- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pros
tag
válasz
woodworm #61316 üzenetére
Bocsi azt hittem gépész és te egy és ugyan az. Ő kérdezte milyen lehet a 1043 egy 100mbs nethez. Sajnos ahol ki tudom probalni a 3at ott van belőve a wrd3600 es max 15m es körben van hasznalva a wif ezert itt nem lenne ertelme tesztelni a 1043at. A 1043 és a 3500 anyameknak illetve kolegamnak lesz. Anyameknal nagy ter csak 2.4 ghz es szinte csak wifi. A koleganak kis tér 2 kábel és rövid tavon wifi. Mindket helyen max 60gbs net ezert nem tudom melyik hol legyen.
-
Pros
tag
válasz
woodworm #61311 üzenetére
A lényeg h. szerintem neked egy wdr 3600 as kellene és azt garantálni tudom tapasztalatból h. minden igényed kielégiti. Nekem meg van pluszba egy 3500 illetve 1043nd es arra keresem a valasz 2.4 ghzn 30-60 mbs netet melyik tudja wifin nagyobb stabilitassal sugarozni 5-6 eszközre nagy távolságra kb. 40 m es körön belül.
-
Pros
tag
válasz
woodworm #61309 üzenetére
Én is csak érdeklődő vagyok h. melyik lenne jobb otthon a szüleimnek 1043ND vagy WRD3500.
Viszont nekem itthon 200Mb-s digi netem van egy WRD3600-al. Amin open wrt van egy 1TB-s vinyóval ami megvan osztva. És erre jön 1 gép kábelen 2 tv 1 laptop és 3 telefon. ez 7 eszköz ami nem ritkán mind együtt megy és a dlna-n is nem ritka 2 tv-n is film van inditva az 1 TB-s vinyóról ami állandóan seedbe van. Ezt nekem akadástalanul bírja és bátran ajánlom neked.
-
-
válasz
woodworm #60546 üzenetére
Van itt még több kérdőjel is, mert ha valóban 74 mbps/20 mbps sebességről beszélünk, akkor az nem ADSL, hanem VDSL, bár ez a kérdés szempontjából sokat nem befolyásol.
chros, én első körben kikötném azt a routert egy próba erejéig, és tesztelném direktben a modemről, kábellel, PC-vel.
-
J_A_m
csendes tag
-
axlfsi
veterán
válasz
woodworm #59377 üzenetére
Igen, kozben osszeraktam a fejemben, hogy mire gondolsz. Koszi!
Mar be is rendeltm USB TTL atalakitokat (tobbet is, majd jol fog jonni) es kabeleket.USB To RS232 TTL PL2303HX Auto Converter Module Converter Adapter For arduino
replace Pl2303 CP2102 USB To RS232TTL CH340G Converter Module Adapter STC NEW
120pcs Dupont Wire Male to Male + Male to Female + Female to Female Jumper CableAzt tervezem, hogy egy male to female-t beforrasztok a panelre, a female reszet pedig beleepitem szepen a hazba, majd innentol kezdve, soha tobbe nem kell szetcsavarozni (igaz, talan az ertekebol is veszit igy, de mire en ezt lecserelem, addigra semmi erteke nem lesz, igy nem gondolkodom azon, hogy vajon mennyire tudom majd igy eladni; ahogy a DI-524 -es routernek sincs mar erteke, igy nem adtam el masfel eve, amikor lecsereltem a 1043-assal, most pedig milyen jo, hogy itt van keznel es munkaba allhat, amig a TPLINK-et meggyogyitom
).
-
mumtaz
senior tag
válasz
woodworm #58496 üzenetére
Ez igaz. Lehetséges.
Másik kérdés: Openwrt-ben mondjuk leginkább Luci-hoz nem találtak még ki egy átlátható és egyszerű sávszélesség korlátozót, ahol kliensenként lehet beállítani a sávszélességet? Nem a QoS-re gondolok.
Illetve a tinyproxy-n kívül nincs más megoldás egyes kliensek felé URL-ek blokkolására? -
Headless
őstag
válasz
woodworm #58205 üzenetére
Esetleg töröld le az iwinfot és próbáld meg úgy
nem kell hozzá wifi forrás, akkor is kirajzol egy nagy semmit
csak lényeg hogy a diagram alapja jelenjen meg.
Hát sokelérési útvonalat nem kellett átírnod szerintemhacsak nem nem tartottad meg a könyvtárstruktúrát a www_vargalexen belül.
-
BSOD
senior tag
válasz
woodworm #57965 üzenetére
Privoxyt használ valaki? A v1-emen kísérleteztem vele felemás, de jellemzően pozitív eredménnyel. A fellépő kellemetlenségek mindenesetre enyhébbek voltak, mint a napi mocsokmennyiség, amit kiszűrt.
A legfrissebb trunkra már luci-appot is lehet tenni hozzá.
Most feltettem a v2-re is. Jó lenne egy egyszerű leírás adblock beállításokhoz. -
gduck
addikt
-
Headless
őstag
válasz
woodworm #57082 üzenetére
Tényleg izlések és pofonok, de számomra pl egyszerűbb ha használhatom a sima ctrl+c/v párost mint ssh-n a jobbklikket, azt már nemtudom a kérdezőnek milyen fw-je volt. De sustééba mc editor nincs ha jól emlékszem és hely sincs nagyon telepíteni. (ez is +1 program mint a winscp) a notepad++ már csak egy extra van a winscp-nek gyárilag beépített szerkesztője. Tehát ugyanúgy telepíteni kell 1-1-et
Mindkét esetben is. Arról nem beszélve, hogy az scp másra is jó. De Én sem akarok ebből vitát, döntse el mindenki mit akarSzerk: vargalex fw, akkor jó azt nem kell telepíteni
-
Scheffi92
újonc
válasz
woodworm #56463 üzenetére
Akkor kérdeznék, a képnél, amit linkeltél nálam a következő : A = Ubee -> / UPNP/ DHCP engedélyezve; mit jelent az, hogy DHCP tartomány kiolvasása és LAN IP címének kiolvasása? IP címnek ott le van írva egy cím. Valamint akkor ne kapcsoljam ki ezt a wifit sem?
B = TP-Link , mert ez adja a wifit is -> és itt a beállítás mit jelent? Itt akkor a DHCP-t kapcsoljam ki? Mármint ezeket a számokat honnan kell tudnom,h ide pl. mit írjak? -
-
|AP|
veterán
válasz
woodworm #55460 üzenetére
igen, valóban nem erősségem a dolog. És tudom, hogy az első hozzászólásban le van írva minden, nekem azonban ennél jóval szájbarágósabb és bolondbiztosabb leírás kellene.
Elég régóta fórumozok már, hogy tudjam általában nincs türelme az embereknek ilyen részletesen leírni, főleg ha ilyen korrektül összeszedett első hozzászólás van. Ezért is gondoltam, hogy csak olyan szintig merülök el benne, amíg még tudom követni.
Pedig egyre inkább látom, hogy egy custom fw-rel mennyivel kényelmesebb lenne az élet. -
Dealer20
tag
válasz
woodworm #55088 üzenetére
http://www.portcheckers.com/ azt mondja a portra nyitva van.
De amig gyári tp link firmaware volt ugyanez az utorrent müködött és azt irta ,hogy a port nyitva.
Milyen beállitást kellene megpróbálnom ?
a TPLINK firmwarehez hasonlo UPnp-re tt nics lehetőség ?
Mert ott bekapcsoltam sé müködött minden szépen és nyitott volt a port. -
CheGhost
aktív tag
válasz
woodworm #52250 üzenetére
Részben igazad van...
"Nem találtam hirtelen v2 sebeséget pppoe alatt, de az 500-as csomagot már nem tudja kihasználni teljes mértékben,"
Ez nem igaz így, mert gyárival megy. Ha custon fw-re gondolsz, akkor igazad van, de annak a becsült sebességét mintha korábban írták volna..."pláne futó transmission mellett."
Ezen átsiklottam, ebben igazad van. De ha routeren fut, akkor a hardveres nat-ot bukja (custom fw), ha egy szg-en, akkor még a kapcsolatok száma lehet gond... szóval ez igaz lehet. -
CheGhost
aktív tag
-
válasz
woodworm #50811 üzenetére
Van DD-WRT-ben Samba...
Pendrive-al másolási sebességet mérni meg felesleges szerintem... Főleg ha a 700Ft-os kínai szar! Nekem is van valami hiviewell (vagy milyen) márkájú 8gb-os pendrive-om, szóró ajándék volt, amire másolni is alig lehet, egyébként minden teszter szerint hibátlan, csak épp a sebessége még 64MB-os Kingston mellett is elbújhat!
-
válasz
woodworm #50680 üzenetére
Persze, vannak az oldalon csúnyaságok, nem is azokra gondoltam, hogy próbáld ki, értelme se sok lenne, így routerrel torrentezve, főleg arányszámolás nélkül! Kizárólag a peer id miatt linkeltem!
Pedig valami van tm-nél is...
https://trac.transmissionbt.com/wiki/PeerId -
válasz
woodworm #50678 üzenetére
Szerintem ilyesmi transmssion-ben is kellene legyen, csak fordítani kellene egyet, ami uTorrent-nek vallja magát, és akkor kiderül, hogy jól gondolod-e!
Change our client's reported identity
https://calomel.org/rtorrent_mods.htmlpeer_id
https://wiki.theory.org/BitTorrentSpecification#peer_id -
-
suste
veterán
válasz
woodworm #50667 üzenetére
1043v1-re a legjobb, legsatbilabb vargalex fw az az 1.02.1
sokkal nagyobb load-ot elvisel, mint az utánalévők
havernál hibátlanul megy az eredeti TM csomaggal, csak a miniDLNA-t frissítettük neki, de az elfért a flashben
ha teheted akkor ezt teszteld majd le (nekem meg van a sysupgrade, és a teljes repo, ha kell, de talán még a weben is elérhető) -
MarQs
senior tag
válasz
woodworm #50661 üzenetére
Nálam is ez a tapasztalat, bár folyamatos két hét uptime még nem volt egyéb okokból, de érződik a tendencia.
Az jutott eszembe, ha a teljes rendszer csak a flash tárolóban lenne - jelenleg ki van helyezve külső HDD-re (pivot-rootra) - akkor tovább csökkenthetném a jelenlegi alap io% értékét...
Van benne logika? -
Alien4
tag
válasz
woodworm #50617 üzenetére
hát, elveszekedtünk volna pár kommentben, hogy nincs... mert adblock valamiért megfogta nekem
na hát most így egy éjszakás műszak után konstatálva, hogy megdupláztak mindent, folytatva azzal, h 2 hónapja kötöttem alap csomagot, ami láthatóan nem duplázódott meg... :/
van az a rossz érzésem, hogy nem is fog megduplázódni?!
/bár tényleg nem ettől fogok fenékre ülni...de azt hiszem mindenki átérzi ezt/
MOD: azt írják, duplázták... hm, akkor türelem... nekem jó éjt, nektek szép napot!
-
Joke21
aktív tag
válasz
woodworm #50617 üzenetére
Már megduplázták a sávszéleket a kisebb csomagokon. A topnet-nél még sajnos nem, ott egyelőre a 80-t megemelték 100-ra. Most már így néznek ki a csomagok: 50/30, 100/50 200/50 (kivéve a 200/50-t, mert az is csak 100 egyelőre.)
Intruder2k5: nyilván. Én azért időben fel szeretnék készülni.
-
N3gro
aktív tag
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
woodworm #50044 üzenetére
Szia! Megnéztem és a server status online állapotban volt. Az usb printer controller programban az add to auto-connect printer list ablakban a bejelölt hp laserjet 2550n nyomtató jelölő négyzetébe rakott x jel változott szürkére, a hibaüzenet pedig a következő: the port of auto-connect can not be a LPR/Raw TCP/SMB port.
-
Gyurka6
őstag
-
sirály12
őstag
válasz
woodworm #48518 üzenetére
Alap openwrt, verziót most nem tudom.
A szerver stiatikus ip címet kap, portáttirányítás működik. A router a 192.168.1.1 a szerver a 192.168.1.2-n van.Olyan, mintha nem endegné ki a forgalmat, mert amikor beindul a router a szerver még nem éledt fel, és utána már nem frissíti ezt az állapotot. Mintha nem is menne a szerver. Ekkor ujraindítom a routert és tökéletes minden.
-
k_miso
tag
válasz
woodworm #47432 üzenetére
A max 23 dBm értéket nem tudom, hogy honnan veszed.
Ha hinni lehet a neten leírtaknak, a mindkét 1043-as a 3600 és a 4300 is maximum 20 dBm adó teljesítményre képes átlagosan (azaz effektív). A menüben 27-et állíthatunk be maximumként (ez pedig már csúcsérték). A terhelésétől is függ, hogy mekkora különbség alakul ki a beállított érték és az átlagos teljesítmény között. Ideális esetben meg is egyezhet (ilyenkor a holdról vogható a wifi jelem
).
Az előzőekben leírtak arról szóltak, hogy ez az érték lényegesen (abnormális módon) tért el a beállított értéktől, akár terheletlen állapotban is. Nálam pl. egy 1043v1 27-re állítva 5 dBm értéket mutatott be. Nem is tudtam eltántorítani ettől a teljesítménytől, csak úgy, ha megváltoztattam az országkódot (ekkor ugyanis újraindul az interfész, valamiért nem úgy mintha újraindítanánk a routert).
Azért beszél mindenki csomagban a fenti három típusról, mert mindháromra jellemző ez a jelenség openwrt fw.-t használva. A fejtörés oka pedig az, hogy a gyári fw.-el tökéletesen megy mind.
Van még egy furcsaság: openwrt fw. esetén a térerő az eszköz közelében nagyon erős, 4-5 m-re még mindig szinte 100 %-os, 6-8 m-re pedig teljesen eltűnik. Ez a jelenség sem mutatkozik a gyári fw.-el.Most párhuzamosan figyelgetek egy 1043v1, egy 1043v2, egy 3600 és egy 4300 típust. Eddig csak annyi különbséget fedeztem fel, hogy a 1043-ra kevésbé jellemző a jel hirtelen elhalása. Egyébként nagyon hasonlóan viselkednek.
A 4300-on, a 3600-n és a 1043v1-en vargalex fw. van, a 1043v2-n poli27.
miso -
suste
veterán
válasz
woodworm #47430 üzenetére
tearról az értékről beszélsz amit beállítottál a lenyíló ablakban, vagy amit a luci kiír aktuális teljesítményként
mert nagyon nem mindegy
azt kell nézni, amit állapotnak ír, és ott van egy max amit nem tud túllépni, hiába teszed feljebb a választéklistában
3600-nál ez 20, ha jól sejtem 1043V2-nél is, 710-nél 12, 1043V1-re meg már nem emlékszem -
suste
veterán
válasz
woodworm #46418 üzenetére
Ott a pont!
Ráadásul már az "elite" szint is elegendő ahhoz, hogy ne legyen "Hit'n'run"-os korlát.
Egyébként én is a max 1-es loadot tartom normálisnak, de 2-ig se vészes a dolog.
A gond az, hogy 2 felett már hamarabb eldobja a wifit, főleg ha még mondjuk DLNA-zik is az ember, és a DLNA nincsen beleszámolva a belőtt loadba.... -
suste
veterán
válasz
woodworm #46404 üzenetére
ezt műveli most a 3600-asom is 1.1.5-tel, igaz itt HDD csere után, és kétszer akkora a load mint a régi HDD-vel, és nem a proci terhelés nőtt, hanem az IO
minden ua, csak a HDD változott, így 2 dolog lehetséges:
1: ez a HDD valamiért jobban terheli a routert (réivel a 100K feltöltés alig terhelte és a letöltés jobban, most meg 100K feltöltés már 0,8-as loadot csinál, és a letöltés arányaiban maradt hasonló mint a régi)
2: a HDD csere miatt az oprendszer hülyült meg kicsit (van extroot, de külön pendrive-on), és lehet segítene egy hardreset (csak nincsen kedvem hozzá)
-
suste
veterán
válasz
woodworm #46386 üzenetére
Nem konkrétan én használom, de a régi 1043-masomat én állítottam be havernál, és én is rá szoktam nézni (vargalex 1.02.1).
A nagy terhelésről már többször írtam, hogy egyértelműen az új kernelek hozzák magukkal. Talán már más is alá tudja ezt támasztani,aki visszaállt vargalex 1.02.1-re. Ezzel sokkal kisebb load értékekkel fut a TM, 10Mbitet lazán lekezel. -
-
McSzaby
őstag
válasz
woodworm #45911 üzenetére
Akkor használjanak más chipsetet, erre csak ezt tudom mondani. Nem ez lenne az első példa, hogy xxx V.1 és xxx V.2 -s routerben csak a nevük egyezik meg...
(#45910) suste:
Szerintem sem éri már meg régóta az árát. Nem tudom, amúgy is terveztem egy 5Ghz-s router vásárlását, de ezek után nem tudom mennyire bízhatok a tp-linkekben.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest