- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15484 üzenetére
Én nem emlékszem ilyenre, szerintem az összes verzióban benne volt, rendesen beállítva.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15466 üzenetére
QoS is van benne.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15471 üzenetére
hatalmas köszi!
még annyi lenne a kérdésem, ha vissza szeretném tenni a gyári fw-t, van valami speciális módja, vagy csak openwrtnél firmware frissítésnél betöltöm a tplinkes fw-t, és minden olyan lesz, mint gyárilag?
köszi!
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15468 üzenetére
Komolyan működött még így a router? Ha igen meddig?
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #15474 üzenetére
hát nem semmi egy sebészi beavatkozások
-
mgrincs
tag
válasz
Intruder2k5 #15468 üzenetére
Nem volt szép, csak így feltépned a sebeket.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15466 üzenetére
köszi a választ!
esetleg egy linket vagy leírást tudnál dobni? (néztem az első hozzászólásban a linkeket, de csak telnetes mókolásokat találtam. bocs, ha elkerülte a figyelmem)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15463 üzenetére
köszi a választ! tehát alapból van webes felülete, valamint a transmission is benne van?
esetleg ftp-t/dlna-t tud-e. Valamint lehet-e úgy okosítani, hogy lehessen prioritást beállítani? Tehát pl ha megy a torrent maxon és valaki netezni szeretne, akkor visszavenne a torrent sávszélből, míg betölt. Asszem Tomato-s cuccoknál láttam hasonlót. -
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15448 üzenetére
de villog így is
-
Odif
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #15384 üzenetére
Köszi a segítséget, de sajna nem változott semmi. Lehet vmi más firmware kellene ?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Intruder2k5 #15443 üzenetére
Én is így sejtem, viszont, mivel olcsóbb, mint a "kisebb" testvérei, ezért úgy gondoltam, hogy így legalább biztos le lesz lőve a veréb is
-
Anonymus23
veterán
válasz
Intruder2k5 #15441 üzenetére
Kb, 4-6 méterre lenne...
Mint írtam volt, ez még olcsóbb, mint a többi külső antenna, így akár még ez is beleférne.
Nem nekem lesz, és most akarják kipróbálni, hogy megy-e simán a saját antennáival, ha nem megy, akkor lenne egy ilyen felrakva. A másik meg hogy egy havi 6000 Ft-os mobilnet lenne kiváltva, ennek a fele lenne egy 15 Mbites net megosztva, azaz 1 negyedév (max 4 hónap) alatt visszahozza az antenna és a kábel árát is, már ha szükséges, és jelerősségben csak jobb lenne, ha lenne egy plusz antenna. -
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15437 üzenetére
Világos...akkor csinálom közvetlenül.
Remélem tanultam az esetből és nem cseszem el többet -
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15435 üzenetére
Leírásban az van hogy érdemesebb tüskéket tenni közzé.
-
Maximus78
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #15396 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
Odif
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #15347 üzenetére
Frissítettem a gyártó honlapján lévő legfrissebbre.
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15357 üzenetére
Este van már, és lankad a figyelmem. Alapvetően nem feltételezem az itteni fórumozókról hogy gyári fw-t használnának ^^
-
klrt
tag
válasz
Intruder2k5 #15344 üzenetére
Köszönöm a segítséget, sikerült beüzemelnem. Ennyi izgalom elég is volt mára. A merevlemez csatolás marad holnapra.
-
klrt
tag
válasz
Intruder2k5 #15342 üzenetére
Köszönöm gyors reagálásod! Megtudnád adni, honnan tudom letölteni a vargalex félét? Nem szeretnék rosszat feltenni.
Köszi! -
klrt
tag
válasz
Intruder2k5 #15331 üzenetére
Szia!
Kiadom a parancsokat, de utána se webes felület nem jön, se ssh val sem tudok kapcsolódni.
Hogy miért nem azt tettem fel erre nem tudok mitmondani, talán mert többet kellett volna utána járnom a dolgoknak. -
jeni
félisten
válasz
Intruder2k5 #15333 üzenetére
hasból rátaláltam
-
maci25
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #15311 üzenetére
Ez igaz.Cserébe viszont megy a forward ,ddns.
Jelen esetben dd-wrt router log a neten és ehhez van kötve a gyári fw router. Dinamikus ip van állítva gyári fw routeren és igy ok minden ,kivétel a ddns.
Hogy tudom rávenni , hogy ne az első router által kiosztott ip "jelentse" le pl dyndn felé.? -
válasz
Intruder2k5 #15303 üzenetére
Fogalmam sincs, igazából a test buildeket sosem követtem (a WRT54GL-es időkben nem is tudom, voltak-e?), csak a stabil preRC2+betakat, azokkal csak nagyon ritkán volt gond. A test buildeket csak azóta próbálgatom, amióta 1043ND-m van, mert elég régiek a stabil buildek, de sajnos sosem volt még olyan, amiben minden működött volna
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15300 üzenetére
Nem így gondoltam. Meg lehetne azt csinálni, hogy csak akkor küldjön e-mail-t, ha valóban változott az IP. (Mintha a dyndns frissítésnél nem lenne force update.)
-
válasz
Intruder2k5 #15299 üzenetére
Folytatnám a gondolatmenetet, csak kicsúsztam az időből...
Szóval, ha ugye abból indulunk ki, hogy a DynDNS mellett az OpenWrt-ben sem kerek valami a "WAN Up" esemény körül, akkor ez a variáció ugrott is, és csak az x percenkénti megoldás jöhet szóba, mint megbízható módszer. Na már most, nem tudom ezzel Te, hogy vagy, de én biztosan nem szeretnék 5 percenként email-t kapni az aktuális IP címemmel... Ha csak nem egy külön erre a célra kreált email-re, de azzal meg az a baj, hogy megszűnik, ha nem lépsz be megadott ideig, az meg kinek jut eszébe. Illetve a levéláradat kivédésére megoldás lehet még egy mail forwarder szolgáltató, mint például az mpp.hu, ha mondjuk egy ilyen címre küldöd az IP-t, akkor csak szükség esetén aktiválod az mpp.hu-s címet, egyéb esetben pedig elvesznek a levelek a semmiben... Na de ez is túl körülményes, mikor éppen kellene az IP.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15297 üzenetére
Igen, olvastam az ötletet.
Akár mehetne e-mail-ban is.
Illetve OpenWrt esetén elég lenne akár csak a dyndns scriptet megpatch-elni egy kicsit. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #15289 üzenetére
Csak kiderult hogy elbeszelunk egymas mellett. Amit linkeltem ott Openwrt-backfire van csak, RC6-ra epul az utso.
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #15261 üzenetére
Ez mióta van?
Csak mert én hónapok óta használom (igaz, hogy csak wol-ra). -
ajani
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #15263 üzenetére
Mielőtt nekiállnátok teljesen temetni a gyári FW-t, elárulom, hogy simán elviszi a killa sample-t a Planet Earth-ből (ez egy 5,5MB/sec bitrátájú 1080p videó) úgy, hogy a gyerekeim a szobájukban spongyabobot néznek párhuzamosan a xbox classic-os xbmc-vel wlan-on keresztül...
Nem olvasási gond van a rádugott USB vinyókkal, hanem írási. Egyébként kipróbáltam egy másik vinyóval is sebességet, azzal megy.
Szóval
- Freecom Thoughdrive 250GB - írás/olvasás OK
- Hitachi XL1000 1TB - írás NOK/ olvasás OK (úgy tűnik ezt nem szereti a router)Messze nem olyan rossz a gyári FW, mint amennyire ezen a fórumon be van állítva...
-
Barohawk
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #15263 üzenetére
de egyenlőre nem is látom a hdd tartalmát
Őrülnék neki ha valaki leírná mit kellene tennem hogy ez működjön -
Nagymelák
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15229 üzenetére
Szia!
Tehát akkor elvileg mindenféle linux-os előképzettség nélkül,lehet használni.
Köszönöm a részletes tájékoztatást. -
Maksifül
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15213 üzenetére
Már hogyne tudná megtenni webes felületről? Mármint egészen pontosan a DD-WRT firmware felületnél a firmware frissítésnél, ugyanúgy, mint a gyárinál, ahogy Coolmat is írta, csak regisztrálni kell ezen a fórumon és máris letölthetővé válik a gyári 1043ND firmware, ami szükséges.
Nekem legalábbis működött. -
válasz
Intruder2k5 #15168 üzenetére
Felraktam a Vargalex féle firmvare-t. Kicsit bonyolultabb, mint s gyári, de pl. az UPnP kommunikáció sokkal gyorsabb...
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #15172 üzenetére
én hülye meg vettem egy DSL-321B-t, drága pézért...
áhh. néha nem ártana többet kugliznom. de az maradt meg, h az egy micsoda jó modem. jó, monnyuk amit ajánlottál fw-el már nincs is vele gondom.
-
válasz
Intruder2k5 #15168 üzenetére
Huhh, akkor megnyugodtam
-
válasz
Intruder2k5 #15164 üzenetére
Arabul szeretném, mert jó lenne visszafelé olvasni/írni
Egyébként olvasgatom itt a hozzászólásokat, na azok számomra tényleg kíniul vannak
-
válasz
Intruder2k5 #15157 üzenetére
Köszönöm. Ha franciául fog kommunikálni tökön szúrom magam
-
direwolf
őstag
válasz
Intruder2k5 #15123 üzenetére
És az elképzelhetetlen, hogy valami olyan dolog kattant meg a modemben amit a tplink már nem visel el, csak a dlink? Merthogy vagyunk itt páran akiknek gond nélkül megy hasonló összeállításban. Nem rosszindulatból írtam, hanem tapasztalatból. Én a gigalinkel szoptam hetekig mire beláttam azt ami nyilvánvaló.
-
Mardel
őstag
válasz
Intruder2k5 #15089 üzenetére
Köszi!
Hál istennek sikerült!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15045 üzenetére
Hi!
Annyi gond van a modem és a router közti szakadásnak (legalábbis DHCP kapcsolat esetén), hogy a router nem kér újra IP címet, így azt gondolja, hogy a régi még megfelelő neki. Most itt nem ADSL-ről beszélek, ahol a modemet állítod PPPoE kapcsolatra és bekapcsolod a DHCP szervert, hanem pl. kábelnetről, ahol DHCP kapcsolatot kell felépítened. De ugye ezt úgy is megnézheted, hogy az RT-N16 egyik LAN portjára rakod a WL-500W WAN portját, majd megszakítod a kapcsolatot. Elvileg észre kell, hogy vegye a WL-500W, de az új trunk (legalábbis 1043ND esetén) ezt nem teszi. Gondolom PPPoE esetén sem veszi észre az interface down-t (vagyis igazából nem interface down-ról beszélünk, mert az él továbbra is, csak hálózati kapcsolat szakadásról).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15041 üzenetére
Az érdekes igazából az lenne, hogy a modem-router közti szakadást észreveszi-e. Ha jól emlékszem, a régi verzió rögtön detektálta az interface down-t, viszont a mostani trunk ezt nem teszi (legalábbis DHCP esetén). Tehát, ha kihúzom a WAN portból a kábelt, majd egy idő után vissza, olyan, mintha nem is történt volna semmi. Nem kér sem IP-t, log-ban sem látszik semmi. Szóval, valamikor majd ránézek, hogy mitől lehet ez.
-
válasz
Intruder2k5 #14960 üzenetére
köszi, pont ilyenre gondoltam !! így már nem paráznék, ha működne....
... mert sajnos miután végiglőttem a guide-t (puttygen-el kulcsgen, fájlt felftp-ztem, másolás authorized_keys-be, chmoddal jogok csekkolása, stb) sshzás után "server refused our key" és irhatom be a pw-t
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15028 üzenetére
Hi!
Ha Huawei SmartAX MT800u-T-d van, akkor az elvileg tudja. Kíváncsi vagyok az eredményre, mert így belegondolva ilyenkor routerként funkcionál az eszköz.
-
dash17291
tag
válasz
Intruder2k5 #15022 üzenetére
Hátööö,
igazából az egészet úgy en bloc, voltak ott nagyon jó szkriptecskék.
Azért köszi ezt az egy oldalt is!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15026 üzenetére
Hi!
Ha a modem tárcsáz, akkor is a WAN IP címet kapja a router (legalábbis halvány emlékeim szerint).
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #15011 üzenetére
Gondolom wifin ezzel sem lehet 300M-esen csatlakozni? Tehát maradunk az openwrt-nél
-
snpetit
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #15007 üzenetére
Szia!
T-Home ADSL, a router tárcsáz be Wan porton.
-
pluhi
tag
válasz
Intruder2k5 #14976 üzenetére
Ha változik az IPd, az nem is csapja ki a biztit, hiszen erre van kitalálva. Ha nem változik és úgy küldesz parancsot, azt nem komálja. Asszem letiltom ezt a force update-et, azt jóidő. Úgyis nulla haszna van. Té is bont 24 óránként? Nekem nem tűnt fel bár nem is néztem eddig.
-
Coolmat
őstag
válasz
Intruder2k5 #14973 üzenetére
Azért jobb a dolog végére járni, és kideríteni, hogy nem-e mégis a modem a rossz. Használtam nem is egy C3-as 360R-el a 941ND-met, most T1-es dchard fw-es modem megy flottul a router mögött, úgyhogy ezt a TP-Link - D-Link inkompatibilitást bullshitnek tartom.
Ja még 1 dolog eszembe jutott: reseteld le a routert a hátulján lévő gombbal (nyomd be egy tollal kb. 8-10 mp-ig, amíg minden led ki nem alszik rajta) és konfigold be újra.
-
Maksifül
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14952 üzenetére
Nos, megfigyelés után az alábbiak a tapasztalataim.
Ha a D-Link DSL-360 B3-as modememhez a
a.) D-Link Di-604-es routert csatlakoztatom, akkor a modemen mind a négy led folyamatosan világít.
b.) Azonban, ha a TP-Link 1043N-t kötöm össze vele, akkor bizonyos időközönként 30mp - 2 perc villogni kezd az ADLS és az Ethernet feliratú két led a modemen.
Kicseréltem a modem-router összekötő kábelt, de semmit nem javult a helyzet.
Mi a rák lehet a gond? -
Cucuska2
addikt
válasz
Intruder2k5 #14906 üzenetére
Akkor jövök is segítségért:
Gyári FW, csak a netet állítottam be, meg a pendriveomra megosztást.
Azóta ha a böngészőbe beírom hogy 192.168.1.1 nem bírja behozni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #14875 üzenetére
Hi!
Igen, tudom, hogy nálad is hasonló volt. És valóban LAN-on éri el, így egyéb windows-os beállítási probléma lehet.
-
válasz
Intruder2k5 #14865 üzenetére
tényleg, az eszembe se jutott
mindenesetre valamiért a logmein ismét megy, de csak IE9 alól, chrome alól nem
ráadásul vakrepültem és belőttem az openvpnt is a laptopra az éjjel és megy - így most tudom melobol is csesztetni a routert... végre.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #14835 üzenetére
Hosszabb, bonyolultabb és nem publikus. Nem saját termék, működik csak....
vargalex: Holnap adok neki még egy esélyt! -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #14825 üzenetére
thanks.
filemegosztásra paráztam jo sokat, mint kiderult, halál értelmetlenül.. csak át kellett állítani az oplay-t dhcp-re és már látta is mint a kisangyal. tök jó -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #14819 üzenetére
köszi, ezt meg is tettem!
mégegy noob kérdés, éjszakára, vagy mittomén hétvégére ha nem vagyok otthon, érdemes lekapcsolnom majd a routert? vagy mehet ez is simán, 24/7-be? -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #14818 üzenetére
Ezt olvastam én is, de a ledeknél csak nem adja meg magát, feszegetem már egy ideje...erőből meg nem akarom.
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #14777 üzenetére
Ha a sima sysupgradet csinálom lucin belül akkor elvileg mentegdétni sem kellene?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #14771 üzenetére
Igen, ha van segítség, akkor könnyű!
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #14745 üzenetére
Nem szoktál hülyeséget mondani, megfogadom a tanácsot
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #14740 üzenetére
feltettem, és a /etc/config/hd-idle fájlt a következőre módosítottam:
config 'hd-idle'
option 'disk' 'sda'
option 'enable_debug' '0'
option 'enable' '1'
option 'idle_time_unit' 'minutes'
option 'idle_time_interval' '10'ez akkor azt jelentené, hogyha nincs használva a hdd 10 percig akkor leállítja? mást nem kell beállítani?
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #14737 üzenetére
Nem is tudtam hogy van ilyen csomag ^^
Nekem van torrent is a routeren, viszont sokszor nem megy, a vinyo inkább csak azért van rajta hogy a webszerver, ftp-t kiszolgálja, néha pedig a torrentet is, eddig mindig leválasztottam a vinyót a rendszerről ha nem használtam, valami beépített dolog 10 perc múlva leállította a vinyót, viszont a tetején a led ugyan úgy világított tovább, eddig vagy letakartam vagy kihúztam a vinyót, esete zavaró tud lenni. Az idle csomag nagyszerű, 10 perc van fent, teszteltem és remeknem elég hogy a vinyót leállítja, még a ledet is kikapcsolja.
Nem is beszélve arról, hogy nem kell mindig le/fel csatlakoztatni a vinyót. -
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #14737 üzenetére
ki mondta hogy torrenteket seedelek?
egy lighttpd és egy vsftpd fut csupán de azokra sincs mindig szükség... szóval szerintem van értelme. vagy?
-
hati
addikt
válasz
Intruder2k5 #14707 üzenetére
De van, de be is van kapcsolva.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #14700 üzenetére
De nem azt beszéltük, hogy az unformatted gyorsabb?
-
Cucuska2
addikt
válasz
Intruder2k5 #14700 üzenetére
Jó, csak ha nekem van egy NTFS fájlrendszerű merevlemezem, amin van 1,2 TB adat, akkor azt nem tudom ext4-be átalakítani. Vagy igen?
Mod: Azt olvastam, meg lehet oldani. Valaki csinált már ilyet?
-
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14660 üzenetére
Én is azon gondolkodtam, hogy lecserélem az ext3-at erre
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #14660 üzenetére
Igen, érdemes azt használni! Rádob a sebességre néhány %-ot.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #14642 üzenetére
Én mikor regeltem jómunkásember voltam és most fejlődök visszafelé az újoncig.
Miért hozom fel? Nem tudom, az látszik belőle hogy sokat tevékenykedsz itt a fórumon.
vargalex: Most már ezt is tudjuk. A lényegen mondjuk mitsem változtat, megy a rendszer ahogy kell. -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #14640 üzenetére
Azért 7300 szakmai hsz-el...még őstag lehettél mikor elkezdted. Pár hónap múlva már addikt, most meg kedvenc.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #14638 üzenetére
Eléggé elvoltam havazva az utóbbi időkben, de írogattam ezért cikkeket az oldalamra.
Néha-néha felnézek ide, megnézem mi a helyzet, de ahogy látom a helyzet változatlan. Lassan jómunkásember rangot kapsz!
-
válasz
Intruder2k5 #14634 üzenetére
Akkor ez királyság, nem tudok mér semmit elqrni
Köszönöm még1X-er a részletest útmutatást. REmélem legközelebb már menni fog egyedül is -
válasz
Intruder2k5 #14632 üzenetére
Igen
-
válasz
Intruder2k5 #14629 üzenetére
SIKERÜLT!!!!!!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
A tmp könyvtárból most már törölhetem Winscp-vel a bin file-t? -
válasz
Intruder2k5 #14629 üzenetére
Most már talán
-
válasz
Intruder2k5 #14626 üzenetére
WinSCP nem tud csatlakozni
-
válasz
Intruder2k5 #14626 üzenetére
Ha WInscp-vel sikerül a router temp mappájába raknom a kicsomagolt dile-t, akkor utána megint PUTTY és a képről a 3. és a 4. lépés, ugye?
-
válasz
Intruder2k5 #14624 üzenetére
És, ha csak zip-et lehet letölteni?
-
válasz
Intruder2k5 #14621 üzenetére
A routeren a temp mappában???? Hogyan tudom oda tenni?
Sorry, de full láma vagyok ehhez a PUTTY dologhoz...
-
válasz
Intruder2k5 #14618 üzenetére
Óóóó, báááázzzz
Hát tökmindegy mi a routerben a login, akkor is root -ot kell megadni.Ha le van töltve a gyári fw, akkor mit kell beírni, hogy visszatöltse?
Kapcsolódáskor telnetet, vagy ssh-t kell választani? Csak, mert SSH-val nem történik semmi
-
válasz
Intruder2k5 #14519 üzenetére
Hát, a leírás alapján nem nagyon tudtam mit kezdeni a PUTTY programmal
Biztos én vagyok a béna, de nekem logint és password-öt kér. Ami a routernek van beállítva, azzal azt írja ki, hogy "login incorrect"....
Egyelőre fogalma sincs, hogy hogyan fogom a gyári fw-t visszarakni... -
Rosep
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14560 üzenetére
Na akkor valaki most mondja el, hogy mit állítsak a routeren és hogyan érjem el a Pendriveot. Most van egy kis időm, a routerba belelátok és nem otthon vagyok, ki is tudnám próbálni. Gyári FW!
-
marrone
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14525 üzenetére
OK!
Köszi!
-
macko003
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14560 üzenetére
nem tudom, én így halottam, illetve nekem a logika is ezt hozza.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Intruder2k5 #14551 üzenetére
Nem csak te, én is
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #14551 üzenetére
Gyanítottam én is a félreértést
Remélem tudnak segíteni. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #14549 üzenetére
Openwrt alatt nem találok ilyet, kicsit pontosítanád mert ott ahová írod ott ilyen nincs.
-
marrone
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14494 üzenetére
Köszi Intruder2k5!
Kipróbálom, remélem menni fog.
Szerinted, merjem esetleg szervzeltetni (még garanciás a cucc(TL-MR3420))? -
válasz
Intruder2k5 #14519 üzenetére
Köszönöm.
Ez a leírás már talán fel fogja homályosítani az elmém.
-
válasz
Intruder2k5 #14515 üzenetére
Hát, amit belinkeltél, az a Fórumtárs adatlapja, de aztán megtaláltam azt a hozzászólást, amiről szó van. Ott van két képernyőfotó, amihez kuka vagyok
Szóval azt nem tudom, hogy milyen programot indítsak, hova mit írjak, ilyesmi.
A gyári fw lecserélése nem gond, mert az megoldom a webes felületen, csak, ha mégis vissza kellene rakni az eredetit, akkor a visszafele út nem világos.
Elnézést, hogy ilyen szerencsétlen vagyok, de ez új terület számomra. Idáig csak webes felületen pakolgattam a firmware-eket...
Előre is köszönöm a segítséget
-
válasz
Intruder2k5 #14456 üzenetére
Akkor inkább hagyom a gyárit...
A Linksysnél ez azért kulturáltabban volt megoldva(#14459) LamerGyuri: az SPI-t kikapcsoltam és akkor sem ment a dolog.
-
Pacee87
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14439 üzenetére
Szia!
Köszi a tanácsokat először is! Mint kiderült azt az elérési utat csak ide írtam be rosszul, de lényegtelen, mert hallgatva a tanácsodra váltottam a Vargalex féle fw-re. Köszi mégegyszer a tanácsot. És köszönöm Vargalexnek a moddolt fw-t. 3,5 napnyi intenzív (napi 12 óra) router telepítgetés - halálból visszahozás és egyebek után azt hiszem igazán tudom értékelni a dolgot. Ahogy az első verzió kijövetelekor is írták páran, én is jövök neked (Vargalex) 1-2 sörrel.
Egy kérdésem azért most is van: Azt mi okozza, hogy böngészőből se helyi kapcsolaton, se a dynds-es link:portszám alól nem érem el az ftp klienst? Helyi kapcsolaton azonnal kidobja, hogy ez a weboldal nem elérhető, dyndns-en pedig hosszú töltés után (kb. 5 perc) nem dob fel bejelentkező felületet, hanem egyből ezt a hibát dobja:
220 (vsFTPd 2.3.4)
530 Please login with USER and PASS.
421 Timeout.Köszönöm előre is a segítségetek!
-
@matthew@
őstag
válasz
Intruder2k5 #14415 üzenetére
Oksi, ja elírtam a többi 2-t
a 3. már benn van
-
@matthew@
őstag
válasz
Intruder2k5 #14413 üzenetére
Nem szebb, végképp h a szekrény mögött van a falra fölfúrva
Akkor lehet becsavarom a többi 3-at is, működés közben becsavarhatom?
-
zollover
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14392 üzenetére
Valóban nehéz elszakadni ettől, mert ugyanis az OpenWRT Wiki-jében felettébb aggasztó leírás van a gyári firmware visszaírásával kapcsolatosan. Back to original firmware
Már sokat nyektettem ezt a WR1043ND routert. Több OpenWRT, DD-WRT és gyári firmware verzókat is feltettem rá, és szerencsére nem kellett ez a csoda-hack firmware egyszer sem.
Minden esetben amikor a gyárira álltam vissza, elég volt a tp-link oldaláról elérhető frimware-t a router /tmp folderébe letölteni és mtd-vel a flash-be írni.Ahogy az már korábban postolva volt ebben a fórumban (hála neked Intruder2k5) a wget és mtd parancsokkal biztonságosan lehet a gyári firmware-t is használni.
A leíráshoz képest az eltérés csak annyi, hogy a gyári firmware ZIP file-t kell letöltened a számítógépeddel, ki kell tömöríteni, és azt kell átjuttatni a routerre. Nekem erre van egy http szolgáltatás a gépemen, és egyszerűen wget-tel töltöm le. Vannak egyéb lehetőségek is, például SCP-t használni, vagy a routerrel letölteni és kicsomagolni.
-
WiZARD
addikt
válasz
Intruder2k5 #14389 üzenetére
hát az nem nagyon...
este csereha az openwrt által nyújtott extrákra nincs szükségem, akkor van értelme felrakni?
esetleges gyorsabb átvitel wifin vagy valami hasonló pluszt tud nyújtani? usb-t nem használnám. -
rewo
tag
válasz
Intruder2k5 #14362 üzenetére
Köszi!
Egy életem-egy halálom, valamelyiket kipróbálom!
-
szanyi20
tag
válasz
Intruder2k5 #14297 üzenetére
Igen, ezt olvastam. Csak nekem nem az itt látható frimware van fenn, hanem újabb, végülis visszarakhatom a másikat is, hogy menjen, de így is kellene mennie. Ezt a leírást még egyszer mondom, már olvastam, de ez nem jó ehhez a frimware-hez.
-
hati
addikt
válasz
Intruder2k5 #14281 üzenetére
Nem feltétlen felesleges az aggódás. Nem tudod, honnan lép be kliens oldalról. Nálunk pl. a munkahelyen az IT sec előszeretettel figyeli a hálózatot.
-
válasz
Intruder2k5 #14281 üzenetére
Itt is van egy leírás, FTP-re vonatkozóan is, képekkel...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Cyberpunk 2077
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest