- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Én is WPA2-t használok, egyszer mégis volt olyan, hogy hirtelen 1,3TB forgalmam lett egy hónapban, ezért le is korlátozott három hónapig a(z) UPC. Akkor beállítottam még egy MAC szűrést, azóta nincs ilyen gondom. WiFi jelvesztés ellen szerintem próbálgasd a csatornákat változtatni, hátha találsz egy olyat, amin kevés a zaj.
Más.
Egyébként én is két napja vettem egy ilyen routert, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, végre átjön rajta a névleges 60Mbps WAN irányból, az előtte lévő Linksys WRT54GL-en már csak 40Mbps jött át, túl lassú volt a hardvere a mai szupergyors nethez. Tervezem felrakni rá egy OpenWRT-t innen, hülye kérdésem lenne: ha gyári FW-ről frissítek, akkor a factory image-et kell letöltenem? Azt utána simán feltölthetem a gyári webes felületen keresztül, igaz? A Linksys-t mindig így frissítettem, azon Tomato-t használtam. Nincs kedven a linuxos hackeléshez, torrent kliensre sincs igazán szükségem, csak QoS kéne, mert a gyáriban nincs olyan.
-
zollover
csendes tag
Két oka jut eszembe:
1. Rebootol a router, volt már szerencsém hozzá, elfogyott a szabad memória.
2. Gagyi a wifi kliens, de akkor leginkább csak saját magát teszi gallyra, a többiek túlélik, csak a sebességen látszik a hatás. (apropó... nem hekkeli a wifidet a szomszédod?)
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Természetesen lehet frissíteni. Egyszerűen
opkg install transmission
Persze ehhez olyan csomag source-t kell beállítani, ahol a 2.12-es van. Az így frissített transmission config file-ját, ahogy a telepítés során is írni fogja, mivel neked létezik a config file-od, így az új config file-t transmission.opkg néven fogja elmenteni. Majd a kettőt nyugodtan összehasonlíthatod. Az 1.92 config-jában sok paraméter nincs beállítva. Ha azokat továbbra is elhagyod, akkor úgy, mint eddig, default értéket fognak felvenni.
-
direwolf
őstag
Szia!
Valahogy így:
Transmission configot átnevezed:
mv /etc/config/transmission /etc/config/transmission.oldFrissítesz, aztán a biztonság kedvéér az újnak a konfigját is átnevezed:
mv /etc/config/transmission /etc/config/transmission.origMajd az eredetit vissza:
mv /etc/config/transmission.old /etc/config/transmission -
Maximusz
aktív tag
Sziasztok!
Ha jól tudom (jelenlegi tudásom alapján) én úgy tudom, hogy egy torrent letöltése sokkal nagyobb számolási műveletet ró a hardverre (a folyamatos hash-elés miatt), mint ugyan annak a torrent-nek a seedelése (feltöltése) - hisz ott csak a csomagokat küldi, hash-elés nélkül. De ha valaki jobban tudja, kérem erősítsen meg benne!
Köszi
maximusz
-
CS_D
senior tag
Nekem csak a samba fagyott le, a router nem indult újra, de ennek az volt az oka, hogy a samba folyamatosan loggolt. Így pillanatok alatt megtelt a /tmp mappa, és leállt tőle a működése.
Lépj be ssh-n, és nézd meg, hogy másolás közben folyamatosan növekszik-e a /tmp mappa mérete. Majd egy idő után megtelik, és nem sokkal rá bekövetkezik a leállás. (ssh-n add ki a df parancsot)
A loggolás következtében az átviteli sebesség is 2/3-ára csökkent csak.
Megoldás az volt, hogy buildeltem egy saját samba csomagot, amiből kihagytam a loggolást. Azóta tökéletesen megy.
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Igazából valóban ez a baj, de azért megoldható a dolog. Ezen usereket szervezd egy csoportba, legyen a csoport neve mondjuk users. Ezt ugye a /etc/group file-ban adhatod meg. Valami ilyesmi lesz a tartalma:
root:x:0:
nogroup:x:65534:
users:x:1000:hxxxxx,hyyyyy,hzzzzzAhol ugye a hxxxxx, hyyyyy, hzzzzz a felvett userek. Ezen usereknek a /etc/passwd file-ban állítsd be a groupID-jüket (4. mező) 1000-re, vagy arra, amit a /etc/group-ban megadtál (ez nem kötelező lépés, mert a /etc/passwd-ben csak a default group-ot adod meg).
Majd a jelenleg beállított home könyvtárat rendeld az users csoporthoz.
Tegyük fel, hogy a home könyvtár a /mnt/users, akkor így:chgrp users /mnt/users
Majd adj írási jogot a csoportnak a könytárra:
chmod g+w /mnt/users
Így az összes, a csoportba tartozó user tud írni a könyvtárba.
-
NeverGone
tag
Mivel a legtöbb könyvtár tulajdonosa a root, és a többi felhasználónak nincs írásjoga, még a tulajdonos csoportjának sem, ezért nem "lehet", hanem ez a baj.
-
-
bbandi
tag
Igen jó lenne, de elegánsabb megoldás, ha minden usert a saját home könyvtárában engedsz csak garázdálkodni (chroot_local_user=YES vsftpd-nél).
Ha pedig azt szeretnéd, hogy olyat is elérjen ami a home könyvtárán kívül van, azt mountold be oda (symlinket az ftp nem követi), pl.:
mount -o bind /mnt/torrentek /home/bela/torrentek
értelemszerűen a /home/bela/torrentek-nek léteznie kell, és mindennek megfelelő jogusultsága kell, hogy legyen. -
-
Nem tudom, hogy transmission-ben van-e lehetőség ilyenre...
De az viszont biztos, hogy nem kell feltétlenül extroot ahhoz, hogy több programot tudj telepíteni. Csatolhatsz egy pendrive-ot, vagy inkább egy hdd particiót, mondjuk az /opt mappa alá, majd kicsit megszerkeszted az opkg.conf file-t, és már mehet is a telepítés a külső tárolóra. Az extroot csak akkor kell, ha a flash-t egyáltalán nem szeretnéd ilyen célra használni, de a kettő egymás mellett gond nélkül működik. Erről bővebben itt.
A másik része pedig az, hogy nem kell mindent újra konfigolni extroot beállítás után sem, ha előtte mented a flash (/overlay) tartalmát, majd a mountolás után visszamásolod. Ezt pedig vargalex barátunk fejtette ki már több ízben.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Mivel a QSS gombra írt script úgyis a /etc/init.d/transmission scriptet hívja meg, így én oda tenném a led kapcsolgatását. A QSS script pedig csak az indítóscriptet hívogatná, a leddel nem tenne semmit. Tehát a /etc/hotplug.d/button/qss így nézne ki:
if [ "$BUTTON" = "BTN_1" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
/etc/init.d/transmission start && \
logger "Torrent is running."
else
/etc/init.d/transmission stop && \
logger "Torrent is stopping."
fi
fi
fiMajd a /etc/init.d/transmission script start függvényébe tenném a led bekapcsolását:
start() {
config_load transmission
config_foreach start_service transmission
echo 1 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness
}illetve a stop függvényébe a led kikapcsolását:
stop() {
killall `basename $BIN`
echo 0 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness
}Így akár QSS gombbal használod, akár az init script közvetlen futtatásával, vagy ha LuCi-ból indítod/leállítod, mindig változtatja a led állapotát is.
-
-
Szerintem ez simán megoldható... Ha beírod a fórum keresőjébe, hogy QSS, találsz is néhány scriptet, amiből ki lehet indulni. Igaz, hogy azok nem transmission-t indítanak, hanem WiFi-t kapcsolgatnak, meg LED-et villogtatnak, de ez már csak részletkérdés.
szerk.:
Itt van ami kell neked. -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Abban nincs benne a block-extroot, tehát neked nem lesz jó! Ahogy Intruder2k5 is írta, valamelyik lengyel build-et kell használnod, vagy saját firmware-t kell buildelni. Én mondjuk ez utóbbit preferálom, mert akkor tényleg azt tesz bele az ember, amire szüksége van.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ha Squasfh firmware-t teszel fel (a letöltéseknél csak ez elérhető 1043ND-re), akkor benne kell lenni az image-ban. Formázni ext3-ra érdemes (esetleg ext4).
Mountolni fstab-al kell, egyszerűen a /etc/config/fstab-ban az adott mount point-nál felveszed az is_rootfs 1 opciót.Ilyesmi lesz:
config mount
option target /home
option device /dev/sda1
option fstype ext3
option options rw,sync
option enabled 1
option enabled_fsck 1
option is_rootfs 1Természetesen ekkor a target-et figyelmen kívül hagyja, a /overlay-ba lesz mountolva.
Szerk.: Intruder2k5 megelőzött.
-
Nem, az úgy nem jó... Ha külső meghajtót akarsz root particiónak mountolni, akkor az ehhez szükséges dolgok benne kell legyenek a firmware-ben. Ergo két megoldásod van, vagy használod valamelyik lengyel build-et (tudomásom szerint mindkettőben benne van ez a funkció), vagy pedig forgatsz egy saját fw-t. Mire érdemes formázni? Természetesen ext3-ra.
-
rionpulya
tag
Lehet extroot esetén failsafe módra konfigurálni. Azt extrooton bekonfigurált config fájlokat átmásoltam az usb-ről a router saját mtdblock-jára, így usb nélkül indítva a routert az alap funkciók gond nélkül mentek.
A wifi-hez, pppoe nethez minden szükséges csomagot tartalmazott az firmware, az usbre csak az extrák mennek, mint a luci, transmission, samba. Ha meghal a pendrive-od, usb hubod, a router alap funkciói úgyis mennek még, a pár napot míg cseréled a hibás eszközt meg kibírod fél lábon.
Amúgy alap esetben a helytakarékos módszer az ha a squashfs firmware-be fordítod a használt csomagjaidat. Így azok tömörített ROM meghajtóra kerülnek, ergo kevesebbet helyet foglalnak.
-
rionpulya
tag
Törléssel csak akkor nyersz helyet, ha olyan csomagot törölsz, amit te telepítettel fel. A firmware-be csomagolt programok read-only partíción vannak, törölhetőek, de helyfelszabadulást nem jelentenek, csak nem fogod tudni használni. Kellene tudni miket tettél fel te később.
De áldozz fel egy régi pendrive-ot, és használj extroot-ot, nem lesz gondod a hellyel.
-
-
micro
addikt
SMB olvasás csak 5,5 MB/s lett az új HDD-vel.
Az előző (ami ugyan csak 40GB-os volt) tudott kb 10MB/s-et.
Mind a két esetben ext2 volt a fájlrendszer, de most van a vincsin még egy swap partíció is.
Elötte az egy SD kártyán volt a swap.
Lehet, hogy az azonos eszközön lévő SWAP lassítja le a másolást? -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Mondjuk egy Raidsonic ICY Box IB-290StUS-B, ami 5750 Ft-tól kapható, vagy Spire HandyBook eSATA SP175SE-BK, amihez 3185 Ft-ért hozzá lehet jutni. Nekem ez utóbbi van az LCD TV-mre kötve, és annak ellenére, hogy műanyag a háza, melegedési problémám nincs. A Raidsonic azért korrektebb, bár drágább is. Mindkettőnek az eSata-n kívül az a nagy előnye, hogy van rajta DC bemenet, azaz akár egy külső táppal is meghajtható. Bár, én a routeremen jelenleg egy 160GB-os Samsung S2-t használok aktív HUB-al, és semmi problémám nincs vele. Azért számít a HUB adapterének terhelhetősége is. Nekem gyárilag 1A-es van hozzá, de a biztonság kedvéért kicseréltem egy Asus WL-500gP 2.5A-es tápjára. Szerintem legalább 1A javasolt.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ahogy wwenigma is írta, memóriakártyát, illetve pendrive-ot nem túl célszerű swap-ra használni. Inkább a vinyón csinálj egy swap partíciót. Mondjuk ettől nem kellene újraindulnia.
A HDD-nek van saját tápja? Ha nincs ,akkor a pendrive és a HDD aktív, vagy passzív USB HUB-on van? Mindenképpen kell szerintem a vinyónak külső tápellátás, annak hiányától újraindulhat.
A log-hoz a /etc/config/system-et kell szerkesztened. Számodra a log_file és a log_type az érdekes. Utóbbit file-ra kell állítani, előbbiben pedig beállítod a helyét. -
hati
addikt
-
Én ugyan nem használok transmission-t, inkább rtorrent párti vagyok, de lehet, hogy a transmission-ra is érvényes az, hogy eddig nem ismert okok miatt, valamiért kevesebb peer-hez kapcsolódik, mint mondjuk egy PC-s uTorrent. Tehát elég gyakran vannak olyan esetek, mikor PC-ről simán seed-elsz, ugyanakkor a routeren futó klienstől meg nem akar senki tölteni. Egy szó mint száz, szinte kizártnak tartom, hogy a transmission ne lenne képes le és feltölteni egy időben!
-
-
Magnat
veterán
Nos, ki akartam próbálni, de most úgy tűnik, álmában végleg összefost@ magát ez a remek technika: a tegnapi többszöri restart után mindig magához térő kütyüt ma reggel bekapcsolva azt tapasztaltam, h a sys lámpa szerint tökéletesen bebootol (tehát némi villogás után folyamatosan világít), csak éppen semmire nem reagál: sem a Luci, sem az ssh, de még csak a sima ping sem működik. Az 1etlen életjel, h a dhcp ad címet, de érdekes módon a 192.168.1.143-at, holott emlékeim szerint 100-tól van beállítva a kiosztás... de sokra nem megyek vele, mert sem így, sem fix ip-vel semmire sem reagál, még a qss-es telnetes debrick trükkre sem.
Na erre varrjon vki gombot.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Nintendo Switch 2
- Gumi és felni topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest