozzá
A pécé azon funkcióját, hogy le-fel töltesz márpedig ki tudod váltani vele, bármennyire is nem szeretnéd, ha ezt rajtad kívül mások sem hinnék el. Sorry, ez van... -
wwenigma
Jómunkásember
es miert kell mineenkibe ezt, tuszkolnod, hogy SZAR letoltesre a cucc? miert nem lehet elfogadni, hogy igenis megfelel a celra? headshot
usbcsatis kollega: nyugodtan vidd vissza, nem utasitjak el a gart, boven lehet forrasztasi hiba is.. debugoskent mondom ezt. a gyarba kuldik vissza, nem mokolnak vele, ha meg megis akkor pakaval 3mp alatt javitjak.
-----------
Sent from my V845. -
"elhiszem, hogy van létjogosultsága, de nekem nem erre van igényem."
Na ez az látod... Hiába írod Te, hogy DD-WRT-hez nem kell konzol, meg két kattintás és készen is van. Persze... Az, amit Te szeretnél, amire neked kell a router, de nem az, amiről itt többnyire szó van, mégpedig a torrent kliens!
-
direwolf
őstag
És a környezettudatos élettel mi van? Az én lelkiismeretem nem boldog ha egész nap megy egy gép, pontosan ezért vettem ezt a routert. Igenis van létjogosultsága egy 10W-ot fogyasztó "fel/letöltő" eszköznek (legyen az router, vagy apró nettop mindegy...), amíg a net asszimetrikus. Az adsl külön kiba..ás, mert irdatlan különbség van az up és a downstream között. Jó torrent júzer meg ugye minimum 1:1-es aránnyal boldog.
-
Leírás az lehet, hogy van, csak még senkinek sem sikerült egyiket sem végig csinálni, ugyanis állítólag Atheros platformra jelenleg még nem létezik optware.
Itt van pl. a TL-WR741ND, csak, hogy a TP-LINK-nél maradjunk, 5600 Ft-ért vihető. Proci sebesség + memória ugyanaz, mint 1043-ban, viszont nincs rajta USB.
Letöltő gépet meg mindenki olyat vesz, amilyenre telik neki. Hidd el, más is szívesebben használna pl. egy Intel Atom alapú gépet, néhány terrabyte raid tárhellyel ilyen célra, ha lenne rá 50-80 000 Ft-ja. A többségnek viszont nincs, így marad a 15 000 Ft-os router, és a barkácsolás.
-
Igen, azt tudom, hogy FTP van, meg Printer Sharing, én is használtam próbaképpen néhány napra DD-t. Viszont én samba-t jobban szeretem, nem olyan körülményes a használata, "felmappelem" hálózati meghajtónak, és kész. És a többség gondolom így van ezzel.
"Minden máshoz optware kell,"
Ezzel az a gond, hogy rajtad kívül nem igazán van olyan ember itt a topikban, akinek ezt sikerült volna beüzemelni. Pedig már próbálkoztak vele... Vagy neked sem megy 1043-on az optware? Ha igen, akkor szerintem sokan örülnének legalább egy néhány soros leírásnak, hogy az opkg-ba hogyan kell életet lehelni. Mert tudtommal ezen akadtak fent leginkább.Szerintem egy router nem fájlmegosztásra, meg torrentkliens futtatására való
Ezzel nem győztél meg, mert egyrészt a nagy többség az ilyen routereket bizony arra veszi, routolni megtenné egy 5000Ft-os is. Nem mellesleg pl. az ASUS kimondottan letöltőnek hírdeti, a dobozon is, és a weboldalon is. Mind a WL-500, mind az RT szériát. Az igaz, hogy nem DD-vel Open-el, meg Tomato-val, de ez már részletkérdés. -
Tehát azt mondod, hogy DD-WRT alatt nem kell konzolon bejelentkeznem a routerre, hanem a webes felületen tudok samba-t, és torrent kliens-t is telepíteni, és ezeket konfigolni?! Lehetőség szerint rtorrent kellene, és ugye a rutorrenthez pedig lighttpd jár... Mindezt webes felületről? Mondjuk kiegyezek a transmissionnal is, csak jobb lenne rtorrent. Ez esetben gratulálok, és elismerésem a DD-WRT fejlesztőcsapatnak! És nem mellékesen szerintem sokan várjuk itt a konkrét leírást
Előre is köszönjük!
-
Sorenze
csendes tag
-
Sorenze
csendes tag
Nekem nem érdekem szidni a dd wifijét hanem van rá okom. Ha elovasod a fórumot akkor azt is írják sokan hogy a 300-as kapcsolat minden ok nélkül leesik 130-ra. amit én is tapasztaltam, Sőt ha két gép között elindítok egy 4 Gb-os iso másolását akkor bizony leesik a sebesség nem is kicsit volt hogy 6! mbit/s re. Erre lehet mindent mondani de hogy jó azt biztos nem Míg a gyári firmware-val ezek a jelenségek nem fordulnak elő, ezért kizárható a hardweres probléma.
-
-
Mint írtam is, nem néztem az árát, de lehet, hogy annyi tényleg sok egy kissé... Azt hittem, hogy olyan 17 környékén mozog. Hogy a WiFi problémát (ha egyáltalán létezik ilyen valójában) mi okozza, azt nem tudom, de tényleg volt, aki a gyári fw-el is panaszkodott rá, ahhoz pedig igazán nem sok ügyesség kell.
-
Magnat
veterán
Na igen, ebben ő a kompetens
Az az igazság, h az opentől eléggé elment a kedvem az után, h több alkalommal is végigcsináltam a leírás alapján elejétől mindent, de még csak a wifi sem volt hajlandó életre kelni, hogy az usb felélesztéséről ne is beszéljek... nem mondom, h nem bennem van a hiba, de tényleg több alkalommal is végigcsináltam pontosan úgy, ahogy a leírásokban állt és mégsem röffent be ... most feltettem a dd-wrt-t, ezzel legalább wifim van
Btw, jól látom, h a dd-wrt nem támogatja az ntfs-t usb-n? -
Magnat
veterán
Csak mert sztem a kolléga a kliensre kíváncsi ... legalábbis én abból, h azt mondja, a torrent nem érdekli, de at ftp támogatás jó lenne, arra következtetnék, h letölteni akar ftp-n és nem szolgáltatni. Persze nincs kizárva, h tévedek ... 1ébként ftp klienst hogy lehetne belevarázsolni dd-wrt-be?
-
Janaboy
veterán
Én a honlapjukon ezt találtam:
WR1043N(D) v1.1 / v1.4 / v1.5 / v1.6 TE7WR1043NX AR9132 @ 400 32 8 Atheros ar9103 3x3 MIMO b/g/n - 1 1 1 Gbit WAN4 Gbit LAN 12V 1.5A USB WR1043ND v.24 SP2 - build 13972 - 20100223 N clients connect only at G tx/rx rate, everything else working
-
micro
addikt
Nem hinném, hogy erőforrás probléma lenne az alacsony upload, mert lefele láttam 1,5 MB/s-et is. Gondolom a letöltés ugyanannyira eszi az erőforrást, mint a feltöltés.
Felfele meg csak néhány kB/s-et szoktam látni.
De ha van valami tudományos magyarázat, akkor szívesen meghallgatom. -
masterful87
senior tag
Izé... ez mi a szösz?
Én teljesen gyári FW-ben utaztam eddig, a honlapról feltettem rá a legújabbat, a 4. hó 27-eit, előzőeket nem, az ugye nem lehet gond?! Az újabb FW-k általában tartalmazzák az előző javításokat is, gondolom itt is így van.
És ez amit ajánlottál miféle akar lenni? Én csak annyit látok a fájlnévből, hogy dd-wrt, és az már extra FW úgy tudom.
-
masterful87
senior tag
Hát pont ez a vicces!
Legelőször kihúztam gépemből kábelt, visszatettem, nem segített.
Hibás gépet újraindítottam, semmi javulás!
Eközben mindenhol máshol volt net.
Ekkor jött a net disconnect/reconnect, nem segített.
Végül egy router restart megoldotta a gondot?Még így se a routerben keressem a hibát?
-
masterful87
senior tag
Még mindig szenvedek ezzel a vacakkal, az esti óránkénti szakadás után 10 órán keresztül ment a net!
Aztán előbb elindítottam egy torrentet, rá 2 percre megállt a torrent, addig maxon ment!
Nekem vezetéken nem volt netem, másik vezetéken a gépen megmaradt a net, wifin is megmaradt a net, bent álltam az admin felületen, néztem a statisztikát.
Véletlenül rányomtam a lecsatlakoztatásra, majd újracsati, a helyzet nem változott, nekem továbbra se volt netem.
Majd router restart, ezután helyre állt a net nálam is.Ennyire sz@r lenne a gyári szoftver??? Ezt még az 5 éves routerem is kibírta volna, ez meg teljesen meghülyül!?
EDIT: Amit kifejeltettem, erről a gépről, amin nem volt net, megállt a torrent, de mégis bent voltam az admin felületen, elmentem a diagnostikához, és pingeltem index.hu-t, rendben visszajött! Magán a gépen nem néztem hogy kimegy-e a ping.
-
kano
nagyúr
Ez jó kérdés. És arra, hogy nekünk és még itt a fórumon 1-2 kollégának miért volt baja a gyári fw-rel? (Mert amikor kérdeztem itt akkor egy valaki biztosan írta, h ilyen gondjai voltak neki is a gyári fw-rel.) Na mindegy, annyira nem lényeg. Szerintem kipróbálom én is csak nem a gyári fw-rel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest