- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #56093 üzenetére
A ratio limit az be van allitva, viszont nagyon lassu a feltoltesem, ezert nem szeretem ha a regi linux image seed is megy, mikozben az ujat akarom vissza tolteni, hogy a kotelessegeimet letudjam.
Torrent done scripptel (transmission-remote) probalkozom, mar ugyesen kilistazom cli-n a torrenteket, most mar csak egyenkent kene atadnom a torrent id-t a stop paranccsal egyutt a scriten belul a remote-nak. -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Van arra megoldás, hogy a letöltött torrent fájlok mondjuk 2 nap múlva automatán befejezzék a seedet?
Találtam ilyet a configban:
"script-torrent-done-enabled": true,
"script-torrent-done-filename": "/path/to/torrentexpander.sh"Eddig érthető, viszont nem tudom hogy állítsam le a torrentet adott idő után.
Gondolom valahogy ki kéne szedni a letöltésnek a végén a torrent id-t, és adni neki egy "sleep 48h" mielőtt leállítom.
TR_TORRENT_ID -t kellen gondolom hozzá használni.Minden segítséget szívesen veszek.
-
PistiSan
addikt
Nézem miért nem fut le a cron munka akkor amikor kéne neki, nekem sem állt át az idő :S hiába frissítettem, indítottam újra, szóval most maradt a Europe/Helsinki beállítás, így most jól jár.
-
PistiSan
addikt
A router továbbra is üzemben marad, ez meg csak rá lesz dugva és minden olyan szolgáltatás amit eddig a routeren futtattam átkerül oda, talán a dyndns kivételével, azért csak jobb lesz egy 700mhz-es 256mb-os rendszerrel a töltés és a több szálas fájl elérés mint a routerrel. Természetesen most a 35 dolláros verzióról beszélek.
@bounty123
Azt is vedd figyelembe hogy az itt lévő emberek kb 1%-a használja a routertét arra amire kitalálták, szinte mindenki okosította már, ezekre a szolgáltatásokra gondoltam első sorban. -
PistiSan
addikt
Ha ilyet lehet majd kapni nálunk is, szerintem ki fogom váltani vele a routerem, ajánlom a cikket mindenki figyelmébe. ~6000ft
[link] -
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #18772 üzenetére
Legfrissebb szoft van rajta, biztosra vehető hogy a vinyóval lett valami mert a múltkori javítás óta nem viszi a partíciót, legvégső esetben jön egy hosszas másolgatás újra formázás és még 1 másolás :S Ha nincs több ötlet akkor ez jön.
Olvastam hogy lehet az én tv-met is okosítani, de sajnos nem igazán találtam hozzá semmi jó leírást, így nem is bajlódok vele, állítólag könnyű ebből is téglát csinálni. Nem tudom hogy a tv tudna-e dlna-t usb-n, ha igen akkor megérné venni egy usb2net-et nekem is hozzá, de erről sincs semmi infó tehát nem nagyon merek bele vágni.
-
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
A múltkori fájlrendszer javítás után a router már tudja kezelni a vinyót, megy róla a zene, videó is. Viszont van nekem egy tv-m amin eddig tudtam filmet nézni a vinyoról, sajnos most azt írja hogy nem talál video fájlt az adott partíción, pedig van rajta! Megnéztem samban keresztül a gép lejátszik mindent, a tv nem látja valamiért, esetleg valami ötlet?
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #18726 üzenetére
Már nagyon álmos vagyok ehhez, és azt olvasom hogy 3-400gb-ot nem 5 perc lesz végig ellenőrizni.
holnap megpróbálom live cd-vel gépen, közben látom a fórumodon volt erről szó, itt nem volt adatvesztés, remélhetőleg itt sem lesz.
Ha esetleg gond lesz vele akkor az oldalon leírtak alapján indulok el, "Válasz #258" hozzászólása alapján.
Holnap jelentkezem, köszönöm a gyors reagálást mindkettőtöktől. -
PistiSan
addikt
Segítség kéne
Egy reboot után nem ismeri fel a vinyót a router.A system logban ezt írja:
Nov 21 23:07:39 router kern.warn kernel: JBD: no valid journal superblock found
Nov 21 23:07:39 router kern.err kernel: EXT4-fs (sdb2): error loading journal
Nov 21 23:07:39 router kern.err kernel: EXT4-fs (sdb2): couldn't mount as ext2 due to feature incompatibilitiesValami fájlrendszer hiba lehet, le akartam futtatni egy ellenőrzést, ilyen eredménnyel zárult.
root@router:~# e2fsck -p /dev/sdb2
letoltes: Superblock has an invalid journal (inode 8).
CLEARED.
*** ext3 journal has been deleted - filesystem is now ext2 only ***
letoltes: Superblock has_journal flag is clear, but a journal inode is present.
CLEARED.
letoltes was not cleanly unmounted, check forced.
letoltes: Error allocating block bitmap (1): Memory allocation failed
letoltes: Recreate journal.
Creating journal (32768 blocks): Error : Memory allocation failed
while trying to create journal
e2fsck: abortedEzen a partíción van minden letöltésem, sok hasznos cucc, nagyon szeretném ha meg lehetne menteni az adatokat.
A partíció egyébként ext3 fájlrendszerű, nem igazán akarok hozzá nyúlni egyenlőre, nehogy rontsak a helyzeten. Várom a tanácsokat. -
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #18722 üzenetére
A szükség törvényt bont, ő tuja mit szeretne. Én is használtam egyébként extrootot úgy hogy ha kellet a vinyó akkor lehúztam, persze előtte a rendszer kapott egy halt-ot és csak utána húztam le, de hamar rájöttem hogy megéri egy pendrivera beruházni ez ügyben
én mondtam is ezeket havernak, de úgy néz ki hogy saját magán szeretne minden megtapasztalni.
-
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #18720 üzenetére
Akkor az lesz amit gondoltam, a srác feszt panaszkodik hogy akárhányszor lehúzza a vinyót vagy újra indítja a routert minden alap beállításra áll vissza, mondtam én neki hogy ott egy másolás is kell
most hogy megerősítettél ebben megmondom neki mit kell csinálnia.
Köszi. -
PistiSan
addikt
vargalex
Szeretnék kérdezni valamit, egyik ismerősöm a te fw-det használja, az extroot kapcsán ő annyit csinált hogy beállította webes felületen hogy az egyik partíciót extrootnak használja. Semmi többet nem csinálni, anno olvastam hogy nem elég beállítani, hanem a másolást is meg kell csinálni, változott azóta valami a script vagy még mindig áll az hogy extroot után az egész fájlrendszert át kell másolni manuálisan? -
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #18526 üzenetére
Az adat hely beállítása a legjobb erre, én a letöltés hozzáadásakor szoktam megadni neki melyik kategóriába tegye a letöltött torrentet, film, zene stb. Van hogy elfelejtem, vagy rossz helyre rakom, a fenti módszerrel átrakja kb 1mp alatt úgy hogy folyamatosan seedben marad a cucc, és nem kell újra hashelni sem!
-
PistiSan
addikt
válasz
tomi7711 #18298 üzenetére
Igen, van benne jó pár igen hasznos funkció.
Azt kicsit zavar hogy a capcha-t nem ismeri fel, de legalább a web felületen kéri hogy adjam meg, utána már jön is amit szeretnék. Jó pár ilyen ingyenes letöltő oldal nem kér kódot, csak annyit hogy várd ki az időt, ezekről jó lesz töltenieste berakom és mehet.
Az init scriptre ha jól működik igényt tartok. -
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #18178 üzenetére
Az eredeti kérdés ez volt, de ez a mondat "Asusra ott a Tomato nem?" úgy hangzik mint ha nem is lenne openwrt egyáltalán asusra.
-
PistiSan
addikt
válasz
ErosenZold #18176 üzenetére
Ott az openwrt is
Az egy dolog hogy alex nem buildol fw-t asusra, attól még létezik és véleményem szerint a legjobb firmware az openwrt asusra! (is)
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, hogy tudom azt megoldani hogy másik ip címet kapjak? Ha a routert újraindítom, modemet kihúzom előle és helyreáll a kapcsolat ugyan azt az ip címet kapom mint előtte.
Ha viszont a modemet rádugom a gépre és úgy csatlakozom, kapcsolat bontáskor és újra létrehozásakor mindig új ip címet kapok. -
PistiSan
addikt
Na jó, a fene nem gondolt arra hogy nem nyitottál neki portot
Network/firewall
A "Rules" alatt katt az ADD-ra.
Name: tökmindegy
Protocol: TCP
Destination port: ide a luci portja kell! pl 80, vagy 801
A többit hagyd kitöltetlenül, alapon.
Save and applyEzután a dyndns címed:luci portja (80 vagy 801, vagy akármi más) és mennie kell.
-
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
Fejlődök én is, az új verzió rengeteg újdonságot tartalmaz már, nem is beszélve a trunkról.
Külső ip-vel nem éred el..... biztosan rendelkezel egyedi ip címmel? Ha natolva van a neted az gondot jelent. Lépj be a routeredbe, a kezdő oldalon ezeket az adatokat látod:
Type:
Address:
Netmask: 255.255.255.255
Gateway:
Connected: 14h 53m 44sInnen a netmask érdekel, végig 255 neked is?
-
PistiSan
addikt
Szia, örülök hogy valaki olvasgatja a leírásaim ^^ a kép több mint gyanús...
1.
Wolra ezeket ajánlom, működik és luci alól lehet ébreszteni távolról!
opkg update && opkg install luci-app-wol etherwake
rm /var/luci-indexcacheHa ezeket megcsináltad akkor a network fülön megjelenik a wake on lan, kiválasztod melyik gépet akarod éleszteni és hajrá
2. Ott van az a "option rfc1918_filter" amíg azt nem írod át nem éred el a külső címről a lucit, bár itt vargalex megoldását jobbnak látom, majd arról is írok egy pár soros szösszenetet ha időm engedi.
Ha átírtad ne felejtsd el újra indítani az uhttpd szolgáltatást.3.
Passzolom a kérdés.4.
Luci alól alapból lehet ilyeneket csinálni, network fülön a Diagnostics-ban találod meg ezeket.5.
Ilyen hibáról még nem hallottam itt, ötletem sincs. -
PistiSan
addikt
Sziasztok, tudtok nekem usb hubot ajánlani amit felismer a router? Aktív legyen, az sem baj ha mondjuk lehet bele satat is csatlakoztatni, ha esetleg hoz valaki egy vinyót ne kelljen azért szétkapni a gépet. A legjobb lenne egy olcsó kiszállítással rendelkező webshop link
köszi.
Egyébként nekem wl500-am van, de szerintem ez lényegtelen mert az openwrt-nek kell felismernie nem a routernek, gondolom én. -
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #17876 üzenetére
Az más, ilyenről még nem hallottam.....
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #17874 üzenetére
Wl500-on 2.6 vagy feletti kernelen a wifi bekapcsolása egy végtelen ciklusú router újraindítást okoz
(nem vagyok benne biztos hogy végtelen, de olyan 10 perc után már elég unalmas volt) Tudom hogy nem támogatott a wifi a fenti kernelen.
Ha nem extroot-ot használnák lehetett volna újra rakni az egész rendszert, így viszont csak desktopon átírtam a configot és ment is tovább. -
PistiSan
addikt
válasz
RexpecT #17688 üzenetére
Baromi jó ez a 2.40-es transmission, bár nekem preallocation 2-nél nagy fájloknál (1-2-GB-vagy nagyobb) úgy leáll a torrent klienst hogy még hiba üzenetet sem hagy maga utána a syslogban message level 3-nál sem! Persze preallocation 1-nál semmi problémája nincs, attól eltekintve hogy a későbbiekben bosszantóan lassan fog másolni simán usb-ről is a vinyoról.
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #17434 üzenetére
Nekem ötletem sincs, viszont anno írtad hogy próbálkoznak belépni a routeredbe elég gyakran, most ért el engem is ez a gond, a system log csak úgy tele van a bad loginokkal olyan időpontokban amikor a közében sem jártam a routernek.
Emlékszem hogy kerestél egy csomagot vagy valami megoldást arra ha elrontják többször a jelszót akkor tiltson ki egy időre, vagy valami ilyesmi, ezzel sikerült előre lépni akkor? -
PistiSan
addikt
válasz
bpmcwap #17244 üzenetére
Hali,
A config fájlban (/etc/config/transmission) nézd meg mi a config könyvtár, ezt a részt keresd: option config_dir "/mnt/letoltes/config" értelemszerűen nálad más az elérése, elég az itt megadott mappáról egy mentést készítened, ha újra raktad a routert, és felraktad a torrent klienst, megadod a mappa elérési útját és menni fog a torrent úgy mint azelőtt. Nem kell, újra tölteni, hashelni, beállítod és megy.
-
PistiSan
addikt
válasz
sziada5925 #16527 üzenetére
Szia, nekem is voltak gondok a sima samba eléréssel amíg nem user alapon mentek a dolog, utána úgy állítottam be hogy jelszóval lehessen csak hozzá férni a fájlokhoz, azóta nem volt ilyen jellegű problémám. Készítettem belőle anno egy leírást, ide.
Egyszer megadod a jelszót, utána a windows megjegyzi, tehát nem kell attól félni hogy be kell írni minden alkalommal. -
PistiSan
addikt
válasz
tomas01 #16413 üzenetére
Heló, látom megfogadtad a tanácsom és megkérdezted itt.
Vettél már valamit hozzá? Vagy egyenlőre csak a router van meg? Amit írsz az lehetséges, csak az a kérdés hogy milyen hangkártyákat képes felismerni a rendszer, usb-s webcammal vannak ilyen jellegű gondok, gondolom a hangkártya is hasonló lehet.A csomaglistán egy olyan csomag van ami elvileg felismeri a hangkártyát, mégpedig ez:
kmod-usb-audioDe hogy innen hogyan tovább.... majd az okosabbak segítenek
-
PistiSan
addikt
Hali,
Pár hónapja felraktam a hd-idle csomagot, azután rájöttem hogy még sem kell ez nekem, le is töröltem, viszont a vinyom ugyan úgy leáll ha nincs használatban
Ha nyomok egy fdisk-et akkor felpörög újra, vagy ha sambán megnyitom a vinyót akkor is elindul a vinyó, olyan 5-10 perc után áll le a vinyó ha nem használja éppen semmi.
Napjában többször hozzá nyúlok a vinyóhoz, jobb lenne ha nem állna le 10 percenként. Valami ötlet ezzel kapcsolatban? -
PistiSan
addikt
válasz
PistiSan #15906 üzenetére
Közben előrébb haladtam:
shadow-useradd csomagot felraktam, goku névre hallgató asd jelszóval elérhető usert megadtam neki, a home könyvtár itt van /mnt/goku
/etc/vsftpd.conf tartalma:
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=022
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
#syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
#userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES/etc/vsftpd.users fájlt én hoztam létre, ennyi van benne összesen:
goku/etc/passwd tartalma
root:$1$cQ1LMaZ8$HappytD0FimrRauMxozdG1:0:0:root:/root:/bin/ash
ftp:*:55:55:ftp:/home/ftp:/bin/false
network:*:101:101:network:/var:/bin/false
nobody:*:65534:65534:nobody:/var:/bin/false
daemon:*:65534:65534:daemon:/var:/bin/false
goku:$1$B.t6kGld$qmJCwYFSp7RJZUwquve0F/:102:100::/mnt/goku:ftp-re csatlakozáskor miután beírom a felhasználói nevem (goku) ezt a hiba üzenetet kapom totalkommandóban: 530 Permission denied!
adtam 777-es jogot a /mnt/goku mappára.
Hol és mit rontottam el? Vagy teljesen rossz úton járok?
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, már volt róla szó párszor emlékeim szerint, most jutottam el addig hogy nekem is szükségem van rá.
vsftp-d hez kell nekem egy user aki csak egy adott mappához fér hozzá, nem tud kimenni a saját könyvtárából, viszont a saját mappáján belül azt csinál amit akar.
Még csak hasonlóval sem próbálkoztam eddig, szóval jó lenne részletesen -
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #15774 üzenetére
Elvileg ez a csomag tudja azt amit szeretnél, viszont nem igazán találom sehol a cofigját ahol betudnám állítani.
znc-mod-fail2ban
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #15774 üzenetére
A francba, hát lebuktam ^^ (GokuSan)
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15767 üzenetére
Láttam hogy te is próbálkoztál , azért írtam neki konkrét példákat hogy belássa hogy csak jobban jár!
Anno engem a windowos olvasás foglalkoztatott leginkább, nem mindegy hogy samban 2-3mb-al húzom át a filmet, vagy usb-n 28-30MB-al -
PistiSan
addikt
válasz
lrobertoc #15761 üzenetére
Hagyd a fenébe az NTFS-t és swap fájlt, anno én is sokági NTFS -t akartam, mondjuk én külön swap partíciót használtam. De úgy sem volt az igazi, fagyás nekem nem volt a wl500-on, viszont a 600kb-os letöltésemből 300 volt csak meg, és az is 3-mas load mellett.
Rakj rá egy ext3 és egy swap partíciót, rögtön megoldódnak a gondjaid biztosra veszem! Mellesleg az ntfs-3g csomag nekem kb 8mb környékén evett, tehát ha felcsatoltam a vinyót ezt elvette rögtön és még akkor semmit nem csináltam, ext3 nál ilyen nincs. 32mb ram mellett azért meg kell gondolni hogy 8mb ramot hová teszel
NTFS-hez ne ragaszkodj, ha pc-n is szeretnéd használni a vinyót akkor meg van már olyan program amit 1 perc felrakni, még 1 perc beállítani, és már megy is az ext3-mas partíció írása/olvasása windows alatt.
-
PistiSan
addikt
válasz
r3dsnake #15679 üzenetére
Én az alap 2mb-on használom, ha nagyobbra veszem a load kisebb de a sebességem csökken letöltéskor, viszont a te routered processzora erősebb, tesztelj pár értéket hogy neked mi a jó. Kezdésnek én 10-20mb-al próbálkoznék. De persze az alapon is maradhat ha nincs gond vele.
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15650 üzenetére
Örülök neki hogy nem volt hiba, ezt a vinyót rendszeresen használom a routerre kötve, és windows alatt is az ext2fsd programmal, eddig nem tapasztaltam hibát, most hogy az ellenőrzés sem talált semmit megnyugodtam hogy nem lett baja a kötetnek. Olvastam pár helyen hogy az ext2fsd gondot okozhat ha írásra is használod nem csak olvasásra, úgy néz ki eddig nincs hiba.
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15644 üzenetére
Itt mit kell nézni?
root@debian:~# e2fsck -pfv /dev/sdb2
adatok: /lost+found not found. CREATED.2459 inodes used (0.01%)
433 non-contiguous files (17.6%)
0 non-contiguous directories (0.0%)
# of inodes with ind/dind/tind blocks: 670/503/0
32639350 blocks used (30.36%)
0 bad blocks
5 large files1918 regular files
282 directories
0 character device files
0 block device files
0 fifos
0 links
249 symbolic links (249 fast symbolic links)
0 sockets
--------
2449 files -
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15586 üzenetére
A transmission alapból 2 vagy 3mb swapet használ, nálam jobb ezt az értéket alapon hagyni. Ha növelem a swapet mondjuk 50mb-ra akkor a lod-om csökken, viszont ezzel együtt a letöltési sávszélességem is csökken, 600kb helyett ilyen 300kb környékén megy. A swap mindenképpen jó, de csak ha van hozzá elég erős processzor.
(nekem wl500-am van) A swapet mindenképpen használni kell torrent mellé, mondjuk nekem van hogy 50-60 torrent is fut egy időben. Swap nélkül megfagyna az tutiLetöltésnél egyszerre 1 torrent a nyerő taktika
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15512 üzenetére
Vagy még olyanra is jó lehet mint ami nekem van, a wl500 on 2.6-os kernellel nem megy a wifi kártya, viszont az extroot nem akar 2.4-es kernellel működni, nekem az extroot fontosabb volt mint a wifi, viszont ha a külső adaptert működésre lehetne bírni mint AP, az nem lenne rossz, akkor végre megint wifi routerem lenne.
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15502 üzenetére
Köszi a videót, ezeket még nem láttam, a 2. videó lesz az övé
az általad linkelt ominózus kép is ott van a videó végén, a videó alapján az volt az első ilyen forrasztása, és utána még mutat néhányat, szépen megfigyelhető a fejlődése. Ha nem látom a videón hogy milyen forrasztót használ el sem hiszem, mint ha ágyúval menne veréb ellen
és lám még is csak működik.
-
PistiSan
addikt
válasz
mgrincs #15494 üzenetére
Volt egy két kósza gondoltatom hogy jobban jártam volna egy v1-es routerrel, már csak a proci miatt és a memória bővítés is nagyon jó lett volna, aztán elkezdtem neten nézni ilyen ram cseréket, és rájöttem hogy nem igazán tudtam volna megcsinálni ^^
Az összes eddigi ram cserés képből amit láttam a tiéd viszi a pálmát -
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15468 üzenetére
Komolyan működött még így a router? Ha igen meddig?
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15357 üzenetére
Este van már, és lankad a figyelmem. Alapvetően nem feltételezem az itteni fórumozókról hogy gyári fw-t használnának ^^
-
PistiSan
addikt
válasz
Hondazoli75 #15352 üzenetére
Szia, pár napja állítottam be pont ezt itthonra, én a "etherwake" csomagot raktam fel a routerre, ezek után a luciban a network fülön lesz egy "Wake on LAN" fül, ott kiválasztod a listából hogy melyik gépet szeretnéd "felébreszteni" mac cím és pc név is ott van a listán a könnyebb használat kedvéjért, majd nyomsz neki egy Wake up host-ot és már indul a is a gép.
Semmilyen portot nem kellett nyitni neki, teszteltem már máshonnan netről és működött. -
PistiSan
addikt
válasz
Maksifül #15130 üzenetére
Kompatibilisek egymással, sőt nekem az asusom is kompatibilis a dlink 360-al
Ahogy sokan mások is mondták ugyan azt a szabványt használja a két eszköz! A márka meg tök mindegy, viszont ha annyira hiszel ebben akkor vegyél egy TP link modemet, ha minden igaz a modemed úgy is megadta magát, akkor meg ha már veszel olyat vegyél
-
PistiSan
addikt
Halihó,
Ftp klienssel kísérletezem, ncftp-t elég jónak találtam, kézzel meg tudok csinálni mindent ami kell ,de ezt automatizálni szeretném.
A probléma ott van hogy első parancsként megnyitom az ncftp-t ekkor már a
root@OpenWrt:~# helyett a
ncftp> -ben vagyok,
a lényeg az lenne hogy ide kéne írni a parancsokat, automatikusan!Ha létre hozok egy fájlt amibe bele írom a parancsokat sleep el időzítve akkor az első parancsnál az ncftp-nél megakad
gondolom azért mert már a programon belül vagyunk!
Valami ötlet? -
PistiSan
addikt
Nem vagyok nagy linuxos, de azért apránként tanulok
és sokkal könnyebb itt megtanulni az alapokat mint más bonyolultabb rendszeren. Akármi gond van amit nem tudok megoldani azt megkérdezem itt, legtöbbször jön is rá a szakszerű válasz!
A legfontosabb indok számomra vargalex fw-je ellen csak annyi, hogy nem ilyen routerem van mint a legtöbb itt fórumozónak -
-
PistiSan
addikt
Készítettem egy leírást OpenWrt, VirtualBox-ban való futtatásához, akit érdekel itt elérheti.
-
PistiSan
addikt
Van egy scriptem ami szabályozza transmission alatt az aktív torrentek számát, ha éppen nem fut a torrent program (mert van ilyen is) akkor a system logan ilyen sorokat rak be 10 percenként. (ütemezve van a cronb-ban a futtatása)
Aug 2 18:30:01 OpenWrt cron.info crond[1047]: crond: USER root pid 17848 cmd /mnt/letoltes/aktivtorrentek
tudom cronból is ki lehetve venni, ha éppen nem kell, de ez kényelmesebb megoldás lenne!
-
PistiSan
addikt
Hol tudok olyat beállítani hogy wan oldalról az ftp, ssh, stb más porton legyen elérhető mint lan-on?
pl: ssh lanon 22-es port, netről 3234-port -
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #14748 üzenetére
Heló, úgy állítottam be a php-t és a lighttps-t is hogy külső meghajtó egy adott mappájába menjen a tmp, így lassabb viszont nincs gond a memóriával. Közben észre vettem hogy a lighttpd darabolja 1mb-os darabokra a fájlokat összeillesztés előtt!
Keresgélek ezzel kapcsolatban, jó lenne ha nem darabolná szét a fájlokat, sokáig tart a routernek összeilleszteni.Próbáltam a /tmp-be is a fájl feltöltést, 10mb-ig nagyon gyorsan megcsinálja, viszont a felett már hibát dob, és ahogy Intruder2k5 is írta nem biztos hogy jó ötlet ekkora fájlokat a 32mb-os ramba bele erőltetni!
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #14745 üzenetére
Nem szoktál hülyeséget mondani, megfogadom a tanácsot
-
PistiSan
addikt
válasz
yodee_ #14741 üzenetére
Úgy van ahogy mondod. Én tovább is mentem az előbb, ha úgy is le van állva a hdd mert nem használja semmi, mi lenne ha lehúznám a rendszerről? Ki is próbáltam, a felcsatolás ugyan úgy megmarad, miután végeztem a teszttel vissza dugtam a routerre, rögtön vissza is kapcsolt a vinyó! Semmi hiba nem történt, mondjuk ehhez az is kell hogy ne próbáljon meg semmi írni a vinyóra amíg nincs rádugva a routerre.
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #14737 üzenetére
Nem is tudtam hogy van ilyen csomag ^^
Nekem van torrent is a routeren, viszont sokszor nem megy, a vinyo inkább csak azért van rajta hogy a webszerver, ftp-t kiszolgálja, néha pedig a torrentet is, eddig mindig leválasztottam a vinyót a rendszerről ha nem használtam, valami beépített dolog 10 perc múlva leállította a vinyót, viszont a tetején a led ugyan úgy világított tovább, eddig vagy letakartam vagy kihúztam a vinyót, esete zavaró tud lenni. Az idle csomag nagyszerű, 10 perc van fent, teszteltem és remeknem elég hogy a vinyót leállítja, még a ledet is kikapcsolja.
Nem is beszélve arról, hogy nem kell mindig le/fel csatlakoztatni a vinyót. -
PistiSan
addikt
Sikeresen beüzemeltem egy Lighttp+php párost, működik ahogy kell.
Van egy scriptem php-ben hozzá ami fájl feltöltést tesz lehetővé, 3-15mb os fájlokat töltenek fel vele! Sajnos elég lassú, megfigyeltem hogy feltöltéskor a tmp mappában létre jönnek a fájlok 1mb-os részekre darabolva, majd a feltöltés végén ezeket össze illeszti és a megfelelő helyre mozgatja! A kérdés a következő, nem lehet azt megoldani hogy ne darabolja a tmp mappában a fájlokat? Ha egyben menne fel akkor időt és processzort lehetne spórolni vele!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest